Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baker, GA; Colquitt, GA; Dougherty, GA; Mitchell, GA; Worth, GA.

18 May 2024 00:43:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harding, SD; Perkins, SD.

18 May 2024 00:43:15

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Henry, VA; Patrick, VA.

18 May 2024 00:43:15

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Holmes, FL; Jackson, FL; Washington, FL.

18 May 2024 00:43:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adams, ND; Hettinger, ND.

18 May 2024 00:43:14

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Holmes, FL.

18 May 2024 00:16:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mountrail, ND.

18 May 2024 00:12:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, MT; McCone, MT; Prairie, MT.

18 May 2024 00:12:03

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Geneva, AL; Holmes, FL.

18 May 2024 00:09:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bottineau, ND; Pierce, ND; Rolette, ND.

18 May 2024 00:09:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geneva, AL; Houston, AL; Holmes, FL; Jackson, FL; Walton, FL; Washington, FL.

18 May 2024 00:09:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Albany, WY; Carbon, WY.

18 May 2024 00:04:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McKenzie, ND; Mountrail, ND.

17 May 2024 23:55:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harding, SD.

17 May 2024 23:53:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Covington, AL; Okaloosa, FL.

17 May 2024 23:50:19
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
iemanss
Lid
Woonplaats: Tilburg
Berichten: 391
Lid sinds: 28 jul. 2006
3 april 2008, 23:18 uur | Bericht #10896
Goirle - Het noodweer dat vrijdag over Nederland trok heeft twee doden geëist. Een vrouw die in Goirle op straat liep is omgekomen toen zij werd getroffen door de bliksem. In Uitgeest is een man overleden, nadat hij van het dak van een schuur was gevallen. De man was op het dak geklommen, omdat het water niet goed wegliep.

In Tilburg zijn diverse inslagen geweest in woningen en schuren die werden veroorzaakt door bolbliksem. Dit maakt een woordvoerster van de politie Brabant vrijdagavond bekend. In Oosterhout werd een Gamma ontruimd vanwege een hoosbui.

©blikopnieuws.nl
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zondag 07 september 2003 : Wolbreuk zet delen Tilburg en Goirle blank
Veel plaatsen in Nederland wachten nog steeds met smart op regen om aan de droogte van de laatste maanden een einde te maken. Maar het weertype in Nederland is inmiddels wel zover veranderd dat lokaal alweer wolkbreuken kunnen optreden. Gisteravond was daar een duidelijk voorbeeld van. In Tilburg en Goirle zette een zware onweersbui verschillende straten blank en een aantal huizen kreeg zelfs water binnen. Vanmiddag staken in het westen van het land opnieuw pittige buien de kop op.
De buien laten zien dat de lucht in Nederland een stuk onstabieler is geworden. Die van gisteravond ontstonden op een koufront dat vanuit het westen ons land passeerde. Voor het front uit bevond zich vrij warme en vochtige lucht. In de ochtend trokken daarin de restanten over van buien die een dag eerder in Frankrijk actief waren geweest. Bij ons stelden ze echter weinig voor. Meer dan een paar tienden leverden ze aan neerslag niet op. Daarna kwam de zon er van tijd tot tijd door waardoor de temperatuur op veel plaatsen tot iets boven 20 graden kon oplopen. Omdat de lucht vrij vochtig was, deed het daarbij zelfs een beetje benauwd aan.

Op het moment dat het koufront Nederland bereikte, zat er nog weinig activiteit in. Naarmate de lijn verder naar het oosten kwam, werd hij echter steeds duidelijker zichtbaar. Toch viel het op de meeste stations met de neerslag mee. Meer dan tussen 1 en 4 millimeter werd in het algemeen niet waargenomen, een enkel station uitgezonderd. In de omgeving van Tilburg ging het echter een stuk heftiger tekeer.


Op een knik in de koufrontlijn, vaak een teken voor extra activiteit omdat zich op die plaats waarschijnlijk een kleine storing bevindt, explodeerden de buien. Een actief onweer liet in Tilburg-zuid en in Goirle binnen een uur meer dan 25 millimeter neerslag achter. Hedel kwam op ruim 26 millimeter en in het wat verderop gelegen Den Bosch werd ook 20 millimeter opgevangen. Dat de lokale verschillen groot waren, mag blijken uit de volgende aftapping: in Tilburg-west viel niet meer dan 13 millimeter.
Vooral in Tilburg-zuid en in Goirle bracht de overvloedige neerslag wateroverlast teweeg. Verschillende straten kwamen blank te staan, een aantal huizen kreeg water binnen en de brandweer was met 20 mensen in de weer om het overtollige water allemaal weer weg te pompen. In andere Brabantse plaatsen is voor zover bekend geen of nauwelijks wateroverlast opgetreden. Het midden van Brabant is de afgelopen jaren wel vaker door noodweer getroffen, zo meldt Jean-Paul Korst uit Berkel-Enschot. Zoals op 7 mei 2000 toen het bij hem 35 minuten achter elkaar onweerde zonder dat ook maar een seconde stilte voorkwam. Het aantal ontladingen lag op 20 tot 30 per minuut en in Loon op zand brandde een boerderij af als gevolg van blikseminslag. Negen dagen later op 16 mei 2000 viel in drie kwartier tijd 27 millimeter. Op 3 juli 2000 kwam in dezelfde tijdsspanne meer dan 34 milimeter in de regenmeter terecht.

Het zwaarste noodweer in Tilburg blijft echter nog steeds dat van 22 op 23 juli 2001. Toen werd de vermaarde Tilburgse kermis 's nachts door enkele zware onweersbuien aangedaan. In 4 uur tijd viel in Berkel-Enschot 78 millimeter en in Tilburg 69 millimeter. Ook toen was er grote wateroverlast in de vorm van ondergelopen straten en lekkages aan gebouwen. Tot 10 uur de volgende ochtend liep het neerslagtotaal zelfs tot 90 millimeter op. En dat gebeurt niet vaak. Statistisch gezien maar eens in de honderd jaar.

©Meteoconsult
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TILBURG - Hevige stortbuien hebben zaterdagochtend vroeg grote delen van Midden-Brabant blank gezet. "Rond 00.15 uur brak de hel los", aldus een politiewoordvoerder. De buien hielden aan tot na 03.00 uur. Het water dat hier en daar ongeveer 40 centimeter hoog stond, is bijna overal volledig weggetrokken.

Bij de politie en brandweer kwamen ruim vierhonderd meldingen van wateroverlast binnen. Ook waren er op verschillende plaatsen woningbranden als gevolg van blikseminslag.

Onbegaanbaar

In onder meer Rijen, Oosterhout, Tilburg en Hilvarenbeek liep het water woningen binnen. Putdeksels kwamen omhoog en maakten sommige straten onbegaanbaar. Op verscheidene plekken zijn auto's gestrand. De politie sloot straten tijdelijk af.

In Oosterhout en Tilburg stroomde het water het ziekenhuis binnen waardoor verschillende liftschachten onder water kwamen te staan. Ook liep een overdekt winkelcentrum in Tilburg-West waterschade op. In Oosterhout stortte een deel van het dak van een Whirpool-vestiging in onder druk van het vele water. Daarbij brak ook de sprinklerinstallatie waardoor de schade aanzienlijk groter werd. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Door het hevige, aanhoudende onweer gingen veel automatische brandmelders af. Het onweer veroorzaakte daarnaast ook branden door blikseminslag. In Breda, Den Hout, Teteringen en Chaam onstonden binnenbranden door de bliksem. Ook hier raakte niemand gewond. Volgens het KNMI lag het centrum van de hevigste buien boven Gilze-Rijen. "Daar is 55 milimeter regen gevallen", aldus een woordvoerder. Gemiddeld valt die hoeveelheid in ruim drie weken tijd.

©Nu.nl
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Klik hier voor het filmpje
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 april 2008, 23:25 uur | Bericht #10897
\o/ wat een water. Zoveel hebben wij hier niet gehad.
Waarom deze advertentie?
Ome-Joep
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 2089
Lid sinds: 22 mei. 2007
3 april 2008, 23:35 uur | Bericht #10898
Mooie foto's veel regen daar toen
Ome-Joep Maar hopen op een mooie zomer met veel onweer ! Leuk het T-shirt showen van Onweer Online
ruk
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 1694
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 april 2008, 23:50 uur | Bericht #10899
leuk terugblik!!!

ben benieuwd wat er ons dit jaar te wachten staat?????

jij ook zeker?
één ding is zeker, er is ALTIJD WEER!!!!
iemanss
Lid
Woonplaats: Tilburg
Berichten: 391
Lid sinds: 28 jul. 2006
3 april 2008, 23:59 uur | Bericht #10900
Citaat van ruk, donderdag 3 april 2008, 21:50 uur leuk terugblik!!!

ben benieuwd wat er ons dit jaar te wachten staat?????

jij ook zeker?


Natuurlijk ben ik zekers benieuwd wat we allemaal krijgen.

De bijgevoegde foto's zijn van buien van 1948 en 1925
bron: Regionaal Archief Tilburg | Gewijzigd: 4 april 2008, 00:08 uur, door iemanss
Kevin
Lid
Woonplaats: 's-Hertogenbosch
Berichten: 3945
Lid sinds: 28 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 april 2008, 10:43 uur | Bericht #10906
Den Bosch 20mm, we worden ook genoemd haha!

Leuk verslag!
Het leven als een onweersliefhebber is vergelijkbaar met het leven van een pornoacteur. Beide personen krijsen en kreunen bij hun liefhebberij!
Ome-Joep
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 2089
Lid sinds: 22 mei. 2007
4 april 2008, 13:39 uur | Bericht #10914
erg mooi die oude Foto's
Ome-Joep Maar hopen op een mooie zomer met veel onweer ! Leuk het T-shirt showen van Onweer Online
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.858 topics, welke bij elkaar 448.381 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 33 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 33, lezen 3 mensen het topic "Sneeuw Ardennen: Spa & Signal de Botrange".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden