Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Drew, AR.

27 Apr 2024 08:14:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ashley, AR.

27 Apr 2024 07:21:23

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Apr 2024 07:00:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, AR; Union, LA.

27 Apr 2024 05:39:06

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Union, AR; Union, LA.

27 Apr 2024 05:39:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bowie, TX; Morris, TX; Red River, TX; Titus, TX.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Ringgold, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cleburne, AR; Independence, AR; Jackson, AR; Prairie, AR; White, AR; Woodruff, AR.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Independence, AR; Jackson, AR; White, AR; Woodruff, AR.

27 Apr 2024 03:46:56

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Lucas, IA; Marion, IA; Warren, IA.

27 Apr 2024 03:46:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Nodaway, MO; Worth, MO.

27 Apr 2024 03:05:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adams, IA; Ringgold, IA; Taylor, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Decatur, IA; Ringgold, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buena Vista, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Madison, IA; Warren, IA.

27 Apr 2024 03:05:08
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
7 november 2012, 20:54 uur | Bericht #375281
Sinterklaas krijgt warm ontvangst bij eerste bezoek aan ons land

Ondanks de bijtende koude en de felle wind stonden honderden enthousiaste kinderen, gesteund door mama’s, papa’s, oma’s, opa’s, tantes en nonkels de Sint en zijn Zwarte Pieten op te wachten aan de kade van het Albertkanaal in Wijnegem.



Nog lang voor de Sinterklaasboot in zicht is, zijn Ann Berghmans (62) en Ria Janssens (59) uit Wijnegem op post. “We zijn samen met onze kleinkinderen Ayden (2), Maura (6) en Elyne (3) recht van school naar hier gereden,” vertellen de fiere bomma’s, die voor de eerste keer komen kijken naar de feestelijke intocht van de Sint in de kanaalgemeente. “Onze ‘bokes’ hebben we in de auto opgegeten. We wilden absoluut op de eerste rij staan.”

Wanneer de Sinterklaasboot aanmeert, gaan de decibels fors de hoogte in. Ilse Werrebroeck (46) en haar man Alex Wens (44) mochten, samen met hun tweejarige tweeling Daan en Axelle, de Sint vergezellen tijdens de laatste kilometers van zijn boottocht richting Wijnegem. Of de tweeling niet net iets te jong is? “Vorige keer moesten ze heel de tijd wenen. Nu niet meer. Nog een jaartje en dan zullen ze hier nog meer van kunnen genieten,” aldus het koppel uit Nijlen. Tussen de vele kijklustigen ontmoeten we ook hoogspringster Tia Hellebaut. “Mijn broer woont hier in Wijnegem,” vertelt Tia, die net terug is van een stage uit Spanje. De Sint nagereisd naar België? “Of misschien is de Sint mij wel gevolgd?,” lacht de gewezen Olympisch kampioene, die samen met haar kindjes Lotte (3) en Saartje (2) en petekindje Myrddin (4) de Sint toewuift. In het zog van de Sinterklaaskoets trekt de stoet naar het Marktplein, dat voor de gelegenheid is omgetoverd tot een groot speelplein.

Laatste halte is het Wijnegem Shopping Center. Opnieuw staan honderden mensen de Sint op te wachten. Een van hen is Kathleen Aerts, die meteen ook haar nieuwe CD komt voorstellen. “Een bewerking van bekende Sinterklaasliedjes in een nieuw jasje gestoken en enkele eigen nummers,” stelt de gewezen zangeres van K3, die meteen ook het allereerste exemplaar overhandigt aan de kindervriend uit Spanje. “Ik heb vroeger heel veel geschenken van de Sint gekregen,” bekent Kathleen. “Ik ben blij dat ik nu eindelijk eens iets kan terug geven.”

Bron: GVA
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 november 2012, 14:51 uur | Bericht #375420
De Sint zeeziek?

Windkracht 8, woeste golven van 5 meter, venijnige buien én Sint en zijn pieten op een gedateerde pakjesboot. Op dit moment proberen ze met man en macht de zee te bedwingen op weg naar Nederland waar ze over een klein weekje, zaterdag 17 november, in de haven aanmeren, om de Nederlandse kindertjes te verblijden met pepernoten, chocola, marsepein en allerlei cadeaus. Maar gaan ze het wel redden om op tijd te komen met dat woeste weer rondom Portugal en Spanje? Gelukkig heeft de Sint regelmatig contact onze nautische afdeling van Meteo Consult, die de pakjesboot nauwlettend in de gaten houdt.


Flinke golven vandaag voor de kust van Portugal. De pakjesboot heeft het zwaar te verduren. bron: Midas

Wekenlang voordat de boottocht was ingepland had Meteo Consult al contact met navigatiepiet. Een dergelijke lange tocht over de Oceaan is natuurlijk niet niks en het is van levensbelang dat de Sint, de pieten, Amerigo het paard en de pakjes ongeschonden en op tijd onze haven binnenvaren. Wat zij qua weerbeeld te horen kregen was helaas behoorlijk zorgwerkend, het eerste deel van de tocht zou namelijk verre van kalm gaan verlopen.


Hogedruk zorgt gelukkig voor een snelle weersverbetering. De wind neemt snel af, de buien verdwijnen en de zon komt tevoorschijn. bron: Midas

De vaarroute
Sinterklaas woont weliswaar in Madrid, maar de boot staat in Zuid-Spanje “geparkeerd”, in een haven in de straat van Gibraltar. Om naar Nederland te varen moet hij westwaarts de Atlantische Oceaan op, om noordwaarts langs Portugal de golven bedwingen. Over de Golf van Biskaje, om Bretagne heen komt de pakjesboot uiteindelijk via het Kanaal in rustiger vaarwater terecht en via Rotterdam varen ze vervolgens Nederland binnen.


Maar dan is er toch nog dit verraderijke deining, oude windgolven afkomstig uit een heel ander gebied, honderden kilometers verderop. De golven blijven dus ook na maandag behoorlijk hoog. bron: Midas

Bikkels op zee
Maar op dit moment bevinden ze zich nog voor de zuidwestkust van Portugal en is het bikkelen geblazen! Een actief lagedrukgebied dat met zijn kern zo ongeveer boven de straat van Gibraltar ligt, zorgt in deze omgeving namelijk voor onstuimig weer en dit blijft nog even zo de komende uren. Windkracht 7 tot 8 staat er nu langs de gehele Portugese westkust met golven die rondom de 5 meter zitten. Nou hadden we bij Meteo Consult vernomen dat de Sint en vrij sterke maag had en goede zeebenen, maar er zijn ook zat Pieten die zich op dit moment behoorlijk zeeziek voelen. En daarbij is de boot natuurlijk ook niet meer de nieuwste.


De Sint in de mist vorig jaar in Roodeschool. Zal het hier dit jaar weer zo zijn? foto: Jannes Wiersema

Weersverbetering en deining
Gelukkig gaat het weer wel verbeteren. Vanaf maandag breidt een hogedrukgebied zich vanaf de Oceaan uit in de richting van Frankrijk en terwijl de pakjesboot langzaam noordwaarts vaart, reist dit hogedrukgebied mee. De wind neemt af en het wordt droog op de route naar Nederland. Toch ben je op zee nog afhankelijk van een andere factor, namelijk deining. Zeedeining is een ander begrip dan golven die ontstaan door de wind in de directe omgeving. Windgolven volgen elkaar vrij snel op, als een direct gevolg van de wind, terwijl een golf ontstaan door deining vaak van ver komt, uit een totaal ander gebied. Daarbij is een deininggolf langer dan een windgolf. Tussen twee golven in zit dus een grotere afstand.


Nee, waarschijnlijk varen ze in de vroege ochtend met hooguit wat nevel en een ochtendzonnetje over de rivier richting haven. foto: Alexandra Smink

Eigenlijk zijn deiningsgolven oude windgolven. Ze ontstaan in een gebied waar het even flink waait. Met de windrichting mee krijgen ze een zwieper een bepaalde kant op waarbij ze het het oorspronkelijke gebied verlaten en een gebied kunnen binnentreden, enkele honderde kilometers verderop, met een geheel andere weerregime. Op hun weg vlakke ze langzaam af en worden ze langer. Hierdoor zie je dus regelmatig dat je op zee, ondanks rustig weer, toch behoorlijke golven hebt. En precies deze deininggolven, in dit geval veroorzaakt door een windveld verder noordwestelijk de Oceaan op, zorgen ervoor dat de pakjesboot op weg naar Nederland, ondanks het rustige weer vanaf maandag, de boot nog steeds behoorlijk op en neer laten deinen. 


Een vrolijke bende bij de intocht. ook dit jaar hebben de pieten er weer zien in. foto: Carolien Bentink

Kiest de Sint voor veilig of snel?
Dichterbij de kust zijn de golven minder hoog, dus de Sint zou er ter hoogte van de Golf van Biskaje kan de Sint voor kiezen om dichter langs de kust te varen met hier dus meer comfort, maar het is wel een omweg. Aan de andere kant is er de rechte streep richting het kanaal die een stuk sneller is, maar ook een stuk ruiger. Gelukkig is het hierbij wel droog met behoorlijk wat zon.


Wees welkom Sinterklaas en Pieterbazen as zaterdag 17 november! Waarschijnlijk met een ochtendzonnetje uit een behoorlijk frisse nacht. foto: Willy Bonnink

Rustiger in het Kanaal
In het Kanaal, waar de pakjesboot, als alles meezit, zo rond donderdagavond aankomt, wordt het zeewater vlakker, maar midden in het hogedrukgebied met nauwelijks wind tussen Engeland en Frankrijk in, kunnen mistvelden vooral ‘s nachts het zicht belemmeren. In de nacht naar zaterdag, als de pakjesboot zich alweer op de Nederlandse binnenwateren bevindt, berekenen de laatste weermodellen hooguit wat nevel. Dit zou betekenen dat na een aantal dagen met een grijze start in Nederland, de Sint en zijn pieten op zaterdag 17 november droog en zonnig de haven binnenvaren. Zie ginds komt de stoomboot…..eind goed al goed!

bron: Meteo Consult
Waarom deze advertentie?
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 november 2012, 13:22 uur | Bericht #375460
Kans op sneeuw en ijs tijdens Sinterklaas


TV-presentator Bart Bosch vermaakt zich samen met Sinterklaas en zwarte Piet met de vers gevallen sneeuw, in 2005 © ANP.

RTL-meteorologe Helga van Leur meent dat er tijdens de Sinterklaasperiode guur weer aan kan komen. 'Sinterklaas heeft snowboots en glij-ijzers nodig als blauwe lijn uitkomt!', twittert ze. De weervrouw baseert haar uitspraak op de lange termijn weersverwachting van Buienradar. 'De pluim' geeft de verwachting van de komende twee weken voor neerslag, temperatuur en wind berekend via 50 modellen. Hierin is te zien dat de temperatuur vanaf 23 november ruim onder het vriespunt kan zakken. Op 24 november mogelijk zelfs -8 graden. Sinterklaas komt op zaterdag 17 november met zijn boot aan in Roermond. Op die dag worden temperaturen rond de 8 graden verwacht. De NTR zendt de intocht van de Sint live uit van 12.00 tot 13.15 uur.

Sinterklaas heeft snowboots en glij-ijzers nodig als blauwe lijn uitkomt!
Helga van Leur Helga van Leur ‏@helgavanleur


Bron: AD
there can be only one
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
12 november 2012, 18:12 uur | Bericht #375478

Weerbericht voor 13 november:
Het kan glad worden op het dak, maar daar is gelukkig nog niemand...nou ja bijna niemand...



Bron: de wissel | Gewijzigd: 6 februari 2017, 15:56 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
12 november 2012, 23:52 uur | Bericht #375491
Citaat van Sanwa, woensdag 7 november 2012, 20:54 uur Sinterklaas krijgt warm ontvangst bij eerste bezoek aan ons land


Bron: GVA
Ik weet dat er geen reacties horen maar is wel leuk dat er een artikel verschijnt over iets wat je zelf hebt georganiseerd

Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 november 2012, 16:11 uur | Bericht #375589
Droge sinterklaasintocht verwacht in Roermond

De landelijke intocht van Sinterklaas verloopt zaterdag in Roermond waarschijnlijk droog. Een depressie dreigt roet in het eten te gooien, maar zoals het er nu naar uitziet valt pas tegen de avond neerslag in de Limburgse plaats. Dat voorspelt weeronline.nl woensdag.

De komende dagen is het vooral mistig. In het weekend slaat het weer echter om door een lagedrukgebied. De zuidenwind wordt ingeruild voor een aanlandige variant die vochtige lucht aanvoert. Zaterdagochtend is er nog weinig bewolking, maar lokaal kan het nog wel mistig zijn.

In de middag komen echter vanuit het westen wolken voor de zon. In de loop van de middag zorgt dat voor neerslag, die waarschijnlijk pas aan het einde van de middag in Roermond voor nattigheid zorgt.

Bron: Nieuws.nl
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
14 november 2012, 21:31 uur | Bericht #375613
Het wordt een heldere nacht op de daken, dus daar is in ieder geval geen vuiltje aan de lucht.



Bron: Het Sinterklaasjournaal
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
14 november 2012, 21:33 uur | Bericht #375614
Citaat van svenne, maandag 12 november 2012, 23:52 uur Citaat van Sanwa, woensdag 7 november 2012, 20:54 uur Sinterklaas krijgt warm ontvangst bij eerste bezoek aan ons land


Bron: GVA
Ik weet dat er geen reacties horen maar is wel leuk dat er een artikel verschijnt over iets wat je zelf hebt georganiseerd
Natuurlijk mag er gereageerd worden op artikelen! Helemaal als je het zelf georganiseerd hebt. Dan verwachten we natuurlijk wel enorme close-ups van de Sint (zal mijn dochtertje van 4 ook blij mee zijn)

Every cloud has a silver lining
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
14 november 2012, 22:45 uur | Bericht #375622
Citaat van Marga, woensdag 14 november 2012, 21:33 uur Citaat van svenne, maandag 12 november 2012, 23:52 uur Ik weet dat er geen reacties horen maar is wel leuk dat er een artikel verschijnt over iets wat je zelf hebt georganiseerd Natuurlijk mag er gereageerd worden op artikelen! Helemaal als je het zelf georganiseerd hebt. Dan verwachten we natuurlijk wel enorme close-ups van de Sint (zal mijn dochtertje van 4 ook blij mee zijn)Zal eens zien wat ik vind van foto's want heb er honderden ik pm je dan wel


Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 november 2012, 18:32 uur | Bericht #375696
Beetje zon bij de intocht

Veel kinderen hebben er de afgelopen tijd alweer reikhalzend naar uitgekeken. Sinterklaas en zijn pieten arriveren morgenmiddag (zaterdag) met de stoomboot in Nederland. De aankomstplaats is eerst nog lange tijd geheim gehouden, maar sinds een tijdje is duidelijk dat de goedheiligman zal aanmeren aan de Roerkade in Roermond, Limburg. Daar zullen hij en zijn pieten rond het middaguur door vele kinderen, ouders en de (waarnemend) burgemeester van Roermond worden onthaald. Daarna zullen ze weer snel doorreizen naar allerlei andere plaatsen in het land, want niet alleen in Roermond natuurlijk zitten de kinderen vol smart op Sinterklaas, zijn pieten en vooral de kado's die ze bij zich hebben te wachten! De vraag is nu natuurlijk of Sinterklaas zijn regenpak zal moeten aantrekken of zijn zonnebril juist moet opzetten.


Morgenmiddag arriveren Sinterklaas en zijn pieten aan de Roerkade in Roermond, Limburg. Ze hebben daar heel rustig weer bij, met vooral 's ochtends eerst nog wat zon, maar in de middag steeds meer bewolking. Foto: Alexandra Smink.

Vooralsnog zijn de weerkaarten de goedheiligman gunstig gezind. Het hogedrukgebied dat we de afgelopen dagen steeds boven ons hoofd hadden liggen, trekt de komende dagen langzaam naar het oosten toe. Een lagedrukgebied vanuit het noordwesten komt dan steeds meer onze kant op. De kern ervan komt morgen boven de Britse eilanden te liggen en bereikt ons verder nog niet. De wind gaat op nadering ervan wel iets aantrekken en draait dan bovendien naar het iets drogere en warmere zuiden, dus vanuit de omgeving van Spanje. Het vocht in de atmosfeer wordt daardoor grotendeels verwijderd en van het saai grijze weer van de afgelopen dagen zijn we dan voorlopig af.

Opklaringen
Vandaag wordt de bewolking door die zuidenwind al naar het noorden weggeblazen. In de meest zuidelijke provincies komt later vanmiddag dan ook de zon nog even tevoorschijn. Die opklaringen breiden zich in de loop van de avond en nacht steeds verder uit over het land en daarin koelt het dan wel flink af. Op veel plaatsen in het binnenland daalt de temperatuur tot een graad of 2 en op grote schaal komt vorst aan de grond voor. Gelukkig hoeven de pieten en Amerigo, het paard van Sinterklaas, komende nacht nog niet meteen de misschien ietwat glibberige daken op, want dan zitten ze nog op de boot. Omdat de lucht ook steeds droger wordt, maken ook mist en nevel bijna geen kans meer.


Het blijft droog, dat is gunstig en het wordt ook zeker niet heel koud met in de middag in Roermond temperaturen rond 10 graden. Foto: Willy Bonnink.

Frisse start
In Roermond beginnen we morgenvroeg dus wel koud met op de normale waarnemingshoogte van 1,5 meter ongeveer 1 graad en dichter bij de grond lichte vorst. Wel is er meteen flink wat ruimte voor de zon. Zodra de Sint en zijn pieten met de boot de Nederlandse rivieren bevaren, is het nog koud, maar wel vrij zonnig. Dat levert vooral op het water vaak prachtige plaatjes op, dus een mooiere aankomst in Nederland kan de Sint zich bijna niet wensen.


Geen sneeuw of regen dus, zoals in de voorgaande jaren wel regelmatig voorkwam. De pakjes komen dit jaar dus droog aan! Foto: Willy Bonnink.

Steeds meer wolken
Tegen de middag begint vanuit het westen wel steeds meer bewolking Roermond binnen te trekken, maar het wordt niet meteen heel donker buiten en het blijft ook droog. Rond het tijdstip dat Sinterklaas de haven in vaart, is het al helemaal bewolkt geworden, maar ook de rest van de middag blijft het gewoon droog. De regenpakken en paraplu's kunnen we dus lekker thuis laten en daardoor hebben we de handen vrij om te zwaaien en pepernoten van de pieten aan te pakken. Het wordt ook niet heel koud met 's middags aan de Roerkade in Roermond een graad of 10 of 11.

Regen in de nacht
Morgenavond arriveert in het westen van het land dan de eerste regen en die schuift vervolgens naar het oosten toe. De eerste nacht dat de Sint misschien al wat gezette schoentjes zal vullen, is het dus nat. Ook door de regen kunnen daken glad worden, maar de pieten en Amerigo zijn natuurlijk wel wat gewend. Misschien is een wortel of een suikerklontje in de schoen dan wel lief.


De eerste nacht dat de Sint schoenen gaat vullen, is het wel nat, maar de dagen daarna is het droog, dus met die pakjes komt het wel goed! Foto: Ria Luttikhold.

Hogedrukgebied
De regen trekt zondagochtend het land via het oosten alweer uit en de zondag verloopt in het westen vervolgens droog, in het oosten wordt het in de middag droog met uiteindelijk overal wat zon. Er bouwt zich een nieuw hogedrukgebied op boven onze omgeving en ook de dagen daarna verlopen dus droog met ook geregeld wat zon, maar wel weer koudere nachten!

Bron: Meteo Consult.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
16 november 2012, 20:45 uur | Bericht #375709
Het wordt een hele rustige nacht op de daken, maar dat is vast en zeker stilte voor de storm.



Bron: Het Sinterklaasjournaal
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 november 2012, 18:30 uur | Bericht #375923
Pietenweer van 19 november

Het gaat vannacht waaien, dus dat wordt opletten op de daken. Want sommige pieten waaien met alle winden mee.



Bron: Sinterklaasjournaal | Gewijzigd: 20 november 2012, 08:51 uur, door Sanwa
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
20 november 2012, 20:32 uur | Bericht #375985
Het pietenweer van 20 november

Het kan gaan regenen vannacht, de pieten moeten doorwerken anders gaan de pakjes naar de maan. Of de maan naar de pakjes?



Bron: Het Sinterklaasjournaal
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
21 november 2012, 21:48 uur | Bericht #376066
Het pietenweer van 21 november

Door sneeuwbuitjes ontstaat er hier en daar een pop, maar die is morgen als sneeuw voor de zon verdwenen.



Bron: Het Sinterklaasjournaal



Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
22 november 2012, 19:20 uur | Bericht #376099
Het pietenweer van 22 november

Het wordt goed weer vannacht, maar er kan hier en daar wel een piet de mist ingaan, of twee.



Bron: Het Sinterklaasjournaal
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
25 november 2012, 08:17 uur | Bericht #376261
Het wordt koud vanacht op de daken, maar de pieten worden daar niet warm of koud van.

  | Gewijzigd: 6 februari 2017, 15:56 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 november 2012, 23:18 uur | Bericht #376622
Het pietenweer van 28 november

Het wordt mistig op de daken vannacht, dus pieten pas op je loopt zomaar iemand tegen het lijf.



Bron: Het Sinterklaasjournaal
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
30 november 2012, 19:00 uur | Bericht #376799
Het pietenweer van 30 november

Het weer op de daken vannacht, het kan zo glad worden , dat de cadeautjes zomaar uit de lucht komen vallen.



Bron: Sinterklaasjournaal
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 149 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 149, lezen 3 mensen het topic "Waar woon ik volgens het knmi?".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden