Op naar de sneeuw :: onweer-online.nl
Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Okmulgee, OK.

7 May 2024 07:19:27

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Lafayette, MO.

7 May 2024 07:19:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, OK; Pottawatomie, OK; Seminole, OK.

7 May 2024 07:19:26

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Barry, MO; McDonald, MO.

7 May 2024 07:19:26

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor St. Clair, MO.

7 May 2024 07:19:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Okmulgee, OK.

7 May 2024 07:19:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Caldwell, MO; Carroll, MO; Daviess, MO; Grundy, MO; Lafayette, MO; Livingston, MO; Ray, MO.

7 May 2024 07:08:46

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Johnson, MO; Lafayette, MO.

7 May 2024 07:08:46

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Dade, MO.

7 May 2024 07:08:46

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Lincoln, OK; Pottawatomie, OK.

7 May 2024 07:08:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, MO; Christian, MO; Greene, MO; Hickory, MO; Polk, MO; St. Clair, MO; Stone, MO; Taney, MO.

7 May 2024 07:08:45

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Creek, OK; Okmulgee, OK.

7 May 2024 07:08:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cleveland, OK; Lincoln, OK; Oklahoma, OK; Pottawatomie, OK; Seminole, OK.

7 May 2024 07:02:41

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Barton, MO; Cedar, MO; Vernon, MO.

7 May 2024 07:02:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Barry, MO; McDonald, MO; Newton, MO.

7 May 2024 07:02:40
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
13 februari 2009, 14:45 uur | Bericht #25167
Op naar de sneeuw

De wintersportgebieden liggen er mooi bij met een behoorlijke laag verse sneeuw en dat is maar goed ook, want voor een groot deel van Nederland begint vanmiddag de voorjaarsvakantie en dat betekent voor velen ‘wintersport’! Bang zijn dat er amper sneeuw ligt is dit jaar niet nodig, want vrijwel alle wintersportgebieden zijn bedekt met een witte laag en ook de komende dagen komen daar nog enkele centimeters bij.

Een aantal lagedrukgebieden in het oosten van Europa zorgen in die hoek van het continent voor een flinke laag verse sneeuw, maar ook een lagedrukgebied boven de Middellandse zee, ofwel boven Corsica en Sardinië, brengt de Alpen en delen van Italië de komende dagen een verse laag. De meeste sneeuw gaat echter aan de noordkant van de Alpen vallen. Er ligt een hogedrukgebied boven de Britse eilanden en aan de oostflank hiervan waait er in een groot deel van Europa, bijvoorbeeld Duitsland, Polen, maar dus ook de Alpenlanden een noordelijke wind. Die wind voert koude, vochtige en onstabiele lucht aan, die tegen het bergmassief gaat opstijgen. Er gaat de komende dagen dus neerslag vallen en overal zal dit in de vorm van sneeuw zijn en op verschillende plaatsen wordt in bijvoorbeeld Oostenrijk en Zwitserland meer dan een meter verse sneeuw verwacht.


Op veel plaatsen ligt op dit moment al een behoorlijke laag sneeuw. Komende dagen komt daar in veel skigebieden nog een laagje verse sneeuw bij.

Ook in de Pyreneeën is er de laatste dagen weer flink wat sneeuw gevallen, lokaal meer dan 50 centimeter. Er lag daar al niet weinig en ook de dalen zijn nu op veel plaatsen wit.

Toch zijn het niet alleen de alom bekende wintersportgebieden waar je komende dagen goed kunt skiën. Ook in Schotland ligt inmiddels een behoorlijk pak sneeuw en ook vrijwel heel Scandinavië, met uitzondering van Denemarken, ligt bedekt onder een witte laag. Komende dagen valt er in die hoek van Europa niet zo heel veel sneeuw meer. Het is dan nog vooral de Noorse westkust, Finland en Lapland waar nog wat neerslag valt.


De Zafernalift in Vorarlberg in Kleinwalsertal, Oostenrijk ligt bedekt onder meer dan een meter sneeuw. Ook hier lijkt de komende dagen weer een flinke nieuwe laag bij te vallen.

Lawinegevaar
Verse sneeuw is natuurlijk fantastisch voor de skiërs, maar het brengt ook een groot gevaar met zich mee, namelijk lawines. De aangroei van de sneeuwlaag gaat vrij snel en de sneeuw die valt is vaak wat poederig, waardoor het vooral op hellingen van meer dan 30 graden uitkijken geblazen is. De onderste laag sneeuw, ofwel de oude laag, is vaak al wat in elkaar geperst en wordt dan glad van boven, waardoor er slechts een kleine trilling nodig is om de verse laag daarboven in beweging te laten komen. De gewone pistes zijn natuurlijk wel veilig.


In Les Contamines bij de Mont Blanc heeft het de afgelopen dagen gesneeuwd, maar daar schijnt vandaag een lekker winterzonnetje. Prima skiweer daar!

Dichtbij huis
In Nederland viel er vandaag ook weer geregeld wat (natte) sneeuw, maar het bleef op veel plaatsen niet liggen. In delen van Gelderland was het vooral vanochtend even wat wit, maar je voelde dat er tussen de sneeuwvlokken ook regendruppels zaten, waardoor het laagje al weer snel verdween. Zaterdag is het grotendeels droog, maar in de nacht van zaterdag op zondag gaat het toch weer licht sneeuwen en wie weet worden we dan wakker in een witte wereld.

Wilt u de komende dagen toch de latten graag eens onderbinden en wat dichterbij huis blijven, zijn de Ardennen of Winterberg een goed alternatief. Daar ligt momenteel al een laagje sneeuw en ook daar gaat het de komende dagen geregeld sneeuwen.

Bron: Meteo Consult

Woonplaats: Oldambt(Oost Grunn)
Berichten: 1851
Lid sinds: 3 sep. 2008
13 februari 2009, 17:54 uur | Bericht #25172
Vandaag precies 30 jaar geleden lag hier een sneeuwdek van gemiddeld 2 meter en kwam minister dries van acht een kijkje nemen hij had lak schoenen aan ik zie hem nog staan. er waren nood hospics opgesteld omdat het vervoer naar ziekenhuizen onmogelijk was.

Het leger moest er aan te pas komen om mensen te voorzien van eten en medicijnen. verder heb ik er geen foto,s van wat ik erg jammer vind. want zo,n sneeuwstorm maak je misschien nooit weer mee. sommige moesten via dak vensters hun huizen uit of in.auto,s die ingesneeuwt waren werden met een sjoovel zo aan de kant gedrukt de sloot in. want de weg moest vrij.

Grtz/
Hou feller mug en horzel steken, Houveul te eerder de dunder lös zal breken
Waarom deze advertentie?
delmare
Lid
Woonplaats: Hillegom
Berichten: 262
Lid sinds: 30 jul. 2006
14 februari 2009, 14:50 uur | Bericht #25189
Citaat van wiggelrode, vrijdag 13 februari 2009, 17:54 uur Vandaag precies 30 jaar geleden lag hier een sneeuwdek van gemiddeld 2 meter en kwam minister dries van acht een kijkje nemen hij had lak schoenen aan ik zie hem nog staan. er waren nood hospics opgesteld omdat het vervoer naar ziekenhuizen onmogelijk was.

Het leger moest er aan te pas komen om mensen te voorzien van eten en medicijnen. verder heb ik er geen foto,s van wat ik erg jammer vind. want zo,n sneeuwstorm maak je misschien nooit weer mee. sommige moesten via dak vensters hun huizen uit of in.auto,s die ingesneeuwt waren werden met een sjoovel zo aan de kant gedrukt de sloot in. want de weg moest vrij.

Grtz/



Donderdag 15 Februari 1979.

De sneeuw storm is gaan liggen maar de toestand is nog ernstig. Enkele dorpen in Groningen en ook Friesland zijn volledig onder de sneeuwmassa,s verdwenen en moeten geheel worden uitgegraven. Sneeuwhoogtemetingen waren voor het eerst in de loopbaan van mij als waarnemer onmogelijk, aan neerslag aftappen viel niet te denken mijn regen meter zat onder een sneeuw duin van pakweg 3 meter. Er waren zelfs duinen van 6 meter gemeten.

In Uithuizermeeden staken sommige huizen alleen nog met de schoorsteen boven de gigantische sneeuwduinen uit. Militairen kwamen te hulp om wegen te heropenen, dorpen uit hun isolement te halen. De zon kwam weer tevoorschijn en de wind was gaan liggen het vroor nog de hele dag. Post bezorging zou zaterdag weer beginnen, maar vrijdag was ik de gehele dag onderweg met weermensen die graag met hun eigen waarnemingen wilden zien hoe Siberisch het eigenlijk wel was in het uiterste Noordoosten van Groningen.

Een van de mensen die ik rond gereden heb in die dagen was Harry Geurts. Hij is bekend van het schrijven van een aantal boeken over het weer en is nu werkzaam bij het KNMI.

Jan Bolt.

Site Meteodelfzijl

http://www.hotrodradio.nl
madeagle1
Lid
Woonplaats: Zeewolde
Berichten: 746
Lid sinds: 22 jan. 2008
14 februari 2009, 15:19 uur | Bericht #25190
Leuk om te lezen en te zien dit.
Ik was toen 17, maar kan mij er absoluut niets meer van herinneren.
Dat waren nog eens winters

Woonplaats: Oldambt(Oost Grunn)
Berichten: 1851
Lid sinds: 3 sep. 2008
14 februari 2009, 19:52 uur | Bericht #25195
Winter foto,s 1979.

Hou feller mug en horzel steken, Houveul te eerder de dunder lös zal breken
delmare
Lid
Woonplaats: Hillegom
Berichten: 262
Lid sinds: 30 jul. 2006
14 februari 2009, 19:58 uur | Bericht #25196
Ach ja, wie weet volgende week.

Leuk al die oude foto's.
http://www.hotrodradio.nl
Woonplaats: Alkmaar
Berichten: 747
Lid sinds: 7 aug. 2006
15 februari 2009, 14:15 uur | Bericht #25209
leuke foto's idd.
ik ga ook ff een dvd checken met jeugdfoto's

waar zijn al die foto's genomen trouwens
Firstwing
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
15 februari 2009, 15:21 uur | Bericht #25210
Schitterende foto's Wiggelrode!!!
Woonplaats: Oldambt(Oost Grunn)
Berichten: 1851
Lid sinds: 3 sep. 2008
15 februari 2009, 18:33 uur | Bericht #25214
Voor mensen die zo,n winter als in februari 1979nooit hebben meegemaakt. hierbij wat oude doos foto,s.
Het was maar 3 dagen echt bar en boos. maar het hele noorden was toen van de buiten wereld afgesloten.

Het was fantastic met sneeuwduinen van wel 6 mtr. en met man en macht werd er in de straten sneeuwgeruimt om ingesloten mensen van daglicht te voor zien. voor sommige was het net een bevrijding als in 1945.


Hou feller mug en horzel steken, Houveul te eerder de dunder lös zal breken
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.857 topics, welke bij elkaar 448.376 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 76 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 76, lezen 4 mensen het topic "Discussietopic winter 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden