Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mason, WV; Greenup, KY; Gallia, OH; Carter, KY; Lawrence, OH; Boyd, KY.

9 Apr 2020 06:38:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Tippah, MS; Hardeman, TN; Benton, MS.

9 Apr 2020 06:33:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Warren, TN; De Kalb, TN; Cannon, TN.

9 Apr 2020 06:33:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jessamine, KY; Clark, KY; Fayette, KY; Garrard, KY; Mercer, KY; Woodford, KY; Marion, KY; Taylor, KY; Casey, KY; Boyle, KY; Lincoln, KY; Washington, KY; Madison, KY.

9 Apr 2020 06:33:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lauderdale, TN; Mississippi, AR.

9 Apr 2020 06:33:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pulaski, KY; Rockcastle, KY; Laurel, KY; Estill, KY; Lee, KY; Clay, KY; Owsley, KY; Jackson, KY.

9 Apr 2020 06:33:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Menifee, KY; Morgan, KY; Elliott, KY; Montgomery, KY; Rowan, KY; Bath, KY.

9 Apr 2020 06:33:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mason, WV; Putnam, WV; Gallia, OH.

9 Apr 2020 06:33:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mason, WV; Wood, WV; Jackson, WV; Gallia, OH; Jackson, OH; Vinton, OH; Meigs, OH; Athens, OH; Washington, OH.

9 Apr 2020 06:30:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Tippah, MS; Alcorn, MS; Benton, MS.

9 Apr 2020 06:30:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lauderdale, TN; Craighead, AR; Mississippi, AR.

9 Apr 2020 06:00:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scott, KY; Woodford, KY; Franklin, KY; Fayette, KY; Bourbon, KY; Shelby, KY.

9 Apr 2020 05:58:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jessamine, KY; Woodford, KY; Anderson, KY; Marion, KY; Nelson, KY; Washington, KY; Mercer, KY.

9 Apr 2020 05:58:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lewis, KY; Pike, OH; Adams, OH; Scioto, OH.

9 Apr 2020 05:58:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dunklin, MO; Mississippi, AR.

9 Apr 2020 05:58:21
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd februari 2020

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Winter discussietopic

Hoogwater grote rivieren

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Check de nieuwste video's!

Neerslagradar

O-O Winter stoplicht

Meld het weer bij jou!


Onbewolkt

Licht bewolkt

Half bewolkt

Zwaar bewolkt

Lichte regen

Regen

Zware regen

Onweer

Lichte sneeuw

Sneeuw

Hagel

Dichte mist

Zeer dichte mist

Storm

IJzel
Naam:
<klik hier>

Plaats:
<klik hier>


Waarschuwingen KNMI

Momenteel online

Website: 229 bezoekers
Forum: 3986 bezoekers

Weerradars

KNMI Temperatuur
Weerkaart KNMI Temperatuur

De Bilt - 3luik
KNMI Expertpluim

Weerkaart De Bilt - 3luik<br />KNMI Expertpluim

KNMI klassieke pluim
Weerkaart KNMI klassieke pluim

Meteo encyclopedie: Wat betekent Occlusiefront?

Een occlusiefront is een front dat ontstaat waar een koufront en een warmtefront elkaar raken doordat koufronten sneller gaan dan warmtefronten. Een occlusiefront (van de Latijnse woorden occlusio, 'sluiting' of 'opsluiting' en frons, 'voorhoofd' of 'voorzijde') begint waar een koufront op een warmtefront botst en vervolgens eindigt in de kern van de depressie. De lucht rondom een depressie draait op het noordelijk halfrond altijd tegen de wijzers van de klok in. De plek waar het koufront het warmtefront inhaalt heet occlusiepunt. In dit gebied valt de meeste regen.

Er zijn twee soorten occlusiefronten: een koufront dat een warmtefront inhaalt of een koufront dat een warmer koufront inhaalt.

Op weerkaarten wordt een occlusiefront getekend als een dikke paarse lijn met alternerend warmtefronttekens (halve cirkeltjes) en koudefronttekens (driehoekjes). De tekens geven bovendien de verplaatsingsrichting van het front aan. De lijn wordt paars gekleurd omdat paars een mengsel is van blauw en rood, de respectieve kleuren van het koude- en warmtefront. Deze lijn begint waar het koudefront en warmtefront samenkomen en eindigt in de kern van de depressie.

Bron: Wikipedia - de vrije encyclopedie

« Encyclopedie overzicht

Depressie met een warmte- en koufront en aan de bovenkant een occlusie.Bron: Wikipedia Depressie met een warmte- en koufront en aan de bovenkant een occlusie.Bron: Wikipedia Bron: Wikipedia Bron: Wikipedia