Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart T850 pluim Brussel is bijgewerkt.

20 Mar 2019 12:59:34

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Mar 2019 09:59:33

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Mar 2019 09:59:33

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Mar 2019 07:59:36

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

20 Mar 2019 07:59:35

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Mar 2019 18:59:57

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Mar 2019 18:59:57

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Mar 2019 18:59:57

De kaart Maastricht - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Mar 2019 18:59:57

De kaart Maastricht - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Mar 2019 18:59:57

De kaart Maastricht - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Mar 2019 18:59:57

De kaart Maastricht - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Mar 2019 18:59:57

De kaart Maastricht - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Mar 2019 18:59:56

De kaart Maastricht - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Mar 2019 18:59:56

De kaart Leeuwarden - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Mar 2019 18:59:56
Actueel
1 / 4

Berichtgeving onstuimig weer

Lentediscussietopic 2019

Onstuimig, maar verbetering in de maak

Dit is waarom je blij moet zijn met deze kletsnatte maart

Zware storm zorgt voor extreem weer in de VS

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
W. in t Erland
Moderator
Woonplaats: NO Brabant
Berichten: 1024
Lid sinds: 29 mrt. 2016
14 maart, 19:18 uur | Bericht #490256

Idai koerst opnieuw op Mozambique


Vandaag veel regen gevallen in de Benelux? Als je het vergelijkt met de cycloon Idai zijn het slechts een paar druppeltjes hier.
Het verhaal begint op het vasteland van Afrika. Door de hitte op het vasteland ontstond Idai als een flink onweercomplex. Het produceerde boven land al veel neerslag, waardoor er helaas al ongeveer 122 doden te betreuren zijn in Malawi en Mozambique. Daarmee is het momenteel al de meest dodelijke natuurramp in Afrika. Ook zijn er al 144 000 mensen uit huis gezet (hun huis kwijt of geëvacueerd).
Vervolgens tolt Idai lange tijd tussen Madagaskar en Mozambique rond, maar nu heeft het echt zijn zinnen gezet op een landfall in Mozambique, nabij een grote stad genaamd Beira. Het trekt hierbij al deels over de eerder getroffen regio. De komende 3 dagen komt nog ongeveer 900 mm omlaag in deze regio (meer dan er in Nederland in een heel jaar valt). Deze regenval zal ongetwijfeld tot problemen gaan leiden!
Naast regen is er ook nog de wind, Idai maakt momenteel landfall als cycloon in de categorie 3 of 4.Contrast
Wat voor een verschrikking Idai van onderen mag zijn, van boven ziet de brute kracht Idai er toch mooi uit.
Een blik diep in het hart van de cycloon, het oog:

Vanaf de grond
Verder lezen?
https://weather.com: Tropical Cyclone Idai to Strike Mozambique | Gewijzigd: 14 maart, 19:20 uur, door W. in t Erland
W. in t Erland
Moderator
Woonplaats: NO Brabant
Berichten: 1024
Lid sinds: 29 mrt. 2016
17 maart, 12:02 uur | Bericht #490271

Orkaan eist tientallen levens in zuidelijk Afrika

NOS
De orkaan Idai, die donderdag in zuidelijk Afrika aan land ging, heeft tientallen levens geëist in Mozambique, Zimbabwe en Malawi. Het is de zwaarste orkaan in de regio in meer dan tien jaar. Huizen zijn verwoest en de elektriciteit is op veel plaatsen uitgevallen. Dat bemoeilijkt ook de communicatie.

Voordat de orkaan de kust van Mozambique bereikte, waren er al enorme overstromingen ontstaan door zware regenval. Het water zakt nauwelijks weg in de grond, die keihard is na de droogte van de afgelopen jaren. In Mozambique en het zuiden van Malawi vielen door de overstromingen de afgelopen week meer dan honderd doden.
De orkaan kwam daar donderdag en gisteren nog eens overheen. Een compleet beeld van de slachtoffers en verwoestingen ontbreekt nog, maar er wordt gesproken van zeker 19 doden in het midden van Mozambique en 31 doden in het zwaar getroffen zuidoosten van Zimbabwe. 150 mensen worden daar volgens de staatszender ZBC vermist.

Helikopters van de Zimbabwaanse luchtmacht proberen mensen te redden, maar dat gaat moeilijk doordat het nog hard waait. Teams van het Rode Kruis proberen de schade op te nemen en te bepalen welke hulpverlening er moet komen.

Satellietbeelden
Grote gebieden zitten zonder stroom, onder meer de havenstad Beira in Mozambique, waar 500.000 mensen wonen. Ook Zuid-Afrika kampt met uitval doordat de stroomtoevoer uit Mozambique is stilgevallen.
Data-analisten in Den Haag proberen met satellietbeelden de overstromingen in Malawi te bekijken. Dat is mogelijk omdat Malawi met behulp van honderden vrijwilligers in kaart is gebracht. Die gegevens worden nu vergeleken met actuele satellietbeelden. De uitkomst wordt doorgegeven aan alle hulpverleners in het getroffen gebied.

Bron: NOS
Waarom deze advertentie?
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2759
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
eergisteren, 10:21 uur | Bericht #490281

Cyclone Idai: 'Massive and horrifying damage' in MozambiqueCyclone Idai has had a "massive and horrifying" impact on Mozambique's port city of Beira, the Red Cross says.

It made landfall on Thursday with winds of up to 177 km/h (106 mph), but aid teams only reached Beira on Sunday. People have been rescued from trees, homes destroyed and roofs ripped off concrete buildings, head of the Red Cross assessment team, Jamie LeSeur, told the BBC. The cyclone has killed more than 100 people across southern Africa.

More than 60 people have died in the east of Zimbabwe, including two boarding school pupils after their dormitory was hit when rocks swept down a mountain. The death toll in Beira, with a population of 500,000, is not yet clear, the International Federation of Red Cross and Red Crescent Society's Mr LeSeur said. But locals have put in an "incredible effort" to reopen roads in the city, he told the BBC's Newsday programme.

Bron: bbc.com

 
#KeepOnSmiling
W. in t Erland
Moderator
Woonplaats: NO Brabant
Berichten: 1024
Lid sinds: 29 mrt. 2016
gisteren, 22:11 uur | Bericht #490291

Orkaan Idai: eerst kwam de storm, daarna de regen

"Het is een race tegen de klok om de mensen te redden", zegt Machiel Pouw. Hij is als coördinator voor hulporganisatie Save the Children in Mozambique. Het Afrikaanse land is getroffen door een orkaan, gevreesd wordt voor honderden doden.

Collega's van Pouw hebben boven de regio Beira (zie kaart) een helikoptervlucht kunnen maken, de kuststad die nog het zwaarst getroffen lijkt. "Ze zijn enorm geschrokken. Een gebied van 50 vierkante kilometer is volledig ondergelopen. In sommige delen zijn zelfs geen boomtoppen en daken van huizen meer te zien. Dat betekent dat mensen er ook niet op kunnen schuilen", vreest de hulpverlener.Getroffen gebied orkaan IdaiNOSDe orkaan Idai kwam donderdag al aan land. De havenstad Beira, met 500.000 inwoners, werd als eerste en daarom ook het zwaarst getroffen. Daarna trok Idai richting het westen, richting Zimbabwe en Malawi. Veel gebieden zijn nog onbegaanbaar. Ook is de elektriciteit op veel plaatsen uitgevallen, wat de communicatie met de getroffen gebieden bemoeilijkt.

Verwoesting

Langzaam wordt duidelijk hoe groot de verwoesting is. Voornamelijk vanuit de lucht. In de baan van de orkaan lijkt alles weggewaaid of overspoeld. Huizen, ziekenhuizen, wegen en bruggen; er is weinig meer van over. Vooral in en rond Beira. Volgens de Mozambikaanse overheid zijn er 600.000 inwoners getroffen door de ramp. President Filipe Nyusi maakte ook een rondvlucht boven zijn land. Hij zei gisteren dat er 84 doden zijn geteld, maar is bang dat er meer dan duizend mensen zijn omgekomen.

Ook Zimbabwe en Malawi zijn getroffen. Daar is eveneens de verwachting dat het aantal dodelijke slachtoffers nog zal oplopen.

Rode Kruis

Het Internationale Rode Kruis waarschuwt voor een humanitaire ramp in Mozambique, waar 400.000 mensen dakloos zijn geworden. Coördinator Jamie LeSeur vreest dat door het vervuilde water ziektes worden verspreid onder de overlevenden. De organisatie denkt daarbij aan hepatitis, acute diarree, cholera en malaria.

Hulpteams van het Rode Kruis hebben in de getroffen provincie Beira tabletten uitgedeeld om het water te zuiveren. Schepen zijn onderweg met hulpgoederen voor zo'n 3000 families. Ook wordt geprobeerd mensen op noodlocaties te laten overnachten en het contact te herstellen tussen familieleden die elkaar kwijt zijn geraakt.

Hulp

In de drie landen is de hulpverlening nu langzaam op gang gekomen. Militairen en hulporganisaties zijn bezig mensen met bootjes bewoners van de daken te halen. Wegen en bruggen, of wat er van over is, worden vrijgemaakt van puin en omgewaaide bomen. Er staan lange rijen voor de vrachtauto's die voedselpakketten uitdelen. Maar meer hulp is nodig, zegt Machiel Pouw. "Deze ramp groeit met de minuut." Hij steunt dan ook de oproep van de Mozambikaanse regering dat er meer hulp moet komen om mensen te redden.AFPOok de Verenigde Naties trekken aan de bel. Volgens het Wereldvoedselprogramma van de VN kan de cycloon uitgroeien tot de grootste weer gerelateerde natuurramp op het zuidelijk halfrond.

De natuurramp die begon met een cycloon die gepaard ging met vloedgolven van wel zes meter hoog is inmiddels afgezwakt, maar de regen houdt aan. Veel rivieren zijn als gevolg daarvan buiten hun oevers getreden, wat nog grotere overstromingen veroorzaakt.

Bron: NOS
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 2752
Lid sinds: 13 jan. 2015
vandaag, 09:53 uur | Bericht #490295
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 2752
Lid sinds: 13 jan. 2015
vandaag, 10:11 uur | Bericht #490298

Zeker 350 doden geteld na orkaan Idai

Het dodental als gevolg van de orkaan Idai is opgelopen tot boven de 350. Alleen al in Mozambique zijn volgens president Nyusi meer dan 200 doden geteld. Hij zei eerder al te vrezen voor meer dan duizend slachtoffers in zijn land. Honderden mensen worden nog vermist.

Orkaan Idai kwam vorige week donderdag aan land bij de Mozambikaanse havenstad Beira. Daarna trok de orkaan naar het westen, richting Zimbabwe en Malawi.

De harde wind en hevige buien hebben grote schade veroorzaakt. Ook zijn rivieren buiten hun oevers getreden. Volgens het Rode Kruis zijn in centraal-Mozambique zeker 400.000 mensen dakloos geworden. Veel gebieden zijn onbegaanbaar en op veel plaatsen is de elektriciteit uitgevallen.

Humanitaire ramp

Het Rode Kruis waarschuwt voor een humanitaire ramp in Mozambique. De organisatie vreest dat door het vervuilde water ziektes worden verspreid, zoals hepatitis, acute diarree, cholera en malaria. Inmiddels is de hulpverlening op gang gekomen en zijn schepen met hulpgoederen onderweg.

Volgens de Verenigde Naties is de orkaan mogelijk de ergste door het weer veroorzaakte ramp ooit in zuidelijk Afrika.
Bron: nos.nl 
Terug naar boven
3 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 3 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.338 topics, welke bij elkaar 440.221 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.811 leden.
Het nieuwste lid is Sanderjoel.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
3 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 471 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 471, lezen 3 mensen het topic "Winter discussie 2014-2015 Deel 3".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Dit is waarom je blij moet zijn met deze kletsnatte maart

Berichtgeving onstuimig weer

Lentediscussietopic 2019

Onstuimig, maar verbetering in de maak

Zware storm zorgt voor extreem weer in de VS

© 2003 - 2019 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden