Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baylor, TX; Foard, TX; Knox, TX; Wilbarger, TX.

26 Apr 2024 09:01:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Kent, TX; King, TX; Stonewall, TX.

26 Apr 2024 08:58:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Kent, TX.

26 Apr 2024 08:58:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Foard, TX; Knox, TX.

26 Apr 2024 08:22:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dodge, NE.

26 Apr 2024 08:22:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dodge, NE; Saunders, NE.

26 Apr 2024 07:57:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cottle, TX; Dickens, TX; King, TX.

26 Apr 2024 07:57:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX.

26 Apr 2024 07:54:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cottle, TX; Dickens, TX; Kent, TX; King, TX; Stonewall, TX.

26 Apr 2024 07:48:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Miami, KS.

26 Apr 2024 07:48:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Kent, TX.

26 Apr 2024 07:40:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Morris, KS; Wabaunsee, KS.

26 Apr 2024 07:30:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Kent, TX; Motley, TX.

26 Apr 2024 07:19:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crosby, TX; Garza, TX.

26 Apr 2024 07:08:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Lynn, TX.

26 Apr 2024 07:08:13
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Delain
Lid
Woonplaats: leeuwarden
Berichten: 529
Lid sinds: 17 dec. 2010
27 augustus 2014, 12:12 uur | Bericht #438632
Nou...het is hier bewolkt. De voorspelde prachtige zonnige dag laat het hier afweten.......
ruben
Lid
Woonplaats: Ieper
Berichten: 508
Lid sinds: 22 mei. 2014
27 augustus 2014, 12:21 uur | Bericht #438633
Citaat van Delain, woensdag 27 augustus 2014, 12:12 uur Nou...het is hier bewolkt. De voorspelde prachtige zonnige dag laat het hier afweten.......
Hier in het westen van België alleen maar zon met een goeie 20 graden
/
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 6
Lid sinds: 26 aug. 2014
27 augustus 2014, 13:13 uur | Bericht #438635
Vanaf volgende week al plaatselijk zomerse temperaturen.
Dit kan dan eindelijk eens voor een langere stabiele periode met warmte en droogte zorgen.

Gij zult niet stelen. De overheid duldt geen concurrentie ...
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
27 augustus 2014, 15:18 uur | Bericht #438640
Zorgt tropische storm voor warme nazomer bij ons?

De kans bestaat dat we een droge en warme nazomer krijgen met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 25 graden. Oorzaak is de tropische storm Cristobal, die nu nog lelijk huishoudt boven de Bahama's, maar naar verwachting nog deze week de Atlantische Oceaan zal oversteken, richting onze contreien.


Volgens het National Hurricane Centre in de VS zal de orkaan afzwakken naar een storm en komend weekend koers zetten richting Europa. Christobal zou daarbij een hogedrukgebied meenemen, menen meteorologen. Als het zover komt, staat er ons gedurende een langere tijd veel droger en warmer weer te wachten, met temperaturen die kunnen oplopen tot meer dan 25 graden.

Restanten van een andere storm, de tropische orkaan Bertha, zorgden de afgelopen maand dan weer voor felle regen- en onweersbuien. Het noodweer was zo hevig dat de zomer van 2014 de geschiedenisboeken ingaat als een van de natste zomers ooit. De neerslag ging bovendien gepaard met de aanvoer van koude lucht, wat zorgde voor bijzonder frisse zomerdagen.

Inmiddels liggen de weerkaarten anders. Vandaag zou het heel wat minder regenen en ook de komende dagen zouden de hemelsluizen niet meer zo massaal opengaan. De maxima bedragen dan 18 tot 22 graden. Of Cristobal de nazomer echt kan redden, zal volgende week blijken.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op


Bron HLN.be
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
27 augustus 2014, 15:23 uur | Bericht #438641
Cristobal brengt mooie start herfst

Waar de resten van tropische orkaan Bertha eerder deze augustusmaand de overgang markeerden naar een stuk wisselvalliger weertype, doet een nieuwe tropische orkaan volgende week precies het omgekeerde. Cristobal, momenteel rondrazend boven de oceaan ten westen van Bermuda, komt vanaf het weekend bij ons op de weerkaarten. Het hogedrukgebied dat ten oosten van het slechtweersysteem tot stand komt, levert bij ons volgende week dagenlang stabiel en rustig weer op. Daarbij blijven de temperaturen op een aangenaam niveau. En dat precies aan het begin van het weerkundige najaar, dat maandag van start gaat.

Orkanen boven de tropische delen van de Atlantische Oceaan, trekken in sommige gevallen met de bovenluchtstroming mee langs de oostkust van de Verenigde Staten en vervolgens richting Europa. Daarbij verliezen ze geleidelijk aan de meeste van hun tropische kenmerken. Maar hogerop in de atmosfeer wordt daarbij nog altijd veel warmte-energie meegevoerd en daarmee beïnvloeden ze het stromingspatroon in hun omgeving.

Een verandering in het stromingspatroon kan zowel positief als negatief uitpakken. Tropische orkaan Cristobal, op dit moment actief ten westen van de Bermuda met windstoten tot tegen de 165 kilometer per uur, gaat het weer bij ons positief beïnvloeden. De komende dagen trekt Cristobal met de bovenluchtstroming mee in noordoostelijke richting.

Aanstaand weekend arriveert Cristobal in het oceaangebied ten zuiden van IJsland. Tegen die tijd verliest ze haar tropische kenmerken. Maar aan de oostflanken van Cristobal wordt, ook op grote hoogte in de atmosfeer, warme lucht naar het noorden gestuwd. Deze warmte in de bovenlucht zorgt ervoor dat een extra stevig hogedrukgebied ontstaat. Dat hogedrukgebied nadert ons land zondag via Frankrijk en de Britse eilanden en bepaalt volgende week een flink aantal dagen het weer in Nederland. Dat betekent dagenlang rustige en grotendeels droge omstandigheden met regelmatig zonneschijn. Dat bij temperaturen van waarschijnlijk rond of boven 20 graden.

Bertha
Op 10 augustus trok de restanten van de eerste tropische storm van dit jaar over onze omgeving. Het leverde forse regen- en onweersbuien op met lokaal zelfs een windhoos en belangrijker nog, het markeerde een verandering in het stromingspatroon en een vroegtijdig einde van het zomerse weer in Nederland.

Bron: MeteoGroup


De route die Cristobal de komende dagen aflegt. De tropische orkaan is overigens actueel te volgen via www.meteoearth.com.


De verwachte bovenluchtstroming volgens het ECMWF-weermodel. Bij IJsland ligt een gebied met lagedrukwerking. Daarin zijn de restanten van Cristobal tegen die tijd opgenomen. Ze heeft haar tropische kenmerken verloren, maar de invloed van het systeem op onze omgeving is groot. Langs de oostflanken ervan is namelijk op grote schaal warme lucht onze kant opgevoerd met als gevolg daarvan extra hogedrukwerking in de bovenlucht. Dit maakt ook het hogedrukgebied aan de grond sterker. Hieronder de luchtdrukverdeling voor maandag. De dagen erna blijft het hogedrukgebied belangrijk in onze omgeving.



weer.nl
Lees ook:

| Gewijzigd: 27 augustus 2014, 15:23 uur, door Justin
ruben
Lid
Woonplaats: Ieper
Berichten: 508
Lid sinds: 22 mei. 2014
27 augustus 2014, 18:09 uur | Bericht #438644
Citaat van justinos, woensdag 27 augustus 2014, 15:18 uur Zorgt tropische storm voor warme nazomer bij ons?

De kans bestaat dat we een droge en warme nazomer krijgen met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 25 graden. Oorzaak is de tropische storm Cristobal, die nu nog lelijk huishoudt boven de Bahama's, maar naar verwachting nog deze week de Atlantische Oceaan zal oversteken, richting onze contreien.


Volgens het National Hurricane Centre in de VS zal de orkaan afzwakken naar een storm en komend weekend koers zetten richting Europa. Christobal zou daarbij een hogedrukgebied meenemen, menen meteorologen. Als het zover komt, staat er ons gedurende een langere tijd veel droger en warmer weer te wachten, met temperaturen die kunnen oplopen tot meer dan 25 graden.

Restanten van een andere storm, de tropische orkaan Bertha, zorgden de afgelopen maand dan weer voor felle regen- en onweersbuien. Het noodweer was zo hevig dat de zomer van 2014 de geschiedenisboeken ingaat als een van de natste zomers ooit. De neerslag ging bovendien gepaard met de aanvoer van koude lucht, wat zorgde voor bijzonder frisse zomerdagen.

Inmiddels liggen de weerkaarten anders. Vandaag zou het heel wat minder regenen en ook de komende dagen zouden de hemelsluizen niet meer zo massaal opengaan. De maxima bedragen dan 18 tot 22 graden. Of Cristobal de nazomer echt kan redden, zal volgende week blijken.


Ik hoop alvast dat er een nazomertje aankomt !
/
Supercell
Lid
Woonplaats: België (Kortrijk)
Berichten: 240
Lid sinds: 25 aug. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 augustus 2014, 19:02 uur | Bericht #438646
Voorspelling voor volgende week, het Amerikaans weermodel GFS ziet het zitten (23 tot 25°C).
Meer info over het nazomertje: http://www.noodweer.be/september-start-met-nazomer/

| Gewijzigd: 27 augustus 2014, 19:02 uur, door Supercell
Uw online platform tijdens onweer in de Benelux - www.noodweer.be
Woonplaats: Gouda
Berichten: 553
Lid sinds: 17 apr. 2012
28 augustus 2014, 02:35 uur | Bericht #438651
Hou rekening met een ongeveer gemiddelde temp. van 21 graden voor het land komende week. Heerlijk als het is verwacht er ajb niet veel van.
Aantal onweersdagen 2020
Licht en lullig onweer : 2
Behoorlijk onweer: 1
Zwaar onweer: 1
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3519
Lid sinds: 8 dec. 2011
28 augustus 2014, 06:25 uur | Bericht #438652
Ziet er goed uit! Laat nog maar even komen hoor voor we de herfst in duiken.. Grtss
Delain
Lid
Woonplaats: leeuwarden
Berichten: 529
Lid sinds: 17 dec. 2010
28 augustus 2014, 07:44 uur | Bericht #438653
Mooi nazomerweer.....beter dan al die regen en stormen. En een graad of 20-21 is een fraaie temperatuur.
Woonplaats: Workum
Berichten: 470
Lid sinds: 26 aug. 2014
28 augustus 2014, 07:48 uur | Bericht #438654
Laat maar komen die nazomer!8)
Supercell
Lid
Woonplaats: België (Kortrijk)
Berichten: 240
Lid sinds: 25 aug. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 augustus 2014, 09:27 uur | Bericht #438656
Situatie voor de komende dagen ziet er niet meteen slecht uit. Vanuit het zuidwesten toenemende hogedrukinvloeden en later volgende week een afzonderlijke hogedrukkern boven de Noordzee. Wij krijgen dan lucht uit het noordoosten met geleidelijk hogere temperaturen (21 tot 24°C).

Uw online platform tijdens onweer in de Benelux - www.noodweer.be
MarkB
Lid
Woonplaats: Nijkerk
Berichten: 1786
Lid sinds: 6 mei. 2011
28 augustus 2014, 11:13 uur | Bericht #438658
Citaat van Supercell, donderdag 28 augustus 2014, 9:27 uur Situatie voor de komende dagen ziet er niet meteen slecht uit. Vanuit het zuidwesten toenemende hogedrukinvloeden en later volgende week een afzonderlijke hogedrukkern boven de Noordzee. Wij krijgen dan lucht uit het noordoosten met geleidelijk hogere temperaturen (21 tot 24°C).

De wind waait inderdaad uit noordoostelijke richtingen maar de warmte lijkt uit het zuiden te komen, zie 850hpa temp. kaart. (Correct me if i'm wrong)
Onweersdagen 2013: 12
Onweersdagen 2014: 24
Onweersdagen 2015: 9
Onweersdagen 2016: 10
Onweersdagen 2017: 7
Supercell
Lid
Woonplaats: België (Kortrijk)
Berichten: 240
Lid sinds: 25 aug. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 augustus 2014, 13:01 uur | Bericht #438661
Moeilijk uit te maken Markb, ik vermoed dat de grondstroming inderdaad zeer diffluent uit het zuiden komt. Hogerop wat meer invloed vanuit het noordoosten.
Uw online platform tijdens onweer in de Benelux - www.noodweer.be
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
29 augustus 2014, 08:39 uur | Bericht #438681
Geen lange nazomer? Het is toch mooi meegenomen en wie weet verandert de verwachting nog wel een paar keer.

KNMI Beoordeling lange termijn (Uitgifte: 29/08/2014 00.40 uur)

Geldig van zondag 31 augustus tot vrijdag 12 september

Synoptische ontwikkeling
Bij aanvang van de periode is een hoogtetrog gesitueerd vanaf IJsland naar de Britse eilanden en onze omgeving. Deze trog bevat meerdere cyclonaliteitscentra.
Ex TC Cristobal ligt dan inmiddels nabij IJsland. Door de warmteadvectie van dit systeem wordt een rug opgebouwd en wordt de eerdergenoemde hoogtetrog langzaam noordoostwaarts gedrukt.
In het weekend bevinden we ons hierdoor eerst nog in een noordwestelijke bovenluchtstroming met koelere lucht, maar op zondag al voorzichtige opbouw van hogedruk.
Begin volgende week laat de operationele run zien dat de genoemde hoogterug zich dichtbij onze omgeving gaat nestelen, en aan de grond een hogedrukgebied zich vormt. Dit hogedrukgebied bepaalt vervolgens de rest van het week het weerbeeld.

Modelbeoordeling en onzekerheden
De hoogterug voor volgende week wordt nu door vrijwel alle leden beschreven.
Vanaf het weekend 6/7 september nemen de onzekerheden in rap tempo toe. Zo'n 30 leden houden eerst de hoogterug nog vol, maar dit aantal neemt in de EPS periode geleidelijk af naar een stuk of 10. De stromingspatronen die hier voor in de plaats komen hebben veel meer een doorstroomd westelijk karakter met de straalstroom dichtbij onze omgeving. Een synoptisch patroon dat typisch is voor het naderende najaar.

Samenvatting meerdaagse-periode:
Na het weekend oplopende middagtemperaturen, meer zon en afnemende neerslagkansen.

Samenvatting EPS-periode:
Waarschijnlijk een geleidelijke overgang naar een koeler en wisselvalliger weertype.
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
29 augustus 2014, 09:08 uur | Bericht #438682
De verwachte temperatuur volgens Eurpopese en Amerikaanse pluim voor de hierboven genoemde periode.

Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
29 augustus 2014, 12:27 uur | Bericht #438687
Onzekerheid troef volgend weekend. Zie verschil met pluim gisterenavond (hierboven).

Ik heb de 'onzekerheidsbalk' maar weer eens te voorschijn gehaald en er onder geplakt. De Oper en de Control laten in deze berekening voor volgend weekend een aardige tuimeling zien. Een groot aantal leden (groene lijntjes) blijven op dat moment toch voor warmer weer gaan. Ben benieuwd hoe de pluim er vanavond uitziet.

| Gewijzigd: 29 augustus 2014, 12:29 uur, door Ben47
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Woonplaats:
Berichten: 6
Lid sinds: 26 aug. 2014
29 augustus 2014, 15:27 uur | Bericht #438693
Citaat van Ben47, vrijdag 29 augustus 2014, 12:27 uur Onzekerheid troef volgend weekend. Zie verschil met pluim gisterenavond (hierboven).

Ik heb de 'onzekerheidsbalk' maar weer eens te voorschijn gehaald en er onder geplakt. De Oper en de Control laten in deze berekening voor volgend weekend een aardige tuimeling zien. Een groot aantal leden (groene lijntjes) blijven op dat moment toch voor warmer weer gaan. Ben benieuwd hoe de pluim er vanavond uitziet.


ECMWF staat daar wel alleen in hoor.
Die berekenen een koudeput boven de Benelux.
Ik denk dat dat wel weer zorgvuldig weggepoetst gaat worden



Gij zult niet stelen. De overheid duldt geen concurrentie ...
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
29 augustus 2014, 16:19 uur | Bericht #438697
Citaat van Buienradars, vrijdag 29 augustus 2014, 15:27 uur Citaat van Ben47, vrijdag 29 augustus 2014, 12:27 uur Onzekerheid troef volgend weekend. Zie verschil met pluim gisterenavond (hierboven).

Ik heb de 'onzekerheidsbalk' maar weer eens te voorschijn gehaald en er onder geplakt. De Oper en de Control laten in deze berekening voor volgend weekend een aardige tuimeling zien. Een groot aantal leden (groene lijntjes) blijven op dat moment toch voor warmer weer gaan. Ben benieuwd hoe de pluim er vanavond uitziet.

[ECMWF 500 kaartje 070914 00u]
ECMWF staat daar wel alleen in hoor.
Die berekenen een koudeput boven de Benelux.
Ik denk dat dat wel weer zorgvuldig weggepoetst gaat worden
Ach, er worden 52 kaartje voor dat tijdstip op die dag door ECMWF gemaakt obv van de aangetroffen situatie van afgelopen nacht 0 UTC..Die jij geplaatst hebt  is er slechts 1 van en die komt overeen met de Operationele run. Het kan op zo'n termijn werkelijk alle kanten nog op. Niet alleen de 'gewenste' maar ook de 'ongewenste'. Dwz mooie vooruitzichten kunnen in het water vallen en slechte vooruitzichten kunnen 100% meevallen. Dat maakt het ook leuk het weer te blijven volgen!! 


| Gewijzigd: 29 augustus 2014, 16:21 uur, door Ben47
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Woonplaats:
Berichten: 6
Lid sinds: 26 aug. 2014
29 augustus 2014, 16:33 uur | Bericht #438699
Klopt Ben daarom liet ik ook het bewuste kaartje zien zodat het duidelijker was waarom de rode lijn zo naar beneden liep.
Hoe het allemaal gaat verlopen is op die termijn ook erg onzeker, maar zoals je al schrijft (typt) dat is het mooie van weer.
Gij zult niet stelen. De overheid duldt geen concurrentie ...
Terug naar boven
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 273 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 273, lezen 3 mensen het topic "Winter discussietopic 2016/2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden