Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hillsborough, FL; Pasco, FL; Pinellas, FL.

14 May 2024 17:08:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Appling, GA; Wayne, GA.

14 May 2024 14:13:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Appling, GA; Bacon, GA; Pierce, GA; Wayne, GA.

14 May 2024 14:01:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Appling, GA; Bacon, GA; Pierce, GA; Ware, GA; Wayne, GA.

14 May 2024 13:50:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atkinson, GA; Bacon, GA; Coffee, GA; Ware, GA.

14 May 2024 13:31:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atkinson, GA; Bacon, GA; Clinch, GA; Coffee, GA; Ware, GA.

14 May 2024 13:13:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Berrien, GA; Cook, GA; Lanier, GA; Lowndes, GA.

14 May 2024 13:04:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atkinson, GA; Clinch, GA; Ware, GA.

14 May 2024 13:04:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atkinson, GA; Clinch, GA; Echols, GA; Ware, GA.

14 May 2024 12:56:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Columbia, FL; Hamilton, FL; Suwannee, FL; Clinch, GA; Echols, GA.

14 May 2024 12:34:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Berrien, GA; Brooks, GA; Colquitt, GA; Cook, GA; Lanier, GA; Lowndes, GA.

14 May 2024 12:34:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, FL; Madison, FL; Berrien, GA; Brooks, GA; Colquitt, GA; Cook, GA; Lanier, GA; Lowndes, GA; Thomas, GA.

14 May 2024 12:04:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, FL; Gulf, FL; Holmes, FL; Jackson, FL; Liberty, FL; Washington, FL.

14 May 2024 11:19:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bay, FL; Calhoun, FL; Gulf, FL; Holmes, FL; Jackson, FL; Liberty, FL; Washington, FL.

14 May 2024 10:54:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baldwin, AL; Mobile, AL.

14 May 2024 07:32:58
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 mei 2009, 17:59 uur | Bericht #6278
300 congresgangers vluchten na wolkbreuk in Brussel



Het internationale fietscongres Velocity in Tour & Taxis in Brussel is deze namiddag stilgelegd omdat de hal waar het evenement plaatsvond onder water kwam te staan na een wolkbreuk boven de hoofdstad. Zo'n 300 congresgangers moesten vluchten. Ook de parking rond het gebouw staat blank, zo meldt een ooggetuige aan het persagentschap Belga. De zware regenbuien stortten ook de Brusselse avondspits in een enorme verkeerschaos. Onder meer de cruciale Leopold II-tunnel op de kleine ring moest afgesloten worden. Ook op de grote ring zijn de files langer dan normaal.

Regende binnen
Volgens Annemie Maes, een deelnemer aan het congres Velocity, regende het gewoon binnen in het gerenoveerd gebouw op Tour & Taxis dat nu dienst doet als evenementenhal. "De 300 aanwezigen moesten letterlijk vluchten tijdens de laatste presentatie van de dag. Alle elektrische apparatuur, zoals lampen, projectoren en microfoons, begonnen te knetteren. De elektriciteit werd snel afgesloten om erger te voorkomen. De congresgangers dropen dan maar af en slechts enkele moedigen waren nog aanwezig voor de fietstochten die normaal na de laatste spreker op het programma stonden."

Tunnels dicht
De plensbuien die rond 15u de hoofdstad begonnen te teisteren, veroorzaakten ook enorme verkeersproblemen. Door wateroverlast moesten een aantal tunnels een tijdje dicht voor alle verkeer en in beide richtingen. Het verkeer moest bovengronds omrijden en dan leidde toch ellenlange files. Rond 17u30 stond er een monsterfile van aan de Hallepoort tot aan de Leopold II-tunnel, die rond die tijd terug open ging voro het verkeer.

bron: demorgen.be | Gewijzigd: 10 februari 2017, 13:49 uur, door Joyce.s
pietjelol
Lid
Woonplaats: Hoorn
Berichten: 1511
Lid sinds: 6 apr. 2009
14 mei 2009, 18:18 uur | Bericht #6266
ik hoop echt heel erg dat wij ook van dat onweer krijgen.
wordt ik ook een een keertje blij

Waarom deze advertentie?
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 mei 2009, 19:54 uur | Bericht #6220
Brandweer rond Gent krijgt tientallen oproepen wateroverlast

De wolkbreuk vanavond zorgt bij de brandweerkorpsen in het Gentse arrondissement voor tientallen oproepen voor wateroverlast. Het gaat vooral om ondergelopen kelders of garages, maar ook een school en een bedrijf in Mariakerke liepen aanzienlijke schade op.
De Gentse brandweer moest onder meer uitrukken in het centrum van Gent, deelgemeenten Mariakerke en Gentbrugge, en Sleidinge bij Evergem. In de Kalestraat in Mariakerke moet de brandweer water wegpompen uit een bouwbedrijf. Ook de school VISO aan de Industrieweg heeft te kampen met wateroverlast.

bron: demorgen.be
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 mei 2009, 22:09 uur | Bericht #6032
Hevige regenval zorgt voor problemen

Op de verschillende snel- en ringwegen rond Brussel en Leuven ondervindt het verkeer donderdagavond zware hinder door de overvloedige regenval. Het treinstation van Leuven werd getroffen door een blikseminslag en dat zorgt voor vertragingen. Ook in de rest van het land zijn er problemen door hevige regenbuien. De Federale Wegpolitie meldt een modderstroom op de E314 tussen Lummen en Leuven ter hoogte van het universitair ziekenhuis Gasthuisberg. Op de E40-autosnelweg tussen Brussel en Leuven zijn ongevallen gebeurd in Boutersem en Haasrode. In beide gevallen ging het enkel om blikschade en was de weg snel vrijgemaakt.



Nog op de E40 tussen Brussel en Leuven is er wateroverlast, zowel in Zaventem als op verschillende plaatsen tussen Zaventem en Heverlee. Op de Brusselse ring zorgt het water dan weer voor hinder in Wezembeek-Oppem en Sint-Stevens-Woluwe.In Beersel heeft de regen op de buitenring voor een wegverzakking gezorgd. Op al die plaatsen dringt de Wegpolitie erop aan dat bestuurders hun snelheid zouden matigen en de nodige voorzichtigheid aan de dag zouden leggen.

Station Leuven getroffen door blikseminslag
Het treinstation van Leuven werd getroffen door een blikseminslag en dat veroorzaakt ernstige hinder voor het treinverkeer naar en van Leuven. De bliksem trof een onderstation dat de stroomvoorziening naar de bovenleidingen verzorgt. Door het euvel zijn verschillende van de negen treinsporen niet beschikbaar, al is het niet onmiddellijk duidelijk hoeveel dat er zijn, aldus Infrabel, de infrastructuurbeheerder van de Belgische spoorwegen. De technici van Infrabel zijn druk in de weer om de stroomtoevoer te herstellen maar het is nog niet duidelijk hoe lang dat zal duren. Ondertussen kampt het treinverkeer van en naar Leuven met vertragingen van twintig tot dertig minuten.

Honderdtal oproepen in Wervik en Roeselare
De wateroverlast in West-Vlaanderen bleef donderdagnamiddag vooral beperkt tot bepaalde delen van Zuid-West-Vlaanderen. In Wervik en Roeselare kreeg de brandweer meer dan honderd kleinere meldingen binnen. In Roeselare stond de parking van de Euro shop blank en sijpelde een deel van het water de winkelruimte binnen. Ook het Heilig Hartziekenhuis campus Wilgenstraat in Roeselare kreeg water binnen, maar zonder veel erg.

Hevige regenbuien staken rond 16.00 uur donderdagmiddag de Franse grens over. In Wervik viel het water meteen met bakken tegelijk neer, vooral in het centrum. Even later kreeg de Roeselaarse brandweer tal van meldingen, tot nu toe zijn er al zeventig meldingen binnengekomen. In Kortrijk bleef het dan weer zeer kalm. In De Haan was er een probleem in het Zeepreventorium en bij andere brandweerkorpsen in de provincie bleven de meldingen beperkt tot geen of enkele meldingen.

Bron: De Standaard
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
15 mei 2009, 00:09 uur | Bericht #5934
Station Leuven getroffen door blikseminslag

Het treinstation van Leuven is vanavond getroffen door een blikseminslag en dat veroorzaakt ernstige hinder voor het treinverkeer naar en van Leuven. Dat meldt Infrabel, de infrastructuurbeheerder van de Belgische spoorwegen. Het technische mankement is inmiddels verholpen, maar vertragingen lopen op tot een uur. Op de luchthaven van Zaventem zorgde een blikseminslag ook voor vertraagde vluchten, tot twee uur.

Onderstation geraakt
De bliksem trof een onderstation dat de stroomvoorziening naar de bovenleidingen verzorgt. Door het euvel zijn verschillende van de negen treinsporen niet beschikbaar, al is het niet onmiddellijk duidelijk hoeveel dat er zijn, aldus Infrabel.

Tot dertig minuten vertraging
De technici van Infrabel zijn druk in de weer om de stroomtoevoer te herstellen maar het is nog niet duidelijk hoe lang dat zal duren. Ondertussen kampt het treinverkeer van en naar Leuven met vertragingen van twintig tot dertig minuten.

©Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
15 mei 2009, 00:12 uur | Bericht #5908
"Plotse regenval normaal voor tijd van het jaar"


De plotse en vaak hevige regenval die vandaag ons land teistert, is normaal voor deze tijd van het jaar. Dat stelt weerdeskundige Eddy De Mey. Volgens De Mey ligt het gebrek aan luchtstroming hoog in de atmosfeer aan de basis van de buien die zeer hevig, maar ook zeer plaatselijk zijn.

De treksnelheid op grote hoogte is gewoon te laag, waardoor de buien lang boven hetzelfde gebied blijven hangen en daar alles over uitstorten. Morgen verwacht De Mey alvast beterschap en dit weekend zou het voor het grootste deel droog blijven. De meest getroffen gebieden waren West-Vlaanderen en het gedeelte van Oost-Vlaanderen ten westen van Gent. Een andere regenzone in het centrum van het land zorgde dan weer voor overlast in het centrum van het land en boven Brussel.

Ook Wallonië werd zwaar getroffen. Momenteel regent het ook boven de provincie Antwerpen, maar daar zou de hinder beperkt blijven. Het ergste zou inmiddels voorbij zijn. Qua volumes is het volgens Eddy De Mey moeilijk om uitspraken doen.

"Omdat de buien zo plaatselijk zijn, kan er in een deel van een gemeente 1 liter regen vallen, en even verderop 20 liter", vertelt de weerman. Voor de boeren is de regen alvast welkom. De laatste weken viel er geen druppel water uit de hemel, en dat zorgde voor een kurkdroge bodem.

"Elke bui is zijn geld dubbel en dik waard voor de woestijngrond die er lag", verklaart De Mey. Voor de komende periode worden er zaterdag nog plaatselijke buien verwacht en zondag zou het droog blijven. Volgende week blijft het van maandag tot en met woensdag vermoedelijk droog met temperaturen boven 20 graden. Donderdag en vrijdag is er opnieuw kans op onweders.

©Hln | Gewijzigd: 10 februari 2017, 13:50 uur, door Joyce.s
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
15 mei 2009, 12:23 uur | Bericht #6844
Wateroverlast treft Waals-Brabant, in Namen enkel Gembloux getroffen

In Waals-Brabant is de brandweer van Waver vanochtend nog steeds aan de slag na het hevige onweer van gisteravond. In Rixensart en Genval moesten de brandweerlieden vannacht een vijftigtal keer uitrukken. Het meer van Genval stroomde over en de aangrenzende straten liepen onder.

De brandweermannen van Eigenbrakel waren deze ochtend nog in de weer in Lasne, waar bepaalde wijken onder water kwamen te staan.

Modderstromen
In de provincie Namen lijkt enkel de streek van Gembloux zwaar getroffen te zijn. Volgens de brandweer hadden twee straten in Lonzée bijzonder te lijden onder de regen. De brandweer van Gembloux moest ingrijpen voor modderstromen afkomstig van aardappelvelden. Ook werden twee huizen volledig verwoest en liepen talrijke kelders onder.

©Hln
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
15 mei 2009, 12:36 uur | Bericht #6841
Waterellende door hevige regenval

Als gevolg van het hevige onweer donderdagavond, hebben verschillende delen van het land te maken met wateroverlast. In West-Vlaanderen zijn vooral Roeselare en Zuid-West-Vlaanderen getroffen door het noodweer. In Oost-Vlaanderen werd de brandweer van Gent en Oudenaarde overstelpt met oproepen voor ondergelopen kelders, straten, garages en verstopte dakgoten.



In Gent waren de problemen het grootst in het centrum en in de wijk de Brugse Poort. Het VISO, een secundaire grafische school, liep onder water. Ook in Oudenaarde, Geraardsbergen en in Zele moest de brandweer voortdurend uitrukken. Een bedrijvenpark in Mariakerke kreeg met watoverlast te kampen. In Oudenaarde stond tapijtenproducent Domo voor een groot deel blank.

West-Vlaanderen
In Wervik en Roeselare kreeg de brandweer meer dan honderd kleinere meldingen binnen. In Roeselare stond de parking van de Euro shop blank en sijpelde een deel van het water de winkelruimte binnen. Ook het Heilig Hartziekenhuis campus Wilgenstraat in Roeselare kreeg water binnen, maar zonder veel erg. Hevige regenbuien staken rond 16.00 uur donderdagmiddag de Franse grens over. In Wervik viel het water meteen met bakken tegelijk neer, vooral in het centrum. Even later kreeg de Roeselaarse brandweer tal van meldingen. In Kortrijk bleef het dan weer zeer kalm. In De Haan was er een probleem in het Zeepreventorium en bij andere brandweerkorpsen in de provincie bleven de meldingen beperkt tot geen of enkele meldingen.

Antwerpen
In de provincie Antwerpen is de schade door door de hevige regenval beperkt gebleven. De grootste hinder was er op de Antwerpse ring richting Gent ter hoogte van Antwerpen-West, waar door de regen drie rijstroken onderliepen. Twee daarvan raakten versperd en moesten door de brandweer weer vrijgemaakt worden. In Sint-Job-in-’t-Goor bij Brecht werd een woning getroffen door de bliksem en vloog een elektriciteitskast in brand. De brandweer van Mechelen kreeg vijf oproepen voor ondergelopen straten en in Lier waren dat er drie. Beide korpsen spreken van bijzonder weinig hinder. De Kempen werden niet getroffen. Zowel in Turnhout als in Geel kreeg de brandweer geen oproepen.

Vlaams-Brabant
Op de verschillende snel- en ringwegen rond Brussel en Leuven ondervond het verkeer donderdagavond zware hinder door de overvloedige regenval. In Beersel zorgde de regen op de buitenring voor een wegverzakking. In het treinstation van Leuven had een blikseminslag de stroomtoevoer naar een aantal sporen onderbroken, wat zorgde voor vertragingen van twintig tot dertig minuten. Ook de Brusselse brandweer kreeg donderdagnamiddag een honderdtal oproepen voor wateroverlast. Het centrum van Brussel zelf werd het ergst getroffen, naast enkele straten in Anderlecht en Sint-Jans-Molenbeek.

©De Standaard
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.858 topics, welke bij elkaar 448.380 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 59 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 59, lezen 2 mensen het topic "Winter 2009 discussietopic deel 2".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden