Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Caldwell, MO; Clay, MO; Clinton, MO; Daviess, MO; DeKalb, MO; Livingston, MO; Ray, MO.

16 Jul 2024 14:17:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, KS; Jackson, KS; Jefferson, KS; Pottawatomie, KS; Shawnee, KS; Wabaunsee, KS.

16 Jul 2024 14:17:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, KS; Pottawatomie, KS; Shawnee, KS; Wabaunsee, KS.

16 Jul 2024 14:06:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buchanan, MO; Clinton, MO; DeKalb, MO.

16 Jul 2024 13:55:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, KS; Pottawatomie, KS; Riley, KS; Shawnee, KS; Wabaunsee, KS.

16 Jul 2024 13:45:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buchanan, MO; Clay, MO; Clinton, MO; Platte, MO.

16 Jul 2024 13:45:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geary, KS; Pottawatomie, KS; Riley, KS; Wabaunsee, KS.

16 Jul 2024 13:31:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Doniphan, KS; Andrew, MO; Buchanan, MO; Clinton, MO; DeKalb, MO.

16 Jul 2024 13:30:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, KS; Dickinson, KS; Geary, KS; Pottawatomie, KS; Riley, KS; Wabaunsee, KS.

16 Jul 2024 13:20:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atchison, KS; Doniphan, KS; Buchanan, MO; Platte, MO.

16 Jul 2024 13:04:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Shelby, MO.

16 Jul 2024 13:04:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, KS; Cloud, KS; Dickinson, KS; Geary, KS; Morris, KS; Ottawa, KS; Riley, KS.

16 Jul 2024 12:52:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Macon, MO.

16 Jul 2024 12:52:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Saline, KS.

16 Jul 2024 12:52:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, KS; Dickinson, KS; Geary, KS; Marshall, KS; Morris, KS; Pottawatomie, KS; Riley, KS; Wabaunsee, KS; Washington, KS.

16 Jul 2024 12:52:53
Actueel
1 / 4

De OnweerOnline stormtracker

Bekijk de radar en volg het onweer

Wateroverlast

Bijzonder nat afgelopen jaar achter de rug

Het klets- en waarneemtopic

Deel jouw weerwaarneming!

Het Zomerdiscussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live

O-O Winter stoplicht

Neerslagradar

Meld het weer bij jou!


Zonnig

Licht bewolkt

Half bewolkt

Zwaar bewolkt

Lichte regen

Regen

Zware regen

Onweer

Lichte sneeuw

Sneeuw

Hagel

Mist

Dichte mist

Zeer dichte mist

Storm

IJzel
Naam:
<klik hier>

Plaats:
<klik hier>


Waarschuwingen KNMI

Momenteel online

Website: 30 bezoekers
Forum: 58 bezoekers

Weerradars

KNMI Temperatuur
Weerkaart KNMI Temperatuur

De Bilt - 3luik
KNMI Expertpluim

Weerkaart De Bilt - 3luik<br />KNMI Expertpluim

KNMI klassieke pluim
Weerkaart KNMI klassieke pluim

Privacyverklaring

OnweerOnline.nl respecteert je privacy. Op deze pagina leggen we u uit hoe we op onze website omgaan met jouw privacy, welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel.

Google Analytics

Om onze website te kunnen verbeteren gebruiken we Google Analytics. Deze statistieken zijn anoniem en dus niet op individuele personen herleidbaar. We gebruiken deze statistieken alleen om trends te kunnen ontdekken. De gegevens worden opgeslagen op de servers van Google, in de Verenigde Staten. Hiertoe hebben wij een verwerkersovereenkomst afgesloten met Google Inc. Het delen van deze gegevens met derden is uitgeschakeld. Verzamelde gegevens worden niet automatisch verwijderd.

Formulieren

De website bevat diverse formulieren waarmee je inhoud op onze website kunt plaatsen. We gaan zorgvuldig om met de ingevoerde gegevens en zullen ze nooit gebruiken voor een doel, anders dan dat van het formulier. Sommige gegevens uit formulieren bewaren we in onze database, andere formulieren worden enkel gebruikt voor het verzenden van gegevens naar jou als gebruiker - de data hiervan slaan we niet op.

Welke formuliergegevens bewaren we?

Registratieformulier, Profielinformatie: We bewaren de volgende gegevens om het mogelijk te maken een persoonlijk account aan te maken en te gebruiken op OnweerOnline.nl. We tonen sommige gegevsn bij berichten op ons forum en op jouw profielpagina.
 • Nickname / SchermnaamWordt gebruikt om jouw berichten op het forum en in de chat te identificeren en jou als auteur aan te merken.
 • E-mailadresWordt gebruikt om verloren gegevens te kunnen herstellen, op jouw verzoek. Ook gebruikt als interne identificatie (uniek ID).
 • Woonplaats (vrij veld, je kunt hier ook 'Onbekend' of niets invoeren)Wordt op het forum weergegeven bij berichten en je profiel om een beeld te geven van waaruit jij de weersituatie ervaart.
 • Geboortedatum (vrij veld, je kunt hier ook niets invoeren) Wordt gebruikt om op jouw profielpagina een 'Verjaardagsdatum' te tonen, indien ingevuld. Ook gebruikt om je automatisch en persoonlijk te feliciteren.
 • LandWordt gebruikt om een demografisch profiel op te bouwen van onze website.
 • Schermafbeelding / Avatar, door jouw zelf te uploaden (vrij veld, je kan hier ook niets invoeren)Wordt op het forum en in onze chat gebruikt als herkenningsafbeelding en personalisatie van jouw berichten.
 • URL naar persoonlijke website (vrij veld, je kan hier ook niets invoeren)Wordt bij jouw forumberichten getoond.
 • WachtwoordWordt gebruikt om je login te valideren.
 • TwitterprofielWordt op jouw profielpagina getoond om je persoonlijke twitterpagina zichtbaar te maken voor andere gebruikers.
Meldboek / Gastenboek / Weermeldingen: We bewaren de volgende gegevens om weermeldingen van geregistreerde en niet geregistreerde gebruikers te tonen op onze homepagina en stormtrack-tool.
 • NaamWordt weergegeven in het gastenboek / meldboek bij jouw weermelding.
 • PlaatsWordt weergegeven in het gastenboek / meldboek bij jouw weermelding. Gebruikt om een locatie te pin-pointen op de bijgevoegde Google Maps kaart.
 • LandGebruikt om een locatie te pin-pointen op de bijgevoegde Google Maps kaart.
 • E-mailadresWordt gebruikt om een uniek-ID op te bouwen in de database met gastenboekberichten. Wordt niet weergegeven.
 • AanhefWordt gebruikt om een gender-icoon weer te geven in het meldboek.
 • BerichtWordt weergegeven in het gastenboek / meldboek bij jouw weermelding.
 • Afbeelding (optioneel)Wordt weergegeven in het gastenboek / meldboek bij jouw weermelding.
Ook als je ons een e-mail stuurt met een vraag zullen wij zorgvuldig omgaan met uw gegevens en de gegevens alleen gebruiken om je vraag te beantwoorden. Wij zullen deze gegevens niet vastleggen in een register of database. Jouw gegevens zullen wij nooit zonder uw toestemming aan derden verstrekken, tenzij hier een juridische grondslag voor is.

Forum

Onze website bevat een forum. Hierop is het voor geregisteerde gebruikers mogelijk zelf inhoud te plaatsen, zonder verdere tussenkomst van de websiteeigenaren. Je kunt zo meedoen aan discussies over het weer of afbeeldingen delen. We koppelen de geplaatste inhoud aan jouw gebruikersaccount. Deze ingevoerde gegevens bewaren wij in onze database voor onbepaalde tijd. De inhoud is zichtbaar voor geregistreerde en niet-geregistreerde bezoekers.
 • Forumbijdragen (tekstueel)
 • Forumbijdragen (afbeeldingen)
 • Afbeeldingsgalerijen (verzamleingen, fotoalbums)

Priveberichten en Chatbox

De website kent een priveberichten (private messaging) systeem en een chatbox. Via het private-messagingsysteem kunnen priveberichten naar andere geregistreerde leden worden verzonden. De verzonden berichten zijn inzichtelijk voor jou als verzender en voor het ontvangende lid. Moderators kunnen niet meekijken in deze conversaties, beheerleden kunnen dit wel. Het beheerteam zal de berichten enkel inzien bij meldingen van misbruik of wanneer hier een juridische grondslag voor is.

Via de chatbox op de website kan worden deelgenomen aan chatgesprekken in publieke chatboxen. Deze chatfunctionaliteit is alleen beschikbaar voor geregistreerde leden. In de publieke chatboxen kunnen alle geregistreerde leden de berichten lezen. Er wordt een chatgeschiedenis bewaard, welke minimaal jaarlijks wordt geleegd.

De chatbox staat ook het starten van een priveconversatie toe. Je kunt hiermee een één op één gesprek voeren met andere leden. Er wordt een chatgeschiedenis bewaard, welke minimaal jaarlijks wordt geleegd. De conversaties kunnen worden ingezien door moderators. Het beheerteam (moderators en beheerders) zal de berichten enkel inzien bij meldingen van misbruik of wanneer hier een juridische grondslag voor is.

Gegevens inzien, corrigeren of verwijderen?

Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van jouw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren.

Hosting website

Onze website wordt gehost op een beveiligde server in Nederland. De communicatie met deze server vindt plaats via SSL, zodat alle data-uitwisseling versleuteld plaats vindt. Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Cookies

Deze website gebruikt cookies. Zie onze cookieverklaring hieronder. De cookieinstellingen kunt u wijzigen via deze verklaring.

Vragen

Heb je vragen over de cookieinstellingen en/of het privacybeleid van OnweerOnline? Neem dan contact met ons op.

Cookieverklaring

Algemene gebruiksvoorwaarden

1. Onweer-online
Onweer-online is een platform voor (on)weerliefhebbers en/of mensen met een angst voor onweer. Door het gebruik van de website van onweer-online, hetzij als geregistreerd lid, hetzij als niet-geregistreerde gebruiker, geeft u aan kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de voorwaarden. Onweer-online behoudt zich het recht voor deze voorwaarden zonder aankondiging te wijzigen.

2. Account
2.1 Om gebruik te kunnen maken van het forum van onweer-online, moet u zich registreren. Dit is gratis. Niet-geregistreerde kunnen als lezer wel gebruik maken van het forum, maar mogen daarop geen bijdragen plaatsen. Tevens zijn bepaalde delen van het forum alleen zichtbaar voor geregistreerde leden.
2.2 De gegevens, die aan onweer-online verstrekt zijn, zijn naar waarheid en juist, waaronder de persoonsgegevens zoals naam en e-mailadres. Bij het verstrekken van de gegevens, wordt ermee ingestemd, dat deze gegevens opgeslagen en gebruikt mogen worden in verband met het beheer van het account.
2.3 Een geregistreerde gebruiker is zelf verantwoordelijk om het wachtwoord van het account geheim te houden voor anderen. Een geregistreerd lid is verantwoordelijk voor het bevoegd gebruik van het account. Indien er vermoeden is van misbruik van een account, dient dit direct gemeld te worden aan de beheerders.
2.4 Een geregistreerde gebruiker heeft het recht te verzoeken om zijn account te laten verwijderen. De beheerders van het forum zijn verplicht om het account anoniem te maken. De berichten worden alleen verwijderd als deze geen eigen noodzaak hebben, dus niet onderdeel zijn van een discussie.

3. Intellectuele eigendomsrechten
3.1 Alle berichten en andere bijdragen in de ruimste zin des woords worden eigendom van onweer-online.
3.2 Bij het accepteren van de voorwaarden wordt erkend en ermee ingestemd, dat onweer-online bestanden bevat, die eigendom zijn van onweer-online en/of haar gebruikers en die beschermd worden door toepasselijk intellectuele eigendomsrechten, waaronder maar niet beperkt tot auteursrechten, naburige rechten, merkrechten en octrooien.
3.3 Niets in deze gebruiksvoorwaarden dan wel op de website is bedoeld om enige intellectuele eigendomsrechten over te dragen of aan een lid te verlenen.
3.4 Het is niet toegestaan om kennisgevingen of vermeldingen m.b.t. intellectuele eigendomsrechten te verwijderen, onleesbaar te maken, te verbergen of te wijzigen.
3.5 Indien er gebruik gemaakt wordt van gegevens van een andere site (kaarten, foto’s etc) is dit toegestaan onder uitdrukkelijke vermelding van de bron.
3.6 Wanneer een afbeelding en/of foto geüpload wordt naar onweer-online, wordt hiermee toestemming gegeven om deze afbeelding te gebruiken op het forum en/of in de andere publicaties van onweer-online.

4. Bijdragen
4.1 Bijdragen worden niet vooraf gecontroleerd door onweer-online. Regelmatig wordt het forum gecontroleerd op naleving van deze voorwaarden door gebruikers.
4.2 Onweer-Online behoudt zich het recht voor om bijdragen zonder opgaaf van reden te redigeren, verplaatsen of te verwijderen, die (vermoedelijk) in strijd zijn met de letter of de geest van deze voorwaarden en/of onweer-online.
4.3 Een bijdrage geeft de mening weer van de plaatser van de bijdrage en niet noodzakelijkerwijs die van onweer-online.
4.4 Het is niet toegestaan om berichten te plaatsen, die
- discriminerend zijn ter zake uiterlijk, ras, religie, geslacht, cultuur of afkomst of anderszins kwetsend zijn,
- onwelvoeglijk taalgebruik bevatten volgens de algemeen geldende fatsoensnormen, zoals vulgair taalgebruik, breezah taal of sms taal,
- in strijd zijn met de goede zeden, gewelddadig zijn en/of (een link naar) pornografisch materiaal bevatten,
- een ongestoorde beleving van het forum door anderen hindert en/of de sfeer bederfen. Hieronder valt het “op de man spelen”, een verschil van mening in meerdere topics opvoeren en het gebruiken van derden “stro-mannen” om een eigen mening te bekrachtigen,
- vragen naar persoonlijke gegevens van minderjarigen,
- een foto of beeltenis bevatten van andere personen zonder diens toestemming,
- aanzetten tot het plegen van illegale activiteiten of zelf illegaal zijn,
- een commerciële inhoud bevatten,
- doen voorkomen, dat een persoon een ander persoon is,
- privacygevoelige gegevens bevatten, zonder medeweten van de genoemde personen.
4.5 Reclame maken voor een eigen website is in normale mate toegestaan. Teveel promotie wordt gezien als spam. Overleg hierover met de moderatoren.
4.6 De Nederlandse en Belgische wet zijn van toepassing op alle berichten, die geschreven worden ongeacht de locatie waar het bericht geschreven wordt. Indien de wet overtreden wordt, zal er aangifte worden gedaan bij de politie.
4.7 Niet weergerelateerde berichten horen thuis in de koffiebar. Onweer-online behoudt zich het recht voor om ook uit de koffiebar berichten/topics te verwijderen, die in strijd zijn met de geest van onweer-online.
4.8 Indien een bericht per ongeluk in het verkeerde topic is geplaatst, kan dit gemeld worden aan de crew, zodat zij dit kunnen herstellen.
4.9 Probeer zoveel mogelijk correct Nederlands (grammaticaal en spelling) te gebruiken in de berichten.

5. Gedragscode
5.1 Wees respectvol. Er dient rekening mee gehouden te worden, dat mensen van alle leeftijden en niveaus het forum bezoeken.
5.2 Heftige discussies zijn toegestaan, mits er respectvol met elkaar omgegaan wordt en er niet “op de man” wordt gespeeld.
5.3 Indien er sprake is van hinderlijk gedrag door een andere gebruiker, dient dit direct gemeld te worden aan de crew, zodat er passende maatregelen genomen kunnen worden.
5.4 Bij bedreigingen naar leden/crew wordt er aangifte gedaan bij de politie en wordt de provider van de desbetreffende persoon op de hoogte gesteld.
5.5 Het gebruik van open-proxy’s is uitdrukkelijk verboden op straffe van een permanente ban.
5.6 Onweer-online is niet verantwoordelijk voor de gevolgen van het plaatsen van persoonlijke informatie op het forum en/of in de chat.

6. De crew
6.1 De mailadressen van de crewleden (naam)@onweer-online.nl zijn uitsluitend bedoeld voor onweer-online gerelateerde emails. Indien hiervan misbruik wordt gemaakt, resulteert dit in een permanente siteban.
6.2 Het is niet toegestaan om waarschuwingen en/of berispingen van de crew in het openbaar op onweer-online te bespreken.
6.3 Kritiek op de crew is uiteraard toegestaan mits dit discreet en respectvol gebeurt. Het sturen van een email en/of een persoonlijk bericht op het forum is de aangewezen manier om kritiek te uiten. Aanhoudende openbare negatieve berichten richting de crew, zonder enige onderbouwing en zonder contact met de crew resulteren in een permanente ban.
6.4 De crew van onweer-online behoudt zich het recht voor om zonder enige opgaaf van reden iemand alle diensten van onweer-online te ontzeggen.
6.5 Hinderlijk corresponderen over een genomen beslissing van de crew is niet toegestaan.

7. De chat
7.1 Wees respectvol.
7.2 De aanwijzingen van de moderatoren (@) en administrator ( ~ ) dienen ten alle tijden te worden opgevolgd.
7.3 Onweer-online is niet verantwoordelijk voor de gevolgen van het plaatsen van persoonlijke informatie in de chat.
7.4 In de chat gelden de algemene voorwaarden van onweer-online.
7.5 Het aanspreken van een moderator en/of administrator in privé is alleen toegestaan indien deze hiervoor toestemming geeft. Moderatoren en administrators zijn wel gerechtigd om een ieder zonder toestemming in privé aan te spreken.
7.6 Voor het plaatsen van een bot is toestemming nodig van de administrators en/of botmaster.
7.7 Het opzetten van een eigen chatkanaal op de server irc.onweer-online.nl is toegestaan. De administrators behouden zich het recht voor om een kanaal op te heffen indien deze in strijd is met de algemene voorwaarden of de geest van onweer-online.
7.8 Het gebruik van open-proxy’s is verboden.
7.9 De crew van onweer-online behoudt zich het recht voor om zonder opgaaf van reden een persoon (tijdelijk) te bannen van de chat en van de irc server.