Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Leavenworth, KS; Wyandotte, KS.

20 May 2024 05:20:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Anderson, KS; Douglas, KS; Franklin, KS; Jefferson, KS.

20 May 2024 05:20:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harper, OK; Woods, OK; Woodward, OK.

20 May 2024 05:19:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, OK; Major, OK.

20 May 2024 05:19:08

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Cleveland, OK; Oklahoma, OK.

20 May 2024 05:19:07

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Canadian, OK; Cleveland, OK; McClain, OK; Oklahoma, OK.

20 May 2024 05:01:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, KS; Pottawatomie, KS.

20 May 2024 05:01:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bourbon, KS; Crawford, KS.

20 May 2024 05:01:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Johnson, KS; Linn, KS; Miami, KS.

20 May 2024 05:01:54

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Osage, KS; Shawnee, KS.

20 May 2024 04:55:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Anderson, KS; Douglas, KS; Franklin, KS; Jefferson, KS; Osage, KS; Shawnee, KS.

20 May 2024 04:55:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Anderson, KS; Coffey, KS; Douglas, KS; Franklin, KS; Osage, KS; Shawnee, KS.

20 May 2024 04:55:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, KS; Jackson, KS; Jefferson, KS; Osage, KS; Pottawatomie, KS; Shawnee, KS; Wabaunsee, KS.

20 May 2024 04:55:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alfalfa, OK.

20 May 2024 04:55:24

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Shawnee, KS; Wabaunsee, KS.

20 May 2024 04:55:24
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4
Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
11 januari 2009, 18:54 uur | Bericht #24318
IJsbaantje op Parade is geen succes

Het door de gemeente aangelegde ijsbaantje op de Parade in Den Bosch is geen succes gebleken.
Zondag waren er slechts enkele mensen die gebruik maakten van het gladde ijsbaantje. "De gemeente was eigenlijk net te laat", zocht Neeltje Brienksma van de oliebollenkraam op de Parade naar een reden. "De mensen zoeken nu liever de natuur op. Ze gaan liever schaatsen in het Bossche Broek of op de Oosterplas of IJzeren Man. Maar we weten nu wel voor een volgende keer dat het een succes kan zijn. Dan moet je op tijd beginnen met het aanleggen van het baantje."

Zolang het blijft vriezen, blijft het baantje aan de voet van de Sint-Jan liggen.

Bron:BrabantsDagblad
Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
11 januari 2009, 18:55 uur | Bericht #24319
Molentocht op maandag gaat toch niet door

Omdat de dooi maandag inzet en er ’s avonds mogelijk regen valt, wordt de Molentocht op maandag 12 januari, toch afgeblazen.
Dat heeft de organisatie zondagmiddag na overleg met de hulpdiensten besloten. Zaterdagavond kondigde de stichting Schaatsmolentochten Alblasserwaard nog optimistisch een nieuwe tourtocht aan, maar dat plan blijkt niet haalbaar.

De organisatie schat dat zaterdag 75.000 tot 100.0000 mensen op het ijs in de Alblasserwaard hebben geschaatst en gestaan. Deze belasting en het te verwachten weer beïnvloeden het ijs dermate negatief dat de organisatie een nieuwe tocht niet verantwoord vindt.

Bron:AD.nl
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 januari 2009, 20:38 uur | Bericht #24325
Het schaatssprookje is voorbij

Het is afgelopen met de schaatspret. Dit weekend stond menig Nederlander nog op het ijs, maar volgens het KNMI gaat het vanaf maandag dooien. De officiële toertochten trokken ook zondag opnieuw tienduizenden schaatsliefhebbers. Maar ook op slootjes en meren was het super druk.

Van Nederland naar België
Naast de twintig toertochten vandaag georganiseerd door de KNSB, kon men zondag voor het eerst in 12 jaar van Zeeuwse Sluis naar het Belgische Brugge schaatsen met de schaatstocht Sluis Brugge Sluis. Duizenden mensen schreven zich in voor deze bijzondere tocht. De politie sprak van een gezellige sfeer, maar een straf windje.



Ziekenhuizen: drukker dan zaterdag
Toch was het vandaag niet voor iedereen een pretje. Tientallen mensen moesten het, net als zaterdag, bekopen met een buil op het hoofd, een kneuzing of een botbreuk. Op de eerste hulp afdeling van het VU-medisch centrum in Amsterdam was het zondag veel drukker dan de dagen ervoor. Ook bij andere ziekenhuizen was het aanpoten voor het medische personeel.

Minister
Eén van deze gevallen was minister Eimert van Middelkoop van Defensie. Hij had bij zijn schaatstocht van de Rottermerentocht zijn pols gebroken en moest worden gegipst.

Dooi maakt einde aan tochten
De eerder aangekondigde Schaatsmolentocht van 12 januari door de Alblasserwaard gaat niet meer door. Dat heeft de organisatie na overleg met de hulpdiensten besloten. De reden om de tocht op maandag niet te laten doorgaan is de weersverwachting in combinatie met de kwaliteit van het ijs.



De organisatie schat dat vandaag zo’n 100.000 mensen op het ijs in de Alblasserwaard hebben geschaatst en gestaan. Deze belasting en het te verwachten weer beïnvloeden het ijs dermate negatief dat de organisatie een nieuwe tocht niet verantwoord vindt. Er zullen daardoor op 12 januari langs de route dus geen kluunplaatsen zijn ingericht, er zal geen EHBO op het ijs staan en eventuele wakken niet zullen gemarkeerd zijn.

©Blik op Nieuws
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 januari 2009, 21:45 uur | Bericht #24334
Schaatsweer maakt ons socialer

Nederland kwam zichzelf tegen op het ijs. Dat was geen slechte gewaarwording. We waren socialer, praatten meer dan ooit met wereldvreemden, schaatsten terug om een gevallen medemens weer op de been te helpen. We lieten zelfs andere schaatsers voorgaan bij de stempelpost of de koek-enzopie. We genoten ook meer van ons eigen land, dat vanaf het water en dus ook vanaf bevroren water op heel veel plaatsen heel erg mooi is.



Oude of bestaande merken en iconen beleefden een wederopstanding. We omarmden de Ankeveense Plassen, namen de Biesbosch weer op in ons nationale bewustzijn, keken vertederd naar Friese doorlopers of houten noren en als vegetariër ergerde ik me geen moment aan die opzichtige Unox-mutsen.

Nederland was dagenlang weer blij met zichzelf en misschien duurt het nog wel even. De aanval op het Leger des Heils dat het waagt in onze buurt aan opvang te doen, deze ultieme verhuftering komt in de maagdelijk witte wereld bijna als ongelofelijk over.

Zijn wij dat ook? Ja, dat zijn wij vooral de laatste jaren. Nederland wordt pas warmer als het ijskoud is. Of kunnen we iets van het schaatsgevoel vasthouden? Rood-WIT-Blauw!

©AD
Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
12 januari 2009, 12:30 uur | Bericht #24353
Vijf schaatstoertochten afgelast

Van de zes schaatstoertochten op natuurijs die maandag zouden plaatsvinden, gaat er slechts één door: de tocht Sluis-Brugge-Sluis in Zeeland en Vlaanderen. Dat meldt de schaatsbond KNSB. De vijf andere toertochten zijn afgelast doordat het ijs vanwege de dooi niet goed genoeg meer is.

Al deze toertochten stonden gepland in Zuid-Holland. "Daar waren ze nog hoopvol gestemd", zegt een woordvoerder van de KNSB. Zondag vonden nog 24 door de KNSB goedgekeurde toertochten plaats en was het erg druk op de Nederlandse sloten en plassen. Ziekenhuizen hadden het dit weekeinde druk door de ijspret.

Ook op de wegen naar de toertochten was het druk. Op een aantal plaatsen ontstond een verkeerschaos. De KNSB stelt 'zoals altijd na evenementen' de toertochten te gaan evalueren. In de draaiboeken voor de toertochten zal na de evaluatie wel een en ander worden aangepast, maar ook dat gebeurt altijd, vertelt de zegsvrouw van de KNSB.

Bron:Nieuws.nl
Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
12 januari 2009, 12:31 uur | Bericht #24354
IJssurfer niet bang, wel snel op zijn zelfgemaakte plank

Een simpele plank, in een driehoek gezaagd. Aan de onderkant twee scherpe ijzers op het achterste gedeelte en een wat ronder bot ijzer in de punt aan de voorkant. Surfzeil erop, helm op en gaan.

Het gevaarte waarmee Leo Reijm uit Krimpen aan den IJssel gisteren op de surfplas zijn opwachting maakte, heeft hij al zo’n dertig jaar geleden in elkaar gezet. Voor het eerst sinds jaren kon hij zijn plank weer tevoorschijn halen om met een noodvaart de plas over te surfen. Of is het toch meer schaatsen?

Bang moet je niet zijn, gezien de snelheid waarmee hij over het ijs scheert. Want remmen, dat gaat niet. ,,Gewoon oploeven’’ En natuurlijk hopen dat er niemand in de weg staat. Op de surfplas van Krimpen aan de Lek is daar, ondanks het bekijks dat Reijm trok, in elk geval genoeg ruimte voor. ,,Heerlijk,’’ puft de Krimpenaar na een paar rondjes. Koud heeft hij het niet. Dit weer mag van hem best nog even blijven.

Bron:AD.nl
Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
12 januari 2009, 13:19 uur | Bericht #24356
Jongeren schaatsen voor Israël

In Amstelveen komen maandagmiddag jongeren samen om hun solidariteit te uiten voor een veilig Israël. De jongeren staan op de schaats onder het motto sjaal-om, afgeleid van het Hebreeuwse shalom, dat vrede betekent.

Met de schaatsactie zeggen de jongeren geld in te willen zamelen voor zowel Israëlische als Palestijnse slachtoffers van het conflict in de Gazastrook. Volgens de deelnemers, die aangesloten zijn bij joodse, christelijke en andere maatschappelijke jongerenorganisaties, is het in het belang van alle burgers dat er een duurzaam bestand komt.

Een woordvoerder van het organiserende Centrum Informatie Documentatie Israël Jongeren (CiJO) stelt dat het om een lastminuteactie gaat. "We verwachten zo'n vijftig schaatsers, maar het kunnen er net zo goed 150 zijn." Eventuele dooi zou geen roet in het eten gooien. "Als het moet, slaan we het schaatsen over en beginnen we meteen aan de koek en zopie."

Bij de actie is een aantal prominenten aanwezig. Volgens de woordvoerder hebben Frits en Barbara Barend toegezegd de actie bij te wonen. De Amstelveense wethouder Frans Hellendal geeft rond 15.00 uur namens het college van burgemeester en wethouders het startsein.

Bron:Nieuws.nl
Terug naar boven
1 2 3 4
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.858 topics, welke bij elkaar 448.381 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 411 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 411, lezen 14 mensen het topic "Discussie omtrent de zonnestorm".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden