Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Collin, TX; Cooke, TX; Denton, TX; Grayson, TX.

20 Apr 2024 13:06:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Baylor, TX; Wilbarger, TX.

20 Apr 2024 09:22:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Baylor, TX; Knox, TX; Wilbarger, TX.

20 Apr 2024 08:53:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kern, CA; Tulare, CA.

20 Apr 2024 01:01:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, SC.

20 Apr 2024 00:04:45

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Apr 2024 00:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Spartanburg, SC; Union, SC.

19 Apr 2024 23:25:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC.

19 Apr 2024 20:44:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 20:31:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

19 Apr 2024 20:16:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 19:50:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 16:12:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 15:38:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Shadow112
Lid
Woonplaats: Hasselt (ov)
Berichten: 1660
Lid sinds: 22 nov. 2010
26 mei 2011, 23:21 uur | Bericht #235959
Overstroming dreigt in Missouri delta

Het Amerikaanse leger waarschuwt voor dreigende overstromingen in de Missouri delta, nu er enkele sluizen en dammen noodgedwongen zijn opengezet om smelt en regen water door te laten naar lager gelegen gebieden, die recent al zware hinder hebben ondervonden van het wassende water.



Dammen
De staat Missouri grenst in het noorden aan de staten Iowa en Nebraska, in het westen aan Kansas, in het oosten aan Illinois en Kentucky en in het zuiden aan Oklahoma, Arkansas en Tennessee. De belangrijkste rivieren zijn de Mississippi, die de gehele oostgrens definieert, en de erin uitkomende Missouri. Het zuiden van Missouri is heuvelachtiger dan het noorden. Het hoogste punt is de top van Taum Sauk Mountain.

Er zijn drie dammen gebouwd in de rivier Missouri om het water te controleren echter zijn alle drie bassins gevuld en spuien is nu de enige optie om het overtollige water kwijt te raken.

Mississippi
De Missouri stroomt uit in de Mississippi, de rivier die al weken gebukt gaat onder zware overstromingen. Dat er meer overlast zal volgen lijkt dan ook onvermijdelijk.

©Onweer-Online | Gewijzigd: 14 april 2017, 15:09 uur, door Joyce.s
Mijn Twitter Ipsa scientia potestas est
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
6 juni 2011, 14:37 uur | Bericht #240734
Dijk breekt van Missouri rivier, omwonenden geëvacueerd

De 600 inwoners van de stad Hamburg in het zuidwesten van Iowa moeten hun huizen verlaten binnen 24 uur wegens een zeer instabiele situatie rond de Missouri rivier. (AP) Ten zuiden van Hamburg in Missouri's Atchison County is een dam van de rivier doorgebroken. Afgelopen zaterdag is met man en macht gewerkt, om de zwakke plek in de dijken te verstevigen, echter heeft dit niet mogen baten. De mensen, die aan het werk waren bij de dijk zijn geëvacueerd.



Dichtbij de huidige breuk ontstonden afgelopen zaterdag ook al problemen, Echter deze konden opgelost worden en is de dijk niet doorgebroken. De dijken langs de Missouri rivier zijn verzwakt door de hoge waterstanden van de laatste tijd. De hoeveelheid waarmee het water door de dijk heen komt ligt tussen de hoeveelheid water uit een tuinslang en een brandslang in. Er wordt gewerkt aan een herstelplan. De mensen zijn geëvacueerd indien de herstelwerkzaamheden falen.

©onweer-online
Bron: CBS news
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
13 juni 2011, 19:45 uur | Bericht #244952
Missouri rivier dam faalt bij de grens tussen Iowa en Missouri

Deze foto is niet meer beschikbaar

Een dam van de Missouri rivier bij de grens tussen Iowa en Missouri vertoont scheuren. Wederom werd er voor de stad Hamburg in Iowa een waarschuwing voor overstromingen afgegeven. De scheur in de dam bestaat uit een 9 meter lang gat, waar vorige week al drie gedeeltelijke doorbraken waren. Hiervoor werd de zuidelijke helft van de stad Hamburg geëvacueerd. Het water stroomt snel door de breuk heen, maar moet nog steeds een afstand van verschillende kilometers overbruggen voordat het bij de stad Hamburg komt. Het water zal de Interstate 29 en de stad vermoedelijk dinsdag bereiken. Hamburg is beschermd door een secundaire dam, welke de laatste week is opgebouwd uit duizenden zandzakken. Het is nog niet duidelijk of deze tweede dam het water kan tegenhouden, omdat de hoogte van het overstromingswater nog niet te voorspellen is.

Deze foto is niet meer beschikbaar

De genietroepen van het USA leger voorspellen, dat in het ergste geal het water zo'n 2,4 tot 3,0m hoog kan komen te staan in het zuidelijke gedeelte van de stad. In dit gedeelte van de stad zijn veel bedrijven gevestigd. Het water zou de brandweerkazerne en het stadhuis van de stad kunnen bereiken. Het is niet waarschijnlijk, dat ook het noordelijke gedeelte, waar de meeste mensen wonen, onder water zal komen te staan.

©onweer-online
Bron: AP
| Gewijzigd: 14 juni 2011, 08:12 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Shadow112
Lid
Woonplaats: Hasselt (ov)
Berichten: 1660
Lid sinds: 22 nov. 2010
15 juni 2011, 18:14 uur | Bericht #245448
Dode zone in zee dit jaar groter dan ooit



Wetenschappers voorspellen dat de 'dode zone' in de Golf van Mexico dit jaar een absolute recordgrootte zal bereiken. Dit heeft grote gevolgen voor vissen, schaaldieren en andere onderwaterschepsels. Die sterven massaal. Het water in de Mississippi bereikte deze maand recordhoogtes. Paradoxaal genoeg komt deze sterfte door een overvloed aan leven. Elk jaar stromen rond deze tijd grote hoeveelheden water vanuit de Mississippi en andere rivieren de Golf in. Dit water zit vol met voedingstoffen voor algen. Hierdoor vermenigvuldigen die algen zich razendsnel. Uiteindelijk zijn er zoveel dat ze vrijwel al het zuurstof in het water gebruiken. Vissen en andere dieren hebben geen keus. Het is vluchten of sterven. Een dode zone is geboren.

Wetenschappers verwachten dat de dode zone van dit jaar tussen de 1.350 en 1.500 vierkante kilometer groot zal zijn. In het vorige recordjaar, 2002, was de zone 1.315 vierkante kilometer. De reden dat dit jaar een recordjaar belooft te worden is de overvloedige regenval in de VS. Daardoor stroomt er momenteel bijna twee keer meer water dan normaal door de Mississippi. Vorig jaar werd de Golf van Mexico getroffen door de ramp met het olieplatform Deepwater Horizon. Hierdoor kwamen honderden miljoenen liters olie in het water terecht. Volgens The Huffington Post kan de dode zone het herstel van de natuur bemoeilijken.

Bron: AD | Gewijzigd: 14 april 2017, 15:09 uur, door Joyce.s
Mijn Twitter Ipsa scientia potestas est
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juni 2011, 18:12 uur | Bericht #248102
Dijken breken in Missouri, water nadert kerncentrale

In het Midden-Westen van de Verenigde Staten blijft het water van de Missouri River stijgen. In het noordwesten van de staat Missouri zijn tijdens het weekeinde dijken doorgebroken, meldt de Omaha World-Herald. In Nebraska geldt de noodtoestand, en bestaat het risico dat het water een kerncentrale bereikt. Een aantal nationale wegen moest afgesloten worden. Bezorgdheid om het hoge water van de Missouri River is er vooral in Nebraska, omdat daar twee kerncentrales binnen bereik van het wassende water liggen. In Iowa hebben honderden mensen hun woningen moeten achterlaten en is waardevolle landbouwgrond overstroomd.



Kerncentrale
In Nebraska zijn tijdens het weekeinde grote delen van de staat overstroomd. President Barack Obama kondigde de noodtoestand af voor de staat, waardoor federaal geld kan vrijgemaakt worden voor hulpmaatregelen. Omdat het waterpeil van de rivier gisteren bijna 13 meter bereikte, moest de exploitant van het Cooper Nuclear Station een "verwijzing naar een ongewone gebeurtenis" geven, de laagste van vier waarschuwingsniveaus.

Waterdichte wanden
Indien het water nog 90 centimeter stijgt, moet de kerncentrale, 110 kilometer ten zuiden van de stad Omaha, van het elektriciteitsnet genomen worden. Werknemers proberen met zandzakjes en barricades het water tegen te houden. De exploitant verklaarde dat er geen enkel gevaar dreigt omdat de reactor omhuld is door waterdichte wanden. Milieubeschermers vrezen evenwel dat radioactief koelwater zich met het vloedwater kan vermengen.

Andere centrale
Twee weken geleden al werd hetzelfde waarschuwingsniveau voor de kerncentrale Fort Calhoun - 30 kilometer ten noorden van Omaha - uitgeroepen. De kernreactor is al weken door water omgeven, en is sinds april uitgeschakeld wegens een controle.

Bron: HLN | Gewijzigd: 14 april 2017, 15:09 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 231 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 231, lezen 2 mensen het topic "Opvallend veel spinnen dit jaar".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden