Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Blaine, OK; Dewey, OK; Major, OK; Woods, OK.

27 Apr 2024 18:35:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, OK; Dewey, OK; Ellis, OK; Roger Mills, OK.

27 Apr 2024 18:30:04

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Grant, OK.

27 Apr 2024 18:30:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, OK.

27 Apr 2024 18:19:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beckham, OK; Custer, OK; Dewey, OK; Ellis, OK; Roger Mills, OK.

27 Apr 2024 18:19:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, OK; Grant, OK.

27 Apr 2024 18:12:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Blaine, OK; Dewey, OK; Major, OK; Woods, OK; Woodward, OK.

27 Apr 2024 18:05:20

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Garfield, OK.

27 Apr 2024 18:03:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Major, OK.

27 Apr 2024 17:57:03

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Dewey, OK.

27 Apr 2024 17:57:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alfalfa, OK; Garfield, OK; Major, OK.

27 Apr 2024 17:57:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Collingsworth, TX; Donley, TX; Gray, TX; Wheeler, TX.

27 Apr 2024 17:53:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ellis, OK; Roger Mills, OK.

27 Apr 2024 17:53:06

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Custer, OK; Dewey, OK; Roger Mills, OK.

27 Apr 2024 17:46:43

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Garfield, OK; Major, OK.

27 Apr 2024 17:46:43
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juli 2012, 18:08 uur | Bericht #361607
Regen jaagt toerist niet weg van de camping

Toeristen in Nederland laten zich niet uit het veld slaan door de regen: bijna niemand gaat vroegtijdig naar huis. Dat blijkt vandaag uit een rondgang van het ANP langs een aantal campings, hotels en recreatieparken in Nederland. Zelfs tentkampeerders breken niet eerder op. Op kindercamping De Berenkuil in Grolloo (Drenthe) is het aantal vroegtijdige uitcheckers op één hand te tellen. 'Vandaag waren dat twee mensen, gisteren één. Ze gaan dan een of twee dagen eerder naar huis', aldus een medewerker.


Op een camping nabij Arnhem wordt de lunch genuttigd onder een paraplu. © Scoopshot/Sander Braat

Alleen vorige week besloot een gezin een week eerder de biezen te pakken en de Franse of Spaanse zon tegemoet te rijden. 'Mensen blijven tot het einde vanwege het recreatieprogramma, horen we. Als dat er niet was, zou het hier leeglopen.' Op camping Bakkum verlengen sommige gasten hun verblijf zelfs, meldt een medewerker.
Center Parcs Kempervennen in Noord-Brabant heeft juist baat bij het slechte weer: het binnenzwembad trekt veel mensen uit de regio die een dagje uit willen zonder last te hebben van de regen. Ook Landal Greenparks heeft geen last van vroegtijdige vertrekkers.

Veel te doen
In de 27 hostels van Stayokay is 'nog geen verschil waargenomen', aldus een woordvoerder. 'Wel kloppen soms nieuwe gasten bij ons aan aan die zijn natgeregend op een camping in de buurt. Maar als je eenmaal geboekt hebt, dan wil je blijven, merken we, en ga je op zoek naar andere activiteiten.' Vereniging van recreatieondernemers Nederland RECRON heeft ook nog geen geluiden gehoord over vroegvertrekkers, meldt een woordvoerder. 'De toeristen zijn wel doorzetters, ondanks de regen. Maar we wonen natuurlijk ook in een land waar heel veel te doen is, ook binnen.' Vanaf volgende week wordt een zonniger weerbeeld verwacht.

Bron: AD
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 juli 2012, 20:09 uur | Bericht #361627
Fruittelers vragen meer overheidssteun tegen weersomstandigheden

De regering moet meer steun bieden aan fruittelers om hun beroep te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Dat zegt telersvereniging New Green uit Borgloon vandaag aan TV Limburg. De telers willen vooral plastieken overkappingen die vruchten beschermen tegen hagel en regen.


Vlaams minister van Landbouw Kris Peeters © photo news.

De afgelopen weken had vooral de kersenteelt zwaar te lijden onder de hevige regen. Kersenteler Jos Derwael zegt op TV Limburg dat bepaalde variëteiten niet geplukt konden worden. "Vroege variëteiten zoals de Sylvia- en de Summitkers zijn helemaal verloren gegaan", luidt het.

"Als er te weinig licht is in de zomer, kunnen de botten voor de nieuwe vruchten niet sterk worden en gaan de oogsten voor volgend jaar minder zijn", legt Jos Claes, woordvoerder van de telersvereniging, uit.

Plastic net
De telers wijzen naar hun Zwitserse collega's, die hun vruchten tegen extreem weer beschermen door een plastic net over de bomen te plaatsen. "Met daarover nog een soort hagelnet dat je kan laten zakken tot op de grond, waardoor men ook insecten zoals de kersenvlieg buiten de aanplanting kan houden", aldus nog Claes.

De maatregel kost echter ongeveer 50.000 euro per hectare. In Zwitserland bestaat daarvoor een overheidssubsidie, iets wat de fruittelers uit Borgloon ook in Vlaanderen willen. Volgens Claes is daar dringend nood aan. Vlaams minister van Landbouw Kris Peeters meldt dat de telers 8 tot 18 procent steun van het Vlaams landbouwinvesteringsfonds krijgen. Voor de telers voldoet die steun echter niet.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juli 2012, 21:48 uur | Bericht #361654
Drukte op eerste mooie zomerdag

Veel mensen hebben van die ene mooie dag geprofiteerd om naar buiten te gaan. Sommigen maakten zelfs de eerste uitstap van de vakantie. In de zoo van Antwerpen bijvoorbeeld was het bijzonder druk. En in het dierenpark Planckendael bij Mechelen hebben ze zelfs extra parkeerterreinen moeten openen, omdat er zoveel volk was.



Bron: nieuwsblad
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
19 juli 2012, 08:07 uur | Bericht #361699
Fruittelers vragen overheidssteun tegen slecht weer

De regering moet meer steun bieden aan fruittelers om hun vruchten te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Dat heeft telersvereniging New Green gisteren aan TV Limburg gezegd. De telers willen subsidies voor plastic overkappingen die vruchten beschermen tegen hagel en regen. De afgelopen weken had vooral de kersenteelt zwaar te lijden onder de hevige regen. De telers wijzen naar hun Zwitserse collega’s, die hun fruit tegen extreem weer beschermen door een plastic net over de bomen te plaatsen. De maatregel kost echter ongeveer 50.000 euro per hectare. In Zwitserland bestaat daarvoor een overheidssubsidie, iets wat de fruittelers ook in Vlaanderen willen. Vlaams minister van Landbouw Kris Peeters meldt dat de telers 8 tot 18 procent steun van het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds krijgen. Voor de telers voldoet die steun echter niet.

Bron: Standaard
BartS
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 juli 2012, 14:09 uur | Bericht #361764
Protestmars tegen slecht zomerweer

Genoeg is genoeg! Actiecomité Stop het Slechte Weer houdt zaterdag in Amsterdam een protestmars tegen de regen. "Nu het voor het overgrote gedeelte van de bevolking te ver is gegaan met het slechte weer, is er een comité opgericht om hier eens een einde aan te maken", aldus de organisatie.

Diverse weerbureaus en weerman Piet Paulusma worden tijdens de bijeenkomst ter verantwoording geroepen en in de gelegenheid gesteld om hun 'misdaden' goed te maken. "Anders zullen er nog hardere acties tegen het slechte weer volgen." Het KNMI staat volgens de organisatie niet 'open voor nieuwe ideeën'. Organisator Pum van den Berg: "We hebben Piet Paulusma uitgenodigd om de demonstranten toe te spreken. Hem en De Bilt willen wij ter verantwoording roepen. Ze moeten nu maar eens betere weersvoorspellingen gaan doen."

De organisatie verwacht enkele honderden deelnemers. "Er is een harde kern van demonstranten die misschien voor overlast zal zorgen, maar we weten wie het zijn. We zorgen ervoor dat onze eigen beveiligers die raddraaiers scherp in de gaten houden."

De protestmars voert van het Rembrandtplein naar het Leidseplein, waar in uitgaansgelegenheid de Sugar Factory een petitie met handtekeningen wordt aangeboden aan de weerstations. Op de facebookpagina van de actiegroep regent het aanmeldingen. Niet iedereen is enthousiast. Zo is Marinus de Beer er zaterdag niet bij: "Ik organiseer ook een protestmars: Stop het gezeik over het slechte weer."




Bron: De Stentor
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 juli 2012, 16:06 uur | Bericht #361772
Regen veroorzaakt zwemverbod aan noodstrand Oostende

Aan het noodstrand van Oostende is een zwemverbod afgekondigd. Die zone kampt al langer met problemen, maar de regenval van de voorbije dagen zou mee verantwoordelijk zijn voor de verslechtering van de waterkwaliteit. Het zwemverbod zou de komende dagen opgeheven worden.

Wekelijks neemt de Vlaamse Milieumaatschappij stalen uit de badzones aan de kust om de waterkwaliteit te controleren en te toetsen aan de normen. In het geval van het noodstrand in Oostende zijn de normen overschreden en is er dus een zwemverbod afgekondigd", zegt Gerrit Tilborghs van de Vlaamse Gezondheidsinspectie. "We gaan er van uit dat een zwemmer enkele happen water naar binnen krijgt, dus dat verbod is nodig. Het inslikken van dat water kan leiden tot diarree of een aantasting aan de luchtwegen."



"Sowieso geen optimale kwaliteit"
De regenval van de voorbije dagen zou de oorzaak zijn van de forse verslechtering van de waterkwaliteit. "Die zone ligt in de nabijheid van de haven, dus optimaal is de kwaliteit sowieso niet. Wel aanvaardbaar volgens de Europese Commissie", aldus Tilborghs. "De regenval zorgt er enerzijds voor dat waterzuiveringsstations de stroom niet kunnen slikken en dat ongezuiverd water in rivieren terechtkomt. Anderzijds stijgt het water hoger op de oevers. Daardoor komen uitwerpselen van vogels en dieren in het water terecht. Hetzelfde probleem zien we vaak in zwemvijvers."

De zone wordt dagelijks onderzocht. De kans bestaat dat binnen een paar dagen het zwemverbod opnieuw wordt ingetrokken. In andere badzones zouden er geen problemen zijn.

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 10:51 uur, door Joyce.s
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 juli 2012, 20:16 uur | Bericht #361803
Zwemverbod in Oostende door vuil water



Bron: nieuwsblad
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 juli 2012, 20:17 uur | Bericht #361805
Wijnboeren blij met wisselvallig weer

De wijnboeren in ons land kijken al uit naar de druivenoogst in oktober. Dat zou wel eens een topoogst kunnen zijn, dankzij het wisselvallige weer. Voor de druiven mag het best wat koud en wisselvallig zijn. Als in het nu toch nog een beetje warmer wordt in augustus en september, dan is er echt reden tot feesten.



Bron: nieuwsblad
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 juli 2012, 21:02 uur | Bericht #361809
Kwakkelweer maakt ons ziek

Het wisselvallige weer is slecht voor onze gezondheid. Dat blijkt uit cijfers van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. Er zijn nu 20% meer zieken dan in dezelfde periode vorig jaar. Het gaat bijna altijd om infecties aan de luchtwegen. Blijkbaar vermindert onze weerstand als er weinig zon is, want dan krijgen we een tekort aan vitamine D.



Bron: nieuwsblad
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
19 juli 2012, 23:05 uur | Bericht #361833
wegverzakking bandoengstraat

In Enschede is door de regenval een deel van de Bandoengstraat verzakt. Buurtbewoners zagen het gat in de weg en waarschuwden via de politie de gemeente. Die heeft er een waarschuwingsbord geplaatst. Vrijdag wordt de straat gerepareerd.


Foto: Mark Spoelstra

Bron: RTV Oost
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juli 2012, 10:46 uur | Bericht #361856
De zomer komt er nu echt aan!


© ANP.

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is het zover. Warm zomerweer is op komst. Vanaf morgen kunnen we volop genieten van de zon.Het is vandaag nog even doorbijten, maar het aangekondigde zomerweer komt echt. De mussen zullen niet van het dak vallen, maar met een beetje geluk zit er de komende 11 dagen geen slechte dag meer tussen. Zelfs morgen ziet er best redelijk uit voor het grootste deel van het land.

Volgens weeronline.nl laat de temperatuur het morgen nog wel wat afweten met circa 18 graden, maar omdat er minder wind staat is het toch al een stuk aangenamer. Aan de temperatuur wordt in het weekend gewerkt en vanaf maandag kunnen we het echt zomers noemen met temperaturen tussen de 22 en 26 graden.

Ook na woensdag zomers
Deze hoge temperaturen blijven helaas niet zegevieren, want vanaf donderdag moeten we weer wat inleveren. Dit komt doordat de kern van het hogedrukgebied zich iets westwaarts verplaatst en daardoor de aangevoerde lucht wat koeler wordt. Het hogedrukgebied blijft echter wel in de buurt, zodat het het wel vrij droog en zonnig blijft.

Bron: Ad | Gewijzigd: 7 december 2017, 14:32 uur, door Joyce.s
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juli 2012, 10:49 uur | Bericht #361857
Waarschuwing voor smerig zwemwater Almere

Zwemmers moeten het water bij het Noorderplassenstrand in Almere niet ingaan. Het water blijkt vol te zitten met de e-colibacterie, waarschuwt de provincie Flevoland vrijdag.Hoewel zwemmen wordt afgeraden, blijft het strand wel toegankelijk. Bezoekers worden met borden op de situatie gewezen. Hoe groot het gezondheidsrisico is, is niet duidelijk.

Bron: Nieuws.nl
there can be only one
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juli 2012, 16:28 uur | Bericht #361887
Landbouw ondervindt schade van vele neerslag


© ap.

De landbouw in ons land ondervindt in toenemende mate schade van de vele neerslag van de afgelopen dagen en weken. Door de natte velden geraken sommige teelten niet gezaaid of geplant. In een aantal gevallen ondervinden reeds geplante groenten zoals kolen duidelijk hinder van de nattigheid. Daarnaast geraakt de oogst van bijvoorbeeld wintergerst maar niet op gang. Dat meldt de Boerenbond in het tijdschrift Boer & Tuinder.

Een teelt die wegens de natheid van de velden niet gezaaid raakt, is de boon. Naar schatting 40 procent van het bonenareaal moet nog gezaaid worden, terwijl 20 juli de uiterste zaaidatum in. Bij nog meer regen dreigt daarnaast de situatie voor kooltelers rampzalig te worden. Op de natste plaatsen beginnen de kolen immers nu al rood-blauw te verkleuren, een teken van 'total loss'. In vele andere gevallen laten ze hun bladeren hangen, een teken van 'net-niet-kapot gaan'.

De oogst van de wintergerst verschilt sterk naargelang de regio. De oogst is het verst gevorderd in Vlaams-Brabant, meer bepaald in het Hageland, waar al 50 tot 75 procent van het areaal gedorst is. In andere streken van Vlaanderen is nog maar slechts sporadisch een perceel gedorst. In West-Vlaanderen moet de oogst nog helemaal starten. Ook in Wallonië komt de oogst maar moeizaam op gang. De boeren hebben al hun hoop gesteld op het droge zomerweer dat voor volgende week voorspeld wordt.

Bron: HLN
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juli 2012, 19:07 uur | Bericht #361897
Hevige regenval zorgt voor wateroverlast in het Antwerpse

Deze foto is niet meer beschikbaar
© afp.

Een korte maar intense regenbui heeft deze namiddag wateroverlast veroorzaakt op verschillende plaatsen ten noordoosten van Antwerpen. Onder meer vanuit Schoten en de Antwerpse districten Merksem en Ekeren kreeg de brandweer tientallen oproepen voor ondergelopen kelders en straten.

Vooral voor de bewoners van Ekeren zorgde de plensbui voor heel wat hinder. De Ekersesteenweg (N114), een belangrijke invalsweg, was een tijdlang volledig afgesloten. Ook de Veltwijcklaan stond even blank. In Merksem situeerden de problemen zich voornamelijk rond de Bredabaan. Daar kon het verkeer echter wel nog door. In totaal kreeg de brandweer van Antwerpen ruim 35 oproepen te verwerken.

Ondergelopen kelders
Wat verderop in Schoten moest de Metropoolstraat, naast het Albertkanaal, zowat een uur lang worden afgesloten. Dat was echter op een locatie waar weinig bewoning is, zodat vooral doorgaand verkeer er hinder van ondervond. De Schotense brandweer kreeg ook een tiental oproepen voor problemen met ondergelopen kelders en verstopte rioolputjes.

Bron: HLN
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 juli 2012, 20:17 uur | Bericht #361909
Rotzomer nefast voor omzet ijsleveranciers


© Thinkstock.

De leveranciers van ijs en roomijs stellen een duidelijke daling van hun omzet vast door het slechte weer in mei, juni en juli. Het mooie weer dat er nu lijkt aan te komen, kan het verlies niet compenseren.

"Een slechte zomer kan voor een daling van 25 procent zorgen in de verkoop van ijs en roomijs", zegt levensmiddelenfabrikant Unilever. "Waterijsjes worden minder verkocht, vooral als de verkoop buiten plaatsvindt zoals in de attractieparken bijvoorbeeld. De impact is kleiner op het roomijs dat in de grootwarenhuizen wordt verkocht", aldus de multinational.

Fabrikanten van artisanaal roomijs, waaronder Iceco glaciers Capoue, bevestigen de tendens. "Voor ons is het zomerseizoen afgelopen. April, mei, juni waren niet erg rendabel en in juli tekenen we een daling van 5 à 10 procent op."

Hoewel er beter weer op komst is, kan de achterstand moeilijk ingehaald worden. "We hebben op drie maanden tijd 30 procent van onze omzet verloren, net als vorig jaar", klinkt het bij ijsleverancier Gilfi. "Ik zie niet hoe we het deficit in augustus alleen kunnen goedmaken, temeer omdat de mensen op vakantie vertrekken."

Bron: HLN
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
21 juli 2012, 09:07 uur | Bericht #361932
Antiregenmars trekt vandaag door Amsterdam



'Stop het slechte weer!'. Zo'n 900 mensen hebben zich via Facebook aangemeld om deze middag in Amsterdam een protestmars te lopen tegen het langdurig slechte weer. Dat de zon inmiddels weer is gaan schijnen, maakt de organisatie niets uit.

"We zien al een beetje resultaat, dus nu moeten we even doorzetten", vindt Pum van den Berg, voorzitter van het onlangs opgerichte Actiecomité Stop Het Slechte Weer. "We willen minimaal twee weken lang zon en 25 graden."

De zonliefhebbers verzamelen zich vanaf 12.30 uur bij het standbeeld van Rembrandt van Rijn op het Rembrandtplein in Amsterdam. Om 13.30 uur lopen de demonstranten via de Vijzelstraat, Vijzelgracht en Weteringschans naar het Leidseplein. Na aankomst geeft voorzitter Van den Berg om 14.45 uur een toespraak bij café Heineken Hoek, gevolgd door een persconferentie.

De afterparty bestaat uit "een greep uit de meest lachwekkende Facebookreacties" en "een dj die foute zomerhitjes in zal zetten", aldus de organisatie op de Facebookpagina van het Nederlandse evenement.

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 10:51 uur, door Joyce.s
BartS
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 juli 2012, 14:26 uur | Bericht #361960
Zon, zee strand en rioolwater

Meteorologen verwachten komende week strandweer. Maar de zwemwaterkwaliteit van het zeewater kan slecht zijn omdat in een periode met veel regen regelmatig ongezuiverd rioolwater geloosd wordt in zee. Scheveningen heeft dat inmiddels opgelost, maar bij Katwijk geldt bijvoorbeeld om die reden de komende dagen een negatief zwemadvies.

Het probleem bij Scheveningen en Katwijk sleepte al jaren. Bij overvloedige regenval kon de riolering de watermassa niet meer aan, met als ultieme oplossing het rioolwater ongezuiverd in zee te lozen. Het gevolg was ongezond zwemwater bij de twee populaire badplaatsen.
  
In Scheveningen is het probleem intussen aangepakt. De riolering is aangesloten op een ander netwerk, waardoor het water dat op zee gespuid wordt altijd gezuiverd is, zei een woordvoerster van de gemeente Den Haag. 'De kwaliteit van het water is zelfs zo goed, dat het strand bij Scheveningen en Kijkduin volgend jaar wellicht in aanmerking komt voor een blauwe vlag', zei Erik van Dijk, de directeur van Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Die stichting deelt de blauwe vlaggen, een keurmerk voor goed zwemwater, jaarlijks uit.

Waarschuwing
Op het strand van Katwijk geldt er echter tot begin volgende week juist een waarschuwing, uitgevaardigd door de provincie Zuid-Holland. 'Daar is ongezuiverd rioolwater geloosd, in verband met de hevige regenbuien', aldus een woordvoerster. Aan de noordzijde van de boulevard lopen zwemmers 'kans op maag- en darmklachten', staat op de website zwemwater.nl 'Op sommige plaatsen kan er wel weer worden gezwommen. Maar wij adviseren mensen om de borden bij het strand altijd goed in de gaten te houden.'
  
Een woordvoerder van de gemeente Katwijk laat weten dat ook daar maatregelen worden genomen, door het rioleringssysteem te verbeteren. Anderzijds vervuilen omliggende gemeenten de Oude Rijn, die bij de badplaats in de zee uitmondt. Dat bemoeilijkt het schoonhouden van het zeewater.

Bron: omroepwest
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 juli 2012, 14:31 uur | Bericht #361961
Aan de vooravond van volop zomerweer

Zeker vier dagen met volop zon en warmte staan ons na het weekend te wachten. De hoogste temperaturen worden dinsdag, woensdag en donderdag verwacht. Ook aan de westkust zijn dan zomerse temperaturen van rond 25 graden haalbaar.


Zonsopkomst vandaag boven de Reeuwijkse Plassen. Foto: Jan-Willem de Wit.

Warme en zomerse dagen
Volgens het langjarig gemiddelde (1981-2010) telt de weerkundige zomer totaal 60 warme dagen in het midden van het land, te weerstation De Bilt. Tot nu toe heeft de zomer van 2012 18 dagen waarop de maximumtemperatuur op minstens 20,0 graden uitkomt. Voor wat betreft het aantal dagen met maximumtemperaturen van minstens 25,0 graden, zomerse dagen, is 21 dagen normaal. De zomer van 2012 komt tot nu toe echter nog niet verder dan 3. Maar na het weekend komen er opeens zowel een aantal warme als zomerse dagen bij; waarschijnlijk minstens zeven warme dagen op rij (!) en minstens 4 zomerse dagen op rij. Voeg daarbij droog weer en volop zonneschijn en het zomerfeest is (eindelijk) compleet.


Vanochtend om 11 uur was het mooi weer in onder andere Tilburg. Foto: Margreet van Vianen.

Eerst redelijk koele noordweststroming
Voor het zover is, hebben we vandaag nog met een vrij koele noordweststroming te maken. Het wordt vanmiddag tussen 16 en 19 graden en dat na een frisse nacht met in Enschede Airport Twente minimaal 4,2 graden (aan de grond 1,9 graden). Omdat het niet hard waait, is die koelte nog wel 'te behappen'. Bovendien blijft het vrijwel overal droog en is er bij tijden zonneschijn met de meeste zonuren langs de kust; naar verwachting totaal 7 tot 9 uren. En vanavond klaart het overal (flink) op met het naderbijkomen van een hogedrukgebied. Er volgt daardoor opnieuw een frisse nacht met minimumtemperaturen van 6 graden in Twente tot 11 graden op het strand.


Vanmiddag om 13.30 uur was het langs de kust zonnig, in het binnenland kwamen nog (enkele) wolkenvelden voor. Te zien op de satellietfoto in het zichtbaar licht.

Met dank aan Xerxes...
Het hogedrukgebied dat onze Duitse collegameteorologen de naam 'Xerxes' hebben gegeven, komt uiteindelijk morgen, zondag, met het zwaartepunt boven ons land te liggen. Dit zorgt voor meer zon dan vandaag, droog weer en weinig wind. Deze combinatie brengt de temperatuur al op een iets hoger niveau: het wordt 's middags 18 graden op de Waddeneilanden tot 21 graden in Zeeuws-Vlaanderen, Brabant, Limburg en het zuiden van Gelderland. Kortom, goed weer voor allerlei buitenactiviteiten!


Weerkaart a.s. voor dinsdag 14 uur, volgens ECMWF-model van 2 uur vannacht. Hogedrukgebied 'Xerxes' trekt naar Wit-Rusland.

Zomerse temperaturen
Vervolgens trekt het hogedrukgebied oostwaarts met bestemming Polen op maandag en Wit-Rusland op dinsdag en woensdag. Maar Xerxes houdt een flinke uitloper (rug van hoge druk) boven ons land, zowel aan de grond als in de hoge luchtlagen. Hierdoor wordt het zonnig en droog zomerweer. En aan de zuidflank van het hogedrukgebied waait een oostelijke wind die warmere lucht naar de lage landen brengt, hoewel de wind in ons land zelf niet overtuigend oostelijk is. Maar wel in de gebieden waar de warme lucht vandaan komt, zoals Zuid-Duitsland en Tsjechië. De temperatuur stijgt maandag in het binnenland al plaatselijk tot de zomerse 25 graden, of het dan ook al op het landelijk meetpunt De Bilt lukt, is even afwachten. Dinsdag, woensdag en donderdag lukt dat wel, met aan de westkust maximumtemperaturen van rond 25 graden en in het binnenland maximaal 26 tot 28 graden, op vooral woensdagmiddag en donderdagmiddag in met name Limburg misschien 29 graden.....

Bron: Meteo Consult
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 juli 2012, 16:23 uur | Bericht #361969
Protestmars tegen slecht weer trekt weinig mensen

De protestmars tegen het slechte weer, zaterdag in Amsterdam, heeft minder mensen getrokken dan gedacht. ''Maar inmiddels schijnt hier op het Leidseplein wel een lekker zonnetje, dus het heeft gewerkt, hoor'', aldus voorzitter/bedenker Pum van den Berg (''gewoon een gepensioneerde bollenkweker'') zaterdagmiddag.

De demonstranten eisten minimaal 2 weken lang zon en 25 graden. Op de Facebookpagina van de ludieke actie hadden zich de afgelopen dagen zo'n 900 mensen aangemeld voor de mars. Uiteindelijk kwamen er enkele tientallen bij elkaar.

Bron: nu.nl
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 juli 2012, 16:35 uur | Bericht #361970
Zwemverbod Noordstrand Oostende opgeheven

Er mag weer overal gezwommen worden aan het strand van Oostende. Eerder deze week was er een zwemverbod ingesteld aan het Noordstrand, omdat de waterkwaliteit niet aan de Europese normen voldeed. Dat verbod is nu opgeheven. Het zwemverbod kwam er nadat stalen van de Vlaamse Milieumaatschappij hadden aangetoond dat het water bacteriën bevatte die buikloop en infecties van de luchtwegen konden veroorzaken.

De slechtere kwaliteit van het zwemwater was deel te wijten aan het slechte weer van de voorbije dagen. Overtollig en dus vervuild water kwam toen rechtstreeks in de rivieren en kanalen terecht omdat de zuiveringsstations het water niet meer konden slikken. Een nieuwe test van het water aan het Noordstrand heeft nu aangetoond dat de kwaliteit van het zwemwater in de badzone opnieuw goed is. Daarom mag er sinds vanmiddag opnieuw gezwommen worden.

Bron: deredactie | Gewijzigd: 21 juli 2012, 16:36 uur, door Bronk
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 168 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 168, lezen 12 mensen het topic "Berichtgeving Noord- en Zuidpool".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden