Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Jefferson, NE; Saline, NE.

23 Apr 2024 07:21:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Pawnee, NE.

23 Apr 2024 07:00:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Prairie, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 01:11:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 00:17:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, MT; McCone, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Daniels, MT; McCone, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 21:33:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT.

22 Apr 2024 21:04:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

22 Apr 2024 07:46:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

22 Apr 2024 07:46:26

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

22 Apr 2024 05:00:00
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 februari 2010, 08:47 uur | Bericht #97907
Vroege ochtendspits door verse lading sneeuw

Vannacht en vanmorgen heeft het op verschillende plaatsen in Vlaanderen opnieuw gesneeuwd. Dat leidt her en der opnieuw tot verkeershinder, al is de situatie voorlopig minder erg dan gisteren. De ochtendspits kwam hoe dan ook vroeger op gang. Op een aantal snelwegen is de linkerrijstrook ondergesneeuwd en moeilijk berijdbaar. Op de ring rond Antwerpen is dat in beide richtingen het geval, omdat er extra gestrooid wordt. Vannacht werd er ook al gestrooid op de snelwegen. Op de secundaire wegen kan het gevaarlijk glad zijn.

De ochtendspits is vanmorgen veel vroeger op gang gekomen dan anders. Vooral rond Antwerpen en Brussel was het vanmorgen vroeg al redelijk druk op de weg. Het lijkt erop dat heel wat mensen veel vroeger de baan op gegaan zijn om de files voor te zijn. Een aantal incidenten rond Antwerpen en Gent leidden tot extra hinder. Maar voorlopig blijft de grote chaos, zoals gisteren, uit. Toen stond er op een bepaald moment in totaal bijna 950 kilometer file op de Belgische wegen. Als de incidenten vandaag uitblijven, kan er overal vrij vlot gereden worden, verwacht het Vlaams Verkeerscentrum.

Tussen Luik en Aken is de snelweg wel afgesloten voor alle vrachtverkeer dat zwaarder is dan 7,5 ton. De vrachtwagens kunnen Duitsland dus voorlopig niet in.

Bron De Redactie

Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 februari 2010, 09:35 uur | Bericht #97915
Snelweg tussen Aken en Luik dicht voor vrachtwagens

De autosnelweg A3-E40 Brussel/Aken is sterk beijzeld. Vrachtwagens van meer dan 3,5 ton mogen de snelweg tussen Aken en Luik niet op, aldus het Waals verkeerscentrum. Op die autosnelweg zijn één tot twee rijstroken vrijgemaakt tot in Herve.
Tussen Cheratte en Aken stonden meerdere vrachtwagens rond 06.30 uur schaar, aldus de federale politie.

Op de andere snelwegen in Wallonië zijn er hier en daar incidenten, te wijten aan een onaangepast rijgedrag. Van chaotische toestanden zoals woensdagochtend is echter geen sprake. De E411 tussen Namen en Courrière ligt er glad bij, net als de A54 Charleroi-Nijvel. Op de secundaire wegen blijft het, net als in Vlaanderen, oppassen geblazen.

Bron Hln
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 februari 2010, 11:33 uur | Bericht #97950
Problemen treinverkeer Antwerpen-Brussel door winterweer

Het winterweer zorgt vanochtend in Nederland voor problemen op het spoor. Dat heeft gevolgen voor de Beneluxtreinen die richting België komen. "De treinen zijn afgeschaft, of ze rijden met een vertraging van een halfuur of meer. Ook op de lijn Antwerpen-Brussel zorgt dit voor hinder bij de andere treinen", aldus Frédéric Petit van Infrabel.



Defecte trein
"Daarnaast was er nog een defecte trein op de lijn Gent-Genk, waardoor de treinen op de lijn kust-Gent-Brussel kampten met vertragingen tot 20 minuten. De sneeuwval zorgt hier en daar voor problemen. Op de lijn Hasselt-Leuven stonden ook treinen in file aan de overwegen", aldus nog de woordvoerder.

Bron Hln | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:48 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 februari 2010, 11:41 uur | Bericht #97954
Recordfile "kostte 20 miljoen euro"

De recordfile van gisteren heeft alles samen zo'n 20 miljoen euro gekost. Dat heeft het analysebureau Transport & Mobility Leuven berekend. Nog een cijfer dat doet duizelen: alle voertuigen verloren samen 200.000 uur door in de file te staan. Transport & Mobility Leuven (TML) onderzoekt de problemen die mobiliteit en logistiek met zich meebrengen. Gisteren stond op de Belgische snelwegen een recordfile van alles samen bijna 950 kilometer. Ook op vele secundaire wegen was het aanschuiven geblazen. Dat kostte ons alles samen zo'n 20 miljoen euro.

Om tot dat bedrag te komen, berekent TML de tijd die alle voertuigen samen verliezen door in de file te staan. Gisteren verloren we met zijn allen zo'n 200.000 uur. Dat tijdverlies wordt vermenigvuldigd met een bepaalde tijdskost of tijdswaardering. Voor de snelwegen kwam TML gisteren aan ongeveer 2 miljoen euro. Op het onderliggende wegennet, de secundaire wegen - "waar de filekosten gewoonlijk zo'n 3 à 4 keer hoger ligt" - kwam daar nog eens 7 à 8 miljoen bij. Voor het hele wegennet een verlies van ongeveer 10 miljoen euro dus. Daarbij komt ook nog de berekening van het economische verlies door te laat op het werk aan te komen of goederen die te laat op hun bestemming zijn. Alles samen levert dat volgens TML uitzonderlijke kosten van zo'n 20 miljoen euro op.

Vrachtwagens aan de kant? Bezint eer ge begint
Gisteren circuleerde het voorstel om bij sneeuwval alle vrachtwagens aan de kant te zetten. "Dat zou leuk zijn voor alle mensen in de personenwagens", reageert Isaak Yperman van TML, maar economisch gezien ligt de economie daardoor toch voor een deel plat. De economische waarde van een vrachtwagen is ook ongeveer 5 keer zo hoog als van een personenwagen. Yperman raadt aan om het voorstel toch eerst goed te onderzoeken. "Het lijkt me toch nog een beetje ondoordacht. Het is een maatregel met pro's en contra's, maar hij moet zeker en vast voort worden onderzocht vooraleer hij echt in werking kan treden."

Bron De Redactie

Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 februari 2010, 12:17 uur | Bericht #97974
Winter hardnekkig

Sneeuw, stuivende sneeuw, vorst, een ijzig koude wind, aangroeiend ijs en gladde wegen. De winter zit stevig in het zadel en weet zeker de eerstkomende dagen nog niet van wijken. Wel blijft het de waarschijnlijk op veel plaatsen enkele dagen droog wat, als de sneeuw van het ijs is, gunstig is voor de ijsaangroei. Pas na het weekeinde neemt de kans op neerslag in het hele land weer toe, waarna in de tweede helft van de week de vorst mogelijk tempert.

Sneeuwbuien uit verschillende hoeken
Terwijl het op 10 februari lokaal streng vroor (-10,9 graden in Deelen) kwamen in de kustprovincies de eerste sneeuwbuien vanaf de Noordzee het land binnen. Tijdens de ochtendspits kreeg het westen van het land 1 tot 4 cm sneeuw, lokaal viel nog een paar centimeter meer.



De weinige sneeuw leverde woensdagochtend tijdens de spits opnieuw grote problemen op voor het wegverkeer met lange files. In België leidde de sneeuw tot een verkeersinfarct en een record lange file van 950 kilometer. In de loop van de ochtend dreven de sneeuwbuien landinwaarts waarbij de intensiteit langzaam afnam. Vanuit het oosten kwamen echter nieuwe buien het land binnen. In de middag en avond sneeuwde het vooral in een strook van Drenthe over de Veluwe en het midden van het land richting Brabant langdurig. De temperaturen bleven de hele dag onder nul (maximumtemperatuur Maastricht -3,5 graden) waardoor de sneeuw bleef liggen en zich al snel een nieuw sneeuwdek kon vormen. De sneeuw had een buiig karakter waardoor de intensiteit wisselde en ook de hoeveelheden regionaal sterk uiteenliepen. Het zicht liep tijdens intensieve buien flink terug. In een brede en lange strook van Zeeland tot het noordoosten viel 3 tot 10 cm sneeuw.

Sneeuwhoos
Bovendien nam de wind toe wat leidde tot stuifsneeuw en sneeuwophopingen. Hoge sneeuwduinen zoals eerder deze winter hebben zich niet gevormd. Een waarnemer in het oosten van het land maakte woensdag zelfs melding van een tweetal sneeuwhoosjes. De verse droge sneeuw kan door de krachtige wind opwervelen waardoor zich hoosjes kunnen vormen zoals dat op een zomerdag gebeurt met stofhoosjes.

Witte winter
Het is vooral de sneeuw die deze winter bijzonder maakt. Sinds december ligt gemiddeld over het land (berekend over 13 weerstations) op bijna 40 dagen sneeuw. Zo'n groot aantal sneeuwdekdagen is sinds de winter van 1978/1979 niet meer voorgekomen. In de winter van 1978/1979 lag gemiddeld op 60 dagen sneeuw, enkele winters in de jaren tachtig kwamen tot 30 dagen met een sneeuwdek. In een normale winter telt ons land 13 sneeuwdekdagen.

Kou
Het koudegetal van Hellmann, berekend uit de som van alle negatieve etmaalgemiddelden van de temperatuur, is inmiddels tot boven de 80 opgelopen. Daarmee is de winter van 2003 toen het Hellmann getal op 80 eindigde gepasseerd. De andere koudere winter van deze eeuw was 2009 met een koudegetal van ruim 56. De winter van 2010 is dus wat het Helmann koudegetal betreft al de koudste van deze eeuw en de koudste sinds 1997 die een koudegetal van 131,6 opleverde. Bij een Hellmann koudegetal van meer dan 100, waar de winter niet ver van verwijderd is, valt deze winter in de categorie koud, boven de 160 spreken we van een zeer koude winter.

In het noordoosten is de winter een stuk kouder dan in het zuidwesten. Dat blijkt ook uit de verdeling van de Hellmann koudegetallen die momenteel uiteenlopen van ruim 22 in Zeeland tot circa 130 in Groningen.

Bron KNMI | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:48 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 februari 2010, 13:27 uur | Bericht #97996
Tientallen aanrijdingen in provincie door gladheid

Regiopolitie Groningen heeft tussen woensdagmorgen en de vroege ochtend van donderdag ongeveer veertig verkeersongevallen geregistreerd. Het overgrote deel van de aanrijdingen heeft te maken met de gladheid op de wegen. Bij het overgrote deel van de aanrijdingen ontstond alleen materiële schade.

Een 35-jarige automobiliste uit Sauwerd is woensdagavond met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw haalde op de N361 nabij Adorp een aantal auto’s in en verloor door de gladheid de macht over het stuur. Haar voertuig schampte een boom en kwam tegen een andere boom tot stilstand. De provinciale weg is enige tijd afgesloten geweest.

Een 58-jarige inwoner van Noordbroek is woensdagmiddag gewond geraakt op de A7 bij Scharmer. Een 46-jarige vrouw uit Noordbroek verloor op de snelweg de macht over het stuur en gleed van een talud. De auto sloeg over de kop, raakte een boom en kwam verderop tot stilstand. De vrouw kwam er zonder noemenswaardig letsel vanaf. De 58-jarige man die als passagier in het voertuig zat, werd uit de auto geslingerd. Hij is met vermoedelijk een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht.

Bron BoN
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 februari 2010, 13:29 uur | Bericht #97997
Sporen in sneeuw verraden dief met boor

Een 43-jarige Drachtster is in de nacht van woensdag op donderdag in zijn woning aangehouden voor een poging tot inbraak. Eerder op de nacht schrokken bewoners van de Eendekroos wakker van het geluid van een boormachine. Ze zagen iemand in het duister vluchten. Agenten volgden simpelweg de sporen in de sneeuw en kwamen bij een woning in de Valkstraat uit. Daar arresteerden ze de verdachte, een bekende van de politie.

Bron DvhN
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 februari 2010, 13:31 uur | Bericht #97998
Sneeuw bedreigt mini-Elfstedentocht

Het doorgaan van de mini-Elfstedentocht, zaterdagmiddag op het Langebosschemeer in Wildervank, is door sneeuwval van woensdag onzeker geworden. De ijsvloer is perfect en het is sneeuw die zich zonder problemen laat wegschuiven", zegt Jakob Woltjes van de organiserende Tennisclub Veendam, "maar wij zien het niet zitten om vier kilometer baan sneeuwvrij te maken.

De organisatie is naarstig op zoek naar een tractortje met een rolveger of een sneeuwschuiver en overlegt met de gemeente Veendam en het werkvoorzieningschap Wedeka of die iets kunnen doen. Mocht het kleintje van 'de tocht der tochten' verreden worden, dan start die zaterdagmiddag om 14.00 uur aan de Rietgors in Wildervank.

Bron DvhN
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 februari 2010, 13:33 uur | Bericht #97999
Verbod voor vrachtwagens op E411 opgeheven

Het tijdelijke verbod voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton om op een deel van de E411 te rijden, is vanmorgen omstreeks 10 uur opgeheven. Dat meldt het verkeerscentrum Perex. Door de aanwezigheid van sneeuw en ijzel was het vanmorgen voor de vrachtwagens verboden om in de provincies Namen en Luxemburg op de E411 in de richting van Brussel te rijden. In de andere richting trof het verbod enkel de provincie Luxemburg. Volgens de website inforoutes.be blijft de autosnelweg A3-E40 tussen Melen en de Duitse grens in Eynatten-Lichtenbusch gesloten voor vrachtwagens.

Bron Hln
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
11 februari 2010, 14:08 uur | Bericht #98011
Groen Links wil eerst strooizout op fietspaden

Fietspaden gaan voor bij de gladheidsbestrijding. Groen Links in de Staten van Zeeland vindt dat de provincie bij een tekort aan strooizout niet de voorkeur mag geven aan de gladheidsbestrijding op provinciale wegen voor het autoverkeer. Gelet op de risico's die fietsers bij gladheid lopen, moet het strooizout om te beginnen voor fietspaden worden aangewend, meent Groen Links.

Bron: PZC
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 februari 2010, 15:00 uur | Bericht #98018
Winterse slippertjes

Als gevolg van het winterse weer hebben zich woensdagmorgen diverse kleine slippartijtjes voorgedaan. De schade bleef beperkt, niemand raakte gewond. Op de Bartelmeetweg in Tholen was een auto tegen een boom gereden. Op de N59 in Oosterland verloor een vrouw de controle over haar auto waarna deze tegen een andere auto botste.

In Ouwerkerk op de Braamsweg en op de Oostmolenweg in Kloetinge belandden auto's in de sloot. Op de J. Vermeerstraat in Terneuzen gleden eveneens twee auto's tegen elkaar. Op de Noordhoeksewegeling in Kapelle is een auto in de sloot gegleden.

Bron BoN
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 februari 2010, 15:01 uur | Bericht #98019
Bejaarde vrouw met auto in watergang

Woensdag rond 12.30 uur is op de Oude Rijksweg te Rilland een 80-jarige automobiliste uit de gemeente Reimerswaal met haar auto in een watergang terechtgekomen. De vrouw was vlak voor de spoorwegovergang in de slip geraakt vanwege de gladheid. Ze verklaarde dat ze teveel naar rechts had gestuurd omdat er vanuit tegenovergestelde richting een vrachtwagen aankwam rijden die voor haar gevoel teveel links reed. Ze raakte van de weg af en belandde met haar auto in de watergang.

De vrouw is op eigen kracht uit het voertuig gekomen maar behaalde wel een nat pak. Ambulancemedewerkers hebben haar onderzocht. Ze liep enkel een kneuzing op aan haar schouder.

Bron BoN
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 februari 2010, 15:01 uur | Bericht #98020
Veegmachine kopje onder op Pekelder ijsbaan

nieuwe pekela Een op hol geraakte veegmachine op het ijs, die aan haar ‘einde' komt door door het ijs te zakken. En de bestuurder van deze machine die een natte broek oploopt. Het had veel weg van Comedy Capers. Maar dat was het woensdag niet op de ijsbaan van IJsvereniging Centrum Pekela in Nieuwe Pekela. Het gebeurde daadwerkelijk, met vrijwilliger Corrie Klok in de hoofdrol. Deze senior was met andere vrijwilligers druk in de weer om de ijsbaan sneeuwvrij te maken. Achter de veegmachine was een plankje bevestigd waarop Klok plaats had genomen.

Op onverklaarbare wijze raakte de machine op drift. Die kwam tegen de kant tot stilstand en zakte door het ijs. Klok zakte eveneens door het ijs en liep slechts een natte broek op. Hij was wel geschrokken, maar vandaag is hij gewoon weer present hoor, zegt voorzitter Harry Schuur van de ijsclub. Aan de kant was het ijs dus niet zo sterk. De ijsbaan, op het Burgemeester Boekhoven Sportpark, ligt er volgens de voorzitter uitstekend bij. Onze ijsbaan is veilig, want normaal gesproken staat er maar één meter water.

Bron DvhN
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
11 februari 2010, 15:53 uur | Bericht #98030
Sneeuw hindert Antwerpse huisvuilophaling

De slechte situatie op de Antwerpse wegen door de winterprik veroorzaakt heel wat hinder bij de huisvuilophaling. Vooral het noorden van de stad is heel slecht bereikbaar voor de zware huisvuilwagens. De stad Antwerpen hoopt dan ook op het begrip van zijn inwoners.

In vele straten in Antwerpen is het niet verantwoord om er momenteel met zware huisvuilwagens door te rijden. Bij slippartijen zouden geparkeerde wagens of woningen veel schade kunnen oplopen. De stad zegt er alles aan te doen om de huisvuilophaling zo vlot mogelijk te laten verlopen. De kans bestaat echter dat vandaag en morgen niet al het huisvuil wordt opgehaald.

Aan de getroffen bewoners wordt gevraagd om begrip te tonen voor deze situatie en hun huisvuil pas bij de volgende ophaling aan te bieden. Zodra de weersomstandigheden het toelaten, worden extra inspanningen geleverd om de huisvuilzakken alsnog te verwijderen.

Bron: Hln


“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
11 februari 2010, 18:20 uur | Bericht #90594
Man redt vrouw en kind uit water

Een 32-jarige man uit Dordrecht heeft woensdag in zijn woonplaats een automobiliste en haar 4-jarige oppaskind uit het water gered. De auto waarin de vrouw en het kind zaten, was in een besneeuwde bocht van de Tijpoort gaan glijden. De wagen kwam vervolgens in het naastgelegen water terecht, meldt de politie donderdag.

De man aarzelde niet en haalde beide slachtoffers uit de auto, die geheel onder water was komen te staan. Hij bracht ze vervolgens naar een naastgelegen woning. Zowel de redder als de slachtoffers liepen niet meer dan een nat pak op. Duikers van de brandweer hebben nog gekeken of er nog meer slachtoffers in het water terecht waren gekomen, maar dat was niet het geval.

Bron: Nieuws.nl
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
11 februari 2010, 18:41 uur | Bericht #89509
'Vier carnaval binnen'

De GGD's in het zuiden van het land waarschuwen carnavalvierders voor bevriezing van oren, vingers en tenen wegens de aanhoudende kou in de komende dagen. Het advies is om het feest binnen te vieren en eenmaal buiten vooral in beweging te blijven en warme kleren aan te trekken.

De buitentemperatuur zakt komend weekeinde tot 5 graden onder nul. In verschillende Limburgse en Brabantse steden is carnaval een typisch buitenfeest. Door het gebruik van alcohol zetten bloedvaten uit en verliest het lichaam veel warmte terwijl de huid toch warm aanvoelt, zo legt een woordvoerster van de GGD Hart voor Brabant uit.

Gevaar
Buiten hossen en springen kan niet heel veel kwaad maar even de kroeg uit om op een bankje uit te rusten, veroorzaakt het reële gevaar dat bijvoorbeeld oren bevriezen zonder dat je het merkt, aldus de GGD. ''Zoek de warmte op en vier carnaval binnen'', aldus de woordvoerster. "Ga je toch naar buiten, doe handschoenen, dikke jas en warme sokken aan en zet een muts op. 'En doe onder invloed van alcohol vooral geen onverstandige dingen.''

Bron: Nu.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
12 februari 2010, 09:44 uur | Bericht #85948
Waarschuwing voor sneeuw op auto

Automobilisten moeten voordat zij de weg op gaan hun auto helemaal sneeuwvrij maken. De VerkeersInformatieDienst wijst er donderdag ten anderen male op dat sneeuwresten op voertuigen gevaarlijk kunnen zijn voor andere weggebruikers. Sneeuwresten die niet van de auto afgehaald worden, veroorzaken schrikreacties bij het achteropkomend verkeer, waarschuwt de VID.

Op vrachtwagens met huif kunnen zich soms heel veel sneeuw- en ijsresten bevinden. De VID adviseert weggebruikers om niet alleen de ramen, de koplampen en de nummerplaten, maar vooral ook het dak van de auto sneeuwvrij te maken.

© Novum
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
12 februari 2010, 11:34 uur | Bericht #85079
Jack Russel vastgevroren aan brug tijdens plassen

De politie in Stadskanaal trof vrijdagmorgen een klein hondje aan die was vastgevroren aan de brug van de Stationsstraat. De rood en wit gekleurde Jack Russel reu bleek tijdens het doen van zijn behoefte aan de brug te zijn vastgevroren. Ook bleek het beestjes gewond te zijn aan zijn pootjes. Omdat er geen eigenaar van de hond te bekennen was, hebben medewerkers van de dierenambulance zich ontfermd over het beestje.

Bron BoN
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
12 februari 2010, 11:36 uur | Bericht #85081
Joyrider met auto te water

De politie heeft donderdagochtend op de Stadionweg een 22-jarige automobilist uit Sintjohannesga aangehouden op verdenking van joyriding. De man eerder die ochtend de auto van een 21-jarige inwoner van de Tijnje meegenomen zonder dat hij daarvoor toestemming had. De 22-jarige man uit Sintjohannesga verloor op de Stadionweg de controle over het voertuig, mogelijk door een te hoge snelheid en gladheid. De bestuurder belandde met het voertuig in de berm en kwam uiteindelijk tot stilstand in het water.

De 22-jarige werd ter plaatse gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Hij bleek geen letsel te hebben. De man werd vervolgens door de agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd tegen de 22-jarige proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor mocht hij het bureau verlaten. De 21-jarige eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.

Bron BoN
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
12 februari 2010, 13:21 uur | Bericht #79827
Bijna alle wintersportpistes open in Oostkantons

In de Oostkantons zijn bijna alle skipistes en pistes voor andere wintersporten open voor het publiek. Dat meldt de toeristische dienst van de Oostkantons. De afgelopen weken heeft het bijna voortdurend gesneeuwd in het oosten van het land, waardoor het landschap momenteel bedekt is met een witte laag van ongeveer 40 centimeter dik.



Toeristen tijdens krokusvakantie
"Door de grote hoeveelheid en de goede kwaliteit van de sneeuw zijn bijna alle pistes open. Het gaat onder andere om 19 langlaufpistes, 5 pistes voor sneeuwraketwandelaars, 1 alpiene skipiste, 1 snowboardpiste en 1 sneeuwscooterpiste. Ook de sledepistes zijn opnieuw open.

"We hopen tijdens de krokusvakantie duizenden toeristen te verwelkomen. We verwachten vooral dagjesmensen die op zoek zijn naar wat sneeuwpret", aldus Dany Heck van de toeristische dienst van de Oostkantons.

Bron Hln | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 11:48 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.359 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 107 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 107, lezen 3 mensen het topic "Lente discussietopic 2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden