Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

25 Apr 2024 08:00:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 09:25:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coleman, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 04:06:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Jones, TX; Shackelford, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Nolan, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fisher, TX.

24 Apr 2024 00:56:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 00:45:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

23 Apr 2024 23:56:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:19:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:03:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 november 2014, 18:12 uur | Bericht #442467
Gisteren werd er ook thundersnow  gemeld in Hamburg, NY LES. Supergaaf om nog eens mee te maken


Snowstorm1996



there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 november 2014, 18:56 uur | Bericht #442469
Tvnweather streamt live momenteel bij buffalo>>>http://tvnweather.com/live
there can be only one
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: Workum
Berichten: 470
Lid sinds: 26 aug. 2014
18 november 2014, 21:20 uur | Bericht #442475
Lake-effect-snow
18.11.2014 13:19

Vorige week schreven we in deze rubriek al over de vroege sneeuwinval in enkele noordelijke staten in Amerika. In bijvoorbeeld Denver, de hoofdstad van Colorado, ging de temperatuur binnen een etmaal van een nazomerse 20 graden naar een winterse -12 graden. Een verschil van ruim 30 graden in zeer korte tijd. Reden was een bel met zeer koude lucht vanuit Canada die leeg liep boven onder andere de Great Lakes, op de grens van de Verenigde Staten en Canada. De koude lucht stroomde over het relatief warme water van de meren, waarna het op bepaalde omliggende plaatsen tot fikse sneeuwval kwam. Op de ene plek viel meer dan op de andere, mede door het zogeheten lake-effect-snow, ofwel warmwatereffect.


Het lake-effect-snow dankt zijn benaming aan de Grote Meren, ofwel Great Lakes, in het noordoosten van de Verenigde Staten. Het grote open water is op sommige momenten zeer bepalend voor het weer in die omgeving. Bron: Wikipedia.

Sneeuwbuivorming boven groot open water wordt vaak lake-effect-snow genoemd. De benaming komt van de Grote Meren in Amerika, waarboven dikke sneeuwbuien worden gevormd als ijzige lucht over het relatief warme water strijkt. Met de richting van de heersende wind mee drijven op die manier veel sneeuwbuien het land op en laten dan (lucht)stroomafwaarts veel sneeuw achter. Lake Michigan, Lake Superior, Lake Hudson, Lake Erie en Lake Ontario, ofwel de Great Lakes staan er een beetje om bekend, net als het noorden van Japan.


Koud water strijkt bij het lake-effect-snow over het nog relatief warme water van het meer. De lucht erboven wordt onstabiel, er vormt zich bewolking en die sneeuwt vervolgens boven land meteen weer uit. De meeste sneeuw valt in zo'n geval dan ook direct aan de oevers. Bron: Wikipedia.

Veel vocht
In de zomer zijn de Great Lakes een zeer belangrijke trekpleister voor vakantiegangers en in de winter staan de meren vaak garant voor een flinke laag sneeuw. Ook zo deze afgelopen week. Een koufront vanuit Canada trok rondom een flink lagedrukgebied zuidwaarts richting de Verenigde Staten, met daarachter koude lucht vanuit de poolstreek. De zeer milde lucht die op dat moment nog in o.a. de staat Colorado aanwezig was (en waarmee het nog tot een nazomerse 20 graden kwam), werd in korte tijd bruut verdrongen door de diepvrieskou vanuit het noorden.

Die bijzonder grote overgang verliep dan ook niet zonder slag of stoot. Eenmaal boven het relatief warme water van de Great Lakes werd de lucht er zeer onstabiel en pikte het front bovendien veel vocht op. Veel dikke wolken boven de meren waren het resultaat en in de koude lucht achter het front kwam het vocht boven land vervolgens weer als sneeuw omlaag. Een centimeter of 30 was vooral langs de regionale oevers het resultaat.



Forse westenwind
Ook de komende dagen blijft er rondom een lagedrukgebied boven oostelijk Canada koude lucht aangevoerd worden, maar nu meer vanuit westelijke richtingen. Deze koude lucht strijkt opnieuw over het warme water van met name Lake Michigan. Vooral aan de oostelijke oevers van het meer valt door het Lake-Effect naar verwachting de meeste sneeuw, maar door een naderend hogedrukgebied vanuit het zuiden trekt de westenwind sterk aan en wordt de sneeuw tot veel verder landinwaarts geblazen. In het westen van Michigan wordt vooralsnog zo’n 10 tot 20 centimeter sneeuw verwacht en daar gold het afgelopen etmaal dan ook een ‘winterstorm warning’.

Stuifsneeuw en diepvrieskou
De aantrekkende westenwind maakt het er nog eens extra winters. De vers gevallen sneeuw wordt door de sterke wind opgepikt en verstuift. Vooral op (open) wegen wordt er in verband met de stuifsneeuw in combinatie met de diepvrieskou flink gewaarschuwd. De middagtemperaturen liggen er veelal tussen -5 en -10 graden en in de nachten daalt het kwik regelmatig tot ruim onder de -10. Ook de komende dagen blijft het er winters met temperaturen onder het vriespunt en regelmatig sneeuwval. Pas richting het weekend komt het kwik er weer een paar graden boven nul uit.


Dit satellietbeeld van afgelopen maandag laat zien dat er vooral veel bewolking boven de oostelijke delen van de Great Lakes aanwezig is. De koude westenwind waait over het water en dat resulteert vooral langs de oostelijke oevers in veel sneeuw. Bron: NASA.

Warmwatereffect in Nederland
Slechts af en toe zien we het lake-effect-snow ook in beperkte mate in Nederland. De Noordzee en heel soms ook het IJsselmeer dienen in zo’n geval dan als warmte- en vochtbron. Ten tijde van een koude noordoostenwind zijn in Nederland de 3 noordelijkste Waddeneilanden erg gevoelig voor het lake-effect-snow. In koude winters als die in het midden van de jaren tachtig viel er op die eilanden soms meer dan een halve meter sneeuw, terwijl het in de rest van het land zonnig was. Regelmatiger gebeurt dit echter in onze omgeving boven de Oostzee in Scandinavië en boven de Ierse zee tussen Ierland en Engeland.


In onze contreien komt dit effect minder vaak voor. De Waddeneilanden zijn er ten tijde van een koude noordoostenwind gevoelig voor, maar vaker zien we het boven bijvoorbeeld de Britse eilanden. In deze situatie uit 1987 viel er vooral in het zuiden van Engeland in korte tijd veel sneeuw. Bron: Wikipedia.

Bronnen: MeteoGroup, USA Today, Michigan Live

weer.nl
Lees ook:



Dit stuk hoort eigenlijk bij Winternieuws binnen/buitenland maar heb hem hier gezet omdat topics aanmaken daar (nog) niet mogelijk is.;)

Edit justinos: Goed opgelost, topic verplaatst naar de juiste rubriek.
| Gewijzigd: 18 november 2014, 22:10 uur, door Justin
wappy
Lid
Woonplaats: Haarlem-Schalkwijk
Berichten: 1195
Lid sinds: 26 jul. 2006
18 november 2014, 21:27 uur | Bericht #442476
Zo vet hoor, zoiets zou ik hier ook wel eens willen meemaken.
Heesen
Lid
Woonplaats: Ulft
Berichten: 330
Lid sinds: 1 dec. 2013
18 november 2014, 21:36 uur | Bericht #442477
Net zo gaaf. Dat mag hier ook wel eens komen
Heesen
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
18 november 2014, 23:22 uur | Bericht #442482
Het internet staat er vol van; de massieve sneeuwval in Buffalo. Ik heb er weer een paar plaatjes uitgehaald en om te beginnen een time lapse video van het "Lake-effect snow" (lees daarover HIER meer).

 


 
 

122 cm sneeuw in 24 uur in Lancaster:

| Gewijzigd: 19 november 2014, 01:04 uur, door Justin
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 november 2014, 09:57 uur | Bericht #442494
Koudste novemberdag in bijna vijftig jaar in de VS.

De winter heeft de afgelopen 24 uur de Verenigde Staten volledig in zijn greep gekregen. In elke Amerikaanse staat dook de temperatuur onder het vriespunt, zelfs op plekken in de doorgaans zonnige staten Florida en Hawaii. Afgelopen etmaal was de koudste novemberdag in bijna vijftig jaar. Dat het zo vroeg in de winter al in het hele land zo koud is, komt niet vaak voor in de VS. De gemiddelde temperatuur was -7 graden. Het koudst was het in Wyoming, waar het 22 graden onder nul werd. In het noordoosten van het land kwamen vier mensen om bij sneeuwstormen. Een van hen kwam om bij een verkeersongeluk, de andere drie overleden aan een hartaanval terwijl zij sneeuw aan het scheppen waren.

Twee meter sneeuw
In het westen van de staat New York werd vanwege het weer de noodtoestand uitgeroepen. Bij de stad Buffalo viel in korte tijd twee meter sneeuw, met grote overlast voor het verkeer als gevolg. Sommige automobilisten zaten 24 uur lang vast in hun auto voordat hulpdiensten hen konden bevrijden. De inwoners van de staat New York moeten zich bovendien schrap zetten: volgens de weerberichten blijft het de komende dagen veel sneeuwen.

filmpjes vind je hier

Bron: Nos.nl | Gewijzigd: 19 november 2014, 09:58 uur, door Tatanka
there can be only one
wappy
Lid
Woonplaats: Haarlem-Schalkwijk
Berichten: 1195
Lid sinds: 26 jul. 2006
19 november 2014, 11:30 uur | Bericht #442498
Als ik op die rader kijk blijft het ook nog wel ff doorgaan daar.

| Gewijzigd: 19 november 2014, 11:31 uur, door wappy
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
19 november 2014, 13:18 uur | Bericht #442507
Citaat van Tatanka, woensdag 19 november 2014, 9:57 uur Koudste novemberdag in bijna vijftig jaar in de VS.

De winter heeft de afgelopen 24 uur de Verenigde Staten volledig in zijn greep gekregen. ...
Kijk eens wat een overschot aan sneeuw (rechter plaatje) in de VS t.o.v. het langjarig gemiddelde



| Gewijzigd: 19 november 2014, 13:19 uur, door Ben47
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
19 november 2014, 15:40 uur | Bericht #442513
Volkomen ingesneeuwd raken

We schreven gisteren al over het lake-effect, waarbij er met koude lucht over relatief warm water flinke sneeuwbuien tot ontwikkeling kunnen komen. Het is de afgelopen 24 uur flink tekeer gegaan in de kustregio’s van the Great Lakes in de Verenigde Staten. Dichtbij de stad Buffalo is bijvoorbeeld meer dan anderhalve meter sneeuw gevallen in maar een paar uur tijd!



Zie hier het radarbeeld van gisteren 22:00 uur UTC, 17:00 uur lokale tijd. De buienstraat bij Buffalo is gisteren en ook vannacht de hele tijd doorgegaan en het is daar nog steeds niet gestopt met sneeuwen. In de vrijwel directe omgeving is het droog gebleven. Op het meer stond afgelopen nacht een poeierende westenwind die de sneeuw flink deed opwaaien en zo een sneeuwstorm veroorzaakte.

De ijskoude lucht zorgt daar voor een minimumtemperatuur van 10 graden onder nul en overdag ligt het kwik rond of net onder het vriespunt. En dat terwijl de watertemperatuur van Lake Erie (het meer waaraan Buffalo grenst) gisteren nog meer dan 10 graden was! Dat grote temperatuurverschil tussen het meer en de lucht hogerop in de atmosfeer zorgt voor flinke onstabiliteit. De relatief warme en vochtige lucht stijgt op vanaf het meer en vormt zich tot een bui. Aangezien het meer relatief klein is, kunnen de wolken zich niet goed door ontwikkelen. Erg hoog zijn de buien dan ook niet, met toppen van 1,5 tot maximaal 3 kilometer. In deze koude luchtsoort betekent dat echter wel dat niet alleen de top, maar de gehele bui zich onder het vriespunt bevindt. Op 400 meter hoogte ligt de temperatuur namelijk al op 10 graden onder nul.


Door de wind werden verschillende plekken (deels) afgesloten. De wind hoopte op en sloot zo huizen af. Foto: US National Weather Service Buffalo, credits for Mike Cherven. De foto is genomen te Lancaster, net ten oosten van Buffalo.

Sneeuwstorm
De buien vormen straatjes en zodra ze aan land komen, sneeuwen ze uit. Iets verder uit de kust is het dan ook droog. Zie de radarbeelden hiernaast. Duidelijk is de lijnvorm te zien, de straatjes. De extreme sneeuwval betreft dan ook zeker niet de gehele kust. Het zijn slechts enkele regio’s die sneeuwbui na sneeuwbui over zich heen krijgen. Daarbij waait het ook nog eens flink. Afgelopen nacht werd zelfs een stormachtige wind gemeten, met 8 Beaufort op Lake Erie. Met een westelijke wind werden de buien recht op de omgeving net ten zuiden van Buffalo afgestuurd.


Zie hier de officiële waarnemingen. De meeste sneeuw viel net ten zuiden van het waarnemingsstation in Buffalo (het vlaggetje). De absolute chaos die de sneeuwstorm teweeg bracht, wordt door geen enkel station goed weergegeven. In dit soort situaties zijn vrijwillige waarnemingen en foto's cruciaal.


Er is zoveel sneeuw gevallen, dat er meldingen zijn van vastgelopen sneeuwschuivers. Als je deze foto's ziet, verbaast dat niet. Deze foto is ook van het US National Weather Service Buffalo, credits for Annette Rogers, te Lancaster.

Boven water van +10 graden
Het is niet zo gek dat de omgeving van Buffalo één van de regio’s is met de meest extreme sneeuwval. Lake Erie is namelijk iets warmer dan de overige meren, met 10 graden, terwijl het ‘koudste’ meer, Lake Superior, een temperatuur heeft van 5 graden (metingen dinsdag 18 november 2014). De watertemperatuur daalt nu snel.

Twitter en Facebook
Met dit soort zeer lokale en extreme weersverschijnselen, geven de weerstations geen goede weergave van de werkelijkheid. Buffalo kent namelijk zelf een weerstation, maar de waarneming van dat station leert ons dat er de afgelopen nacht 13 centimeter sneeuw is gevallen. Net ten zuiden van Buffalo trok echter het straatje over. Op social media circuleerden al meldingen van anderhalve meter sneeuw, tot 6 voet aan toe. Even rekenen leert dan dat er lokaal zelfs sprake was van 1,8 meter sneeuw. Met de onstuimigheid erbij, leidt dat tot een heuse sneeuwstorm. Door de wind hoopt de sneeuw zich op tegen huizen aan en sluit mensen in. Zie de foto’s hiernaast. Op de ene plaats is er dus vrijwel niets aan de hand en even verderop worden de auto’s letterlijk begraven in de sneeuw.

Dooiverwachting
Komend weekend gaat de temperatuur echter flink in de lift. Zo wordt het zaterdag alweer een graad of 4 en dat blijft het ook in de nacht naar zondag. Zondag overdag wordt er zelfs alweer een temperatuur bereikt van 9 graden. Dat betekent dat het hele sneeuwdek binnen korte tijd gaat smelten. Het levert een natte boel op…

Regen
Met een storing komt er ook regen die kant op. In het weekend wordt er dan ook meer dan 25 millimeter regen verwacht, dat nog bovenop de smeltende sneeuw valt. Dan zal het ook snel gedaan zijn met het stralend witte landschap. Sterker nog, het uitzicht zal tijdelijk niet al te fraai zijn. De plots inzettende dooi in combinatie met de regen zorgt ervoor dat de sneeuw verandert in een smurrie.

Bron: MeteoGroup, NOAA, Twitter, US National Weather Service Buffalo.

weer.nl
Lees ook:

ikee12
Lid
Woonplaats: Heist op den Berg
Berichten: 159
Lid sinds: 7 dec. 2012
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 november 2014, 17:54 uur | Bericht #442515
iets wat wie hier nooit zullen meemaken denk ik  
wazzaah
Lid
Woonplaats: Terschelling Midsland
Berichten: 100
Lid sinds: 27 aug. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 november 2014, 22:10 uur | Bericht #442525
Citaat van ikee12, woensdag 19 november 2014, 17:54 uur iets wat wie hier nooit zullen meemaken denk ik  
"Warmwatereffect in Nederland
Slechts af en toe zien we het lake-effect-snow ook in beperkte mate in Nederland. De Noordzee en heel soms ook het IJsselmeer dienen in zo’n geval dan als warmte- en vochtbron. Ten tijde van een koude noordoostenwind zijn in Nederland de 3 noordelijkste Waddeneilanden erg gevoelig voor het lake-effect-snow. In koude winters als die in het midden van de jaren tachtig viel er op die eilanden soms meer dan een halve meter sneeuw, terwijl het in de rest van het land zonnig was."
Hier (Terschelling) meerdere keren meegemaakt, in combinatie met wind. levert beelden op zoals nu in de USA.

Lijkt dus beetje op vorige winter, diepe koudegolf in de USA en boven Siberie en dus warme winter hier?
 
Renssie
Lid
Woonplaats:
Berichten: 296
Lid sinds: 10 nov. 2011
19 november 2014, 22:35 uur | Bericht #442527
Citaat van wazzaah, woensdag 19 november 2014, 22:10 uur Citaat van ikee12, woensdag 19 november 2014, 17:54 uur iets wat wie hier nooit zullen meemaken denk ik  
"Warmwatereffect in Nederland
Slechts af en toe zien we het lake-effect-snow ook in beperkte mate in Nederland. De Noordzee en heel soms ook het IJsselmeer dienen in zo’n geval dan als warmte- en vochtbron. Ten tijde van een koude noordoostenwind zijn in Nederland de 3 noordelijkste Waddeneilanden erg gevoelig voor het lake-effect-snow. In koude winters als die in het midden van de jaren tachtig viel er op die eilanden soms meer dan een halve meter sneeuw, terwijl het in de rest van het land zonnig was."
Hier (Terschelling) meerdere keren meegemaakt, in combinatie met wind. levert beelden op zoals nu in de USA.

Lijkt dus beetje op vorige winter, diepe koudegolf in de USA en boven Siberie en dus warme winter hier?
 

In 2012 veroorzaakte het relatieve warme Wolderwijd, mist en buienvorming bij - 15. 
Renssie
Lid
Woonplaats:
Berichten: 296
Lid sinds: 10 nov. 2011
19 november 2014, 22:45 uur | Bericht #442528
In november 1980 (oei, wat lang gelegen), maakten ondergetekende en wellicht vele hier..........., mee dat winter in Nederland ook vroeg kan invallen. Het zijn extremiteiten, die het (Nederlandse) weer in mijn optiek er boeiend maken. 


| Gewijzigd: 19 november 2014, 22:46 uur, door Renssie
pkd19
Lid
Woonplaats: Burdaard
Berichten: 631
Lid sinds: 9 feb. 2013
19 november 2014, 22:51 uur | Bericht #442529
En dan ben je ingesneeuwd..






Maar heeft ook weer voordelen:D



Bron: Weerplaza.nl | Gewijzigd: 23 februari 2017, 12:47 uur, door Joyce.s
Renssie
Lid
Woonplaats:
Berichten: 296
Lid sinds: 10 nov. 2011
19 november 2014, 23:07 uur | Bericht #442530
Tot dat 't gaat dooien en je hebt het nog niet weg kunnen scheppen. In de Pyreneeen, heb je ook van dit soort taferelen. 
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
20 november 2014, 02:03 uur | Bericht #442535



@Mike Masco


@Mike Masco


@ James A Fry


 
 


Reynolds Wrap | Gewijzigd: 23 februari 2017, 12:47 uur, door Joyce.s
Supercell
Lid
Woonplaats: België (Kortrijk)
Berichten: 240
Lid sinds: 25 aug. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 november 2014, 13:36 uur | Bericht #442551
Het geschifte ‘Lake-effect’

Vergelijk het met een ketel warm water en het gevolg wanneer je er ijsblokjes in gooit. In eerste instantie zal er veel damp ontstaan (als het gaat om diepgevroren ijsblokjes). Deze damp bestaat uit waterdruppeltjes en net dat is het beginstadium van een wolk. Hetzelfde is gebeurd de afgelopen 24 uur in de regio van Buffalo (nabij de Great Lakes). Deze meren met relatief kleine afstand hebben zo’n 10 graden warm waardoor het verticaal temperatuurcontrast met de lucht op 1499 meter soms kan oplopen tot 30°C. Dit verschil zorgt voor enorme convectie die buien nodig hebben om neerslag te veroorzaken. Het plaatsje Buffalo zal het geweten hebben. Zo viel er de afgelopen 24 uur tot 2 meter sneeuw met totale chaos als gevolg....

Bronnen en filmpjes via 'waarom zoveel sneeuw in Amerika'

Uw online platform tijdens onweer in de Benelux - www.noodweer.be
MarkB
Lid
Woonplaats: Nijkerk
Berichten: 1786
Lid sinds: 6 mei. 2011
20 november 2014, 19:08 uur | Bericht #442566
Pfoe, wat een sneeuw alweer daar zeg. Afgelopen winter was het al berekoud daar en dit jaar lijkt het gewoon door te gaan. Trouwens erg indrukwekkend dat Lake-effect-snow.
Onweersdagen 2013: 12
Onweersdagen 2014: 24
Onweersdagen 2015: 9
Onweersdagen 2016: 10
Onweersdagen 2017: 7
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 november 2014, 19:13 uur | Bericht #442567
Citaat van MarkB, donderdag 20 november 2014, 19:08 uur Pfoe, wat een sneeuw alweer daar zeg. Afgelopen winter was het al berekoud daar en dit jaar lijkt het gewoon door te gaan. Trouwens erg indrukwekkend dat Lake-effect-snow.
http://tvnweather.com/live   Het gaat idd maar door inmiddels weer een langdurig Lake effect snowband. Klikken op rode balletje helaas zit hij een beetje op de scheiding van de band. | Gewijzigd: 20 november 2014, 19:17 uur, door Tatanka
there can be only one
Terug naar boven
1 2 3
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 241 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 241, lezen 2 mensen het topic "Opgeslokt door sinkholes".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden