Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lauderdale, AL.

19 Apr 2024 12:35:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Jefferson, AR.

19 Apr 2024 09:45:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, AR; Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

19 Apr 2024 08:41:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alexander, IL; Johnson, IL; Pulaski, IL; Union, IL.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maries, MO; Phelps, MO; Pulaski, MO.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Attala, MS; Leake, MS; Madison, MS.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greene, IL.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, IL; Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scott, IL.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, MO; Warren, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maries, MO; Miller, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pike, MO.

19 Apr 2024 08:34:21
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
19 september 2010, 22:08 uur | Bericht #153879
Orkaan Igor nadert Bermuda

Grote golven beukten op de Bermuda stranden zondag, terwijl de eilanders met spoed de ramen dichttimmeren, zandzakken vullen, water opslaan, voedsel en andere benodigdheden opslaan voor de verwachte aankomst van orkaan Igor. Onder donkere wolkenluchten verzamelen toeschouwers zich langs de stranden om de 15ft (5-meter) surf smash om de golfbrekers te kijken. Sommigen waren optimistisch, dat een verzwakte Igor, die werd gedegradeerd tot een categorie 1 orkaan 's nachts, de rijke Britse enclave geen ernstige schade zou toebrengen.



"We hebben gebeden, dat de storm zou zijn gedegradeerd en het lijkt erop dat onze gebeden zijn verhoord", aldus Fred Swan, een 52-jarige leraar. Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center in Miami zou Igor zondagavond laat of maandagochtend over of zeer nabij Bermuda razen. Windstoten met orkaankracht werden reeds gemeld op Bermuda laat zondagochtend. Igor is met maximale windsnelheden van 85 mph (135 km/u) nog steeds gevaarlijk.


Bron: MSNBC

Autoriteiten sporen de eilandbewoners aan om thuis te schuilen. Minister van Veiligheid, David Burch waarschuwt: "de storm zal een lange en zware zijn”. Premier Ewart Brown zegt, dat de eilandbewoners zijn gedwongen te erkennen dat de oceaan niet zo groot is en Bermuda niet zo uniek om gescheiden te worden van de ontzagwekkende kracht van de natuur. Hoge golven, gecreëerd door de storm, hebben al 2 mensen naar de zee bij Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden gesleurd. In de late zondagochtend was Igor ongeveer 135 mijl (220 kilometer) ten zuid-zuidwesten van Bermuda en verplaatst zich noordwaarts met een snelheid van 16 mph (26 km / u). Meteorologen voorspellen, dat met Igor zo'n 15 tot 23 centimeter regen zal vallen op Bermuda, welke grote overstromingen kunnen veroorzaken.



Hotel annuleringen worden over geheel Bermuda gemeld. Bermuda is populair bij toeristen vanwege zijn roze zandstranden en zakenmensen als een offshore financiële haven. Een dam, die het eiland verbindt met de parochie St. George's werd gesloten, samen met de LF Wade International Airport. Het laatste vertrekkende vliegtuig was eenBritish Airways vlucht naar Londen, die om drie uur vertrok wat eerder dan gebruikelijk is op zaterdag. Aan boord was Jane Royden, 47 en haar man, beiden uit Birmingham. "We zijn heel opgelucht, dat we konden gaan en we zijn bezorgd om de veiligheid van het eiland en iedereen daar" zei Royden, die haar twee weken durende vakantie onderbroken heeft na één week. Functionarissen zeiden, dat de scholen gesloten zouden worden maandag en dinsdag en een lokale
krant annuleerde zijn maandag editie.

©onweer-online.nl | Gewijzigd: 22 februari 2017, 13:30 uur, door Joyce.s
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 september 2010, 19:35 uur | Bericht #154042
Naar Canada op orkaankracht

Bermuda ligt inmiddels ver achter Igor en de extratropical orkaan Igor maakt zijn pad naar Canada waar het momenteel Newfoundland lastig valt met windsnelheden tot 120 km/u en veel regenval tot zo'n 9 cm. Treksnelheid van de orkaan is gigantisch met zo'n 74 km/u richting noordoosten.

at201011_sat.jpg
Veel van het cyclische karakter is al weg.

Igor is in zijn extratropical status nog steeds een orkaankracht en zal dat ook nog even blijven, vermoedelijk tot donderdagochtend. De orkaan heeft veel tropische kenmerken verloren (daarom ook de benoeming extratropical) maar volgens de discussies heeft de orkaan nog iets aan kracht gewonnen. Echter buigt Igor zich voor Groenland af en gaat de Straat van David in waar de storm vermoedelijk zal eindigen bij de Hudsonbaai als het in contact komt met een ander lagedrukgebied. Dit is vermoedelijk het geval rond vrijdag/zaterdag.

at201011.gif

© Onweer-Online, NOAA, Wunderground

Marching ever onward to tomorrow!
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
26 september 2010, 10:17 uur | Bericht #155026
Newfoundland begint met opruimen van de ravage door Igor

Afgelopen woensdag zijn over geheel Newfoundland ploegen gaan het werk gegaan om de ravage veroorzaakt door Igor op te ruimen. Een 80-jarige man is tijdens het hevigste gedeelte van de storm omgekomen, doordat de weg onder zijn voeten werd weggespoeld en hij in zee werd gesleurd. Het lichaam van de man werd zaterdag pas aangetroffen op het strand. Newfoundland en Labrador zijn zwaar getroffen door Igor, die afgelopen dinsdag de status van tropische storm kreeg. Grote gebieden kwamen door hevige slagregens en hard wind(stoten) zonder stroom te zitten. In de kustgebieden werden diverse dorpen van de buitenwereld afgesloten doordat wegen onder water gelopen waren of zelfs totaal werden weggespoeld. De zware regenval verminderde op woensdag, maar de wind met een snelheid van 100 km/h bleef de provincie teisteren. In diverse gebieden werd dinsdag de noodtoestand afgekondigd zoals in Marystown op het Burin Peninsula, waar het water talloze huizen binnendrong en de bewoners dwong om te evacueren.



Marystown
Marystown burgemeester Sam Synard zegt, dat de schade aan zijn gemeente enorm is. Volgens Environment Canada heeft het stadje op dinsdag meer dan 200 millimeter regen te verwerken gekregen. "In heel mijn leven heb ik nog nooit zo'n storm meegemaakt" zegt Synard, die zijn hele leven al in het stadje met 6.500 inwoners woont. "De regen was zeer onheilspellend, het was gewelddadig. We hadden hoge golven, heftige wind en regen. Alle ingrediënten voor een 'perfect storm'." Een medewerker van de Fire and Emergency Services zegt, dat Igor de ergste storm is die in zijn heugenis de provincie heeft getroffen. Mary Lou Antle, de burgemeester van Beau Bois, een dorpje net buiten Marystown, zag hoe de storm een monumentaal gebouw verwoestte. Antle zei een tidal surge op dinsdagavond waarschijnlijk nog meer overstromingen zal veroorzaken.

In het filmpje is te zien, dat het meer buiten zijn oevers is getreden. Een normaal zo rustig beekje werd door het overvloedige water een razende stroom, die de enige weg naar het dorp verwoestte. Een schuur wordt door het water meegesleurd naar zee.



Levensbehoeften
Grote gebieden hadden tevens te maken met stroomuitval. Meer dan 10.000 mensen zaten dinsdagavond zonder stroom. Op zaterdag waren dit er nog meer dan 2.600. Verschillende community's op het Burin schiereiland in het zuiden van Newfoundland en op het Bonavista schiereiland in het noorden zijn van de bewoonde wereld afgesneden, doordat wegen onbegaanbaar of weggespoeld zijn. Het is onmogelijk om de gebieden van eerste levensbehoeften zoals voedsel te voorzien.


HMCS Fredericton prepares to leave St. John's harbour for Random Island on Bonavista Peninsula.

Militairen
Canadese soldaten zijn zaterdag aangekomen om hulp te bieden in de gebieden, die getroffen zijn door verwoestende storm van afgelopen dinsdag. De militaire operatie "Llama" zal zich richten op de wederopbouw van twee belangrijke bruggen naar de Burin en Bonavista schiereilanden. Het leger heeft ook de mogelijkheid van het verstrekken van schoon drinkwater voor mensen in nood. Het Canadese marinefregat HMCS Fredericton is op zaterdag aangekomen in de haven van St. John's. Na een korte tussenstop, heeft zij koers gezet naar Random Island, één van de zwaarst getroffen gebieden. HMCS Fredericton zal steun verlenen aan een aantal gespecialiseerde helikopters, die zijn ingesteld op spoedreparaties en zullen de nacht doorwerken. Nog twee marineschepen en ten minste twee Sea King helikopters zijn ook naar het eiland gezonden, geladen met generatoren, brandstof, voedsel en water. De provinciale overheid heeft één van de veerboten en twee helikopters gestationeerd in Clarenville. Zij zullen worden ingezet om hulpmiddelen en voedsel te brengen aan de meest geïsoleerde gemeenschappen op het Bonavista schiereiland.

Igor treft Newfoundland




©onweer-online | Gewijzigd: 22 februari 2017, 13:30 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
27 september 2010, 20:30 uur | Bericht #155258
Canadese autoriteiten waarschuwen dat reparaties maanden gaan duren

Canadese autoriteiten waarschuwen dat volledig herstel van de aangerichte schade door orkaan Igor in Newfounland vorige week waarschijnlijk maanden in beslag gaat nemen. Honderden personeelsleden van de overheid en militairen verstrekken voedsel, medicijnen, water en brandstof aan duizenden mensen in de regio. De plaatselijke dominee, Tom Hedderson, zei dat het herstel van wegen en bruggen niet klaar zal zijn als de winter begint. De schade van de ondergelopen steden, veroorzaakt door de orkaan, zal ongeveer $ 100 (£ 61m) bedragen.



De heer Hedderson, provinciale minister van transport, zei dat met de snel naderende koude temperaturen er alleen tijdelijke oplossingen getroffen kunnen worden voor de provinciale infrastructuur. “er is geen enkele manier waarop we nu kunnen beginnen met de bruggen en ze voltooid hebben voor de winter begint” zei meneer Hedderson “Nogmaals, we kijken voor het zekerstellen. Dat is strategisch en gepland. En elke van de tijdelijke oplossingen die maken, daar gaan we naar terug om zeker te zijn dat ze veilig zijn” CBC news citeerde hem hierin. Igor dwong tot evacuaties van de ondergelopen kustplaatsen van het Canadese eiland Newfoundland en, naar verluidt, sleurde 1 man in de zee voordat deze degradeerde naar een tropische storm en zich buiten de kust bewoog. De Canadese premier Stephen Harper zei dat hij nog nooit schade zoals deze heeft gezien nadat hij Trouwy en Britannia had bezocht. Twee van de zwaarst getroffen gebieden.

© onweer-online | Gewijzigd: 27 september 2010, 20:41 uur, door Marjoo
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
28 september 2010, 21:35 uur | Bericht #155395
Duizenden getroffen in de nasleep van Igor

Zeven dagen nadat orkaan Igor over het oostelijke deel van Newfounland raasde, blijven duizenden Newfoundlanders verstoken van essentiële diensten en komen ontelbare problemen tegen bij het terugkeren naar het normale leven. “Dit is de ergste ramp die we ooit hebben gehad in mijn leven” zei Betty Fitzgerald, burgemeester van Bonavista, één van de steden die het zwaarst getroffen is door de orkaan die op 21 september 238 millimeter regen liet vallen in één dag en hoge windsnelheden behaalden met een piek van 172 kilometer per uur. “We hebben nooit zoiets meegemaakt als dit” vertelde Fritzgerald op CBC News vandaag. Op maandagavond hebben Fritzgerald en haar collega raadslieden er voor gestemd om de noodtoestand uit te bereiden. Dit omdat de stad worstelt met ondergelopen wegen en verminderde leveringen van voedsel en brandstof. Op dinsdag verplaatste militaire ingenieurs een draagbare brug op zijn plaats in Trouty, een kleine gemeenschap op Newfoundland Bonavista schiereiland dat Igor zwaar beschadigd achterliet. Dit type brug, een hoofdbestanddeel van noodvoorzieningen voor decennia, zal worden gebruikt in vele gemeenschappen die gestrand werden achtergelaten door de hevige storm van vorige week. De Canadese troepen zijn aanwezig sinds zaterdag. Zij brengen noodhulp en beginnen aan de werkzaamheden op een overweldigende lijst van reparaties om de tienduizenden Newfoundlanders, die zijn afgesneden van de belangrijkste wegen weer toegang te geven tot deze wegen. Het meest belangrijke zijn de gemeenschappen die slechts 1 toegangsweg hebben.



Op maandagavond werden de regionale snelwegen op zowel het schiereiland Bonavista als ook op het schiereiland Burin voor het eerst heropend, zij het dat soms slechts 1 auto per keer deze weg kan berijden. De militaire eerste poging is de Trinity Bay gemeenschap van Trouty, die Igor praktisch heeft omgeslagen met intense regen en storm. Militaire ingenieurs hebben een brug ontworpen die de twee uiteinden toegankelijk zal maken. “Het is als een nachtmerrie waaruit we niet kunnen ontwaken” zei inwoonster Josephine Johnson, die minister van Defensie Peter MacKay maandag ontmoette. “Je staat ’s morgens op en dan denk je eraan maar je weet niet wat te doen en waar te beginnen”. MacKay keek naar de met puin bezaaide straten van Trouty met Gen Walter Natynczyk, generaal van de Canadese strijdmacht. Johnson zei dat ze dankbaar was voor het zien van de militairen en om MacKay te ontmoeten. “we proberen elkaar te helpen, maar dat iemand als MacKay zou komen en helpen…Het is overweldigend vandaag”. De Newfoundland en de Labrador noodtelefooncentrale zijn overspoeld met telefoontjes, meer als 800 in een periode van 24 uur alleen al deze week. Mike Sampson, die aan het hoofd van de provinciale brand- en hulpdiensten staat, zei dat alle gesprekken worden afgehandeld naar prioriteit. Hij vraagt mensen geduldig te zijn.

© onweer-online | Gewijzigd: 22 februari 2017, 13:30 uur, door Joyce.s
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
28 september 2010, 21:40 uur | Bericht #155397
Overstromingen in St. John's, Newfoundland



Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.849 topics, welke bij elkaar 448.359 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 204 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 204, lezen 4 mensen het topic "schuim op de weg".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden