Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Madison, LA; Tensas, LA; Warren, MS.

20 Apr 2024 14:40:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Madison, LA.

20 Apr 2024 14:36:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, LA; Madison, LA.

20 Apr 2024 13:58:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Collin, TX; Grayson, TX.

20 Apr 2024 13:42:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Collin, TX; Cooke, TX; Denton, TX; Grayson, TX.

20 Apr 2024 13:06:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Baylor, TX; Wilbarger, TX.

20 Apr 2024 09:22:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Baylor, TX; Knox, TX; Wilbarger, TX.

20 Apr 2024 08:53:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kern, CA; Tulare, CA.

20 Apr 2024 01:01:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, SC.

20 Apr 2024 00:04:45

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Apr 2024 00:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Spartanburg, SC; Union, SC.

19 Apr 2024 23:25:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC.

19 Apr 2024 20:44:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 20:31:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

19 Apr 2024 20:16:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 19:50:29
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
28 februari 2010, 23:39 uur | Bericht #103982
Tientallen doden door storm Europa

Een krachtige storm die afgelopen weekeinde over het zuidwesten en westen van Europa raasde, heeft in Frankrijk tientallen levens geëist. Xynthia, zoals de stormdepressie met recordwindsnelheden werd genoemd, liet een spoor van verwoesting achter. Volgens de Franse autoriteiten vielen door het noodweer zondag zeker 45 doden. De meesten zijn verdronken. Tientallen personen raakten gewond. Premier Francois Fillon kondigde aan de storm tot een natuurcatastrofe te bestempelen om sneller financiële hulp te kunnen bieden aan de getroffen, deels overstroomde regio's.



Het is de zwaarste storm in Frankrijk sinds 1999, toen 92 doden vielen. Eerder kwamen door Xynthia meerdere mensen om in Portugal en Spanje, later vielen ook slachtoffers in België en Duitsland. In Frankrijk werden de regio Bretagne en de kuststreek tussen Bordeaux en Nantes het zwaarst getroffen door zware regenval en de buitengewoon harde wind, die pieken met snelheden tot 150 kilometer per uur bereikte. Ooggetuigen meldden 8 meter hoge golven. De Franse president Nicolas Sarkozy wil het rampgebied aan de Atlantische Oceaan maandagochtend bezoeken.



In sommige kustplaatsen stond meer dan 1,5 meter water, vooral in de streek van La Rochelle. Reddingswerkers hielpen getroffen bewoners, die op daken waren gevlucht, onder meer met helikopters. Aan de kust van Bretagne moest een bejaardentehuis worden geëvacueerd. Meer dan een miljoen huishoudens zaten zonder stroom omdat elektriciteitskabels braken. Op de Parijse luchthaven Charles de Gaulle schrapte de luchtvaartmaatschappij Air France wegens het noodweer honderd van de circa zevenhonderd geplande vluchten. In Parijs zelf bleven de stadsparken gesloten. De wegen van Frankrijk naar Spanje waren nauwelijks begaanbaar door omgewaaide bomen en gevallen rotsblokken.

In Duitsland moest een van de drukste autosnelwegen van het land, de A3, bij Frankfurt worden afgesloten. Bouwmateriaal waaide bij de internationale luchthaven de weg op. Het vliegveld zelf was ook uren dicht. In veel gebieden werd het treinverkeer stilgelegd, waardoor reizigers met urenlange vertragingen te maken kregen. In het zuidwesten van Duitsland werd een windsnelheid van 165 kilometer per uur gemeten.



Kustgebieden in Portugal beten zaterdag de spits af. Daarna trok Xynthia verder over Spanje, waar in het Baskische stadje Orduna een recordwindsnelheid van 228 kilometer per uur werden gemeten. Spaanse weerdeskundigen spraken over een ,,meteorologische bom''. Vervolgens waren Frankrijk, België en Duitsland aan de beurt, waarbij ook het zuiden van Nederland werd geschampt. Het stormweer leidde ook in België tot veel overlast. Vooral in de Ardennen, de rest van Wallonië en in de provincies Vlaams-Brabant en Limburg moest de brandweer veelvuldig uitrukken omdat er omgewaaide bomen op de weg lagen. Ook gebouwen liepen hier en daar averij op door de storm. In Meise, bij Brussel, moest een bejaardentehuis worden ontruimd wegens schade aan het dak.

Bron: De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
1 maart 2010, 08:01 uur | Bericht #104003
EU-top kondigt hulp aan voor slachtoffers van storm

De Europese Unie is bereid de slachtoffers van de zware storm 'Xynthia' te helpen. De EU-Commissie zal hulp aan de meest getroffen landen onderzoeken. Dat heeft Commissievoorzitter José Manuel Barroso in Brussel verklaard. Hij sprak zijn deelneming en solidariteit met de slachtoffers uit.

Volgens EU-Parlementsvoorzitter Jerzy Buzek zijn er tussenkomsten mogelijk uit EU-Solidariteitsfonds, waarmee een deel van de heropbouwmaatregelen kunnen gefinancierd worden. Het Europees Parlemeent zal over dergelijke hulpaanvragen snel beslissen. Ook Buzek sprak zijn solidariteit uit met alle slachtoffers, maar in het bijzonder met de zwaar getroffen gebieden in Frankrijk.

Bron Hln | Gewijzigd: 27 januari 2017, 10:37 uur, door Joyce.s
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
1 maart 2010, 09:14 uur | Bericht #104011
Sarkozy bezoekt gebieden getroffen door orkaan Xynthia

De orkaan Xynthia heeft in Frankrijk 47 mensenlevens geëist. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux verklaard. Terwijl reddingsploegen de bergingswerken voortzetten, wordt president Nicolas Sarkozy in de late voormiddag verwacht aan de bijzonder zwaar getroffen Atlantische kust.

Enkel al in het departement Vendée kwamen minstens 29 mensen om het leven. De regering wil de noodtoestand uitroepen, wat het betalen van schadevergoedingen door verzekeringen vergemakkelijkt. Vanochtend zaten nog steeds een half miljoen gezinnen zonder stroom. De Franse staatssecretaris voor Europese Zaken Pierre Lellouche zal in Brussel steun vragen uit de solidariteitskas.

Bron Hln
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
1 maart 2010, 11:33 uur | Bericht #104026
Heftig hoor, deze storm heeft flink huisgehouden. Zoveel mensen overleden, bah. Het is een mooi en bijzonder natuur- cq weerverschijnsel, maar dit laat ook weer even duidelijk het potentiële gevaar zien...
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 maart 2010, 19:01 uur | Bericht #104092
Sarkozy bezoekt getroffen gebied

Terwijl duizenden reddingswerkers de bergingswerken na de storm Xynthia voortzetten, bezocht president Nicolas Sarkozy de bijzonder zwaar getroffen Atlantische kust. Hij zegde drie miljoen euro aan noodhulp toe. Het stormweer heeft in Frankrijk 51 mensenlevens geëist. Negen mensen worden nog vermist. Alleen al in het departement Vendée kwamen minstens 29 mensen om het leven. De regering wil de noodtoestand uitroepen, wat het betalen van schadevergoedingen door verzekeringen vergemakkelijkt. Vanmorgen zaten nog steeds een half miljoen gezinnen zonder stroom.

Sarkozy kondigde een 'speciaal plan' aan voor de oesterkwekers: hun sector is door Xynthia wel heel erg getroffen. Voorts is er sprake van het 'strenger reglementeren' van bouwactiviteiten in gebied dat onder water kan komen te staan, en van het versterken van dijken. Sinds 1999 zouden ongeveer 100.000 woningen gebouwd zijn in 'risicogebied'. De Franse staatssecretaris voor Europese Zaken Pierre Lellouche zal in Brussel steun vragen uit de solidariteitskas.

Bron: Het Nieuwsblad
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 maart 2010, 19:02 uur | Bericht #104093
Dodental storm in Frankrijk naar vijftig

Een dag na de zware storm is het dodental in Frankrijk maandag gestegen naar vijftig. Negen mensen worden nog vermist, meldde de dienst burgerbescherming. De departementen Vendée en Charente-Maritime aan de Atlantische kust zijn met 43 doden het zwaarst getroffen. De elektriciteitsvoorziening wordt langzaam maar zeker hersteld. Maar aan het eind van de middag zaten maandag nog steeds 170.000 huishoudens zonder stroom.

Herdenkingsmis

Aartsbisschop André Vingt-Trois kondigde een herdenkingsmis aan in de kathedraal Notre Dame in Parijs. Die heeft zondag plaats. Niet alleen in Frankrijk vielen doden, dat gebeurde ook in Spanje, Portugal, België en Duitsland. Het totaal aantal doden van de storm in Europa ligt boven de zestig.

Bron: Nu.nl
Marching ever onward to tomorrow!
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
1 maart 2010, 20:10 uur | Bericht #104102
Xynthia; een terugblik

Eindelijk is stormdepressie Xynthia uitgeraasd. Ontstaan op de oceaan, trok de storm langs Portugal over Frankrijk en de Benelux naar Zuid-Zweden. Aan de zuidoostkant waren de problemen het grootst.


Xynthia; het pad.

Op 26 februari lag Xynthia ver weg op de oceaan. De luchtdruk in de kern was nog niet extreem laag en lag zelfs boven de 1000hPa. In de eerste 24 uur dat we het systeem volgen in deze terugblik gebeurde er niet veel spectaculairs. De kerndruk daalde enigszins en het systeem zette, net ten noorden van Madeira langs, koers naar Zuidwest-Europa. Gedurende de ochtend van 27 februari diepte de depressie in rap tempo uit. Toen rond de middag Porto werd gepasseerd, lag de druk in het centrum rond 970hPa. In de loop van zondag begon de druk in de kern weer wat te stijgen, pas op het eind van de dag (28 februari) ging de fut langzaam een beetje uit het systeem.


Xynthia boven Nederland

Heel duidelijk is in het plaatje te zien dat de grootste gevolgen van Xynthia aan de zuidoostkant lagen. De zwaarste windstoten, van soms meer dan 120km/uur, kwamen voor in een breed gebied. De grootste uitschieters staan op naam van waarneemstations in Duitsland. Daarbij moet worden opgemerkt dat zowel de 166km/uur als de 180km/uur zijn gemeten op toppen van het middelgebergte. De 180km/uur staat op naam van de Brocken (1142m hoog). Maar de 131km/uur in Frankrijk is gemeten aan zee. De gevolgen daar waren heel groot, zeker ook omdat het juist 28 februari springtij was. De zee stond al hoger en werd door de wind extra de kust opgezweept.


Xynthia; schade en overlast

Xynthia gaat verre van vriendelijk de boeken in. Er is veel schade aangericht, in Nederland zo'n 23 miljoen euro, en heeft ook veel slachtoffers geëist. De slachtoffers vielen buiten Nederland, vooral in Frankrijk, maar ook in Duitsland, Portugal en Spanje. In totaal kwamen ongeveer 60 mensen door de storm om het leven. Xynthia is daarmee dodelijker dan Lothar, die op tweede kerstdag 1999 over Europa raasde. Xynthia was de dodelijkste storm in zeker 10 jaar. De storm Kyrill uit januari 2007 was krachtiger dan Xynthia. Toch eiste Kyrill minder slachtoffers. De schade van deze storm aan de bossen van onder andere Midden-Duitsland was enorm. Het Duitse Willingen, in het Sauerland, heeft een Kyrill-pfad, waar je klauterend over omgewaaide bomen zelf kan zien welke schade die storm veroorzaakte.

Bron: Weerplaza
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
1 maart 2010, 20:12 uur | Bericht #104103
Zeewering ter discussie na ramp Frankrijk

President Nicolas Sarkozy van Frankrijk heeft maandag aangekondigd de plannen voor kustbescherming te herzien. Hij deed dat in verband met het noodweer van zondag, waarbij zeker 51 Fransen om het leven kwamen. ,,We moeten hier consequenties uit trekken'', zei Sarkozy tijdens een bezoek aan de Atlantische kust, die het zwaarst werd getroffen door de storm Xynthia. De dienst burgerbescherming maakte bekend dat negen personen nog te boek staan als vermist.

In de kustplaats L'Aiguillon-sur-Mer gaf Sarkozy aan dat de regering 3 miljoen euro beschikbaar stelt voor hulp. De president zei verder dat hij een decreet zal tekenen dat de storm tot natuurramp verklaart. Daardoor wordt het makkelijker om schade bij de verzekering te claimen.

Zondagmorgen werden bewoners van onder meer L'Aiguillon-sur-Mer verrast door metershoge vloedgolven. Zeeweringen die soms nog dateren uit de tijd van Napoleon begaven het onder het natuurgeweld. Lokale bestuurders legden een verband tussen de verouderde kademuren en het grote aantal slachtoffers. Sarkozy zei echter dat het te vroeg is om te speculeren over de oorzaak.

Veel Fransen vluchten naar hoger gelegen verdiepingen in verband met het wassende water. Circa negenduizend brandweerlieden werden ingezet om mensen te bevrijden uit hun benarde positie.

Door de storm viel de elektriciteit uit bij meer dan een miljoen Franse huishoudens. In de namiddag was de stroomvoorziening voor circa 170.000 burgers nog niet hersteld. Op de top van de Eiffeltoren in de hoofdstad Parijs werden windsnelheden gemeten van 175 kilometer per uur.

In totaal kwamen in West-Europa circa zestig mensen om. In de omgeving van het Duitse Frankfurt am Main sprak de politie van een recordaantal bomen dat door de storm was omgewaaid. Enkele wegen werden afgesloten. In Duitsland vonden vijf mensen de dood als gevolg van het noodweer. Ook in Spanje, Portugal en België vielen doden.

Bron: De Pers | Gewijzigd: 1 maart 2010, 20:12 uur, door stephanvanloon
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
2 maart 2010, 13:03 uur | Bericht #104257
Nog acht mensen vermist na storm in Frankrijk

Reddingswerkers zoeken dinsdag aan de westkust van Frankrijk naar acht personen die nog vermist worden na de storm Xynthia. Het noodweer kostte zondag in Frankrijk aan ten minste 51 mensen het leven.



In Duitsland vielen ten minste vijf doden, in Spanje drie, en in België en Portugal ieder een. De zwaarste storm die Frankrijk sinds 1999 trof zorgde voor golven tot acht meter hoog. Verschillende bewoners aan de Atlantische kust werden verrast door het snel stijgende water, onder meer in L'Aiguillon-sur-Mer. Zeeweringen die soms nog dateren uit de tijd van Napoleon begaven het onder het natuurgeweld.

Lokale bestuurders legden een verband tussen de verouderde kademuren en het grote aantal slachtoffers. De Franse president Nicolas Sarkozy zei echter dat het te vroeg is om te speculeren over de oorzaak.

Bron: AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 maart 2010, 11:38 uur | Bericht #104479
Miljard schade door noodweer in Frankrijk

De storm die in het afgelopen weekeinde over Europa trok, heeft in Frankrijk voor circa een miljard euro schade aangericht. Deze schatting van verzekeraars stond woensdag in het dagblad Le Figaro.



De storm werd Xynthia genoemd en veroorzaakte in Frankrijk de dood van 52 mensen. Twee mensen worden nog steeds vermist. Het zwaarst getroffen gebied, in de westelijke departementen Vendée en Charente-Maritime, is uitgeroepen tot rampgebied. Dat maakt de uitkering van schadevergoedingen makkelijker. De regering heeft de verzekeringsmaatschappijen opgeroepen claims snel en coulant af te handelen.

Bron De Pers

Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
4 maart 2010, 11:27 uur | Bericht #104725
Dodental storm Xynthia opgelopen tot 53 in Frankrijk

De balans van de zware storm Xynthia, die vorig weekend delen van het westen van Frankrijk heeft verwoest, is gestegen tot 53 doden en 7 zwaargewonden. Minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux maakte vandaag de nieuwe cijfers bekend.



De vorige teller stond op 52 doden in Frankrijk, waar de combinatie van uitermate krachtige wind en een sterke stijging van het waterpeil met overstromingen her en der, het grote aantal slachtoffers verklaart. De materiële schade is door de verzekeringsmaatschappijen al op minstens een miljard euro geraamd. De storm kostte het leven aan minstens 63 mensen in heel Europa. Niet alleen in Frankrijk, maar ook in Duitsland, Spanje, België en Portugal vielen slachtoffers.

In het departement Vendée, dat het ergst werd getroffen, zal deze namiddag hulde gebracht worden aan de slachtoffers met een eredienst in de kathedraal van Luçon. De Franse premier François Fillon zal de plechtigheid bijwonen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 27 januari 2017, 10:38 uur, door Joyce.s
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
5 maart 2010, 12:57 uur | Bericht #104951
'Xynthia' kost Frankrijk 1,2 miljard euro

Volgens schattingen van verzekeringsmaatschappijen zullen de gevolgen van de storm 'Xynthia' in Frankrijk minstens 1,2 miljard euro kosten. Er moet rekening gehouden worden met ongeveer een half miljoen schadeclaims. Dat deelde de federatie van verzekeraars FFSA vrijdag in Parijs mee.



Le Figaro was in een eerste raming uitgegaan van ongeveer een miljard euro materiële schade. De regering heeft de getroffen regio’s tot rampgebieden laten verklaren om het betalen van schadevergoedingen te vereenvoudigen. Bovendien is de aangiftetermijn van tien tot 30 dagen verlengd.

Volgens de jongste balans zijn in Frankrijk 53 mensen omgekomen. De zoektocht naar slachtoffers werd donderdag stopgezet. Premier François Fillon had donderdagnamiddag aan een rouwplechtigheid in de kathedraal van Luçon in het bijzonder hard getroffen departement Vendée deelgenomen.

Bron: Het Nieuwsblad
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
31 maart 2010, 20:33 uur | Bericht #110207
Duizend Franse woningen afgebroken na storm Xynthia

Ruim een maand na de doortocht van de verwoestende stormdepressie Xynthia met 53 doden in Frankrijk moeten aan de Atlantische kust een aantal huizen in risicogebieden ontruimd worden. Ongeveer 1.000 woningen moeten afgebroken worden. De staat zal met de eigenaren over schadeloosstellingen onderhandelen, waardoor ze zich elders kunnen vestigen. "We geven deze gebieden aan de natuur terug", zei de prefect van het departement Vendée, Jean-Jacques Brot.



Enorme kosten
De kosten voor deze operatie zijn nog niet te overzien, maar zullen zeker in de miljoenen lopen. Onduidelijk is ook nog hoe de staat en de verzekeringsmaatschappijen die kosten zullen verdelen. "We zullen niemand nog in een huis laten wonen waarin een dodelijk risico bestaat", had president Nicolas Sarkozy na de storm gezegd.

Zware storm
Tijdens de orkaandepressie Xynthia kwamen in de nacht van 27 op 28 februari 53 mensen om het leven. Het was de zwaarste storm met de meest verstrekkende gevolgen van de afgelopen tien jaar in Frankrijk. Volgens de verzekerinsmaatschappijen schommelt de omvang van de schade rond de 1,5 miljard euro.

Bron Hln | Gewijzigd: 27 januari 2017, 10:38 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 240 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 240, lezen 3 mensen het topic "Winter discussietopic 2013/2014".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden