Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC.

19 Apr 2024 20:44:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 20:31:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

19 Apr 2024 20:16:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 19:50:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 16:12:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 15:38:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lauderdale, AL.

19 Apr 2024 12:35:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Jefferson, AR.

19 Apr 2024 09:45:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, AR; Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

19 Apr 2024 08:41:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alexander, IL; Johnson, IL; Pulaski, IL; Union, IL.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maries, MO; Phelps, MO; Pulaski, MO.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Attala, MS; Leake, MS; Madison, MS.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 november 2008, 09:20 uur | Bericht #22596
Geen hinder meer van sneeuwval in ochtendspits
Vanmiddag opnieuw sneeuw verwacht



Het verkeer ondervindt maandagochtend nog maar weinig hinder van de sneeuwval van zondag. Het trein-, weg- en luchtvaartverkeer verlopen voorlopig zo goed als normaal.
Toch blijft het opletten. Na de middag wordt namelijk opnieuw sneeuw verwacht. Een nieuwe sneeuwzone vanuit het noorden trekt dan over het centrum van het land. Vannacht verdwijnt de sneeuwzone naar het zuidoosten en wordt het op de meeste plaatsen droog. Enkel in de kustregio blijft de kans op een winterse bui bestaan. Dinsdag en woensdag vriest het tijdens de nacht licht, vanaf donderdag worden de nachten opnieuw zachter met een afnemende kans op nachtvorst.

Op de wegen zijn er de gebruikelijke structurele files, maar daarnaast zijn er geen noemenswaardige problemen die aan het winterse weer van het voorbije weekend toegeschreven kunnen worden, bevestigt het Vlaams Verkeerscentrum maandagochtend.

Ook spoorbeheerder Infrabel laat weten dat er maandag tijdens de ochtendspits geen problemen zijn. 'Alles verloopt vlot', zegt woordvoerder Frédéric Petit. 'Indien er vandaag toch nog sneeuw valt, zullen we de hinder zoveel mogelijk trachten te beperken. We blijven waakzaam'.

Op Brussels Airport verlopen alle vluchten momenteel volgens het boekje. Toch kunnen er in de loop van de dag kleine vertragingen ontstaan. 'Bij temperaturen die schommelen rond het vriespunt moeten vliegtuigen 'ontijzeld' worden', legt woordvoerder Jan Van der Cruysse uit.

'Dat duurt per vliegtuig 10 tot 30 minuten en dat zou dus in de loop van de dag wel voor wat vertragingen kunnen zorgen'.

Bron: de Standaard
Every cloud has a silver lining
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
24 november 2008, 11:49 uur | Bericht #22603
Verkeer ondervindt geen hinder meer door sneeuwval


Het verkeer ondervindt nog maar weinig hinder van de sneeuwval van zondag. Het trein-, weg- en luchtvaartverkeer verlopen voorlopig opnieuw zo goed als normaal. Het hevige sneeuwfront dat van west naar oost over ons land trok, had de strooidiensten verrast. Er was wel sneeuw voorspeld, maar niet zo veel. Zeker in de Kempen en de Ardennen is een pak sneeuw gevallen, tot meer dan 30 cm op de Hoge Venen. Dat is goed nieuws voor de skiliefhebbers, want heel wat pistes zijn al open en zeker tot het midden van de week kan er nog geskied worden. Mogelijk volgt er komend weekend verse sneeuw.



Geen noemenswaardige fileproblemen
Op de wegen zijn er de gebruikelijke structurele files, maar daarnaast zijn er geen noemenswaardige problemen die aan het winterse weer van het voorbije weekend toegeschreven kunnen worden, bevestigt het Vlaams Verkeerscentrum.

Geen spoorproblemen
Ook spoorbeheerder Infrabel laat weten dat er tijdens de ochtendspits geen problemen zijn. "Alles verloopt vlot", zegt woordvoerder Frédéric Petit. "Indien er vandaag toch nog sneeuw valt, zullen we de hinder zoveel mogelijk trachten te beperken. We blijven waakzaam".

Normaal vluchtverkeer
Op Brussels Airport verlopen alle vluchten momenteel volgens het boekje. Toch kunnen er in de loop van de dag kleine vertragingen ontstaan. "Bij temperaturen die schommelen rond het vriespunt moeten vliegtuigen 'ontijzeld' worden", legt woordvoerder Jan Van der Cruysse uit. "Dat duurt per vliegtuig 10 tot 30 minuten en dat zou dus in de loop van de dag wel voor wat vertragingen kunnen zorgen".

Nieuwe sneeuw
In de Kempen en in de Ardennen blijft de sneeuw vandaag zeker liggen, in de rest van het land is hij aan het smelten. Op de meeste snelwegen is nu gestrooid. De politie wijst wel op het gevaar van ijzelvorming, vooral op de op- en afritten van autosnelwegen en op de secundaire wegen. Vanmiddag verwacht het KMI opnieuw sneeuw. Vanuit het noorden komt er een regenzone, later kan het opnieuw in het hele land gaan sneeuwen.



Statistisch
Vaak moeten we het in België doen met natte sneeuw en die blijft dan ook niet liggen. In het binnenland valt gemiddeld een keer in de tien jaar meer dan 20 centimeter sneeuw en een keer in de vijftig jaar meer dan 35 centimeter.

Rest Europa
Een groot deel van Europa werd geteisterd door het winterweer. In de Alpen is weer een pak verse sneeuw gevallen. In Duitsland gebeurden door een sneeuwstorm op een autoweg bij Osnabrück in een halfuur tijd zeker acht ongevallen, gelukkig enkel met gewonden. Ook in Polen veroorzaakte de eerste sneeuw veel ellende. Vallende takken van ondergesneeuwde bomen die op elektriciteitskabels gevallen zijn, deden die afknappen. In Finland krijgt iedereen de raad binnen te blijven door een enorme sneeuwstorm.



©Hln

Wilt u discussiëren dan verwijs ik jullie naar dit topic: Winterweer op komst?
  | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 12:49 uur, door Joyce.s
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
24 november 2008, 13:19 uur | Bericht #22597
Zelfs sneeuw in Spanje

Koude lucht vanaf de Noordpool heeft de afgelopen dagen op veel plaatsen in Europa sneeuw opgeleverd. In de Ardennen, het Duitse middelgebergte en de Alpen zijn diverse pistes al in gebruik genomen. Sauerland is het afgelopen weekend onder een laag van 20 tot 40 centimeter sneeuw bedolven. In de Alpen ligt nu 30 tot ruim 100 cm sneeuw.



In ons eigen land is de sneeuw menigeen ook niet ontgaan. Zondag viel 2 tot 5 centimeter en vandaag sneeuwt het ook nog hier en daar. De koude kantjes gaan er in onze omgeving de komende dagen echter af; de winter wordt tijdelijk uit ons land verdreven.

In Spanje wordt het de komende dagen juist kouder. Als daar een bui valt, kan deze gepaard gaan met sneeuw.

©Weathernews
Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
24 november 2008, 14:55 uur | Bericht #22608
Doden en overlast door sneeuw in Duitsland

Het winterse weer heeft in Duitsland twee levens geëist en voor veel overlast gezorgd. Dat heeft de politie maandag laten weten. In Soest in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen is in het weekeinde een 43-jarige man door bevriezing om het leven gekomen. In Sleeswijk-Holstein overleed een 59-jarige vrouw zondag door een combinatie van alcohol en kou.



Vijftien mensen raakten lichtgewond door een ongeval maandagmorgen met een bus in Nederbeieren. In de buurt van Haunersdorf in Beieren sloeg een tankwagen door de gladheid om. De chauffeur raakte lichtgewond. In Oostenrijk is het risico op lawines toegenomen door de grote hoeveelheid sneeuw die in het weekeinde is gevallen.

Bron:De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
24 november 2008, 15:57 uur | Bericht #22611
Helft meer oproepen bij wegenhulp door winterweer


De pechcentrales van Touring en VAB hebben 50 tot 60 procent meer oproepen gekregen dan anders, melden beide organisaties in een persbericht. De belangrijkste problemen van automobilisten zijn startproblemen, blikschade en platte banden. Door koude en vochtigheid krijgen heel wat automobilisten te maken met een platte batterij en platte gloeibougies.

Meer lekke banden
Touring stelde zondag een stijging vast van het aantal platte banden en het aantal getakelde auto's. "Door de hevige sneeuwval belandden zondag heel wat auto's in de gracht. Anderen reden lek omdat ze door de sneeuw de stoeprand niet konden zien", luidt het.

Boos op strooidiensten
Touring is overigens niet te spreken over het werk van de strooidiensten. "Door het feit dat zij laat in actie schoten, kwamen ook onze wegenwachters soms vast te zitten", zegt de organisatie. Daarnaast waren er ook ongeduldige autobestuurders die de pechstroken versperden. Touring wijst er nogmaals op dat de pechstroken niet gebruikt mogen worden tenzij voor pannes en urgenties.

Rijstijl aanpassen
Momenteel doet de grootste drukte zich volgens VAB voor in Ardennen en iets minder in de Kempen. De automobilistenvereniging waarschuwt dat er zich maandagmiddag nog winterse buien kunnen voordoen. Maandagnacht en dinsdagochtend is er kans op vrieskou en winterse buien, vooral in het oosten van het land. Vanaf woensdag wordt het zachter. Beide organisaties vragen automobilisten bij winters weer hun rijstijl aan te passen en ramen en lampen sneeuwvrij te houden voor een beter zicht en betere zichtbaarheid.

©Hln | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 12:49 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
25 november 2008, 00:22 uur | Bericht #22633
Sneeuw zorgt voor ellende in provincie Antwerpen


Door het slechte weer zijn er vanavond een tiental ongevallen met blikschade gebeurd op verschillende autowegen in de provincie Antwerpen. Dat meldt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Er vielen geen zwaargewonden, maar de ijzel en de vrieskou eisen toch hun tol.

De wegen liggen er op sommige plaatsen erg glad bij. Op de A12 in Stabroek en op de E34 in Postel waren er incidenten waarbij voertuigen van de weg raakten. Op de E19 aan de afrit Mechelen-Noord zorgde een ongeval voor verkeershinder. De afrit is daar versperd. Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt om vooral aan op- en afrittencomplexen en in bochten erg voorzichtig te rijden.

De hinder duurt vermoedelijk nog de hele nacht voort. Tegen de ochtendspits zou de temperatuur stijgen en is het ergste wellicht voorbij. Beeckman verwacht dan ook dat dat de spits morgenochtend normaal zal verlopen.

©Hln
  | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 12:49 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 183 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 183, lezen 3 mensen het topic "Monstergolven door botsing golfpatronen".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden