Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Mar 2024 16:59:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 september 2008, 11:55 uur | Bericht #19764
7 killed in Cairo landslide, toll expected to rise

Seven people have been killed and 16 injured when a rockslide hit a shanty town in Cairo, with the death toll expected to rise, security sources said. Dozens of houses in the Manshiyet Nasser shanty town east of central Cairo were completely destroyed by boulders and rocks, the sources said.

Police have cordoned off the area. Massive boulders, some 30 metres high, destroyed entire buildings. One six-storey building was completely reduced to rubble by the impact of the landslide, witnesses said. The shanty town is famously overcrowded, with entire families sometimes crowded into single rooms.

Witnesses described hundreds of weeping and screaming family members and neighbours gathered around the site of the destruction, cursing local authorities for what they considered a slow response, and saying they had relatives and friends trapped beneath the rubble.

Rescue efforts were proceeding slowly, and equipment for digging out survivors has not yet been deployed at the site. Much of the digging is being done by relatives and neighbours searching for survivors or bodies under the piles of rock and debris.

©abc
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 september 2008, 14:10 uur | Bericht #19778
Doden door rotslawine in Caïro

In Caïro zijn zaterdag zeker achttien mensen om het leven gekomen toen een krottenwijk in het noorden van de Egyptische hoofdstad werd bedolven door een rotslawine. Er vielen zeker 22 gewonden, meldden de reddingsdiensten.

Tientallen woningen werden vernietigd door de steenmassa met een gewicht van honderden tonnen. Tientallen mensen zouden nog onder het puin liggen. ,,Het is een verschrikking'', aldus een inwoner. ,,De stroom viel uit en we hoorden een luide knal die leek op een aardbeving''.

De dichtbevolkte sloppenwijk Deweka ligt aan de voet van het Moqattam-gebergte. In 1993 kwamen zeker dertig mensen om in Deweka toen de wijk werd bedolven onder afgebroken stukken rots.

©De Pers
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 september 2008, 16:39 uur | Bericht #19780
Veel doden door vallende rotsen Caïro

Gigantische rotsblokken van tienduizenden kilo's die zaterdag van kliffen iets buiten Caïro op een sloppenwijk neervielen, hebben aan zeker achttien mensen het leven gekost. Dat hebben ooggetuigen gemeld. Minstens acht rotsblokken, sommige zo groot als een klein huis, vielen van de torenhoge Muqattam-kliffen en bedolven zo'n vijftig huizen in de enorme sloppenwijk Manshiyet Nasr, een van de vele bidonvilles rondom de Egyptische hoofdstad.



De rotsblokken kwamen om ongeveer 07.00 uur naar beneden. De meeste mensen lagen op dat moment weer te slapen, na extra vroeg te hebben ontbeten in het kader van de heilige vastenmaand ramadan. Wat er nog over was van de sloppenwijk lag onder dikke lagen stof. Politiemensen met honden probeerden overlevenden te lokaliseren die zich onder het puin bevonden. Volgens bronnen ter plaatse bevonden zich nog zo'n vijfhonderd mensen onder het steen.

Zes uur na de ramp was er nog steeds geen zwaar materieel ter plaatse om de puinhopen weg te ruimen. Wanhopige bewoners probeerden wanhopig met de hand de enorme blokken te verplaatsen, ondertussen de namen van hun vermiste familieleden uitschreeuwend. Velen beschuldigden de overheid van de catastrofe.

Ook parlementslid Haidar Baghdadi, die de regio vertegenwoordigt, had forse kritiek op de overheid. Niet alleen zei hij dat de overheid te traag reageerde, volgens hem was al heel lang bekend dat de rotsblokken een groot gevaar opleverden.

"We hadden die rotsblokken al vijf jaar geleden moeten opruimen of we hadden de bewoners moeten verplaatsen," zei Baghdadi, die het ministerie voor volkshuisvesting verantwoordelijk houdt. Premier Ahmed Nazif zei in een verklaring dat de overheid de zaak op de voet volgt en dat er voorzieningen zijn getroffen om de bewoners op te vangen. "Ook willen we de mensen nog eens wijzen op de gevaren van illegale bouw op gevaarlijke plekken," zei hij.

©De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
7 september 2008, 12:08 uur | Bericht #19817
Zeker 30 doden onder rotsblokken in Caïro


Zeker dertig mensen zijn in Kaïro om het leven gekomen onder het puin van enorme rotsblokken die van een heuvel loskwamen en op een sloppenwijk neerstortten. Veel bewoners van de wijk sliepen nog op het moment van de ramp. Zeker 46 mensen raakten gewond.

Hulpverleners en bewoners waren de hele nacht in de weer in de dichtbevolkte wijk in het noordoosten van de Egyptische hoofdstad. Minstens 35 woningen werden door de rotsblokken bedolven. Er liggen mogelijk nog tientallen mensen onder het puin.

©Hln | Gewijzigd: 22 februari 2017, 15:55 uur, door Joyce.s
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 september 2008, 15:52 uur | Bericht #19825
Door rotsen geplette sloppenwijk Caïro ontruimd

De Egyptische politie heeft zondag bewoners geëvacueerd uit een sloppenwijk bij Caïro die zaterdag werd geplet door enorme rotsblokken die van een overhangende klif afbraken. De vrees bestaat dat er meer rotsblokken naar beneden komen. Ook journalisten moesten het gebied verlaten.

Tot nu toe zijn 31 doden geborgen en 46 gewonden naar ziekenhuizen gebracht, zei een veiligheidsfunctionaris. Hij zei dat nog veel mensen begraven liggen onder de rotsblokken, waarvan sommige de omvang hebben van een flatgebouw. Met het verwijderen daarvan door middel van zware machines moet nog een begin worden gemaakt.

De oppositie en onafhankelijke pers uitten zondag scherpe kritiek op de regering vanwege het trage verloop van het reddingswerk. Meer dan 24 uur nadat de rotsblokken omlaag kwamen werd dat nog grotendeels met de hand en door bewoners uitgevoerd.

Bouwvakker Mahmoud Samir, die opgroeide in de getroffen wijk Manshiyet Nasr, zei dat de politie zaterdagnacht en zondagmorgen slaags was geraakt met boze buurtbewoners. Veel mensen hadden verwacht dat een ramp als deze zou gebeuren omdat er al lang breuken in de rotsen te zien waren, zei hij.

Mahmoud en andere bewoners zeiden dat hun verteld was dat er al lang nieuwe appartementen voor hen beschikbaar waren in veiliger gebied. Mahmoud zei te veronderstellen dat corruptie en incompetentie van lokale functionarissen er debet aan zijn dat nog niemand is verhuisd.

Manshiyet Nasr en andere sloppenwijken die op en aan de voet van het steile gebergte bij Caïro liggen, zijn gebouwd door mensen die vanuit het platteland op zoek naar werk naar de hoofdstad trokken. Caïro telt zeventien miljoen inwoners en kampt met een enorm woningtekort.

bron: de pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
8 september 2008, 07:25 uur | Bericht #19853
Zeker 34 doden onder rotsblokken in Caïro

Zeker 34 mensen zijn in Caïro om het leven gekomen onder het puin van enorme rotsblokken die van een heuvel loskwamen en op een sloppenwijk neerstortten. Veel bewoners van de wijk sliepen nog op het moment van de ramp. Zeker 46 mensen raakten gewond.

Hulpverleners en bewoners waren de hele nacht in de weer in de dichtbevolkte wijk in het noordoosten van de Egyptische hoofdstad. Minstens 35 woningen werden door de rotsblokken bedolven. Er liggen mogelijk nog tientallen mensen onder het puin.

©Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
8 september 2008, 16:55 uur | Bericht #19871
Dodental rotsblokken Caïro loopt snel op

Egyptische reddingswerkers hebben tot dusver 47 lichamen geborgen in de sloppenwijk van Caïro die zaterdag getroffen werd door gigantische rotsblokken die van een overhangende klif afbraken en naar beneden vielen. Dat heeft een Egyptische veiligheidsfunctionaris maandag gemeld. Waarschijnlijk liggen er nog honderden lichamen begraven onder het puin.



Maandag werden zware graafmachines ingezet om de rotsblokken, waarvan sommige zo groot zijn als flatgebouwen, te verwijderen. Hierdoor zal het officiële dodental van de ramp naar verwachting snel verder oplopen. Volgens mensen ter plaatse beginnen de rottende lichamen onder het puin een doordringende stank af te geven. Van de 57 gewonden lagen er maandag nog 21 in het ziekenhuis.

De oppositie en onafhankelijke pers hadden zondag scherpe kritiek op de regering vanwege het trage verloop van het reddingswerk. Meer dan een etmaal nadat de rotsblokken omlaag kwamen werd dat nog grotendeels met de hand en door bewoners uitgevoerd.

De getroffen wijk, Manshiyet Nasr, en andere sloppenwijken die op en aan de voet van het steile gebergte bij Caïro liggen, zijn gebouwd door mensen die vanuit het platteland op zoek naar werk naar de hoofdstad trokken. Caïro telt zeventien miljoen inwoners en kampt met een enorm woningtekort.

Volgens het hoofd van de afdeling aardbevingen van de overheid is het gevaar voor meer instortingen nog niet geweken. Door het gebrek aan riolering verandert het afvalwater van de sloppenwijken de zachte kalksteen in een deegachtige substantie.

©De Pers
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 september 2008, 18:08 uur | Bericht #19982
Dodental onder rotsblokken in Caïro opgelopen tot 62



Het aantal doden ten gevolge van de rotsen die zaterdag op een sloppenwijk bij Caïro stortten is opgelopen tot 62. Het hoofd van de noodhulpdienst in Caïro, Mohammed Sultan, heeft dat vandaag bevestigd.

Volgens Sultan ligt het aantal gewonden rond de zestig. Ook reddingswerkers zijn gewond geraakt tijdens pogingen slachtoffers van onder het puin vandaan te halen. Ooggetuigen meldden dat een regeringsafvaardiging gisteren met stenen werd bekogeld door bewoners die woedend waren over de traagheid waarmee het reddingswerk verloopt.

De dichtbevolkte sloppenwijk, Manshiyet Nasr, wordt voornamelijk bewoond door mensen die van het platteland naar Caïro zijn getrokken in de hoop daar werk te vinden. De wijk is gebouwd aan de voet van brokkelig kalksteen. Zaterdag kwamen rotsblokken naar beneden waarvan sommige zo groot waren als huizen.

bron: hln | Gewijzigd: 22 februari 2017, 15:55 uur, door Joyce.s
Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
11 september 2008, 15:35 uur | Bericht #20044
Dodental ramp Caïro opgelopen tot 75


Redders zoeken voort naar lichamen na de instorting in een sloppenwijk bij Caïro.

Het aantal doden ten gevolge van de rotsen, die zaterdag op een sloppenwijk bij Caïro stortten, is opgelopen tot 75. Dat heeft een medewerker van de veiligheidsdiensten donderdag gezegd.

Redders gewond
De voorbije nacht zijn reddingswerkers doorgegaan met het zoeken van de lichamen van slachtoffers en mogelijk worden er nog meer gevonden. Bij hun pogingen zijn ook reddingswerkers gewond geraakt. Ruim honderd families zijn tijdelijk elders gehuisvestd.

Ooggetuigen meldden dat een regeringsafvaardiging dinsdag met stenen werd bekogeld door bewoners die woedend waren over de traagheid waarmee het reddingswerk op gang kwam.

Bron:HLN.Be | Gewijzigd: 22 februari 2017, 15:55 uur, door Joyce.s
Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
19 september 2008, 13:57 uur | Bericht #20506
Dodental rotsverschuiving in Caïro opgelopen tot 101

Het aantal slachtoffers van de rotsverschuiving aan de Moqattam-heuvel in Caïro is opgelopen tot meer dan honderd. De krant Al-Masry Al-Yom berichtte vandaag dat de hulpverleners ondertussen 101 doden onder het puin hadden gevonden. De Egyptische civiele bescherming vermoedt dat de berging van de resterende slachtoffers nog twee maanden in beslag kan nemen. De reddingsploegen zijn nog altijd bezig om de zware rotsblokken, waaronder de huizen van de wijk Al-Doweiqa zijn begraven, op te ruimen.

Krottenwijk
Op 9 september waren een aantal grote rotsblokken van de heuvel losgekomen en op de illegale woonwijk beland die deel uitmaakt van de krottenwijk Manchiyet Nasser. In totaal raakten 58 mensen gewond. Experten vermoeden dat het gesteente door afvloeiend water en bouwwerkzaamheden op de heuvel is losgeraakt.

Bron:HLN.Be
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.842 topics, welke bij elkaar 448.334 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 160 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 160, lezen 2 mensen het topic "Waarnemingentopic Winter 2014-2015 Deel 1".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden