Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1140
Lid sinds: 11 okt. 2010
12 oktober, 01:14 uur | Bericht #482673
Algemeen: hogedruk bepaalt de komende dagen het weerbeeld in de Alpen en met een naar zuidwest draaiende stroming wordt nog warmere lucht aangevoerd. Het noordoosten heeft tijdelijk te maken met een noordwestelijke stroming en de aanvoer van wat vochtigere lucht. Vanaf donderdag dan overal weer zonnig en zeer zacht herfstweer.

Noordelijke koers jet / depressies en storingen

De komende dagen staan in het teken van hogedruk, veel zon en zeer zachte temperaturen. Tot donderdag stroomt aan de noord en met name de noordoostelijke noordkant tijdelijk wat vochtigere lucht vanuit het noordwesten binnen wat zich vooral vertaald in wat meer (hogere) wolken en -of wolkenvelden.Neerslag wordt er niet of nauwelijks verwacht. De middag temperaturen variëren tussen de 15 en 20 graden en lokaal kan het kwik tot 22 graden oplopen. Ook in de bergen is het zacht , op 2000 meter een graadje of 5 tot 9 en een vorstgrens die meest rond de 3500 meter ligt.
 
Radarbeel Alpen 08h00 met de mist en Hochnebel (grijze gebieden)


Vanaf donderdag gaat het zwaartepunt van het west Europese hogedrukgebied zich naar het oosten verplaatsen en met de hoogte-as ten oosten van de Alpen gaat er vanuit het zuidwesten nog warmere lucht binnenstromen.
 
ECMWF met het hoog zondag ten oosten van de Alpen


Mede door ondersteuning van een zogenaamde warme hoogterug gaan vooral in de bergen de temperaturen nog verder omhoog met een vorstgrens die in het weekend tot 4100 a 4300 meter stijgt, dit zijn waardes die ook in de zomer niet zouden misstaan! Keerzijde van de hogedruk in deze tijd van het jaar is het ontstaan van Hochnebel en mist in de lagere delen en dalen die lokaal ook hardnekkig kan zijn.
 
Trend T850hPa prikpunt Oberstdorf
Vorstgrens trend prikpunt Oberstdorf

Altweibersommer
Ook voor de lagere delen en dalen krijgen we te maken met een onvervalst staaltje Altweibersommer met middagtemperaturen die lokaal tot 25 graden kunnen stijgen. De zogenaamde Altweibersommer is een weer fenomeen (singulariteit) welke we vooral rond medio oktober zien. Vanaf 1901-2015 zien we dat vooral in de periode van 12 tot 17 oktober zich kenmerkt door fase van mooi en rustig herfstweer. In de periode van 1982 tot dato zagen we een geleidelijk verschuiving naar de periode van 22 tot 27 oktober!
 
Voorlopig nog geen sneeuw op de (lagere) pistes in de Alpen. Daarvoor in de plaats heelveel zon en zeer zacht herfstweer. Foto’s skipiste Seetal (Grächen) Oberwallis


Kijken we nog even naar de langere termijn dat lijkt het nazomerweer tot aan het einde van de 10 daagse verwachtingsperiode zal aanhouden. Zo rond de 20-e oktober zien we de dat er meer oplossingen komen die een geleidelijke afkoeling en toenemende neerslag kansen opteren. Een volgende kou of zelfs winterinval lijkt voorlopig dan ook niet aan de orde.
 
GFS ensembles, tot de 19e droog, veel zon en zeer zacht


Tot zover voor vandaag, Ciao vanuit Oberwallis 

Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 25.278 topics, welke bij elkaar 435.047 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.505 leden.
Het nieuwste lid is AlexOngena31071977.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 469 mensen aan het browsen op het forum. 19 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 469, lezen 109 mensen het topic "Winter discussietopic 2017/2018".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Discussietopic sneeuwkansen

De laatste verwachtingen

Verzameltopic/foto's
8 t/m 12 december

Foto's/video's van de winterse buien/sneeuw in de Benelux

Waarnemingentopic

Plaats hier jouw actuele waarnemingen en bekijk die van andere leden

Winter kletstopic

Voor chitchat over de winterkansen

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden