Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Mar 2021 12:01:08

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

4 Mar 2021 10:59:33

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Mar 2021 10:59:05

De kaart T850 pluim Brussel is bijgewerkt.

4 Mar 2021 09:59:08

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Limburg.

4 Mar 2021 09:30:03

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Mar 2021 05:59:05

Het zicht bij Gilze Rijen is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

4 Mar 2021 05:57:30

Het zicht bij Woensdrecht is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

4 Mar 2021 05:57:30

Het zicht bij Volkel is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

4 Mar 2021 05:57:29

Het zicht bij Vlissingen is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

4 Mar 2021 05:57:29

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Mar 2021 05:01:05

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Mar 2021 05:01:03

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

4 Mar 2021 03:59:05

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Mar 2021 23:59:42

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Mar 2021 23:59:42
Actueel
1 / 4

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Voorspel de winter!

Hoeveel vorst? Hoeveel sneeuw?

Fotowedstrijd Winter

Stuur jouw foto in en win!

Winter discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 maart 2009, 07:57 uur | Bericht #26707
Zeker 50 doden door gebarsten dam in Indonesië


In een buitenwijk van Jakarta zijn ten minste 50 mensen om het leven gekomen toen een dijk het begaf na de overvloedige regenval. Ze verdronken in het water. "Honderden huizen werden overspoeld, tientallen huizen zijn zwaar beschadigd. Het was net een kleine tsunami", zegt Rustam Pakaya van het ministerie van Gezondheid.

Het preciese aantal vermisten is nog niet gekend. De politie is op zoek naar meer slachtoffers. De dijkbreuk deed zich voor rond 3.00 uur lokale tijd. In de woonwijken Cirendeu en Tangerang steeg het water plots 1,5 tot 2 meter.©Hln | Gewijzigd: 21 april 2017, 17:51 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 maart 2009, 16:46 uur | Bericht #26720
Dambreuk Jakarta doodt 58 mensen

Zeker 58 bewoners in een buitenwijk van Jakarta zijn donderdagnacht verdronken, toen een ‘kleine tsunami’ de wijk overspoelde nadat de dam van een nabijgelegen stuwmeer was doorgebroken.

'Bewoners lopen vrijdagochtend verdwaasd door het kniehoge modderwater, op zoek naar familieleden, buren en overgebleven huisraad. Reddingsteams zijn de hele dag in de weer om slachtoffers van daken te evacueren en lijken te bergen in ondergelopen huizen en onder het met modder bedekte puin. Tientallen mensen zijn nog vermist. Zeker driehonderd huizen in een radius van een kilometer van de dam zijn ondergelopen en vernield door de immense watermassa, aldus Rustam Pakaya van het nationale crisisteam. Hij omschrijft de dambreuk als een ‘kleine tsunami’.De dam van het stuwmeer Situ Gintung liep over en brak donderdagnacht met een luide klap rond vier uur door, na een urenlange wolkenbreuk. Ruim tweeduizend bewoners uit de wijk Cirendeu in Zuid Jakarta werden in hun slaap overvallen door de bruinachtige watermassa die op sommige plaatsen zeker zes meter hoog was. Tal van woningen storten als kaartenhuizen in elkaar. Enkele omwonenden die het water door de aarden damwand zagen sijpelen konden nog op tijd vluchten. Setyo Mulyani werd gewekt door de sirene. Hij had geen tijd meer om de auto te starten en zocht een veilig heenkomen op de tweede verdieping. Anderen klommen het dak op om de kolkende watermassa te ontvluchten. De 27 jarige Putut moest machteloos toekijken hoe eerst zijn vrouw en toen ook zijn zes maanden oude baby uit zijn handen werden gerukt. Ook de zestigjarige Odang bleef berooid achter: hij moest vrijdagmiddag zeven familieleden begraven, waaronder zijn vrouw, drie kinderen, twee schoondochters en een kleinkind.

Het 2,1 hectare stuwmeer Situ Gintung bij het sportcomplex ISCI is inmiddels helemaal leeg. Het stuwmeer is gebouwd in 1933 in de Nederlandse koloniale tijd en bevat normaliter zo’n twee miljoen kuub water. Het meer dat vroeger midden in een kilometersbrede groenzone lag, is nu bijna tot aan de rand omring door oprukkende woonwijken. Omwonenden vermoeden dat achterstallig onderhoud de ramp heeft veroorzaakt. ‘Het onderhoud van dijken en dammen in Jakarta is achterop geraakt, 25 jaar geleden was de laatste opknapbeurt,’ bevestigt de Nederlandse waterspecialist Jan Jaap Brinkman. Hij waarschuwt al jaren tegen de toenemende gevaren van overstromingen, dam en dijkbreuken. ‘Dit is wat er gebeurt als je het waterbeheer niet op orde hebt.’ De urbane wildgroei, het gebrek aan ruimtelijke ordening en achterstallig onderhoud vormen een ‘dodelijke’ combinatie. Brinkman voorspelt nog meer onheil nu Jakarta steeds verder onder de zeespiegel wegzakt. ‘Dit meer was in ongeveer tien minuten leeg, maar de zee raakt nooit leeg.’

©AD
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
28 maart 2009, 09:32 uur | Bericht #26732
Dodental dambreuk Jakarta loopt op

Het dodental door de dambreuk bij Jakarta vrijdagochtend is opgelopen tot zeker 67. Meer dan honderd mensen worden nog vermist. Dit is zaterdag van een officiële Indonesische bron vernomen.

Een medewerker van het ministerie van Volksgezondheid zei vrijdag dat ongeveer vijfhonderd huizen zijn verwoest of onder water staan. Het water van het meer Situ Gintung overstroomde Cireundeu en Ciputat om 02.00 uur (plaatselijke tijd) en verraste de bewoners in hun slaap. Volgens een overlevende was de ramp ,,als een tsunami''. De dambreuk kwam na uren van zware regenval en harde wind, waardoor tal van bomen ontwortelden en de verouderde dam het begaf.

Na de dambreuk rolde een vloedgolf van bruin water en modder over de laaggelegen woonwijken. Op sommige plekken kwam het water zes meter hoog te staan. Mensen vluchtten naar de daken van hun huizen en wachten er op redding. Volgens een politiewoordvoerder is de precieze oorzaak van de dambreuk nog niet duidelijk. Door hevige regenval in de afgelopen periode stond het water hoger dan gebruikelijk in het Situ Gintung-meer.

©De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
28 maart 2009, 10:17 uur | Bericht #26735
Al 77 doden na dambreuk in Indonesië


Het aantal doden als gevolg van de dambreuk bij Jakarta is opgelopen tot zeker 77. Zeker honderd mensen zijn nog vermist. Het water is inmiddels gezakt. Honderden soldaten, politiemensen en vrijwilligers proberen zich een weg te graven door de modder en het afval om overlevenden te vinden.

Een universiteit in de omgeving doet dienst als opvangcentrum. De ziekenhuizen in de omgeving stromen vol met gewonden. Vrijdag liep een stuwmeer leeg over een woonwijk in de Indonesische hoofdstad na de dambreuk, die het gevolg was van overvloedige regenval. De meeste bewoners lagen te slapen. Honderden huizen liepen onder. Sommige bewoners spraken van een minitsunami en zeiden dat de autoriteiten waarschuwingssignalen hadden genegeerd.De dam, die dateert van het begin van de vorige eeuw, beschermde een stuwmeer dat werd gevoed door de rivier de Pesanggrahan. Het meer bevatte zo'n twee miljoen kubieke meter water.

©Hln | Gewijzigd: 21 april 2017, 17:52 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 maart 2009, 09:39 uur | Bericht #26784
Dodental dambreuk Jakarta loopt op

Het dodental door de dambreuk bij de Indonesische hoofdstad Jakarta is opgelopen tot 93. Meer dan honderd mensen worden nog vermist. Dit heeft een officiële Indonesische bron zondag laten weten.

Een woordvoerder van het ministerie van Gezondheid zei eerder dat naast de doden ongeveer 180 mensen gewond zijn geraakt. Door de dambreuk stortten honderden gebouwen in. Honderden reddingswerkers zoeken zondag nog altijd naar de vermisten.

Het water van het meer Situ Gintung overstroomde Jakarta's voorsteden Cireundeu en Ciputat vrijdag om 02.00 uur (plaatselijke tijd) en verraste de bewoners in hun slaap. Volgens een overlevende was de ramp ,,als een tsunami''. De dambreuk kwam na uren van zware regenval en harde wind, waardoor tal van bomen ontworteld raakten en de verouderde dam het begaf.

De Situ Gintung-dam is in 1933 gebouwd. Indonesië was toen nog een kolonie van Nederland.

©De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 maart 2009, 13:06 uur | Bericht #26793
Vermoedelijk 200 doden bij dambreuk in Indonesië


Bij de dambreuk in Indonesië zijn vermoedelijk meer dan 200 mensen om het leven gekomen. Het officiële dodentol stond vandaag op 96. Er worden nog zeker 131 mensen vermist en meer dan 190 slachtoffers liggen met verwondingen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit een nieuwe balans, vrijgegeven door de ordediensten.

De dambreuk vond plaats in de Tangerang regio, ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Indonesische hoofdstad Jakarta. Ze veroorzaakte een enorme vloedgolf, waarbij honderden huizen werden overspoeld en tientallen mensen werden meegesleept door de golven.

De dam, die gebouwd werd onder het Nederlandse koloniale bewind in 1933, begaf het na een hevige regenbui. Volgens de Indonesische milieu-organisatie Whali is het drama te wijten aan de onverschilligheid van de regering.

©Hln | Gewijzigd: 21 april 2017, 17:52 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.260 topics, welke bij elkaar 445.184 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.296 leden.
Het nieuwste lid is Willsmith00.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1604 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1604, lezen 9 mensen het topic "​Landing geslaagd, test mislukt: Starship SN10 van SpaceX ontploft alsnog".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Voorspel de winter!

Hoeveel vorst? Hoeveel sneeuw?

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Winter discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Fotowedstrijd Winter

Stuur jouw foto in en win!

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden