Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Hot Spring, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Faulkner, AR; Garland, AR; Perry, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Bates, MO; Henry, MO.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor St. Clair, MO.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Columbia, AR; Hempstead, AR; Lafayette, AR; Little River, AR; Miller, AR; Nevada, AR; Bowie, TX; Cass, TX.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Crawford, IA.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harrison, IA; Pottawattamie, IA; Shelby, IA.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bourbon, KS.

27 Apr 2024 01:49:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bates, MO.

27 Apr 2024 01:49:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gentry, MO; Nodaway, MO; Worth, MO.

27 Apr 2024 01:49:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Camp, TX; Cass, TX; Franklin, TX; Morris, TX; Titus, TX; Upshur, TX; Wood, TX.

27 Apr 2024 01:21:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adams, IA; Taylor, IA.

27 Apr 2024 01:21:48

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Bates, MO.

27 Apr 2024 01:21:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, AR; Dallas, AR; Hot Spring, AR.

27 Apr 2024 01:21:48

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Vernon, MO.

27 Apr 2024 01:21:48
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
30 oktober 2013, 21:22 uur | Bericht #411013
Winterverwachting 2013-2014 Europa volgens Accuweather



Grote delen van Europa krijgen in de maanden december, januari en februari te maken met drogere en warmer-dan-gemiddelde omstandigheden. Het gebied vanaf de Middellandse Zee tot in de Balken zal minder stormachtige zijn vergeleken met afgelopen winter. Maar er wordt wel voldoende sneeuw verwacht in de berglocatie van de Olypmische Spelen in Sochi. De stormentrein, die een deel van Europa treft aan het einde van oktober tot in november gaat zich verplaatsen. Het pad ligt verder naar het noorden en oosten dan gebruikelijk. Dit zal volgens Europees Weer Expert Alan Reppert van Accuweather van invloed zijn op de temperatuur en de neerslag. 

Koud, maar niet van lange duur. 
Doordat de meeste stormen noordelijk lopen krijgt het gebied van de UK en Frankrijk tot Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Italië te maken met temperaturen die op of boven het langetermijngemiddelde liggen. Van Polen tot Roemenië blazen de stormdepressies de koude lucht voort, waardoor een lang aanhoudende koudeperiode onwaarschijnlijk is. Spanje, Portugal en het westen van Frankrijk maken het eerste deel van de winter de koudste periode van het seizoen door. Koud water voor de kust van Portugal, het noorden van Spanje en het westen van Frankrijk zorgen voor een koude december. Later in het seizoen neigen de zeewatertemperaturen naar het gemiddelde. Hierdoor lopen de temperaturen op het Iberisch schiereiland op. Vergeleken met afgelopen winter, zal het aantal regen en sneeuwbuien in Italië, Griekenland en in de Balkan minder zijn. De stormen zullen ook minder intens zijn in deze regio.

Sneeuw in het midden en zuiden
De noordoostelijk opgeschoven stormenbaan zal de sneeuwval in het grootste deel van Europa beperken. De sneeuwgrens ligt in de Pyreneeën. de Alpen en de Carpathen hoger dan gemiddeld doordat er warme lucht over deze regio stroomt. Sommige ski-resorts in de Alpen zal er ternauwernood genoeg sneeuw vallen. Dit geldt vooral voor de lager gelegen resorts. Onstuimig weer komt vooral aan het begin en aan het eind van de winter voor in het gebied van het midden van Frankrijk tot in Duitsland en het grootste gedeelte van Polen. Het midden van het seizoen verloopt voornamelijk droogt. In januari en februari krijgen de UK en Ierland te maken met het gedeelte van de winter met de meeste neerslag. Zelfs met een stormachtig einde van de winter met regen en sneeuw zal de hoeveelheid neerslag in de UK en Ierland dit seizoen rond het langetermijn gemiddelde liggen. Gebieden met gemiddelde of meer dan gemiddelde sneeuwval liggen vanaf Scandinavië tot delen van het westen van Rusland. Het koudste gedeelte van de winter voor het noordoosten van Europa incl het westen van Rusland is de maand december tot in het begin van januari. Dit is relatief normaal voor dit gedeelte van de wereld. 

Eerste verwachting voor de Olympische winterspelen in Sochi
In het grootste deel van het zuidwesten van Rusland, waaronder de bergen van de Caucasus, zal de sneeuwval het gemiddelde naderen. In Sochi worden van 7 tot 23 februari 2014 XXII Olympische winterspelen gehouden. Sochi is gelegen op de noordoostkust van de Zwarte zee met de Kaukasus gelegen in het noordoosten. Hoewel er palmbomen in de stad aanwezig zijn, kan de temperatuur tot het vriespunt dalen. Af en toe sneeuwt het in de stad. Ski-, bobslee- en snowboardwedstrijden gana gehouden worden in de Kasnaya Polyana bergen. Er wordt nabij de basis van deze bergketen deze winter zo'n 1-1.5m sneeuw verwacht. Op de hoger gelegen delen zal er nog meer sneeuw vallen. De hoeveelheid sneeuw kan enorm variëren en neemt toe naarmate men hoger in de bergen komt. Alhoewel er een iets lager dan gemiddelde sneeuwval wordt verwacht dit seizoen, zal er genoeg sneeuw op de hellingen liggen. 



Wildcard
Er bestaat een kans, dat later in de winter een koudegolf over het westen en noorden van Europa gaat trekken. Deze koudegolf is gerelateerd aan een plotselinge opwarming van een hoger gelegen laag in de atmosfeer genaamd de stratosfeer. Temperaturen in de stratosfeer zijn in spiegelbeeld met de lager gelegen delen van de atmosfeer. Een plotselingen stratosferische opwarming kan niet van te voren voorspeld worden. Maar als deze plaatsvindt, komt er na een week tot 10 dagen een uitstoot van koude lucht in de lagere delen van de atmosfeer. Waar de uitlaatklep van compenserende koude lucht terecht komt is moeilijk te voorspellen. Een arctische uitbraak zal dan plaatsvinden op één of twee van de drie continenten: Noord Amerika, Europa of Azië. Zo'n uitbraak vindt nooit op alle drie de continenten tegelijkertijd plaats. 



© onweer-online
Bron: Accuweather

NB
In dit topic kan niet gereageerd worden. Voor reacties op dit artikel of andere winterzaken kunnen jullie terecht in de winterdiscussie. | Gewijzigd: 23 februari 2017, 13:41 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 260 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 260, lezen 2 mensen het topic "Alles over de kou in Nederland en België".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden