Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

25 Apr 2024 08:00:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 09:25:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coleman, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 04:06:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Jones, TX; Shackelford, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Nolan, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fisher, TX.

24 Apr 2024 00:56:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 00:45:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

23 Apr 2024 23:56:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:19:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:03:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
17 januari 2020, 18:18 uur | Bericht #492635
Het is maar wat saai op weergebied en dat heeft het team van OnweerOnline wat tijd gegeven om een blik vooruit te werpen en eens met een kritische blik naar de website en het forum van OnweerOnline te kijken. Want niet alleen liggen er talloze ideeën op stapel maar moeten we helaas - door gewijzigde wetgeving - noodgedwongen ook een aantal rigoureuze veranderingen doorvoeren. De mods hebben tevens goed naar de wensen en commentaren van een reeks veelgeziene leden geluisterd en ook die zaken hebben wij meegenomen.
 

Website en forumindeling

 
De website zal in de nabije toekomst weer een metamorfose ondergaan. Daarbij worden nieuwe tools geïntroduceerd en wordt de nadruk op verschillende onderdelen omgegooid. Tevens zullen we veelgebruikte kaarten en pluimen sneller vindbaar maken en meer persoonsgericht informeren (aan de hand van zelf in te stellen plaatsen en favoriete kaarten). Een aantal minder populaire onderdelen zullen geheel verdwijnen. Ook de indeling van het forum gaat versimpeld worden. Wat alle wijzigingen precies gaan inhouden vermelden we tijdens het doorvoeren van de updates. 

Nieuwstopics

Helaas verdrinken we tegenwoordig bijna in regelgeving. Ook fora gaan hieronder lijden. Hebben we eerder al drastische maatregelen moeten nemen inzake fotogebruik staat ons nu hetzelfde te wachten omtrent het overnemen van nieuwsberichten uit de media of van andere websites. Het geheel kopiëren van nieuws is per heden NIET meer toegestaan. Nieuwsposts zullen dus met terugwerkende kracht ofwel geheel verdwijnen ofwel aangepast worden naar slechts nog een aanklikbare link naar de nieuwsbron. Het zelf schrijven van een stukje tekst met een link naar de bron is uiteraard nog wel toegestaan. Foto's uploaden die niet van jezelf zijn is per heden ook niet meer toegestaan. Weerkaarten, pluimen, etc. kan natuurlijk nog wel. 

Als oplossing is de Nieuwsflits bedacht. In de Nieuwsflits vind je per nieuwscategorie het laatste nieuws terug, met enkel een linkje naar de bron en aanvullend eventuele tweets, video's, etc.. Bij groot nieuws - denk aan bosbranden, orkanen, etc. - zullen nog altijd speciale topics aangemaakt worden (zoals dat al jaren gebeurd) en wordt vooral gebruik gemaakt van social media input (tweets, Youtube video's, etc.). De precieze uitwerking zal binnenkort duidelijk gemaakt worden.

Discussietopics

De discussietopics blijven ongewijzigd. Wel zal het beleid omtrent de discussietopics iets aangepakt worden. Daarnaast wordt vanaf heden twee maal per dag de EC en GFS pluim in het discussietopic geplaatst, dit opent de discussie om over de actuele verwachtingen te praten (let op, maak het topic geen slowchat). Tevens werken we aan tools om kwalitatieve posts te gaan belonen en duidelijker zichtbaar te maken voor alle lezers. 

Klets- en waarnemingentopic

De kletstopics en waarnemingentopics worden vanaf nu samengevoegd. Gebleken is dat er soms te veel topics zijn en het overzicht kwijt raakt. Met het samenvoegen van deze topics hopen we dat iets in te perken. Vergeet niet dat ook de chat gebruikt kan worden om over het weer te kletsen en het forum in ieder geval geen slowchat dient te worden. Maar om toch de kwalitatieve verwachtingen te blijven scheiden van nietszeggende kletsreacties, is besloten de topics wel in leven te houden.
 

Wedstrijden

De wedstrijden gaan veranderen.
  • De maandelijkse fotowedstrijd gaat helaas verdwijnen en wordt vervangen door een jaarlijkse fotowedstrijd waarbij per seizoen ingezonden kan worden. Aan het eind van het jaar zullen dan meerdere winnaars gekozen worden, zowel over het hele jaar gezien als per seizoen.
  • De jaarscorelijst gaat verdwijnen.
  • De maandwedstrijd wordt vervangen door een seizoenswedstrijd.
De Winterwedstrijd, Raad het aantal ontladingen en Raad de temperatuur blijven behouden. De uitslagen van 2019 worden spoedig bekend gemaakt.

Badges

Helaas, ook de badges gaan niet meer terugkomen. Er is gepoogd een goede oplossing te zoeken maar we hebben moeten concluderen dat het systeem te verouderd is. Het badge systeem dateert nog uit de tijd van de vorige ontwikkelaars en helaas is vernieuwen niet meer haalbaar. Niet getreurd: we gaan een geheel nieuw badgesysteem opzetten en dat wordt veel leuker, moderner en uitgebreider! Activiteit wordt beloond

Chat

De kletscorner en seizoenschatrooms zijn verwijderd en komen niet meer terug. Gebleken is dat één algemene chatroom voldoende is. De Angst voor onweer chatroom blijft behouden. Recent is een kleine bug verholpen, chatavatars waren soms verouderd en niet gelijk aan de profielfoto die op de site is ingesteld, dat is nu opgelost. De chat blijft verder ongewijzigd, pas later dit jaar zal weer een grotere update doorgevoerd worden.


Al met al staat er een hoop op de planning, wat we gefaseerd zullen doorvoeren. Meer informatie volgt allemaal spoedig en ook via het update topic. 

En nu maar hopen dat ook de weergoden een paar mooie updates in het vooruitzicht hebben......
  | Gewijzigd: 17 januari 2020, 20:01 uur, door Justin
Tieske
Lid
Woonplaats: Bavel (Breda) / Kamer in Arnhem
Berichten: 313
Lid sinds: 30 jun. 2015
17 januari 2020, 19:13 uur | Bericht #492636

Wat ik zeer teleurstellent vind, is dat er jaren lang is gezegd dat jullie het badge-systeem op gingen lossen en dat dat nu niet meer wordt gedaan.
Ik heb er al die jaren op gewacht en ik heb nu aan heel veel wedstrijden meegedaan voor geen enkele badge.
Hopelijk blijven de badges van de tijd dat het systeem werkte er in staan.
Anders zullen er nog meer mensen teleurgesteld zijn denk ik. :(


Misschien kan iedere moderator alle winnaars van 1 jaar noteren en die doorgeven aan jullie en dat jullie die samen met de badges van de jaren ervoor in het nieuwe systeem zetten?
Het is niet zoveel werk dan en iedereen heeft dan al zijn of haar gewonnen wedstrijden op zijn of haar account.
  | Gewijzigd: 17 januari 2020, 19:24 uur, door Tieske
Waarom deze advertentie?
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
17 januari 2020, 19:31 uur | Bericht #492637
Citaat van Tieske, vrijdag 17 januari 2020, 19:13 uur
Misschien kan iedere moderator alle winnaars van 1 jaar noteren en die doorgeven aan jullie en dat jullie die samen met de badges van de jaren ervoor in het nieuwe systeem zetten?
Het is niet zoveel werk dan en iedereen heeft dan al zijn of haar gewonnen wedstrijden op zijn of haar account.
 

Wie weet vinden we tegen die tijd een mogelijkheid om de oude badges nog te noteren en een verzamellijst te maken van alle winnaars tot aan dat moment, welke we dan weer in het nieuwe badgesysteem kunnen invoeren. Door de destijds gekozen ontwikkelmethode zal dat een flinke klus worden, maar mocht het mogelijk zijn dan zetten we ons daar zeker voor in. Wat overigens niet weg neemt dat het hele badgesysteem er totaal anders uit gaat zien en dus niet meer op dezelfde wijze zal worden toegepast.  | Gewijzigd: 17 januari 2020, 19:33 uur, door Justin
Novi
Moderator
Woonplaats: Meppel
Berichten: 394
Lid sinds: 31 mei. 2018
18 januari 2020, 11:11 uur | Bericht #492640
En wanneer worden deze veranderingen doorgevoerd?
Twitter account over het weer: twitter.com/weerextremen.



Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
20 januari 2020, 09:48 uur | Bericht #492656
Citaat van Thunderlover123, zaterdag 18 januari 2020, 11:11 uur En wanneer worden deze veranderingen doorgevoerd?
In de loop van dit jaar. De nieuwe regelgeving gaat in vanaf 2021. 
Telkens wanneer er een update komt, zal dat hier in dit topic gemeld worden.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 250 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 250, lezen 9 mensen het topic "Berichtgeving aardbevingen Noord Nederland ".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden