Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geary, KS; Riley, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 18:59:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geary, KS; Riley, KS.

25 Apr 2024 18:33:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mitchell, KS; Osborne, KS.

25 Apr 2024 16:54:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:44:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS; Republic, KS.

25 Apr 2024 15:29:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Perry, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:29:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS.

25 Apr 2024 15:10:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Conway, AR; Perry, AR; Pope, AR.

25 Apr 2024 15:10:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS.

25 Apr 2024 14:46:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Conway, AR; Perry, AR; Pope, AR; Yell, AR.

25 Apr 2024 14:46:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Smith, KS; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:46:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, KS; Smith, KS; Franklin, NE; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:25:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, KS; Smith, KS; Franklin, NE; Harlan, NE; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:12:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS.

25 Apr 2024 14:08:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS; Osborne, KS; Smith, KS.

25 Apr 2024 13:44:40
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 januari 2018, 20:08 uur | Bericht #484648

Bijna duizend schademeldingen na aardbeving Groningen


Na de aardbeving van gisteren in Groningen zijn aan het eind van de middag 939 schademeldingen binnengekomen bij het Centrum Veilig Wonen. In 143 gevallen gaat het om woningen binnen een straal van 10 kilometer van het epicentrum bij Zeerijp.

26 Groningers hebben aangegeven dat ze zulke ernstige schade hebben, dat ze zich onveilig voelen. Zestien adressen zijn inmiddels bezocht, twee landbouwschuren bleken dusdanig beschadigd dat ze voorlopig niet gebruikt mogen worden. De overige adressen worden het komende etmaal geïnspecteerd.

De aardbeving had een kracht van 3,4. Het was daarmee een van de zwaarste bevingen tot nu toe in Noord-Nederland als gevolg van gaswinning.

Minister Wiebes van Economische Zaken zei gisteren dat hij zijn best gaat doen om de gaswinning in het gebied zo snel mogelijk omlaag te brengen. Actiegroep de Groninger Bodem Beweging houdt vrijdag 19 januari een fakkeloptocht in de stad Groningen naar aanleiding van de beving. Vorig jaar was er ook zo'n fakkeltocht. Toen liepen 5000 mensen mee.

Bron: NOS.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 februari 2018, 19:58 uur | Bericht #485383

Aardbeving in de omgeving van Loppersum

n de omgeving van Loppersum is vanmiddag rond half vijf een aardbeving gevoeld. Volgens het KNMI had de beving een kracht van 2,0.Het epicentrum lag bij Loppersum. Tientallen mensen uit Loppersum, Zeerijp en Garrelsweer maakten er melding van. Het is de zwaarste beving sinds die bij buurdorp Zeerijp, precies een maand geleden.

Vorige week heeft de NAM de putten voor gaswinning rond Loppersum per direct gesloten. Dat deed het bedrijf op dringend advies van het Staatstoezicht op de Mijnen.

Volgens het KNMI vond de beving plaats op 3 kilometer diepte. Het instituut spreekt van een "geïnduceerde" beving; dat betekent dat deze het gevolg is van gaswinning.

Ellen Flikkema uit Loppersum vertelt tegen RTV Noord dat ze een knal hoorde en de beving onder haar voeten voelde. "Het was niet zo heftig als de beving in Zeerijp, maar mijn zoon en ik waren er allebei direct van overtuigd dat het een beving was." 

Bron: NOS.nl
#KeepOnSmiling
Waarom deze advertentie?
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 februari 2018, 12:23 uur | Bericht #485414

Aardbeving van M1.7 bij Harkstede (Slochteren)

#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 juni 2018, 10:24 uur | Bericht #487586

SodM: huizen Groningen sneller versterken, gaskraan eerder dicht


Ongeveer 5000 woningen in Groningen met aardbevingsschade moeten direct worden versterkt. Dat adviseert het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) vandaag. Ook moet verder worden gekeken dan het gebied van 10 kilometer rond Loppersum. Het SodM vindt verder dat de gaswinning zo snel mogelijk omlaag moet naar 12 miljard kuub gas per jaar.

Verder adviseert de toezichthouder dat de minister aanvullende maatregelen neemt om de afbouw van de gaswinning te stimuleren. Zo luidt het advies dat er een verbod komen voor grootgebruikers op het gebruik van Gronings gas.

"Voor de veiligheid van Groningen is zowel de afbouw van de gaswinning als de versterking van de gebouwen van belang", schrijft het SodM. Die heeft daarom niet alleen naar het versterkingsprogramma gekeken, maar ook naar het afbouwplan van minister Wiebes (Economische Zaken).

Bevingskans neemt toe bij gelijke winning
In het advies schrijft de toezichthouder dat de kans op aardbevingen bij gelijkblijvende gaswinning toeneemt. Tussen 2019 en 2020 gaat dat om een kleine toename. In de drie jaar daarna halveert de kans met de komst van een stikstofinstallatie. In de periode tussen 2024 en 2030 neemt de kans verder af, omdat de productie dan beëindigd moet zijn. Ook na de beëindiging blijft de kans op bevingen, al is die kleiner.

Volgens het SodM moet worden onderzocht hoe de veiligheid kan worden verbeterd voor de 3100 gebouwen die tot 2023 een verhoogd risico lopen op schade. De versterking van de gebouwen die niet aan de veiligheidsnormen voldoen moet in ieder geval worden hervat, schrijft het SodM.

Ook zou de minister de GTS, de organisatie die gaat gaat over het gastransport in Nederland, een wettelijke taak moeten geven om de vraag naar Gronings gas zo snel mogelijk naar beneden te brengen. Het SodM adviseert ook te zorgen voor onafhankelijk toezicht daarop.

Bron: NOS.nl
#KeepOnSmiling
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
22 mei 2019, 14:26 uur | Bericht #490597

Ruim tweehonderd schademeldingen na forse aardbeving in Groningen

Ruim tweehonderd schademeldingen zijn woensdag binnengekomen bij de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen na de forse aardbeving met een magnitude van 3.4 in het Groningse dorp Westerwijtwerd. Ook werden mogelijke onveilige situaties gemeld.

Normaal gesproken worden er zo'n dertig schademeldingen per dag gedaan, nu zijn het er 234. Het gaat onder meer om scheuren in de muren.

Er kwamen zeven meldingen over mogelijk acuut onveilige situaties binnen. Een speciaal team onderzoekt deze meldingen. Later op woensdag wordt weer een update over het aantal schademeldingen verwacht.

De commissie heeft extra mensen ingezet om de telefoon op te nemen. De beving, die in de vroege ochtenduren plaatsvond, is door veel Groningers gevoeld.

"Mensen bellen met vragen, om een schademelding te doen, maar ook om gewoon even het verhaal kwijt te kunnen."

De waterschappen voeren inspecties uit bij de dijken, kades, gemalen en sluizen om er zeker van te zijn dat daar geen gevaarlijke schade is ontstaan.
Veel mensen hebben beving gevoeld

Op sociale media laten veel mensen in de omtrek van Westerwijtwerd, dat hemelsbreed 18 kilometer ten noordoosten van de stad Groningen ligt, weten dat ze zijn geschrokken van de aardbeving.

Premier Mark Rutte noemde de aardbeving in het WNL-programma Goedemorgen Nederland "verschrikkelijk". Volgens Rutte was iedereen in de jaren vijftig nog heel optimistisch over de gaswinning, maar is die inmiddels "veranderd in een nachtmerrie".

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) maakt een analyse van de aardbeving, zoals ook is voorgeschreven in het protocol. Het Staatstoezicht op de Mijnen (SODM) laat weten dat de beving langer heeft geduurd dan bijvoorbeeld de beving in Huizinge in 2012.

Meer dan duizend bevingen in provincie geregistreerd

In de provincie Groningen zijn sinds de jaren negentig al meer dan duizend aardbevingen geregistreerd. Sommige bevingen zijn amper voelbaar, andere leidden tot schade.

Vorig jaar vond een beving met dezelfde magnitude plaats bij Zeerijp. Daardoor raakten de maatregelen omtrent de afbouw van de gaswinning in een stroomversnelling. Het kabinet meldde een aantal maanden later dat de gaswinning in 2030 helemaal zal zijn stilgelegd en tot die tijd zal worden afgebouwd.
Bron: nu.nl 
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 mei 2019, 12:37 uur | Bericht #490605

Ruim 800 schademeldingen na aardbeving Groningen

Na de aardbeving gisteren bij Westerwijtwerd in Groningen zijn tot nu toe 841 schademeldingen gedaan.

De meeste meldingen komen uit de gemeente Groningen: 415. Uit de provincie Drenthe komen 19 meldingen. Schade moet worden gemeld bij het schadeloket van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG).

Acuut onveilig
28 mensen maakten melding van een acuut onveilige situatie (AOS). Die moet binnen 48 uur na de melding worden geïnspecteerd. "Bij een levensgevaarlijke situatie bel je 112. Is het minder erg, dan doe je bij ons een melding van een AOS", zegt een woordvoerder van de TCMG.

Bij zeven AOS-meldingen is het inspectieteam inmiddels wezen kijken. Volgens de TCMG zijn daar geen extra veiligheidsmaatregelen nodig. "In de gesprekken merken we wel dat mensen erg ongerust zijn. Die ongerustheid leidt tot zo'n AOS-melding. Daar is het ook voor bedoeld, mensen kunnen dat gewoon blijven doen."

Huis uit
Vooralsnog hoeft niemand zijn huis uit, maar de TCMG sluit niet uit dat dit nog wel gebeurt. Vandaag zijn er de hele dag nog inspecties van AOS-meldingen. "De aantallen die wij nu zien, vertonen gelijke tred met de beving bij Zeerijp in 2018. Toen zijn er wel situaties aangetroffen van acute onveiligheid. We moeten er rekening mee houden dat dat nu ook gebeurt", zegt de woordvoerder.

De aardbeving gisteren had een kracht van 3,4. De aardbeving in Zeerijp in januari vorig jaar had dezelfde kracht. Na die beving kwamen 3000 schademeldingen binnen. Vanwege de drukte zitten er komende dagen extra mensen bij het schadeloket en zijn de telefoonlijnen ook zondag geopend.

Bron: NOS.nl

 
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 mei 2019, 10:09 uur | Bericht #490643

Bijna 3000 schademeldingen, week na aardbeving in Groningen

Het aantal schademeldingen na de aardbeving van 3,4 vorige week bij Westerwijtwerd in de Groningse gemeente Loppersum is opgelopen naar 2875. Dat meldt RTV Noord. Een dag na de aardbeving waren dat er nog 912. De meeste meldingen bij de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) komen uit de gemeente Groningen: 1323. Stadskanaal is de enige gemeente in de provincie zonder schademeldingen. Tientallen berichten zijn afkomstig uit de provincie Drenthe.

Er werden 82 meldingen gedaan van een acuut onveilige situatie (AOS). Daarvan zijn er 76 gecontroleerd. Een AOS is wanneer de situatie snel kan verergeren en bijvoorbeeld balken dreigen los te raken. AOS-meldingen moeten 48 uur na de melding worden geïnspecteerd. Het is niet duidelijk wanneer de meldingen precies zijn gedaan.

Emotioneler
Op veertien adressen in het bevingsgebied was de situatie zo onveilig dat er tijdelijke veiligheidsmaatregelen zijn genomen. "Het ging daarbij om appartementen waar geveldelen loszitten, een woning waarbij vloertegels aan het barsten zijn en tien huurwoningen waar plafonddelen loslaten", zei de TCMG.

"Het viel de adviseurs die de adressen bezochten op dat mensen na de beving bij Westerwijtwerd vaak emotioneler waren dan doorgaans bij meldingen van acuut onveilige situaties het geval is", meldt de TCMG.

Bron: NOS.nl
#KeepOnSmiling
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2564
Lid sinds: 29 mrt. 2016
9 juni 2019, 20:02 uur | Bericht #490946

127 nieuwe schademeldingen na beving Groningen

Na de aardbeving van vanochtend in Groningen zijn er 127 schademeldingen binnengekomen, meldt de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG). Het epicentrum van de beving lag in Garrelsweer, dicht bij Loppersum. De commissie kreeg zes meldingen van een acuut onveilige situatie. De beving werd gemeten rond 07.00 uur en had een kracht van 2,5. Daarmee is het een van de zwaardere bevingen in Groningen. Volgens de TCMG is moeilijk te zeggen of de meldingen een direct gevolg zijn van de beving van vanochtend.

Acuut onveilige situaties
Bij het schadeloket komen ook nog steeds meldingen binnen over de beving van vorige maand bij Westerwijtwerd. Die had een kracht van 3,4. In totaal is na die beving bijna 5000 keer schade gemeld.

Vijf van de zes meldingen van acuut onveilige situaties zijn inmiddels onderzocht, maar in geen van de gevallen was er ook daadwerkelijk sprake van een acuut gevaarlijke situatie, meldt de commissie.

'Werd wakker van twee knallen'
Bewoners in de omgeving van Garrelsweer spreken van een "flinke beving", meldt RTV Noord. In een uur tijd kwamen bij de omroep 130 meldingen binnen.

"Ik werd wakker van twee knallen, een harde en een zachte. De deur van de slaapkamer begon te kraken", zegt voorzitter Jan Chris Wagenaar van het Actieteam Aardbeving Garrelsweer. "Dit is de eerste aardbeving sinds die in Huizinge die we echt heftig gevoeld hebben", zegt Wagenaar. "Je wordt er een beetje lethargisch van. Ik heb me eerst dus nog maar eens omgedraaid en vanochtend gekeken wat de schade is."

Volgens Wagenaar zijn scheuren die al in zijn muren zaten groter geworden, net als bij de buren. Momenteel wordt bekeken wat de schade in de rest van het dorp is.

De bevingen in Groningen worden veroorzaakt door de gaswinning in het gebied. Die wordt daarom geleidelijk afgebouwd.

Bron: nos.nl
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 oktober 2021, 10:38 uur | Bericht #497373

Aardbeving met kracht van 2,5 bij Zeerijp

Bij het Groningse dorp Zeerijp is vannacht een aardbeving van 2,5 gemeten. De beving was net voor 05.00 uur op 3 kilometer diepte, meldt het KNMI. Het epicentrum lag vlak bij Loppersum, dat vaker wordt getroffen door aardbevingen. RTV Noord kreeg tientallen meldingen binnen van mensen die de beving hebben gevoeld.

Verder lezen: NOS.nl
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3425
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 oktober 2021, 10:18 uur | Bericht #497379

Derde aardbeving op één dag, opnieuw bij Zeerijp

Bij het Groningse dorp Zeerijp is voor de derde keer op één dag een aardbeving gemeten. De beving van 2,2 was net voor 23.00 uur op 3 kilometer diepte, meldt het KNMI. Het instituut registreerde eerst een kracht 2,3, maar dat werd kort daarop bijgesteld.

Eerder op de dag vonden ook al twee lichte bevingen plaats in Groningen. In de ochtend ging het om een beving van 2,5 bij Zeerijp en rond 15.30 uur volgde er een van 1,8 in Appingedam. Volgens het KNMI was de aardschok bij Appingedam geen naschok van de eerdere beving. Onduidelijk is nog of dat ook voor de beving in de avond geldt.

Veder lezen: NOS.nl
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 337 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 337, lezen 2 mensen het topic "Waarnemingentopic Zomer 2015".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden