Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart T850 pluim Brussel is bijgewerkt.

7 Dec 2019 16:59:57

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:25

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:25

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:25

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:25

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:24

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:24

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:24

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:24

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:23

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:23

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:23

De kaart Twente - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:23

De kaart Twente - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:22

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2019 10:00:22
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd december

Het winter discussietopic

2019-2020

Klets- en waarneemtopic winter

2019-2020

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
4 januari 2010, 08:54 uur | Bericht #71802
Het blijft vijftien dagen vriezen

Lange files op de snelwegen, omwille van de drukte, de kerstvakantie is immers voorbij, maar ook omwille van ijzel en aanvriezende mist. Vooral de secundaire wegen kunnen plaatselijk moeilijk berijdbaar zijn door bevriezing en sneeuw of sneeuwresten. Ziedaar het recept voor de ochtendspits van morgenvroeg. Het tweede winteroffensief heeft overigens nog wat voor ons in petto: serieuze vrieskou en sneeuw. Vandaag heeft de winter zijn tweede offensief ingezet en u gaat het voelen. Volgens een aantal weermodellen ziet het er als volgt uit:

Vriezen: 's Nachts blijft het zeker de volgende 15 dagen flink vriezen, doorgaans min 5. Overdag zou het zeker negatief blijven in alle regio's ten oosten van Brussel tot vrijdag 15 januari. Dan wordt het overdag 3 à 4 graden. 's Nachts blijft het echter -6 graden vriezen, en zaterdag 16 januari wordt het opnieuw een graadje kouder.

Vannacht: Brede opklaringen, aan de kust blijft een sneeuwbui mogelijk. Elders blijft het droog, maar er kan wel mist ontstaan. Het wordt zeer koud bij minima rond -5 aan zee en tussen -8 en -13 graden elders.

Morgen: Plaatselijk mist, droog met zonnige perioden. Sneeuw mogelijk aan de kunst. De middagtemperatuur ligt op of iets onder het vriespunt. In de Ardennen blijft het kwik bij -5 graden steken.

Dinsdag: koud winterweer met 's nachts en 's ochtends matige vorst (lager dan -5) en in de Ardennen soms strenge vorst (lager dan -10). Overdag zonnig en het blijft vriezen. De dagen erna is het vaak bewolkt, en soms kan er wat lichte sneeuw vallen.

Gevoelstemperatuur: de thermometer geeft overdag -1 à -2 aan de volgende 12 dagen ('s nachts tussen -5 en -8), maar de gevoelstemperatuur ligt opmerkelijk lager. Vrijdag wordt een heel zware bijvoorbeeld. De wind gaat dan pal uit het noorden waaien en het zal voelen als -13 overdag en zelfs -18 in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Sneeuw: vanaf vrijdag gaat het opnieuw sneeuwen. 7 centimeter schatten de voorspellers op vrijdag, maar zaterdag en zondag komt daar nog zeker een centimeter of vijf bij. Ook voor woensdag 13 en donderdag 14 januari zien de computers sneeuwbuien.

Morgen al miserie
Mobiliteitsorganisatie VAB verwacht morgenochtend heel wat files en startproblemen door de sneeuwval en het einde van de kerstvakantie. Dat meldt de organisatie, die zegt dat ze voorbereid is op een tweede winteroffensief. VAB verwacht langere files op de snelwegen, omwille van de drukte, de kerstvakantie is immers voorbij, maar ook omwille van ijzel en aanvriezende mist. Vooral de secundaire wegen kunnen plaatselijk moeilijk berijdbaar zijn door bevriezing en sneeuw of sneeuwresten. De organisatie verwacht ook heel wat startproblemen.

Batterijen
"Bij het einde van een vakantieperiode, waarbij heel wat voertuigen lange tijd hebben stilgestaan hetgeen sowieso een ontlading van de batterij tot gevolg heeft, worden we opnieuw geconfronteerd met vrieskoude tijdens het weekend. Koude versterkt de ontlading van de accu's en kan de startcapaciteit herleiden tot 50% en minder", luidt het. VAB is voorbereid. Om het hoofd te bieden aan de verwachte stormloop aan oproepen heeft de organisatie extra mensen ingezet, zowel in de alarmcentrale als op de weg.

©De Morgen
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
4 januari 2010, 10:07 uur | Bericht #71824
Treinverkeer ondervindt lichte hinder door winterweer

Het treinverkeer ondervindt vanmorgen lichte hinder door de vrieskou. Verschillende verbindingen hebben kleine vertragingen opgelopen doordat het materieel te lijden heeft onder de vrieskou. Dat werd vernomen bij infrastructuurbeheerder Infrabel.

"Zo kan het bijvoorbeeld dat een locomotief problemen heeft met het opstarten waardoor de trein een lichte vertraging oploopt", aldus Kristien Berckmans van Infrabel. "De problemen zijn verspreid. Op de grote verbindingen verloopt het verkeer normaal. Voor de rest van de dag worden er geen verdere problemen verwacht."Ook busverkeer heeft vertragingen
Ook het busverkeer in de provincie Limburg heeft te kampen met vertragingen van ongeveer een vijftiental minuten door de staat van het wegdek, zo werd vernomen bij de vervoersmaatschappij. In de andere provincies worden voorlopig geen problemen gemeld. De situatie op de weg valt goed mee, aldus Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "De ochtendspits is later op gang gekomen en verloopt vrij rustig. In Antwerpen hebben twee ongevallen wel voor vertragingen gezorgd. Rond Brussel verloopt alles normaal en zijn er voorlopig geen incidenten gemeld. De regio rond Gent is vrij druk op de klassieke punten."

Strooidiensten
De strooidiensten zijn de hele nacht in de weer geweest waardoor de autosnelwegen goed berijdbaar zijn. "Vanmorgen vinden er nog enkele inspecties van de wegen plaats, maar er wordt momenteel niet meer gestrooid", zo luidde het bij het Agentschap Wegen en Verkeer. "Later in de namiddag wordt het strooien hervat."

©Hln | Gewijzigd: 24 februari 2017, 12:56 uur, door Joyce.s
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
4 januari 2010, 11:05 uur | Bericht #71844
Dijk Lelystad - Enkhuizen afgesloten

De Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen gaat waarschijnlijk pas rond het middaguur weer open voor verkeer. Dat zegt een woordvoerder van de provincie. Op dit moment zijn veegwagens bezig om het wegdek op de dijk ijsvrij te maken. De dijk is sinds zondagavond 23.00 uur afgesloten, omdat er door de gladheid verschillende ongevallen waren gebeurd.

Dat kwam doordat vastgereden sneeuw in ijs was veranderd. Het verkeer moet op dit moment omrijden via Amsterdam of de Afsluitdijk.

©Omroep Flevoland
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
4 januari 2010, 12:35 uur | Bericht #71881
Schaatspret Amsterdamse grachten lonkt

Amsterdam maakt zich op voor schaatsen op de grachten. De gemeente heeft maandag per direct een vaarverbod ingesteld voor een aantal grachten in de Jordaan om de beginnende ijsvloer te beschermen. De gemeente waarschuwt dat het ijs nu nog niet dik genoeg is om te schaatsen, maar zegt dat het de goede kant opgaat.

Volgens wethouder Maarten van Poelgeest zijn de vooruitzichten dat het erg koud blijft. "We nemen nu maatregelen om het ijs te beschermen zodat we straks van Hendrick Avercamp-achtige taferelen kunnen genieten. De zestiende-eeuwse Amsterdamse schilder is vooral beroemd om zijn winterse schaatstaferelen.

Vorige jaar werd er ook een vaarverbod in gesteld, maar toen ging het al dooien voordat er geschaatst kon worden. Overigens waren de regels toen nog anders waardoor het vaarverbod minder snel uit het vet gehaald kon worden. Nu kan dat al bij beginnende ijsvorming en een voorspelling van nachtvorst.

©De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
4 januari 2010, 12:38 uur | Bericht #71886
Straten Hoogeveen blijven glad door gebrek aan strooizout

Het aanhoudende winterweer in grote delen van Europa leidt tot schaarste van strooizout. In Hoogeveen zijn de gevolgen daarvan direct merkbaar: met ingang van vandaag is Area Reiniging noodgedwongen gestopt met strooien van straten in woonwijken. Op hoofdwegen en doorgaande (fiets)routes door woonwijken blijft Area wel gewoon strooien.

De zoutschaarste heeft geen gevolgen voor het strooibeleid in Emmen, waar Area ook verantwoordelijk is voor de gladheidbestrijding. De gemeente Emmen heeft een minder uitgebreid 'strooipakket' ingekocht bij Area. "In Emmen strooien we uitsluitend op zogenoemde prioriteit-1 en -2 routes. Het soort routes dat we nu in Hoogeveen schrappen, rijden we daar nooit", legt woordvoerder Jetze Dam van Area uit.

©DvhN
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
4 januari 2010, 13:31 uur | Bericht #71910
Winter met verschillen

De afgelopen dagen leverde het winterweer soms al grote verschillen. Afgelopen nacht was het -15 graden op sommige plaatsen boven de sneeuw. Vandaag loopt het kwik landinwaarts maar moeilijk op. Hier komt de tekstRond 12:00 uur was de temperatuur in het noordwesten van het land opgelopen tot ruim boven nul. Van Hoek van Holland tot en met Ameland dooide het, op Terschelling was het zelfs even meer dan 4 graden in de plus. In de rest van het land lag de temperatuur onder nul. En wat heet, want in een smalle overgangszone (35km tussen Rotterdam en Gorinchem) liep de temperatuur terug van 0 naar -3,5 graden.Nog kouder is het in het oosten en zuiden van het land. In de achterhoek, Twente en delen van Brabant en Limburg was de temperatuur om 12:00 uur nog maar net boven de -5 gekomen. Het grappige is dat de oriëntatie in het grafiekje heel goed is te verklaren aan de hand van de windrichting. Het zou een quizvraag kunnen zijn, maar ik geef het antwoord maar meteen. Er waait een zuidwestenwind, die met het relatief warme zeewater zorgt voor temperaturen boven nul, daar waar de wind een beetje over zee komt aanwaaien. Op plaatsen waar dat niet het geval is blijft het gewoon (stevig) vriezen.

©Weerplaza
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
4 januari 2010, 15:43 uur | Bericht #71966
IJsbrekers ingezet op IJsselmeer

Rijkswaterstaat heeft maandag voor het eerst deze winter ijsbrekers ingezet. Op het Markermeer en IJsselmeer maken drie ijsbrekers vanaf 07.00 uur de vaarroute ijsvrij voor containerschepen. Dat meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Het gaat om de vaarroute tussen Amsterdam en Lemmer. Twee schepen kwamen maandagochtend vast te zitten in het ijs, waarna de ijsbrekers werden ingezet. Op het Markermeer en IJsselmeer drijven grote brokken ijs van zo'n vijf centimeter dik.

Vorig jaar haalde het ijs diktes tot vijftien centimeter, waarbij ook zogenoemde konvooivaart werd ingezet. Dit betekent dat schepen achter een ijsbreker aan varen. Als de vorst doorzet zal dat weer op korte termijn nodig zijn, denkt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Voor de kleine vaart geld een vaarverbod.

Het Havenbedrijf Rotterdam laat weten nog geen ijsbrekers te hebben ingezet. Vorig jaar gebeurde dit om de toegang tot de haven vrij te houden.

©Nieuws.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
4 januari 2010, 16:11 uur | Bericht #71979
Rond Den Haag problemen door sneeuw

Sneeuwval zorgt maandag in Den Haag en omgeving voor problemen op de weg. Op af- en opritten en lokaal is het (zeer) glibberig, aldus een woordvoerder van de verkeersdienst van de ANWB. Ook zijn er wat files. Aan de hele kust valt maandag wat sneeuw. In veel gevallen smelt die snel weg. Op Rotterdam Airport gaan maandagmiddag de sneeuwploegen de start- en landingsbanen schoonmaken.

De sneeuw zorgt echter niet voor vertragingen. Op Schiphol staan de sneeuwschuivers klaar, maar die hoeven nog niet aan het werk. Wel worden de vleugels van de vliegtuigen ijsvrij gemaakt. Ook hier loopt het vliegverkeer geen vertraging op. Spoorbeheerder ProRail heeft geen problemen op een paar kleine storinkjes na.

©Nu.nl
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
4 januari 2010, 16:41 uur | Bericht #72005
Wegenzout raakt snel op

Wegbeheerders raken in hoog tempo door hun wegenzout heen.De gemeente Middelburg had gisteren rond het middaguur nog genoeg zout om twee keer alle zeven hoofdroutes te kunnen strooien. Er is bij de leverancier een nieuwe voorraad besteld en de gemeente hoopt die dinsdag binnen te krijgen. Ook de gemeente Vlissingen dreigt zonder strooizout te komen zitten. Bij gebrek aan strooizout zal met zand de gladheid bestreden worden. Provincie, waterschap en Rijkswaterstaat hebben voorlopig nog genoeg strooizout in de depots.

Eurosalt in Moerdijk, groothandel in strooizout, meldt dat de vraag het aanbod overtreft. Er is de laatste tijd er veel gestrooid in Zeeland doordat vorst en dooi elkaar afwisselden.

© PZC
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
4 januari 2010, 20:35 uur | Bericht #72109
Sneeuwbuien teisteren avondspits Randstad

Door de hevige sneeuwval is de avondspits in de Randstad behoorlijk druk. Rond Den Haag en Rotterdam staan lange files, net als in het westen van Noord-Brabant. ,,Rond zes uur staat er ruim 300 kilometer file. Dat is een forse lengte'', aldus een woordvoerder van de ANWB.

De ANWB kreeg niet veel meldingen van ongevallen. ,,Het verkeer past zich aan het weer aan. Automobilisten gaan langzamer rijden'', zei de woordvoerder.

© PZC
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
4 januari 2010, 20:37 uur | Bericht #72118
Auto rijdt tegen huis door sneeuw

Een 33-jarige automobiliste is maandagmiddag tegen een woning in Amsterdam-Noord gereden. Ze verloor de controle over haar stuur door de sneeuwval. Het ongeval gebeurde op de Buiksloterweg. De voorkant van de auto raakte zwaar beschadigd, maar de bestuurster bleef ongedeerd. Ook de gevel van de woning liep de nodige beschadigingen op. De bewoners hoeven echter niet hun huis uit.

De politie weet nog niet of de automobiliste de controle over het stuur verloor door de gladheid of dat ze door de sneeuwval niets meer kon zien.

© RTV-NH | Gewijzigd: 4 januari 2010, 20:39 uur, door talkyr86
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
4 januari 2010, 20:41 uur | Bericht #72124
Acht skipistes open in Oostkantons


Dankzij de sneeuwzone die afgelopen weekend over het land trok, zijn in de Oostkantons vandaag acht skipistes open. De kwaliteit van de sneeuw varieert van gemiddeld tot goed. Op de pistes Elsenborn, Rocherath, Wirtzfeld en Losheimergraben ligt tussen 10 en 15 centimeter sneeuw. Op de Hoge Venen blijft de dikte van de sneeuwlaag beperkt tot 5 à 10 centimeter. De pistes vertonen daar ook meer obstakels, zoals uitstekende stenen.

©Hln | Gewijzigd: 24 februari 2017, 12:56 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
4 januari 2010, 20:42 uur | Bericht #72125
Spectaculaire reddingsactie voor Brugse zwanen

Duikers van de Brugse brandweer zijn vandaag vanaf 16.30 uur tot 's avonds in de weer geweest met het redden van drie volwassen zwanen op het ijs van de Potterierei. De stadsdiensten hadden in de loop van de namiddag verschillende oproepen binnengekregen van buurtbewoners die vreesden dat hun geliefde zwanen gingen vastvriezen in de stadswaterloop.

Duikersteam
Uit voorzorg had de groendienst van de stad de voorbije dagen al enkele jonge zwanen naar de kant gehaald, maar door het plotse vriesweer hadden ze de drie grootste nog niet op het droge kunnen krijgen. Meer dan een uur had het duikersteam van de brandweer nodig om gewapend met netten en touwen één zwaan uit het wak te halen. De mannen kropen zo voorzichtig mogelijk over het ijs, maar konden het toch niet droog houden. Op verschillende plaatsen zakten ze door het ijs. In de duisternis van de vooravond moesten nog twee zwanen gevangen worden.

©Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
4 januari 2010, 21:17 uur | Bericht #72139
Bejaarde Nederlander schiet op sneeuwballengooiers


In het Nederlandse Middelburg heeft een bejaarde man eergisteren een geweer bovengehaald toen zijn huis werd bekogeld met sneeuwballen. Een 13-jarige jongen raakte gewond, meldt de politie. De jongen gooide met vrienden sneeuwballen tegen het raam van de woning van de 77-jarige man. Die laatste kwam met een buks naar buiten en waarschuwde de jongens, waarop ze toch doorgingen. Niet veel later schoot de man, waarbij een van de jongens gewond raakte aan zijn vinger. De man is aangehouden en zijn wapen is in beslag genomen.

©Hln | Gewijzigd: 24 februari 2017, 12:56 uur, door Joyce.s
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
4 januari 2010, 21:18 uur | Bericht #72140
IJzel houdt huis op wegen

'Jeeeezus', gillen twee jongens op de fiets, terwijl ze tegen een lantaarnpaal aanglibberen. Ze weten zich nog net staande te houden. Afstappen? Dacht het niet. Lachend zwabberen ze verder over het spiegelgladde fietspad in Haarlem-Noord.
Het was vandaag een weerdag van uitersten met sneeuw, regen, dooi en ijzel. Rond half vijf vanmiddag veranderden de natte wegen in levensgevaarlijke ijsbanen, die voetgangers, fietsers, auto's en bussen alle kanten opstuurden.

Met name voetgangers en fietsers hadden het zwaar te verduren. De ijzel op doorgaande wegen werd redelijk los gereden, maar op stoepen en fietspaden bleef het verraderlijk glibberig. De meeste mensen gingen met de fiets aan de hand schuifelend over straat. De politie kreeg tientallen meldingen binnen van valpartijen en botsingen tussen auto's met flinke blikschade.

De Eerste Hulpafdeling bij het Kennemer Gasthuis in Noord draaide overuren. ,,Het is sinds half vijf spitsuur. Veel mensen met gebroken polsen, ellebogen en enkels", vertelt een medewerkster. ,,Normaal maken we dit alleen mee tijdens een sportweekend."

Magda Stroomer uit Haarlem laat haar vers in het gips gezette arm zien. ,,Ik ging de hond uitlaten bij de Veerplas en ging meteen onderuit. Gelukkig kwamen mensen van restaurant Saplaza me helpen. Iemand heeft me naar het ziekenhuis gebracht en een andere medewerker was zo vriendelijk mijn zoon en hond naar huis te brengen."

Ook buschauffeurs konden over de gladheid meepraten. Vooral in Schalkwijk was het bal. ,,Ik kwam niet eens weg bij de haltes", vertelt een chauffeur. ,,Klinkerwegen waren een ramp. Op de Vincent van Goghlaan in Parkwijk glibberde ik helemaal weg. Er stond iemand bij de halte en gelukkig lukte het me om richting stoeprand te glijden. Ik heb ook niet de indruk dat er overal gestrooid is."

Een collega heeft wel de nodige strooiploegen gezien. ,,Maar die doen alleen de doorgaande wegen natuurlijk. Voor voetgangers en fietsers was het link. Ik zag bij de Zomervaart een meisje onderuit gaan op de brug. Die kwam niet meer overeind. Ook moest een auto worden weggetakeld die de bocht niet had gehaald en bijna een woonhuis was binnengereden."

©Haarlemsdagblad

| Gewijzigd: 4 januari 2010, 21:18 uur, door Sietse
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
4 januari 2010, 22:13 uur | Bericht #72175
Gewonden en ravage na ongeval

Bij een eenzijdige aanrijding maandagavond zijn in het Utrechtse Werkhoven twee inzittenden van een personenauto gewond geraakt toen zij vermoedelijk door gladdigheid van de weg raakten en tegen een geparkeerde auto en woning tot stilstand kwamen. Het ongeval gebeurde rond 20.30 uur op de Werkhovenseweg. De bestuurder van het voertuig verloor de macht over het stuur, ramde een geparkeerde auto en kwam met een klap tot stilstand tegen een pui van een woning.De brandweer werd gealarmeerd omdat men in eerste instantie meende dat de mensen nog in het voertuig bekneld zaten. Deze bleken door de geschrokken bewoners binnen te zijn opgevangen. Omdat zowel de bestuurder als bijrijder klaagde over nekpijn, werden zij door de ambulancedienst overgebracht naar een ziekenhuis.

De schade voor de getroffen bewoners is enorm. Naast hun zwaar gehavende, voertuig die voor de deur geparkeerd stond, moest door de brandweer ook hun woning worden getut in verband met gevaar voor instorting. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte oorzaak van de aanrijding. Vermoedelijk speelt gladdigheid in deze parten.

©BoN | Gewijzigd: 4 januari 2010, 22:32 uur, door talkyr86
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
4 januari 2010, 23:50 uur | Bericht #72235
Twee jongeren verdrinken nadat auto in Maas belandde

Een 17-jarig meisje en haar 18-jarige broer zijn maandagavond verdronken toen de wagen bestuurd door hun stiefvader in Herstal in de Maas belandde. De bestuurder bleef ongedeerd. Mogelijk kwam de wagen in het water terecht nadat die op het gladde wegdek slipte.
De twee dodelijke slachtoffers zijn de kinderen van de vriendin van de bestuurder. Het gaat om de 17-jarige Hasheli P. en haar 18-jarige broer Wesley, afkomstig uit Herstal.

De politie onderzoekt de zaak. Een verkeersdeskundige stapte ter plaatse af. De bestuurder werd in shock opgenomen in het ziekenhuis.

©Het Nieuwsblad
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 januari 2010, 07:50 uur | Bericht #72275
Schaatsfabrieken bijna door voorraad heen

Schaatsfabriek Viking in Almere is bijna door de voorraad heen. En ook schaatsfabriek Zandstra in Joure profiteert van het winterse weer. ''Het is een gekkenhuis'', zei directeur Jaap Havekotte van Viking dinsdag. ''Onze schaatsen vliegen de deur uit.''

In het afgelopen decennium waren de winters mild en lag de schaatsverkoop in Nederland zo ongeveer op zijn gat, verzucht Havekotte. ''Behalve vorig jaar. Toen vroor het voor het eerst weer goed en verkochten we een hoop schaatsen.'' Begin januari is er door de ijzige kou weer een run op schaatsen. ''Je ziet, nog lang niet iedereen in Nederland heeft schaatsen'', aldus de Viking-directeur.

Viking heeft dit winterseizoen zo'n 50.000 à 60.000 paar schaatsen verkocht. ''Dit is erg veel'', zei Havekotte. ''Normaal gesproken hebben we het over aantallen van ongeveer 20.000.'' Schaatsfabriek Zandstra wil geen cijfers geven. ''Dat zou een raar beeld geven'', zei Marco Vlap van Zandstra. ''Want we verkopen klapschaatsen van een paar honderd euro en houtjes van een paar tientjes.''

Noren
Viking produceert een klein deel van de schaatsen, vooral de klassieke noren, in eigen land. Andere modellen, zoals schaatsen met een hoge kunststofschoen worden veelal in Azië, Italië en Roemenië vervaardigd. Zandra is vooral gespecialiseerd in comfortabele noren. ''Die hebben een hoge harde schoen en zitten lekkerder dan de klassieke noren'', zei Vlap, die zelf ook op hoge noren schaatst. ''Dat schaatst 'noflik'. Dat is Fries voor aangenaam.'' Volgens Vlap kopen mensen de comfortabele schaats, omdat het lang geleden is dat er op natuurijs geschaatst kon worden. ''Het is een goede en fijne schaats voor beginners.''

Twee modellen van de comfortabele noren van Zandstra zijn ondertussen al uitverkocht. ''Maar we hebben nog zes modellen in voorraad.'' Bij Viking lijkt de gehele voorraad verkocht te worden, mocht de kou aanhouden. ''De bodem van het magazijn is al bijna in zicht'', aldus directeur Havekotte.

©AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 januari 2010, 08:39 uur | Bericht #72284
Nederlanders gaan ijzel te lijf met heteluchtwagen

Net als bij ons zit Nederland in de greep van een streng winteroffensief. Vooral de ijzel op de wegen baart onze noorderburen zorgen en daarom hebben ze grof geschut ingezet. De Nederlanders gaan die gladde wegen nu te lijf met heteluchtwagens die normaal op Schiphol worden gebruikt.De A58 bij Etten-Leur in Noord-Brabant (op enkele kilometers van de Belgische grens) werd maandagmiddag op deze onorthodoxe manier ijsvrij gemaakt. De Nederlandse Rijkswaterstaat zette een zogenoemde heteluchtwagen in, die normaal gesproken alleen gebruikt wordt voor de start- en landingsbanen op Schiphol.

IJs zit muurvast
Het ging om een primeur, want het is de eerste keer dat de heteluchtwagen wordt gebruikt voor een autosnelweg. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is de oplossing echt noodzakelijk. "We krijgen het ijs op een andere manier niet weg. Er liggen pakken zout op, er zijn sneeuwschuivers bezig geweest, maar door de lage temperaturen zit het ijs zo vast, dat niets heeft geholpen", zegt Marcel Oerlemans tegen BN/De Stem.

©Hln
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
5 januari 2010, 11:37 uur | Bericht #72330
Gladheid zorgt voor veel ongelukken

Op diverse snelwegen zijn dinsdagochtend problemen ontstaan door de gladheid. Vooral in de regio Rotterdam en in het westen van Brabant had het verkeer last van vertragingen. Rond negen uur stond er op de Nederlandse snelwegen in totaal 400 kilometer file. Een normale dinsdagochtendspits telt zo'n 250 kilometer. De langste daarvan stonden op de A12, waar in de vroege ochtend drie vrachtwagens en een personenauto op elkaar botsten. Die file telde rond negen uur nog 18 kilometer.

Richting Den Haag was het voor automobilisten langzaam rijden en stilstaan over een lengte van circa 35 kilometer. Door vorstschade op de A1 moest tussen Blaricum en Naarden een rijbaan worden afgesloten, wat goed was voor een file van 17 kilometer. Andere lange files ontstonden onder meer op de A15 Europoort-Rotterdam, de A15 bij Hardinxveld-Giessendam in beide richtingen en de A16 Antwerpen-Rotterdam. Bij diverse ongevallen op snelwegen waren vrachtwagens betrokken die schaarden of slipten.

Varkens
Door een aanrijding tussen twee vrachtwagens op de A67 bij Geldrop is een oplegger met varkens gekanteld. Acht varkens lopen op de snelweg, meldde een woordvoerder van de politie. Het ongeval gebeurde omstreeks 8.45 uur. Of gladheid een rol heeft gespeeld, is nog onbekend. De vrachtwagen die uit de richting Venlo kwam, schoot in de berm en kantelde. Een van de betrokken chauffeurs klaagt over pijn in zijn nek. De snelweg vanuit Venlo is afgesloten. Over de andere rijrichting bestaat bij politie, Rijkswaterstaat en ANWB verwarring. Rijkswaterstaat stelt ruime omleidingen in en verwacht dat het nog zeker enkele uren duurt tot de situatie weer normaal is.

Thuisblijven
De spiegelgladde wegen zorgen voor zoveel problemen dat de ANWB mensen adviseert thuis te blijven. "Stel in ieder geval de reis uit, want op dit moment kom je waarschijnlijk toch niet op je bestemming aan", zegt een woordvoerder. Door de dooi ligt er op veel wegen een laagje water, maar mensen moeten volgens de ANWB niet vergeten dat daaronder vaak nog ijs ligt.

Ongelukken
De gladheid op de Nederlandse wegen leidt tot twee keer zoveel ongelukken als op een normale dinsdag. Dat meldde een woordvoerder van Mondial Assistance. De alarmcentrale kreeg vanaf 07.00 uur negentig meldingen. In de nacht van maandag op dinsdag werden tachtig ongelukken gemeld.

IJsbaan
Vooral op de A15 en A16 regent het ongevallen, aldus de zegsman. Maandag was het vooral rond Utrecht raak, omdat de A2 ''één grote ijsbaan'' was. Wat het aantal pechgevallen betreft is de ochtendspits dinsdag maar iets drukker dan normaal. ''Gisteren was het een gekkenhuis'', aldus de woordvoerder. De hulpverleners van Mondial Assistance behandelden maandag een recordaantal dossiers.

© ANP
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.830 topics, welke bij elkaar 441.832 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.013 leden.
Het nieuwste lid is Shalandaaa.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3678 mensen aan het browsen op het forum. 6 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3678, lezen 7 mensen het topic "Elfstedentochtkoorts Topic Discussie".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Klets- en waarneemtopic winter

2019-2020

Fotowedstrijd december

Het winter discussietopic

2019-2020

© 2003 - 2019 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden