Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Miller, AR.

20 Apr 2024 17:01:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bowie, TX; Cass, TX.

20 Apr 2024 16:25:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Claiborne, MS; Hinds, MS; Warren, MS.

20 Apr 2024 16:00:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Madison, LA; Tensas, LA; Warren, MS.

20 Apr 2024 15:40:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Madison, LA; Tensas, LA; Warren, MS.

20 Apr 2024 14:40:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Madison, LA.

20 Apr 2024 14:36:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, LA; Madison, LA.

20 Apr 2024 13:58:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Collin, TX; Grayson, TX.

20 Apr 2024 13:42:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Collin, TX; Cooke, TX; Denton, TX; Grayson, TX.

20 Apr 2024 13:06:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Baylor, TX; Wilbarger, TX.

20 Apr 2024 09:22:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Baylor, TX; Knox, TX; Wilbarger, TX.

20 Apr 2024 08:53:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kern, CA; Tulare, CA.

20 Apr 2024 01:01:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, SC.

20 Apr 2024 00:04:45

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Apr 2024 00:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Spartanburg, SC; Union, SC.

19 Apr 2024 23:25:56
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1295
Lid sinds: 11 okt. 2010
22 februari 2018, 10:58 uur | Bericht #485658
Algemeen; tussen hogedruk uitstrekkend vanaf de Britse Eilanden tot over Scandinavie en lagedruk boven de Middellandse Zee wordt met een noordoostelijke stroming koude continentale lucht aangevoerd. In de loop van de donderdag draait de hoogtestroming tijdelijk naar het noordoosten en wordt in het bijzonder aan de Alpenzuidkant vochtigere en wat minder koude lucht aangevoerd. Zondag stroomt vanuit het noordoosten zeer koude continentale lucht over west Europa en de Alpen uit als voorbode voor een Spätwinterliche koudegolf die rond het midden van de week zijn hoogtepunt zal bereiken.

Medio volgende week hoogtepunt koudegolf

Oben blau en unten grau“, zo kunnen we het weerbeeld van gisteren kort samenvatten voor grote delen van de noordelijke Alpen. Verantwoordelijk voor de Hochnebel is zoals gebruikelijk de koude noordoosten wind, in Zwitserland ook aangeduid als “Bise”.  De Hochnebel bovengrens reikte tot 2200 a 2500 meter en zat je daar dan boven dan was het weer genieten van knalblauwe luchten, schitterende vergezichten (droge lucht) en de warmte van de februari zon.  Zonnig was het in het inner-alpine Wallis en het westen en zuidwesten.
 
Visperterminen / via Heidabahn-Giw-AG-Visperterminen
Serfaus-Fiss-Ladis
Ulrichen (Obergoms / Oberwallis) Foto Patrick Henzen
Rosswald, foto Francien Bakker


De komende dagen neemt de invloed van het laag boven de Middellandse Zee wat toe en dat gaat en gaat aan de zuidkant van de Alpen met een wat meer naar zuidoost draaiende stroming vochtigere lucht binnenstromen. Dit vertaalt zich wederom in meer bewolking en ook sneeuwval.


In de Südsost en Oststau gebieden van de Alpen gaat tot zondag sneeuw van betekenis vallen, lokaal 50 tot 80 of zelfs nog meer. Zwaartepunt westelijke Italiaanse Alpenhoofdkam tot over de zuidelijke Walliser Alpen, Ligurische Alpe nals ook de noordelijke Italiaanse Apennijnen. Ook de noordwestelijke Balkan mag zich de komende dagen gaan verheugen op een dik pak sneeuw van 40 tot 80 cm.
 
Arpege sneeuw cumulatief tot en met zondag


Elders in de Alpen zijn het het vooral de bewolking en (hardnekkige) Hochnebel die het weerbeeld zullen gaan bepalen en mogelijk dat er wat (lichte) sneeuw valt. De meeste zon is weggelegd voor de westelijke  Alpen en deels ook het  het Wallis en in de bergen boven de Hochnebel.
 
Unten grau, oben blau, de komende dagen is het zaak om boven de Hochnebel uit te stijgen wil je de zon zien zien. Schilthorn – Piz Gloria vanmorgen onder de Hochnebel
Säntis op 2500 meter vanmorgen keurig boven de Hochnebel


In het weekend gaat met een wat meer naar zuidoost draaiende stroming vooral in de bergen even wat minder koude lucht binnenstromen en gaan in alle hoogtes de temperaturen wat in de lift.

Onder Siberische regime
Inmiddels zien we net als ook de voorgaande dagen op de weerkaarten weer een prachtige klassieke winterse setting verschijnen. Hogedruk gebied – Fritz – strekt zich dan uit vanaf de Britse Eilanden tot over Scandinavie alwaar een alliantie wordt aangegaan met pool-hoog – Harmut – Met een zeer zuidelijke verlopende polaire jetstream en depressie op zuidelijke koers en boven oost Europa kan dan zeer koude lucht vanuit het noorden van Rusland naar het zuiden en westen gaan uitstromen.

Het “arctische front” met de zeer droge en koude lucht zal in het weekend west Europa en de Alpen gaan binnenvallen. Met een noordoostelijke wind gaan de temperaturen dan weer een graad of 10 tot 15 dalen en mede door een straffe noordoostelijke wind belooft het dan bitterkoud te gaan worden.
GFS zondag 12h00. In de loop van het weekend (zondag) gaat het vanuit het NO met de instroom van continentale arctische luchttmassa`s markant verder afkoelen


Het binnenstromen van de arctische luchtmassa’s gaat gepaard zonder neerslag omdat de lucht niet alleen zeer koud is maar ook nog eens gortdroog met dauwpunten die tot -18 a -22 en richting de dinsdag zelfs tot -28 graden zullen gaan dalen.
Op 1500 meter daalt het kwik naar 14 tot 19 graden en in de bergen hogerop vriest het 20 tot 28 graden. Wat minder koude wordt het naar het zuidwesten en zuiden toe.
GFS T850 hPa dinsdag! Het belooft vooral maandag en dinsdag zeer koud te gaan worden!


Wat minder extreem wordt het zoals gezegd naar het zuidwesten en zuiden toe en hier kan ook dan steeds nog wat sneeuw vallen door invloed van lagedruk boven de Middellandse Zee.

Koude put doodsteek koudegolf
Het hoogtepunt van het  zeer koude winteroffensief wordt dinsdag / woensdag bereikt wanneer een bel met zeer koude lucht die vooral hoger in de atmosfeer goed ontwikkeld is (koude put, hoogtelaag) vanaf de Oostzee komend de Noordzee oversteekt en vervolgens via de Britse Eilanden verder de Atlantische Oceaan optrekt.
 
De koude put zal op dinsdag en woensdag de meest koude fase gaan inleiden en tevens een eerste aanzet zijn voor een volgende inzettende verzachting


Hier zal het een alliantie aangaan met het daar nog steeds aanwezige “Azorenhog” en deze alliantie betekent uiteindelijk de “doodsteek” voor het  (zeer) koude winter weer in grote delen van west Europa als ook de Alpen!

In de tweede helft van de week neemt de invloed van het Azorenlaag vervolgens toe en gaat de jetstream geleidelijk een steeds noordelijkere koers volgen. Zachter lucht kan dan van het zuiden uit de koudere lucht weer gaan verdrijven.



Hoe dit allemaal precies in zijn werk zal gaan en of de koudere lucht vanuit het noorden misschien toch nog een volgende verrassing in petto heeft dat gaan we de komende dagen vervolgen!



Tot zover vanuit een bewolkt termen in Oberwallis, temperatuur actueel -2.6 graden. Ciao


 
Webcams- meer beelden uit
de Alpen en Oberwallis zie – Meteo-Oberwallis – en onze link – Alpenwebcams

Exclusief en uniek!  compleet verzorgde Ski safari’s met eigen Zwitserse Ski leraar
 
Alpenweerman; wij leveren de volgende diensten:
  • Weerbericht op maat
  • Trainingen voor bedrijven, scholen, verenigingen, sponsoren etc..
  • Cursussen tbv weerkunde, meteo, weerstations etc..
  • Kennissessies op locatie (ook in het buitenland)
  • Seminars en Webinars
  • NIEUW Excl. compleet verzorgde “Ski Safari ‘s” Wallis (Aletsch / Zermatt – Cervinia)
  • Wereldwijde weathercard service
  • Ook in de Alpenlanden op locatie kan geregeld worden.
Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor uw kunnen betekenen?
Neem dan contact op met
info@alpenweerman.nl / info remco@alpenweerman.nl

Lawinegevaar


Blijf wanneer je niet bekend bent met de plaatselijke omstandigheden en terrein dus op de gemarkeerde pistes en volg de (lokale) aanwijzingen.


Lawine informatie Europa / Land. Klik kaart voor gewenste bestemming

Voor reis -verkeer- informatie van en naar de Alpen zie onze pagina op de site – HIER –
 Join Alpenweerman community:
JOIN US, wordt sponsor of partner van Alpenweerman.nl.  Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@alpenweerman.nl.
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 94 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 94, lezen 3 mensen het topic "Foto's/Video's onweer en extreem weer".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden