Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haakon, SD.

2 Jul 2020 20:39:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osage, OK.

2 Jul 2020 20:28:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fillmore, MN; Howard, IA.

2 Jul 2020 20:18:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Accomack, VA.

2 Jul 2020 20:06:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Worth, GA; Dougherty, GA; Terrell, GA; Randolph, GA; Lee, GA.

2 Jul 2020 20:06:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gloucester, VA; Mathews, VA; Lancaster, VA; Middlesex, VA.

2 Jul 2020 20:06:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Early, GA; Geneva, AL; Henry, AL; Houston, AL.

2 Jul 2020 20:06:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cowley, KS; Chautauqua, KS.

2 Jul 2020 20:01:14

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

2 Jul 2020 19:59:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osage, OK; Pawnee, OK.

2 Jul 2020 19:53:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Middlesex, NJ; Somerset, NJ; Bucks, PA; Mercer, NJ; Hunterdon, NJ.

2 Jul 2020 19:42:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Middlesex, NJ; Somerset, NJ; Monmouth, NJ; Ocean, NJ; Mercer, NJ.

2 Jul 2020 19:42:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Johns, FL; Putnam, FL; Clay, FL.

2 Jul 2020 19:42:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Johnson, MO; Pettis, MO; Henry, MO.

2 Jul 2020 19:35:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Essex, NY; Clinton, NY; Chittenden, VT; Grand Isle, VT.

2 Jul 2020 19:31:57
Actueel
1 / 4

Zomer discussietopic

Warm en zonnige periode op komst?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Kans op nachtwolken

NLC seizoen begonnen

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Check de nieuwste video's!

Neerslagradar

Meld het weer bij jou!


Zonnig

Licht bewolkt

Half bewolkt

Zwaar bewolkt

Lichte regen

Regen

Zware regen

Onweer

Lichte sneeuw

Sneeuw

Hagel

Mist

Dichte mist

Zeer dichte mist

Storm

IJzel
Naam:
<klik hier>

Plaats:
<klik hier>


Waarschuwingen KNMI

Momenteel online

Website: 254 bezoekers
Forum: 3307 bezoekers

Weerradars

KNMI Temperatuur
Weerkaart KNMI Temperatuur

De Bilt - 3luik
KNMI Expertpluim

Weerkaart De Bilt - 3luik<br />KNMI Expertpluim

KNMI klassieke pluim
Weerkaart KNMI klassieke pluim

Meteo encyclopedie: Wat betekent Adaptatie?

Adaptatie(aanpassing) aan klimaatverandering:

Is het proces waardoor samenlevingen de kwetsbaarheid voor klimaatverandering verminderen of waardoor zij profiteren van de kansen die een veranderend klimaat biedt. Adaptatie kan autonoom zijn of gepland.

Kwetsbaarheid
De kwetsbaarheid voor klimaatverandering is afhankelijk van de effecten van het veranderende klimaat en de mate waarin de samenleving in staat is om te reageren op die effecten, ofwel de klimaatbestendigheid. De klimaatbestendigheid hangt onder andere af van de beschikbare financiële middelen, klimaatbewustzijn en aanwezige instituties. In Nederland zijn de effecten van klimaatverandering aanzienlijk, maar tegelijkertijd is de klimaatbestendigheid ook groot. Daardoor is Nederland niet zo kwetsbaar voor klimaatverandering.

Nederland
Veel sectoren passen zich autonoom aan aan klimaatverandering. Bijvoorbeeld de landbouwsector is gewend om te gaan met klimaatvariabiliteit. Daardoor kan deze sector ook goed reageren op bijvoorbeeld een langer groeiseizoen een gemiddeld toename van neerslag in de winter. De toename van de kans op wateroverlast, overstroming en hitte (met name in steden) vergt echter gericht adaptatiebeleid.

De Nederlandse overheid heeft de afgelopen decennia flink geïnvesteerd in wetenschappelijke en toepaste kennis over klimaatadaptatie, onder andere via de onderzoeksprogramma's Ruimte voor Klimaat[1] (2004-2010), Kennis voor Klimaat[2] (2008-2014) en het Deltaprogramma Ruimtelijke Adaptatie.


In 2014 is het Kennisportaal Ruimtelijke Adaptatie[3] ontwikkeld door Stichting CAS (Climate Adaptation Services), in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het programma Kennis voor Klimaat. Het Kennisportaal brengt actuele kennis voor klimaatadaptatie bijeen en ondersteunt Nederlandse gemeenten bij het maken en implementeren van adaptatie plannen. Een belangrijk hulpmiddel daarbij is de Klimaateffectatlas waarmee (toekomstige) dreigingen van overstromingen, wateroverlast, droogte en hittestress voor specifieke gebieden in Nederland eenvoudig op de kaart gezet worden. De klimaaateffectatlas is vrij beschikbaar en wordt actueel gehouden door een netwerk van kennisinstellingen en adviesbureaus.

Andere landen
Adaptatiebeleid staat in veel landen nog in de kinderschoenen. Vooral het Verenigd Koninkrijk en in mindere mate Nederland houden zich bezig met adaptatiebeleid. Westerse landen hebben veel - uiterste kwetsbare - ontwikkelingslanden geholpen met het uitvoeren van klimaatstudies, in het kader van verplichtingen gesteld in het Klimaatverdrag. De stap van studies naar maatregelen is, zeker in ontwikkelingslanden, echter groot. In het Akkoord van Kopenhagen hebben verschillende landen toegezegd geld in te leggen in het Green Climate Fund, waarmee mitigatie en adaptatie in ontwikkelingslanden betaalt kan worden.

Mitigatie
Sommige maatschappelijke organisaties hebben moeite met de toenemende aandacht voor adaptatiebeleid, omdat zij bang zijn dat de overheid het mitigatiebeleid zal gaan veronachtzamen. Andere vragen zich daarentegen af of broeikasgasemissiereductie niet veel te duur is. Adaptatie en mitigatie spelen zich af op heel verschillende schalen in tijd en ruimte. Adaptatie heeft effect op de korte termijn en op een specifieke plaats, ook als andere landen weinig of niets aan emissiereductie doen. Mitigatie heeft alleen effect op de lange termijn, mits alle landen meedoen. Ook reduceert het de effecten van klimaatverandering op de hele aarde. Deskundigen in Nederland beweren dat zonder aanzienlijke mitigerende maatregelen er in 2100 geen betaalbare adaptatieopties meer zijn.

Bron: wikipedia – de vrije encyclopedie

« Encyclopedie overzicht