Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Henry, IA.

16 Apr 2024 23:41:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cedar, IA; Clinton, IA; Delaware, IA; Dubuque, IA; Jackson, IA; Johnson, IA; Jones, IA; Linn, IA; Muscatine, IA; Scott, IA.

16 Apr 2024 23:41:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Johnson, IA; Louisa, IA; Muscatine, IA; Washington, IA.

16 Apr 2024 23:41:51

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Henry, IA; Lee, IA.

16 Apr 2024 23:33:54

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clark, MO.

16 Apr 2024 23:33:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cedar, IA; Clinton, IA; Delaware, IA; Dubuque, IA; Jackson, IA; Johnson, IA; Jones, IA; Linn, IA; Muscatine, IA; Scott, IA; Washington, IA.

16 Apr 2024 23:29:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Henry, IA; Johnson, IA; Louisa, IA; Muscatine, IA; Washington, IA.

16 Apr 2024 23:29:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Johnson, IA; Linn, IA; Washington, IA.

16 Apr 2024 23:22:27

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clay, IA; Dickinson, IA.

16 Apr 2024 23:19:13

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clark, MO; Scotland, MO.

16 Apr 2024 23:19:13

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Cedar, IA; Johnson, IA; Linn, IA.

16 Apr 2024 23:19:13

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Henry, IA; Lee, IA; Van Buren, IA.

16 Apr 2024 23:19:12

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Van Buren, IA; Clark, MO.

16 Apr 2024 23:19:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, IA; Iowa, IA; Johnson, IA; Linn, IA; Washington, IA.

16 Apr 2024 23:03:24

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Kossuth, IA; Palo Alto, IA.

16 Apr 2024 23:03:23
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 juli 2013, 13:27 uur | Bericht #403566
Onweer teistert Brabantse evenementen: kraampjes De Krabbenfoor omgewaaid, tenten bij CampZone nat

De organisatoren van openluchtevenementen in Brabant houden het weer dit weekend goed in de gaten. In de zuidelijke provincies van Nederland wordt gewaarschuwd voor noodweer. Braderie De Krabbenfoor in Bergen op Zoom waarschuwde de standhouders en ook op de Tilburgse Kermis wordt extra rekening gehouden met het noodweer.



Het lijkt erop dat het noodweer in Tilburg voorbij is voor de opening van de Tilburgse Kermis, om één uur. Dat heeft de woordvoerder van de kermis zaterdagmorgen laten weten.

Tilburgse Kermis
"We houden het heel goed in de gaten", vertelde hij. "Als het noodweer nog niet voorbij is, sturen we een sms naar alle exploitanten om de attracties nog even dicht te houden tot het voorbij is." Als het noodweer lang aanhoudt, zal de gemeente ook een oproep versturen via de app van de Tilburgse Kermis. "Dan raden we bezoekers aan om te gaan schuilen."


Foto: Twitter/@BAV_LUCKY

Zware bui over de tenten
Op het CampZone terrein kwam er ook een flinke bui over de tenten van de gamers heen. Volgens de woordvoerder is alles gewoon overeind blijven staan en werkt alles nog. "Alleen twee partytentjes hadden het zwaar", zei hij. Wel was er heel even een netwerkprobleem, maar dat werd snel opgelost.

De Krabbenfoor
Ook bij braderie De Krabbenfoor in Bergen op Zoom werden de kraampjes geteisterd door noodweer. "We hebben de standhouders voor zover mogelijk gewaarschuwd", zei de woordvoerster van de braderie. "Een aantal mensen had hun kraampje al opgebouwd. Dan is het een kwestie van de zeilen strak zetten en zorgen dat je zoveel mogelijk gewicht hebt, zodat de kraam niet omwaait.'


Onweer boven De Krabbenfoor

Een paar lege stands zijn omgewaaid door het noodweer. "Er zal denk ik wel wat schade zijn, maar tegen dit natuurgeweld kun je niets doen. We hopen dat het vanmiddag gewoon weer opklaart."

Bron: omroepbrabant | Gewijzigd: 2 februari 2017, 13:48 uur, door Joyce.s
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 juli 2013, 13:29 uur | Bericht #403569
Regen en bliksem in Brabant: 'Alsof het nacht is'

Er zijn zaterdagochtend flinke buien over Brabant getrokken. Op veel plaatsen was er ook onweer en bliksem. Het KNMI waarschuwde met 'code oranje', inmiddels is dat niet meer van kracht. De eerste buien bereikten rond tien uur 's ochtends Brabant.

Het buienfront trok via Woensdrecht over het westen van Brabant naar het midden en het oosten van de provincie. In Roosendaal leek het volgens Cindy Wijffelaars alsof het nacht is. De brandweer heeft het druk met stormschademeldingen.

Schade, brand en verkeer
Er is schade gemeld vanuit Hilvarenbeek, Duizel, Veldhoven, Eindhoven, Hoogeloon, Halsteren, Diessen, Roosendaal en Breda. In Moerdijk is een brand ontstaan in een kantoor. Op verschillende plaatsen braken takken en zelfs hele bomen doormidden. In Oisterwijk viel een boom op het afdak van een huis aan de Langevenne Zuid. Het afdak raakte beschadigd. De bewoners van het huis zijn op vakantie. Verder waaide er een partij dakplaten van een rijtje nieuwbouwhuizen en sloeg de bliksem in Dongen in in een boom.

Er zijn weinig problemen op de weg. Al is op de A58 tussen Hilvarenbeek en Goirle een ongeluk gebeurd. Op de Midden-Brabantweg bij Loon op Zand is een BMW van de weg geraakt. De bestuurder reed van Tilburg naar Loon op Zand en belandde in de sloot. De VID raadt met name vertrekkende vakantiegangers aan om alert te zijn. Zij zouden volgens de dienst minder ervaren in het besturen van een auto met aanhanger zijn. De impact van het weer kan dan groter zijn dan verwacht. Met name hagel kan voor gevaarlijke situaties op de weg zorgen.

Mist was voorbode
De mistbanken die zaterdagochtend door onze provincie trokken, wezen al op onweer en regenbuien later zaterdag. De mistbanken waren met name in het westen te zien. Op sommige plaatsen was het zicht minder dan 100 meter. Het geeft volgens experts aan dat er veel energie in de lucht zit. Veel dagen met zwaar onweer begonnen de afgelopen jaren met mist.

Vrijdagavond vielen er in het midden en in het westen van Brabant ook plaatselijk zware buien. De temperatuur zal bij een matige zuidoostenwind zaterdag rond de 28 tot 32 graden liggen. Zaterdagnacht wordt het volgens Meteo Consult uitermate zwoel. De temperatuur zakt dan tot 19 à 20 graden met een enkele onweersbui.

Bron: Omroepbrabant
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 juli 2013, 13:34 uur | Bericht #403575
Limburg vooral geteisterd door blikseminslag

Op nogal wat plaatsen in Limburg is zaterdag tijdens het overtrekkende onweer de bliksem ingeslagen, onder meer in Landgraaf, Heerlen, Venlo en Hoensbroek. Persoonlijke ongevallen deden zich volgens politie en brandweer niet voor.

Op de A73 bij Horst waaide een caravan om door de hevige wind. In Venlo stortte het dak in van een bedrijfsloods aan de Venrayseweg, in Wessem viel een boom op een caravan en in Maastricht viel een boom over de Czaar Peterstraat, aldus de brandweer. In Heerlen werd het dak van een flat aan de Horatiusstraat beschadigd. Dat wordt zaterdag door de woningcorporatie hersteld. In Eijsden werd een kindermarkt afgeblazen om het noodweer.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 juli 2013, 13:36 uur | Bericht #403582
Regen en bliksem in Brabant: 'Alsof het nacht is'

Bron foto's Sociale media
  | Gewijzigd: 2 februari 2017, 13:49 uur, door Joyce.s
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 juli 2013, 13:37 uur | Bericht #403583
Straks opnieuw hevig onweer

Een zware onweerszone trok van west naar oost over ons land. Dat zorgt op verschillende plaatsen voor wateroverlast. In Gent ontving de brandweer al meer dan zestig oproepen. Vooral in Oostakker zijn er verschillende meldingen van ondergelopen straten . Binnen de zone van de Gentse Feesten valt de schade nog mee, zegt politiewoordvoerder Manuel Gonzalez. Op Polé Polé en Sint-Baafs zijn wel enkele afsluitingen omgewaaid. Ook in de provincies West-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg zijn er ondergelopen straten. Op dit moment is het in de grootste delen van het land opnieuw droog. Maar in de late namiddag komt er een nieuwe storing op ons af, die plaatselijk heel hevig kan zijn. Dat vertelt VTM-weerman David Dehenauw.



Bron: HLN / vtm | Gewijzigd: 27 juli 2013, 13:39 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 juli 2013, 13:44 uur | Bericht #403590

FilemonW: Onweer boven zwarte cross #zc #ZwarteCross


Erik Plageman: Het terrein is inmiddels in een modderpoel veranderd.


RockinRobinPics Robin Looy 49m
het gaat los op @zwartecross #zc13 #zwartecross




ideaalnieuws Radio Ideaal 1h
Pittige buien pakken zich samen boven het terrein van de #ZwarteCross. De organisatie is goed voorbereid!

Berichten samengevoegd door Marga
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
27 juli 2013, 14:35 uur | Bericht #403634
Buienlijn

Met een zuidwestelijke stroming wordt zeer warme lucht aangevoerd. Karakteristiek in zo een situatie zijn de onweersbuien, die gemakkelijk vanuit Frankrijk meeliften met de wind op grotere hoogte in de atmosfeer. Wateroverlast



Vaak ontstaan de onweersbuien in het westen of zuidwesten van Frankrijk. Min of meer op het heetst van de dag, of tijdens de eerste helft van de avond. Niet zelden speelt een zeewindfront ook een rol bij de vorming van de buien. Gisterenavond ontstonden er boven het noordwesten van Frankrijk in de namiddag en avond enkele zware onweersbuien. Maar die lieten ons land links liggen. In tegenstelling tot zware buien die boven de Flevopolder ontstonden en die in de avond wateroverlast hebben veroorzaakt in delen van Overijssel en Drenthe.

Uit Spanje
Maar terug naar buien uit Frankrijk. Van belang zou een buiengebied worden, dat in dit geval aan het eind van de middag boven Noord-Spanje tot ontwikkeling kwam. Dit buiengebied overleefde de oversteek over het stukje Golf van Biskaje en arriveerde al activerend in de tweede helft van de avond de omgeving van Bordeaux.



MCS
Eenmaal boven het warme Frankrijk groeiden de buien uit tot een imponerend onweerscomplex, een zogeheten MCS. Dit staat voor Mesoscale Convective System. Een MCS kan verschillende vormen aannemen maar het gaat altijd om een georganiseerde groep van actieve onweersbuien. Soms rangschikken de buien zich is een groot min of meer cirkelvormig systeem. In dat geval spreekt men van en MCC, een Mesoscal Convective Complex. In dit geval groepeerden de buien zich meer en meer tot een soort actieve lijn, een zogeheten squall line.



Squall Line
De squall line heeft heel wat Fransen een onrustige nacht gebracht. Plaatselijk kwamen windstoten voor tot maar liefst 130 km/uur. Er zal ongetwijfeld flinke schade zijn aangericht. In de ochtend, zo rond 8 uur, bereikte de buienlijn het zuiden van België.  Het was op dat moment spannend of het systeem zijn activiteit zou kunnen volhouden op zijn weg naar Nederland. Voor onweersbuien is met name de ochtend vaak een relatief ongunstige periode. De dagelijkse opwarming vanaf de grond speelt nog amper een rol, daarvoor is het nog te vroeg, en afkoeling van de wolkentoppen op grotere hoogte door uitstraling is na zonsopkomst niet meer mogelijk.

Shelfcloud
Toch slaagde het system er opmerkelijk goed in, om op redelijke sterkte snel Nederland te bereiken. Rond het middaguur was de nog altijd vrij actieve buienlijn gevorderd tot halverwege het land. Van echt noodweer was op de meeste plaatsen geen sprake. Maar uit vrijwel het hele land kwamen wel meldingen van prachtige wolkenformaties. Vooral de shelfcloud werd heel veel gezien. Er werden veel foto’s ingestuurd. Ook kregen we een filmpje binnen uit Eindhoven dat de snelle opeenvolging van gebeurtenissen bij zo een systeem goed laat zien.



Barogram
De voor zover bekend zwaarste windvlaag werd gemeten in Eindhoven. De windsnelheidsmeter piekte daar op 47 knopen.  Dat komt neer op afgerond 87 km/uur. Samen met de winstoten arriveert beduidend koudere lucht. Dit heeft een flink effect op het luchtdrukverloop. Op het moment dat de windstoten beginnen, stijgt de luchtdruk snel, soms met een paar millibar tegelijk. dat was nu ook zo, getuige het barogram vanuit Apeldoorn. De neerslagaftappingen lagen op veel plaatsen tussen de 10 en de 20 millimeter.


Barogram Apeldoorn, W. Willems

Opnieuw spannend
Ook vanavond en vannacht is het nog spannend. De warme lucht wordt dan voor wat langere tijd verdreven en dat proces gaat opnieuw vergezeld van lokaal zware onweersbuien. Dit keer zou het wel eens kunnen, dat een nieuw onweerscomplex een westelijkere koers volgt en vooral over de Noordzee naar het noorden beweegt. Toch moet ook in de rest van het land vanavond en vooral vannacht rekening worden gehouden met de kans op een fikse onweersbui.

Hitte komt misschien terug
Zoals gezegd, de warmte raken we even kwijt. Maar een volgend golf zeer warme lucht nadert later in de week.  Vooral aanstaande vrijdag kan de temperatuur in ons land weer tropisch uitpakken met 30 graden of meer. Met koelere lucht in de buurt keren dan ook de plaatselijke zware onweersbuien weer terug in de verwachting.


Radarbeeld Frankrijk, gisterenavond 21u


Radarbeeld Frankrijk, afgelopen nacht 00u


Radarbeeld Frankrijk, afgelopen nacht 3u


Radarbeeld Nederland, vanochtend 6u


Radarbeeld Nederland, vanochtend 6u


Radarbeeld Nederland, vanochtend 8u


Radarbeeld Nederland, vanochtend 12u

bron: Meteo Consult
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 juli 2013, 16:10 uur | Bericht #403710
Kleine tornado trekt door Schots dorp

Een kleine tornado heeft op donderdag schade veroorzaakt in een Bothwell, Lanarkshire (Schotland). Dakpannen vlogen van de daken, auto's werden beschadigd en tuinmeubelen vlogen door de lucht. De tornado trof het dorp rond 4 pm (lokale tijd). Ooggetuige Joh Rundell vertelt: "Het duurde maar een minuutje of zo. Daarna kwamen de mensen naar buiten om elkaar te helpen met het opruimen van de rotzooi. Volgens de buurtbewoners was het een tornado". Ross Neilson heeft de tornado op film vastgelegd: "Ik keek omhoog en zag de wind draaien. Puin werd opgezogen en draaide rond. Ik ging eronder uit, pakte mijn telefoon en begon te filmen. Het was best wel spannend. Ik kon niet geloven wat er gebeurde". 



© onweer-online
Bron: Daily Record | Gewijzigd: 2 februari 2017, 13:50 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 juli 2013, 16:12 uur | Bericht #403713
Tot de avond geen treinverkeer tussen Diest en Aarschot

Door het onweer is tussen Diest en Aarschot sinds zaterdagochtend 10.10 uur geen treinverkeer mogelijk. Een omgewaaide boom kwam terecht op de bovenleiding, die knapte.

Bron: de Standaard
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 juli 2013, 16:15 uur | Bericht #403716
Waarschuwing voor extreem weer ingetrokken


Twee meisjes trotseren het noodweer in de binnenstad van Gorinchem

De waarschuwing voor extreem weer (code oranje) is zaterdag rond 15.00 uur ook voor de noordelijke provincies afgeschaald naar code geel. Dat meldde het KNMI. Daarmee geldt voor het hele land code geel (waarschuwingen). Voor de overige provincies was de waarschuwing eerder al naar beneden bijgesteld. Het slechte weer trok zaterdag vanuit het zuiden over het land. De lijn met zware onweersbuien trok van zuid naar noord over ons land. Langs die lijn kwamen lokaal zware windstoten voor. Ook was er veel regen en kan het plaatselijk hagelen. In de avond kunnen opnieuw zware onweersbuien ontstaan. Vanwege de zeer vochtige lucht en de hoge temperaturen, 25 tot 31 graden, had vandaag elke bui de potentie om uit te groeien tot een zware bui met onweer, hagel en zware windstoten, meldt WeerPlaza. Veel politiekorpsen waarschuwden op Twitter voor het extreme weer. Verkeer moest goed oppassen in verband met de zware windstoten en mogelijke hagelbuien. Watersporters moesten tijdig een goed heenkomen zoeken.

Zwarte Cross
Een van de grootste festivals die dit weekend staan gepland, de Zwarte Cross in Lichtenvoorde (Gelderland), heeft de ergste buien ook gehad. Op Twitter laat de organisatie weten dat 'de bui alweer over' is. Rond 13 uur trokken er hevige buien over het festivalterrein. Een half uurtje later was het ergste voorbij. Het festival gaat verder, zonder programmawijzigingen of andere veranderingen. 'Gas erop!', aldus een tweet.

Bron: AD / Foto: ANP | Gewijzigd: 2 februari 2017, 13:50 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 juli 2013, 16:46 uur | Bericht #403730
Vraagtekens noodweer Weert



De politieke partij D66 heeft het College van Burgemeester en Wethouders een vragenbrief gestuurd naar aanleiding van de wateroverlast en dan specifiek over de overlast op Keent waar momenteel wordt gewerkt aan de Houtstraatlossing.
Afgelopen week werd Weert getroffen door een wolkbreuk/regenbui van ongekende omvang. Veel bewoners van de Kerkstraat zijn – wederom – zwaar getroffen door de stortvloed aan water. Dat de omgeving Kerkstraat een van de zwaarst getroffen gebieden is, wordt bevestigd door de schade-experts zo stelt D66 in hun brief.

In het eerste gedeelte van de Kerkstraat (gezien vanaf het station) is de schade enorm. Het gaat hier niet alleen om ondergelopen kelders, maar hele huizen hebben compleet blank gestaan. “Ironisch genoeg komt deze enorme wateroverlast op een moment dat de Houtstraatlossing net in gebruik is. Eén van de doelstellingen van deze majeure operatie was, de wateroverlast in onder andere de Kerkstraat en omgeving te verminderen. Natuurlijk was de regenval dit keer excessief, maar toch”, aldus D66.

De gemeente Weert laat weten de brief van D66 zorgvuldig te gaan beantwoorden en heeft nu nog niet alle antwoorden. Echter is het transportriool is nog niet klaar en dus ook nog niet in werking. Er moet nog zo’n 1500 meter worden aangelegd en medio volgend jaar is dit volgens planning klaar. “Vragen over de effectiviteit van de nieuwe Houtstraatlossing tijdens deze enorme regenbui, zijn dus niet van toepassing”, aldus een woordvoerster van de gemeente.
De reden van de brief is dat in de buurt van de Kerkstraat veel leven vragen over de effectiviteit van de Houtstraatlossing. Daarnaast zijn er vragen over het schoonhouden van de waterputten. Kleine putjes houden omwonenden zelf al regelmatig schoon, maar de grote putten bleken ook vol te zitten, waardoor het water amper weg kon.

Vragen:
  • Wat is uw mening over de effectiviteit van de Houstraatlossing tijdens deze enorme regenbui?
  • Op welke hoeveelheid neerslag is de Houstraatlossing berekend?
  • Hebben de nog niet afgeronde werkzaamheden invloed gehad op de ernst van de situatie?
  • Welk schoonmaakregime hanteert de gemeente bij de waterputten? Wanneer zijn de putten in de Kerkstraat het laatst schoongemaakt? Worden er lessen getrokken uit deze wateroverlast voor wat betreft het schoonhouden van de putten?
Ook de verkeersdrempels waren een bron van ellende. Door de drempels, er liggen er twee in het voorste gedeelte van de Kerkstraat – kan het water maar één kant op. In een aflopende straat stroomt al het water dus naar beneden. Dat verergert de zaak. Bij de reconstructie van de Houtstraatlossing wordt de toch al hoge drempel bij de ingang van de Kerkstraat alleen maar groter. Met alle gevolgen van dien. Toekomstig water kan geen kant op, behalve naar beneden. De straat en dus – bij extreme regenval – de huizen in.

Vragen:
  • Is het mogelijk de drempel ter hoogte van de Sutjensdwarsstraat te verwijderen en te vervangen door een alternatief zoals bijvoorbeeld ‘punaises’? Hierdoor kan het water vrij stromen?
  • Kan de nieuwe drempel aan de aansluiting met de Louis Regoutstraat worden aangepast zodat er water doorheen kan stromen? Bijvoorbeeld door het aanbrengen van gootjes? Nu stroomt al het water – zelfs bij een ‘simpele’ stevige onweersbui als een rivier de Kerkstraat in.
De Kerkstraatbuurt heeft afgelopen jaar geageerd tegen de bouw van een aantal woningen aan de Sutjensstraat en de sloop van een ‘monumentale’ boerderij aan de Kerkstraat. Het laatste is voorlopig opgeschort. De woningen aan de Sutjensstraat zijn wel al gebouwd. D66 is van mening dat deze woningen absoluut geen kwaliteit toevoegen aan de Keent, maar ze blijken ze door projectontwikkelaar Zeci en aannemer Van Heur ook dusdanig snel in elkaar te zijn geflanst dat de afwatering gebrekkig is. Met fatale gevolgen, zo bleek afgelopen week. De gemeente heeft zelf, doordat aanpalende tuinen onder water bleven staan, maatregelen getroffen en alles achter dit complex twee maal langdurig leeggezogen. Een tijdelijke oplossing natuurlijk, want bij de eerstvolgende stevige bui staat weer alles blank.

Vraag:
  • Wil de gemeente de projectontwikkelaar/het bouwbedrijf aanspreken op een alsnog deugdelijke afwerking van dit terrein, zodat de waterafvoer niet tot problemen voor de omgeving leidt?
Bron: Weert de Gekste | Gewijzigd: 2 februari 2017, 13:50 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 juli 2013, 16:48 uur | Bericht #403733
Drie gewonden na blikseminslag in kraan

Bij Verbrugge Terminals aan de Bijleveldkade in Ritthem is een kraan getroffen vanmorgen door de bliksem. Drie werknemers die in het bakje zaten hebben verwondingen opgelopen. Ze zijn door de brandweer met de autoladder bevrijd en zijn per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.



Ingezonden door een van de gewonden (bezoeker) op za 27-07-2013, 08:45
Verhaal klopt niet helemaal. We zaten niet in een bakje in de kraan, maar stonden in het ruim. En had net de kettingen vast die aan de kraan hingen. Buitenom wat pijnlijken spieren, verschroeide haren en brandwondje is allemaal met heel veel geluk goed afgelopen. Mvg de 3 in kwestie uit een ziekenhuisbed in Goes.

Bron: Omroep Zeeland
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
27 juli 2013, 18:28 uur | Bericht #403847
Weinig schade door noodweer

De zware onweersbuien die vanuit België over ons land trokken, lijken geen grote problemen te hebben veroorzaakt. De meeste problemen werden gemeld in Noord-Brabant. Het ging vooral om omgewaaide bomen. In de provincie Utrecht zorgde zware regen ook voor problemen. In Zeist kwam een deel van de Hema onder water te staan.

De regen en harde wind zorgden verspreid over het land voor wat overlast in de vorm van ondergelopen ruimtes en afgewaaide takken. Het noodweer heeft op het water niet tot problemen geleid, meldt een woordvoerder van de Kustwacht.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
27 juli 2013, 19:36 uur | Bericht #403915
Opnieuw zwaar onweer op komst


Er komt een nieuwe onweerszone op ons af, nadat we vanmorgen nog maar pas stevige buien kregen. Die gingen gepaard met felle rukwinden en soms zelfs met hagel. In Rekkem raakte iemand zwaargewond door een boom die omviel. De brandweer moest heel de ochtend uitrukken voor wateroverlast.

Bron: VTM
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
27 juli 2013, 19:37 uur | Bericht #403919
Ondanks noodweer nog steeds hittegolf

Zware regenbuien trokken over het land, maar de hittegolf is nog niet voorbij. Ook zaterdag kwam de temperatuur in De Bilt weer boven de 25 graden uit. Dat meldde een woordvoerder van het KNMI.


© anp.

In Nederland is sinds donderdag officieel sprake van een hittegolf. Zondag, maandag en dinsdag was het meer dan 30 graden in De Bilt. Woensdag, donderdag en vrijdag kwam de thermometer ook boven de 25 graden uit. Het is de eerste hittegolf in ons land sinds 2006.

Zondag overdag stroomt er iets koelere en drogere lucht het land binnen. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind is het een stuk koeler en ligt de maximumtemperatuur rond de 23 graden, aldus de verwachting van het KNMI.

Bron: AD
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
27 juli 2013, 20:12 uur | Bericht #403952
Noodweer blijft uit in Drenthe


Foto: Een shelf cloud luidt een zware bui in. Gemaakt rond 13.30 uur in Bovensmilde door Niels Tingen (onze eigen Tatanka)

Het KNMI heeft de code oranje voor extreem weer in onze provincie ingetrokken. Vanmiddag trok een lijn met zware onweersbuien over Nederland. Volgens RTV Drenthe-weerman Klaas Karssen was wel sprake van stevige buien met onweer in onze provincie, maar bleef het echte noodweer uit. De komende uren klaart het op en zal ook de temperatuur weer stijgen. Vanavond blijft er kans op enkele regen- en onweersbuien. 

Bron: RTV Drenthe

Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
27 juli 2013, 20:46 uur | Bericht #403986
Truckersfestival extra spectaculair in de regen

Er was nog zo gewaarschuwd voor noodweer. Toch lijkt een deel van het publiek van het Truckstar Festival in Assen zaterdagmiddag compleet verrast door de regenbui.

Vaders en zoontjes lopen als verzopen katten in t-shirt en op slippers door de plassen, stoere kerels staan bibberend te schuilen onder luifels en in tunnels en groepjes lolbroeken lopen rond met complete terrasparasols.

Het mag de pret niet drukken en dat gebeurt ook niet, zegt Arjen van Vliet, hoofdredacteur van het organiserende blad Truckstar. Met zo'n zestigduizend bezoekers wordt het jaarlijkse vrachtwagenfestijn op het TT-circuit net zo druk als anders. En met 2200 vrachtauto's is het qua hoeveelheid trucks zelfs drukker dan ooit.

"We hebben begin van de middag wel even om de tafel gezeten met brandweer en politie, toen we wisten hoe laat de onweersbui hier zou komen", zegt Van Vliet. Daarna is het publiek opgeroepen om loszittende spullen vast te zetten en om op tijd schuilplaatsen te zoeken. Maar de trucks waaien niet zomaar weg en veel ander materiaal kan prima tegen een beetje regen.

Het programma gaat ook vrijwel normaal door. Auto's die stunten, behendigheidsoefeningen voor de grote overdekte tribune. En misschien zijn de truck-races nog wel wat spectaculairder dan anders, slippend in de regenplassen.

Als na een uurtje de regen minder wordt, loopt het publiek alweer rustig langs de bijzondere vrachtwagens en de vele stands en kraampjes. De feesttenten, mobiele biertaps en zuipketen te midden van de vrachtwagens zitten gezellig vol.

Er wordt al volop ingedronken voor wat misschien wel het hoogtepunt is van het festival: de Hollandse Avond met bekende namen als Henk Wijngaard, Mooi Wark en Jannes op de zaterdagavond.

Bron: DVHN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 juli 2013, 06:24 uur | Bericht #404648
Nieuw zwaar onweer veroorzaakt wateroverlast

Nadat een eerste intense onweerszone al veel schade verspreid over het hele land aanrichtte, trok vanavond een nieuwe zware onweerszone vanuit het westen ons land binnen. Ook vannacht kan het noodweer nog lelijk huis houden. Het KMI waarschuwde voor gevaarlijk onweer, eerst in het westen van het land en daarna ook meer landinwaarts. Die voorspelling van nieuw onheil kwam helaas ook uit. Wegen stonden in een mum van tijd blank door de overvloedige en langdurige regenval. Rond middernacht kreeg het centrum de volle laag. Het verkeer op de Ring van Antwerpen stond er zowaar zo goed als stil door de wateroverlast, onder meer aan de Kennedytunnel. Het leek wel een spits om middernacht. Ook elders was er grote hinder op de (autosnel)wegen. Ook de festivals werden zwaar geteisterd. De onweerszone bleef lang slepen over het centrum en trok kort na middernacht naar het oosten, waar ook nog veel regen zal vallen. Daarna zal Nederland weer de volle laag blijven. Zondag wordt het weer gelukkig rustiger.



Met dit rotweer waren verkeersongevallen bijna onvermijdelijk. Onder meer op de E19 tussen Beersel en Huizingen werd een chauffeur verrast door de aquaplaning. Er was ook veel hinder door ondergelopen tunnels.

Festivals onder water
Ook de vele festivals kregen de volle laag. Op Suikerrock brak headliner Sting zijn optreden zelfs voortijdig af door het noodweer. Tomorrowland in Boom kreeg vrijdag al af te rekenen met een zondvloed en nu was het weer prijs. Zaterdagavond tussen 23 uur en 1 uur 's nachts teisterde overvloedige regen het topfestival.

Morgen droger en zonniger
In het westen wordt het op het einde van de nacht droger. De minima liggen tussen 17 graden in het westen en 18 tot 20 graden in het oosten.
Zondagmorgen zal het ergste noodweer achter de rug zijn. Het is het nog wisselend tot zwaarbewolkt in de oostelijke landshelft met kans op buien en onweer. Elders is het meestal droog met 's ochtends lage wolkenvelden, overdag zonnige perioden en stapelwolken. Het is minder warm met maxima tussen 20 en 25 graden.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 juli 2013, 06:27 uur | Bericht #404649
Felle regenbuien teisteren festivals

Het hevige onweer dat zaterdagavond over Vlaanderen trok heeft ook de festivals niets gespaard. Op Suikerrock hield Sting het voor bekeken omwille van de hevige regenval en op Tomorrowland werden verschillende podia vroegtijdig afgesloten.


Suikerrock in Tienen KVDS

Het Tiense festival Suikerrock had zaterdag Sting als headliner, maar toen het onweer losbarste stapte hij zonder iets te zeggen het podium af, 25 minuten voor het einde van zijn optreden. Volgens de presentatrice van het festival was er een deel van het decor weggewaaid.

Op Tomorrowland in Boom werden opnieuw de hagelkanonnen ingezet. Rond 23 uur viel de regen daar met bakken uit de lucht. Verschillende podia werden vroegtijdig afgesloten. Aan de Main Stage brak zelfs lichte paniek uit omdat de hellingen van de delta waarin de Main Stage ligt door de regen te glad begonnen te worden en mensen er moeilijker op geraakten. Vooraan de Main Stage bleef het publiek echter volop dansen, in de regen, op de beats van Armin Van Buuren.

De lokale politie meldde op Twitter dat er geen stormschade is maar maant de festivalgangers aan voorzichtig te zijn op de weg.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 juli 2013, 06:31 uur | Bericht #404651
Opnieuw stevig onweer

Opnieuw trekt er stevig onweer over Nederland, maar tot grote problemen heeft dat in de nacht van zaterdag op zondag vooralsnog niet geleid.

Volgens Weeronline heeft het flink gedonderd in Utrecht, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland.

Uit diezelfde regio's krijgen de hulpdiensten wel veel meldingen van stormschade. Weeronline meldde dat er lokaal wateroverlast kan optreden en dat het stevig kan onweren. De buien trekken naar het noordoosten.

Twee politieagenten in het Zuid-Hollandse Meerkerk hielden ''tintelende handen'' over aan een blikseminslag in hun auto. Ze waren op surveillance en zijn verder ongedeerd, zo laat een collega op Twitter weten. ''Ze zaten gelukkig in het voertuig met de ramen dicht'', schrijft hij.

Eerder op zaterdag gaf het KNMI code oranje voor onweer, dat in de ochtend en middag overtrok. Ook toen vielen de gevolgen redelijk mee. Ditmaal werd geen waarschuwing voor extreem weer afgegeven.

De komende dagen hoeven we volgens Weeronline geen rekening te houden met fikse onweersbuien. We gaan een paar rustige dagen tegemoet met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Donderdag kan het weer dertig graden worden. Die hitte zou in het weekend weer afgestraft kunnen worden met onweersbuien.

Bron: NU
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.847 topics, welke bij elkaar 448.358 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 63 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 63, lezen 2 mensen het topic "Onweerskansen algemeen (seizoen 2013)".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden