Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, FL; Leon, FL; Brooks, GA; Thomas, GA.

27 Mar 2024 11:14:35
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
19 januari 2017, 09:13 uur | Bericht #477985
Bij een reeks aardbevingen in het midden van Italië is woensdagochtend zeker één persoon om het leven gekomen. Scholen werden geëvacueerd en het treinverkeer werd stilgelegd.De vele bevingen, waaronder drie met een kracht boven de 5, deden zich voor in in de regio’s die de afgelopen jaren door een serie dodelijke aardbevingen werden getroffen.

De dode viel in het dorp Castel Castagna in de oostelijke provincie Teramo. Het lichaam van het slachtoffer werd gevonden onder het puin van een ingestort gebouw, aldus reddingswerkers.

Het midden van Italië wordt op dit moment ook nog geplaagd door sneeuwval. Zo werd in de buurt van de plaats Farindola in de provincie Pescarain een hotel getroffen door een lawine. Gevreesd wordt dat er slachtoffers zijn gevallen. Drie mensen worden vermist, aldus Italiaanse media.

In het hotel zouden twintig gasten zijn. De president van de provincie zei dat het er naar uitziet dat er slachtoffers zijn maar dat dat nog niet is bevestigd.

Metro gesloten

De bevingen waren ook in de hoofdstad Rome te voelen. Daar werd uit voorzorg de metro gesloten. Ook gingen de scholen dicht. Dichter bij het epicentrum, op ongeveer 100 kilometer ten noordoosten van Rome, renden mensen de straat op toen de omgeving begon te schudden.

Volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS hadden de drie zwaarste aardbevingen van woensdag een kracht van 5,3, 5,7 en 5,3 en vonden ze binnen een uur plaats.

Hevigste beving

De bevingen hadden plaats op zo'n 10 kilometer onder het oppervlak op 111 kilometer van Rome en enkele kilometers van het stadje Amatrice, dat in augustus nog was getroffen door een zware aardbeving. Toen kwamen zeker driehonderd mensen om het leven en werden duizenden huizen en bedrijven vernield.

De regio had daarna te kampen met 45.000 naschokken, waaronder een beving met een kracht van 6,6 in oktober. Dat was de hevigste beving in het Zuid-Europese land in 36 jaar.
Klokkentoren

Woensdag stortte de klokkentoren van Amatrice die vorig jaar zwaar beschadigd raakte, eindelijk in, meldden lokale media.

De recente bevingen hebben een gebied van 600 vierkante kilometer aangetast. Op sommige plekken is de bodem met 70 centimeter gedaald, blijkt uit cijfers van het Italiaanse Nationaal Instituut voor Geofysica en Vulkanologie.
Bron: http://www.nu.nl/buitenland/4400289/dode-nieuwe-reeks-aardbevingen-in-italie-.html#slide-5 

In het hotel in Italië dat woensdagnacht is getroffen door een lawine zijn "veel doden" gevallen. Reddingswerkers ter plaatse maken melding van de doden. Over het precieze dodental bestaat nog onduidelijkheid. Italiaanse media melden dertig doden. 

Een sneeuwstorm en geblokkeerde wegen maken het moeilijk voor reddingswerkers om het hotel te bereiken. 

Het hotel staat in de plaats Farindola in de provincie Pescarain. Tijdens de lawine zouden zich dertig mensen in het hotel bevinden.

Italië is woensdag ook getroffen door een reeks aardbevingen. Zeker één persoon is daarbij om het leven gekomen. Scholen werden geëvacueerd en het treinverkeer werd stilgelegd.
Bron: http://www.nu.nl/buitenland/4400829/veel-doden-in-lawine-getroffen-hotel-italie.html 


Aardbeving Italië kost leven, mogelijk meer doden

De aardbevingen van gisteren in Italië hebben het leven van tenminste een slachtoffer geëist. De man van 82 stierf toen bij een van de bevingen het dak van zijn huis instortte.

In de Abruzzen werd een hotel door een lawine getroffen. Op dat moment waren er twintig gasten in het hotel plus het personeel. Drie mensen worden nog vermist. Hulpdiensten proberen het hotel te bereiken, maar worden gehinderd door de sneeuw. Op sommige plaatsen ligt twee meter.

Elders in de Abruzzen zijn een 30-jarige vrouw en een 17-jarige jongen onder het puin vandaan gehaald. Zij hadden onderkoelingsverschijnselen. Of daarmee alle slachtoffers zijn geteld is de vraag. Op veel plaatsen is de elektriciteit uitgevallen en werken mobiele telefoons niet meer.

De regio's Lazio, Marche en de Abruzzen werden gisteren getroffen door vier bevingen met een kracht van 5.2 en hoger. Het aantal slachtoffers viel mee, omdat veel mensen het gebied na de bevingen van vorig jaar hebben verlaten.
Bron: http://nos.nl/  | Gewijzigd: 30 januari 2017, 11:48 uur, door Joyce.s
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
19 januari 2017, 09:16 uur | Bericht #477986

Mogelijk 30 doden na lawine in Italië


in Italië zijn mogelijk 30 mensen om het leven gekomen in een hotel in Farindola. Het gebouw werd gisteren getroffen door een lawine na de aardbevingen.

Er werd met helikopters naar overlevenden gezocht. Er zijn twee mensen levend gevonden.
Bron: http://nos.nl/artikel/2153740-mogelijk-30-doden-na-lawine-in-italie.html 
  | Gewijzigd: 30 januari 2017, 11:49 uur, door Joyce.s
Waarom deze advertentie?
Tycoon2
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1035
Lid sinds: 9 dec. 2009
19 januari 2017, 09:28 uur | Bericht #477987




Edit Joyce: Links aanklikbaar gemaakt

  | Gewijzigd: 19 januari 2017, 11:32 uur, door Joyce.s
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
19 januari 2017, 12:51 uur | Bericht #477994

'Veel doden in door lawine getroffen hotel Italië'


Een hotel in het midden van Italië is woensdagnacht bedolven onder de sneeuw als gevolg van een lawine. De reddingsdienst spreekt van "veel doden" en de Italiaanse burgerbescherming rekent op dertig vermisten. Twee mensen zijn gered: zij waren net buiten het hotel toen de lawine plaatsvond. 

Het getroffen hotel staat in de plaats Farindola, in de provincie Pescara. 

Na de lawine hadden enkele mensen met hun mobiele telefoon om hulp gevraagd. ''Help, help, we sterven van de kou'', had een persoon via een berichtje op zijn telefoon laten weten. Het reddingswerk verloopt moeizaam door de winterse omstandigheden. Het is ijzig koud en het gebied is door de sneeuw moeilijk begaanbaar. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat reddingswerkers het hotel via helikopters bereiken.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat aan NU.nl weten dat er vooralsnog geen aanwijzingen zijn dat er Nederlanders in het hotel zaten.

Aardbevingen

Midden-Italië werd woensdag binnen een uur opgeschrikt door meerdere aardbevingen met een kracht van boven de 5. In het dorp Castel Castagna in de oostelijke provincie Teramo viel een dode. Het lichaam van het slachtoffer is gevonden onder het puin van een ingestort gebouw.

Enkele plaatsen zijn van de buitenwereld afgesloten. Duizenden huishoudens hebben geen elektriciteit.
Bron: http://www.nu.nl/buitenland/4400829/veel-doden-in-lawine-getroffen-hotel-italie.html 
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
19 januari 2017, 13:04 uur | Bericht #477996

Het hotel zou 10 meter zijn verplaatst door het natuurgeweld

'Ik ging even iets halen in de auto, toen kwam de lawine

Tien meter. Zo ver zou het door een lawine getroffen hotel in Farindola volgens reddingswerkers zijn verplaatst door de kracht van het natuurgeweld. Mogelijk 30 mensen kwamen daarbij om het leven. Slechts twee zijn er tot nu toe gered. 

"Ik heb het overleefd omdat ik iets uit de auto ging halen", vertelt een 38-jarige man in Italiaanse media. Zijn vrouw en twee kinderen waren toen nog in het hotel en zijn nog steeds vermist. 

Hij is een van de hotelgasten die alarm sloegen. "Help ons, we sterven van de kou", schreven ze in sms'jes en appjes aan de hulpdiensten. De Italiaan kon het overleven door in zijn auto te kruipen, die nog niet was bedolven onder de sneeuw. Allebei de overlevenden zijn naar een ziekenhuis gebracht. 

Getuigen spreken in Italiaanse media van een lawine van ongehoorde kracht voor het gebied. Reddingswerkers kunnen het hotel maar met moeite bereiken; de wegen ernaartoe zijn geblokkeerd door een dik pak sneeuw. De reddingswerkers die vanochtend, 24 uur na het drama, wel bij het hotel konden komen, kwamen per ski.

Volgens de burgemeester van Farindola is het hotel volledig door de lawine opgeslokt, zegt hij tegen Italiaanse media. "Het gebied is nog steeds gevaarlijk." Vlak voor de lawine werd al gewaarschuwd dat er telefoonlijnen waren uitgevallen in het gebied vanwege de aardbeving en hevige sneeuwval.

Over de staat van het hotel zelf is nog veel onbekend. Zo is niet duidelijk of het gebouw bestand had moeten zijn tegen een lawine. "Bijvoorbeeld in de Alpen zijn verschillende zones waar je versterkt moet bouwen, of waar niet gebouwd mag worden vanwege lawinegevaar", zegt Rolf Westerhof van Snow Safety Center, kenniscentrum over lawines. "In dit gebied waar lawines minder vaak een rol spelen durf ik daar niets over te zeggen." 

Op de eerste beelden is te zien dat het hotel nog wel overeind staat maar dat van alle kanten sneeuw naar binnen is gekomen. 

Er golden de afgelopen dagen in het gebied lawinewaarschuwingen van niveau 3 en 4, zegt Westerhof. "Op de plek waar het hotel stond kun je ervan uitgaan dat het om 4 ging. En de combinatie van veel sneeuw en een aardbeving, dat is de perfecte combinatie voor een lawine."

Volgens hem wordt er vanaf niveau 5 vaak overgegaan tot evacuatie. In een enkel geval gebeurt dat ook bij niveau 4. "Maar dat hangt helemaal van de situatie af."

Bron: http://nos.nl/artikel/2153783-ik-ging-even-iets-halen-in-de-auto-toen-kwam-de-lawine.html 
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
20 januari 2017, 15:40 uur | Bericht #478019

Acht mensen levend aangetroffen in onder lawine bedolven hotel Italië

Er zijn vandaag al acht overlevenden gevonden in de resten van het hotel. Reddingsdiensten hebben tekenen dat er meer overlevenden zijn onder het hotel dat als gevolg van een lawine is ingestort. Zo meldt persbureau AP. De nog niet bevestigde berichten van meer overlevenden zorgen voor hoop op mee overlevenden.

Na de vondst van zes levende mensen eerder vanochtend zijn er vanmiddag nog twee gevonden. Twee van de mensen die vanochtend zijn aangetroffen zijn ondertussen al uit het puin gehaald. Een civiele medewerker zegt dat de reddingwerkers bezig zijn om de overige zes er ook nog uit te halen.

Door de vondst van de overlevenden zegt de medewerker dat er 'verdere hoop' is op de overlevingskansen van de andere vermisten. 

Donderdagavond maakten reddingwerkers bekend de zoektocht naar overlevenden door te zetten. "Er is altijd hoop. Zonder hoop zouden de reddingswerkers niet alles geven wat ze kunnen", aldus het hoofd van de reddingsactie. Het team zal "alles doen wat mogelijk is in de nacht". Wel wordt gevreesd dat veel mensen in het hotel de lawine niet overleefd hebben. 

Volgens de lokale autoriteiten waren er circa dertig personen, waaronder twee kinderen, in het hotel aanwezig ten tijde van de lawine. De tot nu toe enige twee overlevenden bevonden zich buiten het hotel toen de lawine het hotel raakte.


Lastig

Aanhoudende sneeuwval in de regio maakt het werk lastig. Ook bestaat er nog de mogelijkheid op naschokken. "Het is een ontzettend lastige reddingsoperatie."

Het hotel is vrijwel volledig verwoest. Enkele puntgevels en ramen waren de enige zichtbare onderdelen van het gebouw na de lawine. "Het is een ongekende tragedie", laat de Italiaanse minister van Gezondheid weten.

De lawine had plaats in het gebied dat door een reeks aardbevingen werd opgeschrikt. Het getroffen hotel heet Rigopiano en ligt in de plaats Farindola in de provincie Pescara.
Bron: http://www.nu.nl/buitenland/4404267/acht-mensen-levend-aangetroffen-in-lawine-bedolven-hotel-italie.html  | Gewijzigd: 30 januari 2017, 11:50 uur, door Joyce.s
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
24 januari 2017, 09:57 uur | Bericht #478118

Dodental bedolven hotel Italië loopt op tot twaalf, nog zeventien vermist

Reddingswerkers hebben nog meer lichamen ontdekt onder het door een lawine bedolven hotel Rigopiano in Midden-Italië. Het dodental is opgelopen tot twaalf. Er worden nog zeventien mensen vermist.

Gisteren werden nog drie puppy's levend onder het puin vandaan gehaald. De hondjes werden in een stookruimte van het verwoeste hotel gevonden en maken het goed.

Grote lawine

Het hotel stortte woensdag in nadat het gebouw werd bedolven onder een grote lawine. Die ontstond vermoedelijk door een reeks aardbevingen. Het hotel werd voor een deel meegesleurd. Brokstukken en meubels werden tot 400 meter verderop teruggevonden.

Volgens Italiaanse media waren veel gasten al van plan het hotel te verlaten, maar door de zware sneeuwval in de voorafgaande dagen was de toegangsweg van het hotel onbegaanbaar. Ook de hulpdiensten hadden aanvankelijk veel moeite het hotel te bereiken.
RTL Nieuws
Bron: http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/dodental-bedolven-hotel-italie-loopt-op-tot-twaalf-nog-zeventien-vermist 

  | Gewijzigd: 30 januari 2017, 11:51 uur, door Joyce.s
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
16 februari 2017, 22:36 uur | Bericht #478851

De sneeuw is gesmolten: verwoesting 'lawinehotel' goed zichtbaar


Een drone heeft beelden gemaakt van het Italiaanse hotel dat vorige maand werd bedolven onder een lawine. Bij de ramp kwamen 29 mensen om het leven. Nu de sneeuw is gesmolten, is de verwoesting pas echt goed te zien.
RTL Nieuws
Bron: http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/de-sneeuw-is-gesmolten-verwoesting-lawinehotel-goed-zichtbaar
 
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.841 topics, welke bij elkaar 448.333 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 179 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 179, lezen 3 mensen het topic " Lente discussietopic 2021".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden