Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Jefferson, NE; Saline, NE.

23 Apr 2024 07:21:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Pawnee, NE.

23 Apr 2024 07:00:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Prairie, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 01:11:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 00:17:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, MT; McCone, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Daniels, MT; McCone, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 21:33:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT.

22 Apr 2024 21:04:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

22 Apr 2024 07:46:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

22 Apr 2024 07:46:26

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

22 Apr 2024 05:00:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Johns, FL.

22 Apr 2024 03:33:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Marion, FL.

22 Apr 2024 03:33:17
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8
Woonplaats: 's-Gravenzande
Berichten: 1684
Lid sinds: 11 okt. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
25 januari 2010, 14:05 uur | Bericht #85731
Global Cooling is here.
Groetjes Bjorn


Red Sky @ Night show us the lightRed Sky in the morning Sailors take warning.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
25 januari 2010, 15:14 uur | Bericht #85757
Winterweer zorgt voor problemen in Duitsland

Sneeuw en ijzel hebben maandag in grote delen van Duitsland voor problemen gezorgd. Tientallen auto's raakten betrokken bij ongelukken en het trein- en vliegverkeer liep vertraging op. In een tijdsbestek van vierentwintig uur trok er een zwaar sneeuwfront over Duitsland. De verwachting is dat de neerslag in de loop van maandag afneemt. Op het vliegveld van Frankfurt, een van de drukste van Europa, zijn honderdtwintig vluchten geannuleerd en veel vluchten liepen een vertraging op van gemiddeld een half uur. Het merendeel van de vluchten kon echter op tijd landen of opstijgen.



Ook het autoverkeer had veel last van de sneeuw en de ijzige wegen. Op de snelwegen stonden lange files. Op het hoogtepunt van de spits stond er in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen zo'n 290 kilometer file. Normaal gesproken staat daar in de ochtend ongeveer honderdvijftig kilometer. Sneeuwschuivers en strooidiensten zijn non-stop bezig om de wegen sneeuw- en ijsvrij te maken, maar nog niet alle snelwegen zijn schoon.

De Duitse spoorwegen meldden dat er her en der vertragingen zijn door het winterweer. Volgens een woordvoerder van Deutsche Bahn is er geen specifieke regio met grote vertragingen.

Bron Nieuws.nl
Waarom deze advertentie?
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 januari 2010, 08:21 uur | Bericht #86245
Europa lijdt onder koude

Koning Winter houdt ook de rest van Europa nog altijd stevig in zijn greep. In Polen kampen ze zelfs met dagenlange elektriciteitspannes. Het noorden van Nederland zag afgelopen weekend helemaal wit. Veel Friese steden waren bedekt met een centimeterdikke laag sneeuw, wat op de wegen tot een resem botsingen leidde. Ook Amsterdam was zondagochtend helemaal wit.Volgens Nederlandse weervoorspellers moet er rekening mee worden gehouden dat er de komende weken nog een aantal van deze strenge winterprikken staan aan te komen, 'met alle voordelen en ongemakken van dien.'

In Duitsland was het gisteren alweer chaos na de zoveelste sneeuwval. De luchthaven van Frankfurt gelastte meer dan 100 vluchten af, doordat de start- en landingsbanen niet sneeuwvrij waren te houden. Op een bepaald moment stond er in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen zo'n 290 km file, meer dan het dubbele dan normaal. In Polen zijn zondagnacht nog eens 11 mensen doodgevroren, tijdens de koudste nacht van de winter tot nog toe. In het zuidoosten van het land daalde het kwik maandag tot 32 graden onder het vriespunt. Duizenden mensen zitten er al twee weken zonder stroom. Na de hevige sneeuwval van begin januari zijn immers vele elektriciteitspalen en kabels beschadigd.

Bron: Het Nieuwsblad
Marching ever onward to tomorrow!
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
26 januari 2010, 12:19 uur | Bericht #86355
Noodweer in delen van Europa

Het wordt woensdag en donderdag zeer slecht weer in Scandinavië en het midden van Europa. Het gaat zwaar sneeuwen en soms ook nog eens hard waaien. In diverse regio's zal er sprake zijn van sneeuwjacht en de vorming van sneeuwduinen en mogelijk komt in een enkele kustregio zelfs tot een sneeuwstorm. Het slechte weer gaat ervoor zorgen dat een groot deel van het verkeer tijdelijk stil komt te liggen inclusief het vliegverkeer. De diverse nationale weerdiensten hebben inmiddels waarschuwingen voor extreem weer uitgegeven.



Infoplaza verwacht het volgende scenario. In Noorwegen storm het dinsdag langs de westkust. De kust richting de Noordkaap kan zelfs enige tijd een zeer zware storm hebben, windkracht 11. Daarbij valt er in dit dunbevolkte gebied van Noorwegen een dik pak sneeuw, op sommige plaatsen meer dan 1 meter. De frontale storing die dit slechte weer veroorzaakt, trekt woensdag via het midden en zuiden van Noorwegen naar Zweden en Denemarken. Overal zal sprake zijn van zware sneeuwval en kan er 20 tot 40 cm sneeuw vallen. Daarbij waait het stevig zodat zich sneeuwduinen vormen.

Woensdag later in de middag en avond breidt de sneeuwval zich over het noorden van Duitsland en Polen uit en donderdag bereikt de sneeuw het zuiden van Duitsland, Tsjechië en de Alpen. In Duitsland en Polen zal ongeveer 5 tot 20 cm sneeuw vallen, opnieuw in combinatie met windkracht 5 tot 6. Ook in deze landen moet het verkeer rekening houden met grote problemen op de weg en de vorming van sneeuwduinen.

Bron Weerplaza
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
26 januari 2010, 14:24 uur | Bericht #86414
Extreme winterkou

Hoewel het tot vorige week in het zuidoosten van Europa nog bijna lenteachtig was, met temperaturen rond 20 graden en flink wat ruimte voor de zon, was het in de rest van Europa volop winterweer. De koude lucht drong de afgelopen weken vanuit het noordoosten steeds verder de zuidwesthoek in en zelfs in Spanje kwam de temperatuur op een aantal dagen lokaal niet meer boven 5 graden uit. Scandinavië spande de kroon met op verschillende dagen middagtemperaturen rond -20 graden en minimumtemperaturen tot -30 graden. Nu is ook in Zuidoost-Europa de winter alsnog ingetreden. Door de extreme kou vroren daar afgelopen dagen tientallen mensen dood. In het Roemeense Miercurea Ciuc daalde het kwik in de nacht van maandag op dinsdag naar meer dan 30 graden onder het vriespunt. Ook in het westen van Turkije, Bulgarije en Polen is het echter koud. De minima liggen daar tussen -10 en -25 graden.


Het kwik in de thermometer daalde afgelopen nacht in het oosten van Europa plaatselijk tot ruim onder -25 graden. In Roemenië werd het lokaal -32 graden (zie gele cirkels) en in het noorden Rusland kwam het zelfs tot onder 40 graden onder nul. Ook in Duitsland werd het her en der -18 graden, maar ook in ons eigen land daalde het kwik tot ver onder het vriespunt.

Ook in ons eigen land werd het afgelopen nacht erg koud. Het kwik daalde in het Friese Stavoren naar -14,3 graden en ook andere plaatsen rondom het IJsselmeer haalden -12 tot -14 graden. Eerder schreven wij in deze rubriek al over de effecten die het grotendeels bevroren IJsselmeer heeft op het weer er rondom heen. De lucht warmt nu boven het ‘relatief warme’ water niet meer op, maar koelt boven het ijs juist verder af, waardoor de temperaturen in bijvoorbeeld West-Friesland nu veel lager uitkomen dan normaal. Verder helpt de sneeuw mee, die rond het IJsselmeer aanwezig is. Ook in de rest van het land vroor het matig tot streng.

Lang geleden
Vergeleken met de minima die afgelopen nacht in Zuidoost-Europa werden gemeten, stelt het echter een stuk minder voor. Toch wel frappant, want de laatste jaren kwam dit soort winterse kou bijna niet meer voor binnen Europa. In de jaren 40 en 60 was het ‘gewoner’ met op diverse plekken van het Europese continent regelmatig zeer strenge vorst, maar voor de tegenwoordige tijden is het best extreem. Het is lang geleden dat het daar zo koud werd.

Kou vanuit Rusland en Siberië
Rondom een hogedrukgebied, dat dinsdag een zeer groot deel van Europa beheerste en dat zich met zijn kern precies boven ons land bevond, wordt vanuit Rusland en Siberië bijzonder koude lucht de zuidoosthoek van het continent ingeblazen. Vooral Polen heeft al een tijdlang met die kou te maken en daar zijn de afgelopen dagen meer dan 70 mensen om het leven gekomen. Duizenden mensen zitten al twee weken zonder verwarming. In delen van Turkije viel zoveel sneeuw, dat boomtakken het onder het grote gewicht van de sneeuw begaven en hoogspanningskabels in hun val meenamen. Hierdoor kwamen ook delen van Turkije enige tijd zonder stroom te zitten. Lokaal viel daar al meer dan 30 cm sneeuw en er wordt nog meer verwacht.


In de miljoenenstad Istanbul in Turkije viel door de vele sneeuw de electriciteit uit en vielen er door de kou verschillende doden.


Ook in de Ukraine was het bar en boos winterweer. Het is daar extreem koud.

Buiten Europa
Niet alleen in delen van Europa is het bijzonder winters, ook in Noord-Amerika was het afgelopen dagen plaatselijk bar en boos. In het zuidwesten, in delen van New Mexico en Californië trok een aantal flinke sneeuwstormen voorbij en in het noorden van Californië, in de Sierra Nevada regio’s, valt momenteel nog steeds sneeuw. Net iets noordelijker, in het Canadese Vancouver, ligt daarentegen veel minder sneeuw en is het veel minder koud dan gewoonlijk. Een deel van de Olympische winterspelen wordt daar gehouden en met man en macht probeert men daar momenteel sneeuw vanuit andere delen van Canada aan te voeren.

Ook in het noordwesten van China blijft het winterweer aanhouden. In de noordelijke plaats Xinjiang, in de Fuyun regio, daalde het kwik in de afgelopen week ‘s nachts tot lokaal -46 graden. Sinds december is het in het noordwesten van China al extreem koud en volgen de sneeuwstormen elkaar in een razend tempo op. Aanvoerwegen zijn moeilijk begaanbaar en de tekorten aan voedsel lopen dan ook snel op.

Bronnen: Meteo Consult, LA Times, Fox News
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
26 januari 2010, 14:29 uur | Bericht #86418
Veel doden door aanhoudende vrieskou in Oost-Europa

De aanhoudende koudegolf in Polen heeft maandag opnieuw het leven gekost aan tien mensen. De meeste slachtoffers vielen in het zuiden en het oosten van het land. Daar was de temperatuur maandagnacht gedaald tot min 27 graden. De autoriteiten lanceerden opnieuw een oproep naar de bevolking om daklozen en alleenstaande mensen te helpen en in geval van nood de politie te verwittigen. Volgens het crisiscentrum zijn sinds de intrede van Koning Winter in november in totaal 202 mensen in Polen aan onderkoeling gestorven.



In Roemenië zijn de afgelopen 24 uur opnieuw acht mensen doodgevroren. Dat deelde het ministerie van Gezondheid in Boekarest dinsdag mee. Daarmee steeg het aantal slachtoffers van de koudegolf binnen de week tot 31. Door de virestemperaturen tot 35 graden onder nul werden vooral daklozen getroffen. De hulpdiensten speuren doelgericht de straten af om hen naar openbare instellingen te brengen.

Ook in Bulgarije blijft de koudegolf aanhouden met temperaturen tot min 25,5 graden. Het koudst was het maandagnacht in Dobritsj in het noordoosten van het Balkanland, aldus de Bulgaarse media. Wegens de vele aangezette verwarmingstoestellen viel in verschillende regio's, meer bepaald rond Burgas aan de Zwarte Zee, de stroom telkens uit.

Tientallen scholen hielden de deuren gesloten omdat ze niet verwarmd konden worden. Een vluchteling uit Irak kon door de politie van een zekere bevriezingsdood gered worden. Hij was met een bootje vanuit Turkije naar Bulgarije gekomen, maar viel in het ijskoude water van de grensrivier Mariza.

Bron Hln | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:41 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 januari 2010, 15:21 uur | Bericht #87417
Oostenrijk kent koudste nacht in 13 jaar

Oostenrijk heeft de koudste nacht in 13 jaar tijd gehad. In de gemeente Gars am Kamp in het noorden werd in de nacht van dinsdag op woensdag een temperatuur van min 27,6 graden Celsius gemeten. Dat meldde het Oostenrijkse persbureau APA woensdag.

Volgens de meteorologische dienst in Oostenrijk was het de laagste temperatuur sinds 1996, toen aan het einde van dat jaar min 28,2 graden werd gemeten. Dat was in de gemeente Weitra in hetzelfde gebied. De meteorologische dienst meldde verder dat in de nacht van dinsdag op woensdag bij twintig meetstations in het land een temperatuur van min 20 graden Celsius of lager werd gemeten. De koudegolf in Oostenrijk duurt naar verwachting nog tot na het weekeinde.

Bron De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 januari 2010, 15:24 uur | Bericht #87419
Temperaturen tot -35 graden eisen 44 doden in Roemenië

In Roemenië zijn de voorbije acht dagen reeds 44 mensen overleden als gevolg van de extreme koude. De voorbije nacht alleen al vroren tien mensen dood. Vooral daklozen hadden te lijden bij een temperatuur tot min 35 graden Celsius. De politie en de hulpdiensten zochten hen op in de straten en boden hen onderdak in overheidsgebouwen. Drie treinen ontspoorden, omdat de sporen door de vorst beschadigd werden. Niemand raakte echter gewond.



Een dozijn scholen sloot de deuren vanwege problemen met de verwarming en het vervoer. Vanaf vandaag zou het volgens voorspellingen van de weerdienst minder koud worden in Roemenië.

Bron Hln | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:41 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
28 januari 2010, 13:33 uur | Bericht #88157
Chaos in Duitsland door winterweer

In grote delen van Duitsland heeft het winterweer donderdag tot grote chaos geleid. Vooral in het oosten en zuiden van het land ondervond het verkeer grote hinder van ijs en sneeuw op de weg. Ten minste vier mensen kwamen om het leven.

Bij Hannover raakte een automobilist zwaargewond, toen een brok ijs door zijn voorruit brak en hem in zijn hoofd trof. De klomp is vermoedelijk van een rijdende vrachtwagen gevallen. In het zuiden van Duitsland is op sommige plaatsen tot 30 centimeter sneeuw gevallen. Op de luchthavens van Frankfurt en München zijn tientallen vluchten geannuleerd.

Bron AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
28 januari 2010, 14:41 uur | Bericht #88211
Hond drijft 100 kilometer mee op ijsschots

In de Baltische zee is woensdag een hond gered die meer dan honderd kilometer was afgedreven op een ijsschots. Het dier was vorige vrijdag op het ijs gesukkeld op de Vistularivier in de buurt van Toruñ in Polen. Vorige zaterdag was het onfortuinlijke dier al een eerste keer gespot op de Vistula in Grudziadz. Een brandweerman probeerde de hond toen te bereiken, maar die reddingspoging mislukte. Het dier werd later nog een keer gezien in Kwidzyn, 35 kilometer veder stroomafwaarts. Sindsdien was er geen spoor meer van het beestje.



Er werd gedacht dat de hond was verdronken of doodgevroren, maar woensdag dook het dier plots op in de Baltische zee, op bijna 30 kilometer van de monding van de Vistula. De bemanning van de Poolse boot Baltica dacht eerst dat het om een zeehond ging. 'We zagen in de verte iets bewegen op het wateroppervlak, pas toen we dichterbij kwamen merkten we dat het een hond was', vertelde Jan Joachim van de Baltica.

De bemanning liet een opblaasbare sloep in het water zakken en slaagde er in om de hond van het ijs te halen. 'Hij gaf geen krimp, de angst stond zo zijn ogen', zei Adam Buczynski, die het dier meteen na de redding in een deken wikkelde. De Poolse zeelui zijn nu op zoek naar de eigenaar van de hond. Als niemand hem opeist wordt hij mogelijk de mascotte van hun schip.

Bron Nieuwsblad
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
28 januari 2010, 15:01 uur | Bericht #88229
Vliegvelden Frankfurt en München kampen met sneeuw

De twee grootste vliegvelden in Duitsland, die van Frankfurt en München, kampen met zware sneeuwoverlast. In Frankfurt moesten daarom donderdag zo'n tachtig vluchten worden geannuleerd. In München gingen rond de zestig vluchten niet door. Woordvoerders op beide luchthavens spraken de hoop uit dat de situatie in de loop van de dag zou verbeteren.

Bron Nieuws.nl
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
29 januari 2010, 23:00 uur | Bericht #89981
Helikopterpiloot weg kwijt in de sneeuw

Bij een helikopterongeluk bij het Duitse Iserlohn zijn vrijdag drie mensen lichtgewond geraakt. De piloot uit Thüringen kon in het besneeuwde landschap het vliegveld niet vinden. Hij landde in de buurt en vroeg aan een voorbijganger of die mee wilde om hem de weg te wijzen, maar bij het opstijgen raakte de rotor het dak van een loods, waarna het toestel omkiepte en zwaar beschadigd raakte.

De drie inzittenden kwamen er met lichte verwondingen van af. Een omwonende alarmeerde de politie met de mededeling dat hij een helikopter had gehoord, maar dat het motorgeluid plotseling was verstomd.

Bron: Nieuws.nl
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
29 januari 2010, 23:01 uur | Bericht #89984
Snowfall hits flights at Belfast City Airport

Several flights have been cancelled at George Best Belfast City Airport because de-icing equipment broke down on Friday. Hundreds of frustrated passengers were left stranded after a fall of snow caused aircraft wings to freeze.



The airport has access to two de-icing machines but neither was in working order. A spokesman described the break-down of both machines at the same time as "a million-to-one chance".

Bron: BBC News
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 januari 2010, 15:04 uur | Bericht #90851
Chaos op Duitse wegen

Op de Duitse wegen is vrijdagavond door zware sneeuwval en stormachtige wind een chaos ontstaan. De verkeerschaos duurde zaterdag voort. Alleen al in de deelstaat Noordrijn-Westfalen deden zich meer dan driehonderd ongelukken voor. Daarbij vielen één dode en ruim veertig gewonden. In Beieren kwamen twee personen om het leven bij slippartijen op door sneeuw en ijzel spekglad geworden wegen. In Mecklenburg-Voorpommeren viel maar liefst dertig centimeter sneeuw. In de stad Rostock was om die reden alle openbaar vervoer gestremd.

Bron: Nieuws.nl
Marching ever onward to tomorrow!
rundfunk
Lid
Woonplaats:
Berichten: 58
Lid sinds: 22 jan. 2010
30 januari 2010, 16:45 uur | Bericht #90966
sneeuwstorm in noord oost duitsland ...en het resultaat

http://www.wetteronline.de/wotexte/redakti...0/01/30_nw1.htm
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 januari 2010, 16:52 uur | Bericht #90986
Hoogste alarmfase in Hongarije, ook Duitsland getroffen door winterweer

Het winterweer zorgt voor ellende op de weg in tal van Europese landen. In het centrum van Hongarije is de hoogste alarmfase van kracht omdat er meer dan 20 centimeter sneeuw wordt verwacht. In het noordoosten van Duitsland ligt het openbaar vervoer grotendeels plat door het hevige winterweer. In het centrum van Hongarije ligt al behoorlijk veel sneeuw en het Hongaars meteorologische instituut verwacht tegen zaterdag middernacht meer dan 20 centimeter verse sneeuw. Daarom werd de hoogste alarmfase afgekondigd. Ook voor zondag wordt er veel verse sneeuw verwacht, vooral in het oosten van het land.



Alle verkeer in heel Hongarije is zwaar verstoord en zowat alle treinen hebben tot twintig minuten vertraging. De internationale luchthaven werd zaterdagochtend gesloten wegens te veel sneeuw. In het noordoosten van Duitsland zorgen hevige sneeuwval en een krachtige wind voor problemen op de weg en vertragingen met het treinverkeer. De Duitse spoorwegen hebben tal van treinen geannuleerd. Op Rügen, het grootste eiland van Duitsland, viel liefst 40 centimeter sneeuw. Het verkeer op het eiland in de Oostzee verloopt er chaotisch.



In Nederland hebben sneeuw en vriestemperaturen zaterdagochtend voor problemen op de weg gezorgd. Op een aantal plaatsen gebeurden ongevallen. Het wegdek heeft erg te lijden onder de vorst en her en der vallen gaten in de wegen. In de nacht viel vooral veel sneeuw in Noord- en Zuid-Holland, de Betuwe, Brabant en Limburg. De sneeuw viel in vrij korte tijd in hevige buien. Plaatselijk viel er tussen de 4 en 7 centimeter sneeuw.

Bron Hln | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:41 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
31 januari 2010, 11:00 uur | Bericht #91839
Sneeuwval en verkeerschaos in Duitsland

Zware sneeuwval, koude temperaturen en gladde wegen hebben delen van Duitsland platgelegd. Alleen al in de westelijke deelstaat Nordrhein-Westfalen telde de politie tot zondagochtend ruim tweeduizend verkeersongevallen. Zeker drie mensen kwamen om in het verkeer, berichtten Duitse media.

Vooral het noorden van Duitsland is getroffen door de zware sneeuwval. In delen van de noordoostelijke deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren viel tot wel 40 centimeter sneeuw. Vele binnenvaartschepen zitten al enkele dagen vast in het ijs, onder meer op de rivier de Elbe. De autoriteiten adviseerden mensen niet de weg op te gaan als het niet nodig is.

Volgens Duitse media is de situatie zondag iets tot rust gekomen, maar de nationale weerdienst voorspelt voor dinsdag meer zware sneeuwval en temperaturen onder het vriespunt.

Bron AD
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
31 januari 2010, 18:14 uur | Bericht #92103
Sneeuw veroorzaakt chaos in Duitsland

Zware sneeuwval, koude temperaturen en gladde wegen hebben delen van Duitsland platgelegd. Alleen al in de westelijke deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen telde de politie tot zondagochtend ruim tweeduizend verkeersongevallen. Zeker drie mensen kwamen om in het verkeer en meer dan honderd mensen raakten gewond, berichtten Duitse media.

Vooral het noorden en westen van Duitsland werden getroffen door de zware sneeuwval. In delen van de noordoostelijke deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren viel tot wel 40 centimeter sneeuw. De Duitse Meteorologische dienst DWD liet weten dat er sinds de winter van 1978-1979 niet meer zoveel sneeuw is gevallen. Vele binnenvaartschepen zitten al enkele dagen vast in het ijs, onder meer op de rivier de Elbe. De autoriteiten adviseerden mensen niet de weg op te gaan als het niet nodig is. Op sommige plaatsen liggen sneeuwduinen met een hoogte van 3 meter.

Het treinverkeer ondervindt eveneens veel hinder van de sneeuw. Op verschillende trajecten, waaronder Berlijn-Rostock, rijden helemaal geen treinen. Vervangend vervoer was niet altijd voor handen, waardoor veel mensen grote moeite hadden om hun bestemming te bereiken. In Keulen kwam een 24-jarige man om het leven tijdens een poging om zijn hond te redden. Het huisdier was een bevroren meer opgelopen en door het ijs gezakt. De eigenaar van de viervoeter ging er achter aan en zakte ook door het ijs. Duikers van de brandweer vonden de man later op de bodem van de waterpartij. De hond overleefde het incident.

Volgens Duitse media is de situatie zondag iets tot rust gekomen, maar weerdeskundigen voorspellen voor dinsdag meer zware sneeuwval en temperaturen onder het vriespunt.

De extreme winter levert de economie van Duitsland een schade op van circa 2 miljard euro, zei topeconoom Volker Treier in een interview met de Tagesspiegel am Sonntag. ,,Dat komt vooral door problemen in de bouw'', aldus Treier. De werkzaamheden aan een reeks grote bouwprojecten in Duitsland liggen stil. Een groot aantal personeelsleden van bouwondernemingen zit noodgedwongen werkloos thuis.

Bron: De Pers | Gewijzigd: 31 januari 2010, 18:16 uur, door Sietse
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
1 februari 2010, 12:53 uur | Bericht #92719
Oostzee vriest dicht

In Finland en Zweden zijn alle beschikbare ijsbrekers uitgerukt om vaarwateren in de noordelijke Oostzee open te houden. De plaatselijke autoriteiten meldden dit maandag. Zweden moest zelfs twee extra ijsbrekers charteren omdat het Kattegat, het water tussen het noordoosten van Denemarken en het zuidwesten van Zweden, ook dreigt dicht te vriezen. Dat komt zelden voor. Toch beklemtonen meteorologen dat de winter niet uitzonderlijk koud is.

,,Het is een gewone winter'', aldus Patrick Eriksson van het Meteorologisch Instituut in Helsinki. ,,Door de laatste jaren van warme winters zijn mensen eraan gewend geraakt, dat je geen ijsbrekers nodig hebt'', meende Eriksson. Maar dat is in een gewone winter, zoals deze, wel anders. Eriksson noemt de winter niet streng. Het meeste ijs, ook in een normale winter, is er op de Oostzee meestal tussen 20 februari en 15 maart.

Bron De Pers
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
1 februari 2010, 22:29 uur | Bericht #93327
Veel ongevallen door winterweer in Duitsland

Sneeuw en gladheid hebben in de West-Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen alleen al op maandag tot minstens achthonderd ongelukken geleid. Daardoor kwam een automobilist om het leven, terwijl vijftig andere mensen deels ernstig gewond raakten, aldus de politie in Duisburg.



Agenten hebben ongelukken geteld die tussen 05.00 uur en 20.00 uur het gevolg waren van de slechte weersomstandigheden. De totale schade ligt volgens schattingen rond de 2 miljoen euro. De politie moest verder nog 127 keer uitrukken voor andere weergerelateerde zaken.

Winterweer leidde het afgelopen weekeinde in vooral het westen en noorden van Duitsland ook al tot chaos. In het noordoosten is sprake van de witste winter in ruim dertig jaar.

Bron: AD
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.359 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 358 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 358, lezen 5 mensen het topic "Hoe werkt de buienradar?".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden