Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coleman, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 04:06:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Jones, TX; Shackelford, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Nolan, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fisher, TX.

24 Apr 2024 00:56:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 00:45:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

23 Apr 2024 23:56:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:19:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:03:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Jefferson, NE; Saline, NE.

23 Apr 2024 07:21:42
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
10 februari 2010, 15:15 uur | Bericht #97430
Zeeuwse wegen weer sneeuwvrij

De hoofdwegen in Zeeland zijn weer redelijk schoon en goed te berijden. Rond twee uur keerden de laatste wagens terug in de steunpunten van Rijkswaterstaat. De strooi- en schuifwagens zijn bijna twaalf uur in touw geweest, aldus coordinator Berny Habing van het Zeeuwse zoutloket. Omdat er sprake was van stuifsneeuw, was de klus extra lastig.

Volgens Habing is voor de komende dagen nog voldoende zout beschikbaar om de belangrijkste verbindingsroutes in de provincie berijdbaar te houden. Welke wegen dat zijn, is te zien op een kaartje dat de provincie Zeeland vandaag heeft verspreid. Morgen en zaterdag wordt via schepen een extra voorraad aangebracht uit Tunesië en Turkije.

Bron PZC
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
10 februari 2010, 15:16 uur | Bericht #97432
Samenwerking bij gladheidsbestrijding

De veertien Twentse gemeenten gaan nauwer samenwerken om de gladheid in de regio te bestrijden. Dat is het resultaat van een overleg tussen ambtenaren die zich in Twente bezighouden met gladheidbestrijding. De gemeenten zijn met elkaar in gesprek gegaan omdat er al weken een gebrek aan zout is voor de bestrijding van gladheid. De gemeenten gaan onder meer ervaringen met alternatieve strooimethodes uitwisselen.

Het Zoutloket Oost Nederland kan de komende dagen geen extra zout leveren. Een aantal Twentse gemeenten heeft zeezout besteld dat waarschijnlijk pas maandag beschikbaar is. In alle Twentse gemeenten worden inmiddels alleen de hoofdroutes gestrooid. Dat gebeurt meestal met een mengsel van zout en zand.

Bron RTV Oost
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
10 februari 2010, 15:24 uur | Bericht #97437
Weerman Dehenauw: "Op grenzen van meteorologie gebotst"

"Neerslaghoeveelheden voorspellen blijft moeilijk omdat we daarvoor bijna volledig afhankelijk zijn van de weercomputers. Die zijn vaak niet in staat om plaatselijke fenomenen goed in kaart te brengen", zegt weerman David Dehenauw. Eerder op de dag was er kritiek gekomen op de weersvoorspellingen die de sneeuw van vandaag onderschat zouden hebben. In het centrum zatten we er goed naast, maar ik denk niet dat we veel beter konden doen met de info waarover we gisteren beschikten, argumenteert Dehenauw. We zijn vanmorgen op de grenzen van de meteorologie gebotst.

"Niet eerste keer"
"In de loop van gisterenmiddag gaven weerkaarten tot 3 centimeter aan in Oost-Vlaanderen, maar nog steeds weinig of niks in het centrum. We sturen de weerkaarten wel bij, maar van 0 tot 1 centimeter op de kaart 5 tot 7 centimeter maken in de verwachting: dat kan je niet maken, want dat leidt in 90 tot 95 procent van de gevallen tot een foute voorspelling", legt Dehenauw uit. De weerman presenteerde gisteren het middagweerbericht op vtm en waarschuwde daarbij voor sneeuw en bijhorende gladheid voor West- en Oost-Vlaanderen en delen van het centrum. "Weercomputers hebben het bijzonder moeilijk met sneeuwhoogtes en plaatselijke afwijkingen zijn meer regel dan uitzondering, zeker bij buien. Het is niet de eerste keer deze winter dat sneeuwhoogtes plaatselijk fel onderschat werden", aldus nog Dehenauw.

Bron Hln
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
10 februari 2010, 16:34 uur | Bericht #97488
ANWB verwacht zware avondspits

De ANWB verwacht woensdag een zeer drukke avondspits met twee keer zoveel files als normaal, als gevolg van het winterweer. Een deel van de oostelijke Randstad krijgt te maken met sneeuwbuien of ondervindt daarvan nog de gevolgen. Normaal staat er op een woensdag in februari maximaal 175 kilometer file. Nu wordt dat circa 350 kilometer, aldus een woordvoerder van de Verkeersdienst van de ANWB.

In Den Haag krijgt het verkeer waarschijnlijk niet te maken met sneeuwoverlast, maar in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht wel.

Bron: PZC

“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
10 februari 2010, 16:35 uur | Bericht #97490
Antwerpen moet de sneeuw met pekel bestrijden

In Antwerpen zitten de strooiploegen met de handen in het haar. In de vannacht werd er massaal preventief zout gestrooid. In totaal werd er ruim zestig ton over de wegen uitgestrooid, maar dat volstond niet tegen de hevige sneeuwval. Ondertussen zitten de strooidiensten door hun zoutvoorraad heen en moeten ze de sneeuw met pekel bestrijden. Dat meldt Dirk Delechambre, informatie-ambtenaar van de stad Antwerpen.



"Ondanks de geleverde inspanningen zorgde de sneeuw voor heel wat verkeersellende op de Antwerpse wegen. Tot overmaat van ramp zijn we door onze zoutvoorraad heen en mogen we pas maandag een nieuwe lading van slechts honderd ton verwachten", zegt Delechambre. "In tussentijd zullen we de sneeuw bestrijden met pekel, maar dat heeft minder effect dan zout strooien. Bovendien beschikken we slechts over zeven pekelwagens, tegenover veertien strooiwagens."

In eerste instantie zullen de bevoegde diensten zich concentreren op de belangrijkste invalswegen naar de stad en de bruggen. Daarnaast roept de stad op om zoveel mogelijk gebruik te maken van trein en tram. "De weersvoorspellingen zijn ons niet gunstig gestemd. Wie nergens per se naartoe moet, blijft best binnen", zegt Delechambre die ook nog meedeelt dat Antwerpen deze winter al 3.000 ton zout uitstrooide. "Dat is driemaal zoveel als bij een normale winter."

Bron: Hln

  | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:46 uur, door Joyce.s
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
10 februari 2010, 17:58 uur | Bericht #97572
Meeste problemen De Lijn in provincie Antwerpen

De Lijn heeft woensdagmiddag gemeld dat ze de meeste problemen ondervinden in de provincie Antwerpen, vooral in Mechelen en Antwerpen. De verwachtingen voor de avondspits zijn allesbehalve gunstig. Ook in Limburg begint De Lijn zich nu zorgen te maken omdat het daar is beginnen sneeuwen.



"Voor de avondspits verwachten we de meeste hinder in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant", zegt De Lijn-woordvoerster Astrid Hulhoven. In Antwerpen werd woensdagvoormiddag de meeste hinder opgetekend. Vele bussen moesten zich door de winterellende aan de kant zetten. Volgens De Lijn zal ook de avondspits zeer moeilijk verlopen, vooral in Antwerpen, Mechelen en Turnhout.

In Limburg zijn de vooruitzichten voor de avondspits ook ongunstig omdat het daar ondertussen is beginnen sneeuwen. Deze ochtend werd het verkeer in Limburg nog gespaard van de sneeuw. Gladde wegen zorgden in Vlaams-Brabant voor lichte hinder, maar daar gaat het sinds vanmiddag al veel vlotter.

Bron: Hbvl
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
10 februari 2010, 17:59 uur | Bericht #97573
Files door sneeuw en gladheid

Gladheid en sneeuwval hebben woensdag in de avondspits lange files veroorzaakt. Rond vijf uur stond er over een totale lengte van 380 kilometer file op de Nederlandse snelwegen. Daarmee kwam de voorspelling van de ANWB meer dan uit, dat er twee keer zoveel file zou staan als de 175 kilometer tijdens een doorsneewoensdag. In de ochtendspits was het woensdag ook al dringen geblazen vanwege de winters omstandigheden.



Vooral ten noorden en oosten van Utrecht liep het verkeer vast op spekgladde wegen. Er ontstonden kilometerslange files in beide richtingen op de A28 en de A27 ten noorden van Utrecht, de A1 Amsterdam-Utrecht-Apeldoorn en de A12 Den Haag-Utrecht-Arnhem. Volgens een woordvoerder van de ANWB viel het wat betreft ongevallen mee. Er waren geen ,,dramatische'' incidenten.

Bron: De Pers
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
10 februari 2010, 20:34 uur | Bericht #97676
Avondspits in filetop 20

Met een totale lengte van 541 kilometer file komt de avondspits van woensdag op de zeventiende plaats in de filetop 20 van de ANWB. Dat meldde een woordvoerder van de organisatie. De ANWB verwacht dat er tot laat in de avond files op de Nederlandse snelwegen zullen staan omdat er meer sneeuw wordt verwacht.

De ANWB voorspelde eerder op de dag dat er zo'n 350 kilometer file zou ontstaan, maar die voorspelling kwam meer dan uit. Normaal staat er 175 kilometer tijdens een avondspits op een doorsneewoensdag. In de ochtendspits was het woensdag vooral in het westen van het land ook al dringen geblazen vanwege de winterse omstandigheden.



In de avondspits werden vooral het oosten en zuiden van het land getroffen. Zo liep het verkeer ten noorden en oosten van Utrecht vast op spekgladde wegen. Er ontstonden kilometerslange files in beide richtingen op de A28 en de A27 ten noorden van Utrecht, de A1 Amsterdam-Amersfoort-Apeldoorn en de A12 Den Haag-Utrecht-Arnhem. Ook in het zuiden liep het verkeer vast. Vooral op de snelwegen rond Breda ontstonden files. Volgens een woordvoerder van de ANWB viel het wat betreft ongevallen mee. Er waren geen ,,dramatische'' incidenten.

Vervoersbedrijf Veolia schrapte diverse busdiensten. Zo keerden bussen richting Arnhem vanaf half zeven bij de stadsgrenzen om, omdat het in de stad spekglad was, aldus een woordvoerder. Ook in Harderwijk staakte Veolia de dienst, terwijl ook de buurtbussen op de Veluwe niet meer reden.

Bron: PCZ
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
10 februari 2010, 20:35 uur | Bericht #97679
België: Sneeuw legt verkeer in ons land plat

Het verkeer in Vlaanderen ligt al heel de dag helemaal lam door de onverwacht zware sneeuwval van woensdagochtend. Verspreid over de Belgische wegen stond er rond 9 uur 948 kilometer file, een absoluut record. Enkel Limburg is grotendeels gespaard gebleven van de sneeuwellende.



De sneeuwbuien van afgelopen nacht en deze ochtend hebben het verkeer in ons land volledig lamgelegd. Op verschillende plekken was er gewoon geen doorkomen aan en rond het middaguur stond er nog meer dan 200 kilometer file. Er werden verschillende ongevallen gemeld in Oost- en West-Vlaanderen en Antwerpen, meestal enkel met blikschade. Op de snelwegen is vooral de linkerrijstrook nog steeds moeilijk te berijden.

De Ring rond Antwerpen zat vanmorgen helemaal vast, om 15.30 uur verliep het verkeer enkel nog in de richting van Nederland zeer moeizaam. Vrachtwagens raken niet meer uit bepaalde tunnels. Drie tunnels aan de Leien werden afgesloten. De politie roept vrachtwagenchauffeurs dan ook op om hun voertuig te parkeren. Op de E19 ter hoogte van Rumst is de autosnelweg afgesloten omdat de weg er te glad is.

Bron: hbvl
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
10 februari 2010, 20:38 uur | Bericht #97680
Poollandschap in Almere

Zij die het weten kunnen zeggen dat je Almere moet zien in het voorjaar. En in de zomer. Maar wil je echt de elementen tegen komen in de polder dan moet je er ook in de winter zijn. Zoals vanmiddag. Aan de dijk. Kruiend ijs.



En van ver een lucht die betrekt en sneeuw aankondigt. Dan een vliegende sneeuwstorm. En het volgende moment een zon die aarzelend doorbreekt. En de vuurtoren van Marken aan de horizon, wit glanzend zichtbaar maakt.

Bron: NOS | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:46 uur, door Joyce.s
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
10 februari 2010, 20:39 uur | Bericht #97682
Elfstedentocht Wildervank 'gait deur'

Of het echt een heroïsche tocht wordt valt nog te bezien, feit blijft dat de omstandigheden gunstig lijken en dus gait 't deur! Aanstaande zaterdag wordt op het Langebosschemeer in Wildervank een heuse Mini-Elfstedentocht wordt verreden.



De veenkoloniale Elfstedentocht is een initiatief van Tennisclub Veendam. "Twee weken geleden hadden we al een mini-Elfstedentocht op het zeilmeer in Wildervank willen rijden", zegt Jakob Woltjes namens de organiserende tennisclub, "maar toen trad de dooi in en werden het kortebaanwedstrijden, maar we hopen zaterdag het hele meer te kunnen gebruiken."

Schaatsenthousiastelingen kunnen zaterdag vanaf twee uur starten achter de Rietgors. Parkeren kan aan het eind van de Langebosschedijk.

Bron: Dagblad van het Noorden
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
10 februari 2010, 20:40 uur | Bericht #97685
Base ziet oproepen en sms'jes pieken door winterweer

Operator Base heeft door het winterweer stijgingen opgemerkt in het aantal telefoontjes en sms'en van zijn klanten. Zo noteerde Base bij de oproepen een stijging van 68 procent tussen 8 en 9 uur vanochtend, meldt de operator.



Tussen 24 uur en 12 uur telde Base over het algemeen 24 procent meer oproepen. Het aantal sms'jes nam tussen 8 en 10 uur vanochtend met 28 procent toe. "De pieken komen wellicht vooral door mensen die 's ochtends naar hun werk belden en door pendelaars die vastzaten in de file", zegt Bart Vandesompele, woordvoerder van Base. Over absolute cijfers wil de operator niet communiceren.

Bron: HLN | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:46 uur, door Joyce.s
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
10 februari 2010, 20:46 uur | Bericht #97692
Filekosten door winterweer lopen op tot 2,2 miljoen euro

De filekosten lopen vandaag op tot 2,2 miljoen euro op de Belgische snelwegen. Dat is bijna vijf keer zo hoog als voor een gemiddelde werkdag. Dat berekende Transport & Mobility Leuven (TML). De gemiddelde filelengte in de ochtendspits was ruim vier keer groter dan op een normale werkdag. Op een gemiddelde werkdag worden volgens TML 37.392 uren tijd verloren door alle voertuigen op de Belgische snelwegen samen.



Zo'n verloren uur in de file kost voor een personenwagen gemiddeld 8 tot 10 euro, voor een vrachtwagen 45 tot 50 euro. Dat brengt de totale filekosten op een gemiddelde werkdag op 445.712 euro, aldus TML.

Tot 11 miljoen euro
"Deze filekosten van 2,2 miljoen euro gelden enkel voor het autosnelwegennet. Op het onderliggend wegennet zijn de filekosten gewoonlijk nog eens drie tot vier keer zo groot. In totaal waren de economische kosten van het tijdsverlies dus zo'n 8,8 tot 11 miljoen euro", luidt het.

Bovendien houdt die filekosten nog geen rekening met de kosten die voortvloeien uit het onverwacht te laat aankomen op de bestemming. Die kosten komen nog bovenop het tijdverlies en zouden ongeveer even hoog zijn. Ruim gesproken kan men volgens het onderzoek de totale economische schade op twintig miljoen euro schatten.

Bron: HLN | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:46 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
10 februari 2010, 20:48 uur | Bericht #97696
Sneeuwval leidt tot aanrijdingen

Het winterweer heeft woensdag in Overijssel tot tientallen aanrijdingen geleid. Veel blikschade maar ook veel klein letsel, volgens de politie. De politie waarschuwde in de ochtend al voor gladheid op lokale wegen maar door de aanhoudende sneeuwval werd het in de loop van de dag ook op veel doorgaande wegen spiegelglad. In een half uur tijd werden er al zo'n 20 aanrijdingen gemeld. Zoals op de A1 bij Oldenzaal.

Bron RTV Oost
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 februari 2010, 00:39 uur | Bericht #97820
EU-top begint later door slechte weer

Het begin van de EU-top die donderdag in Brussel plaatsvindt, is enkele uren uitgesteld in verband met het slechte weer. Een diplomatieke bron heeft dat bevestigd. De top zou eerst om 9.30 uur beginnen, dat wordt nu 12.00 uur. Woensdag waren in België ernstige verkeersproblemen door hevige sneeuwval. Ook op luchthaven Zaventem ontstonden vertragingen. Voor donderdag wordt rekening gehouden met nieuwe sneeuwoverlast.

Bron De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 februari 2010, 00:42 uur | Bericht #97823
'Ingesneeuwde' passagiers Brussels Airlines mogen tickets inruilen

HLN update Er is vandaag door de sneeuwval zware hinder geweest op Brussels Airport. Dat meldt een woordvoerder van de luchthaven. Vooral 's ochtends waren er grote problemen. Daarna zijn twee start- en landingsbanen in gebruik genomen. Dat meldt een woordvoerder van de luchthaven. Passagiers worden opgeroepen tijdig naar de luchthaven te komen en de vluchtinformatie goed in het oog te houden.

Ticket inruilen

Brussels Airlines biedt door het winterweer reizigers met een vliegtuigticket voor vandaag de mogelijkheid aan om hun ticket om te ruilen voor een andere datum of een latere vlucht. Die actie geldt bovendien ook voor reizigers die hun vlucht gemist hebben door problemen op de weg.

Bron Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 februari 2010, 08:30 uur | Bericht #97897
Spits iets drukker

De donderdagochtendspits is drukker dan normaal. Om acht uur stond er 300 kilometer file, meldt een woordvoerder van de ANWB. Door sneeuwval zijn er in het midden en oosten van het land de grootste problemen. Rond Arnhem is het erg druk. Op de A1 Hengelo- Apeldoorn staat voor Deventer een file van 17 kilometer. Ook op de A12 van de Duitse grens richting Arnhem staat een lange file.

Met een totale lengte van 541 kilometer file kwam de avondspits van woensdag op de zeventiende plaats in de filetop 20 van de ANWB. Dat meldde een woordvoerder van de organisatie. De ANWB verwacht dat er tot laat in de avond files op de Nederlandse snelwegen zullen staan omdat er meer sneeuw wordt verwacht.

De ANWB voorspelde eerder op de dag dat er zo'n 350 kilometer file zou ontstaan, maar die voorspelling kwam meer dan uit. Normaal staat er 175 kilometer tijdens een avondspits op een doorsneewoensdag. In de ochtendspits was het woensdag vooral in het westen van het land ook al dringen geblazen vanwege de winterse omstandigheden.



Bussen
De bussen van Veolia zijn in de loop van de donderdagochtend toch gaan rijden op de Veluwe, al gebeurt dat niet precies volgens de dienstregeling. Een woordvoerder van het vervoersbedrijf liet dit weten. Veolia had eerder laten weten de bussen in de garage te houden wegens gladheid op de wegen door sneeuwval. Busmaatschappijen hadden woensdag ook last van de gladheid, toen vooral in de avond. Vervoersbedrijven Veolia en Connexxion stopten onder andere met rijden in Arnhem, waar het toen volgens een zegsman spekglad was.

Bron De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 februari 2010, 08:41 uur | Bericht #97904
Winterprik biedt volop kans op krokus-skipret in eigen land

De historische sneeuwchaos van gisteren zindert nog volop na, maar de naweeën vallen deze morgen best mee. In de provincies Antwerpen en Limburg is er nog verse sneeuw gevallen en vooral rond Antwerpen zit het verkeer toch weer danig in de knoop door een ongeval met een vrachtwagen, maar de recordfiles van gisteren dreigen voorlopig absoluut niet. Genoeg gezeurd over de (vele) negatieve ellende van deze nieuwe winterprik, laat ons het eens hebben over de voordelen: zoals sneeuwpret in eigen land bijvoorbeeld. Ook op de Hoge Venen is extra sneeuw gevallen en in de Ardennen wrijven de uitbaters van skipistes zich de handen al warm. Ook de komende dagen valt er nog wat verse sneeuw en het blijft ook overdag vriezen. Alvast tot midden volgende week is sneeuwpret verzekerd in de Oostkantons.



Voor alle zekerheid eerst nog even een update meegeven voor de vele Vlamingen die nu nog de weg op moeten. De nieuwe sneeuw begon te vallen in Antwerpen en Limburg en breidde zich uit naar Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. Later vanochtend komt ook West-Vlaanderen aan de beurt, zodat heel Vlaanderen een vers laagje sneeuw krijgt. In het oosten en het zuiden van het land kunnen de hele dag sneeuwbuien vallen.

Preventief gestrooid
De combinatie sneeuw-vriestemperaturen geeft gladde wegen. Zo stond een vrachtwagen een tijdje dwars op het Viaduct van Merksem. Ook in de regio Gent zijn er tussen 4 en 6 uur enkele incidenten gemeld. Er is preventief gestrooid, maar de linkerrijstroken zijn vaak nog niet berijdbaar, onder meer op de ring rond Antwerpen, waar de linkerrijstrook in twee richtingen is afgesloten. De ochtendspits is iets drukker dan normaal met rond 7u30 zo'n 150 km file. Als het zoals nu bij lichte sneeuw blijft, zal een chaos zoals gisteren er zeker niet komen, maar het is wel opletten geblazen.

Sneeuw en ijskoud
Heel wat mensen ruilen morgen de ellende van de sneeuw voor de winterpret. Wie geen zin heeft om aan de voet van de Alpen urenlang te staan aanschuiven, kan vanaf morgenavond voor een krokusvakantie in eigen land gaan. Op de Hoge Venen lag gisteren nog altijd tot 40 cm sneeuw en die laag wordt de komende uren en dagen nog een stuk dikker. Vandaag wordt het in Elsenborn niet warmer dan -5 graden, in het weekend amper een graadje 'zachter', met de hele tijd uiterst strenge nachtvorst tot -10 graden. Bovendien valt er de komende drie dagen nog verse sneeuw en pas midden volgende week wordt het iets minder koud met dagtemperaturen net boven het vriespunt.

Meer dan 30 cm
Het moet lang geleden zijn dat er uitgerekend in de voor het wintertoerisme zo cruciale krokusvakantie een pak sneeuw gelegen heeft in ons land. Op de Hoge Venen ligt meer dan 30 cm sneeuw en zijn alle ski- en langlaufpistes open. Ook in het noorden van de provincie Luxemburg ligt nog voldoende sneeuw en ook daar is volop winterpret mogelijk.

Bron Hln | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:47 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 februari 2010, 08:42 uur | Bericht #97905
Geen busverkeer ten noorden van provincie Antwerpen

De nieuwe sneeuwval houdt heel wat bussen ten noorden van de provincie Antwerpen van de baan. Ook rond Aalst zijn er problemen. Dat meldt Koen Peeters van De Lijn. "De bussen van stelplaats Zandvliet, Wuustwezel en Vaartkaai zijn donderdagochtend niet uitgereden omdat het wegdek ten noorden van de provincie er te glad en te gevaarlijk bijligt. Concreet rijdt er voorlopig geen enkele bus op de lijnbundels 600 en 700, die het noorden van de provincie verbinden met Antwerpen. Inwoners van de omgeving Meer, Hoogstraten, Putte, Kapellen, Stabroek, Hoevenen, Brasschaat, Wuustwezel en Ekeren geraken dus niet met de bus in Antwerpen."



"De regiomanagers van De Lijn houden de situatie constant in de gaten. Van zodra er verbetering is, zullen ze overwegen om de bussen alsnog te laten uitrijden." Wanneer dat gebeurt, valt moeilijk in te schatten. De temperaturen blijven onder nul en het blijft momenteel sneeuwen.

Bron Hln | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:47 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 februari 2010, 08:43 uur | Bericht #97906
Strooidiensten komen vanaf morgen zonder zout te zitten

De strooidiensten hebben nog genoeg zout om te kunnen strooien tot morgen. "Als de weersvoorspelling niet verandert, hebben we genoeg zout om te blijven strooien tot morgen. Vanaf het weekend komen we in de problemen", aldus Ilse Luypaerts van het Agentschap Wegen en Verkeer.



Per strooibeurt wordt 1.600 ton zout gestrooid. Gisteren van 03.00 à 04.00 uur 's ochtends tot de middag zijn er nog twee tot drie strooibeurten geweest. Ook vanochtend is er terug gestrooid. In Limburg en in het zuiden van West-Vlaanderen gaan we nog moeten bijstrooien. Ook vannacht en morgenochtend wordt er gestrooid. Tot morgen kan de zoutvoorraad nog worden aangesproken, daarna is het gedaan. "Vanaf het weekend moeten we overschakelen op het eerste alternatief, namelijk pekel", aldus Luypaerts.

Bron Hln | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:47 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.359 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 220 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 220, lezen 4 mensen het topic "Winter discussietopic 2021-2022".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden