Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Morgan, CO; Washington, CO.

25 Apr 2024 23:07:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, SD; Fall River, SD.

25 Apr 2024 23:07:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, SD.

25 Apr 2024 22:43:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kit Carson, CO; Sherman, KS.

25 Apr 2024 22:43:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 21:13:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, KS; Osage, KS.

25 Apr 2024 21:08:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Converse, WY; Niobrara, WY.

25 Apr 2024 20:36:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 20:07:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Morris, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 19:59:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geary, KS; Riley, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 18:59:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geary, KS; Riley, KS.

25 Apr 2024 18:33:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mitchell, KS; Osborne, KS.

25 Apr 2024 16:54:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:44:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS; Republic, KS.

25 Apr 2024 15:29:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Perry, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:29:40
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Kevin
Lid
Woonplaats: 's-Hertogenbosch
Berichten: 3945
Lid sinds: 28 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 mei 2009, 15:00 uur | Bericht #29024
Eventjes kijken op de buienradar. Een veelgebruikte term van de afgelopen jaren. Al was dit ook wel een geweldige uitvinding. De (gratis) neerslagradar. En eentje die accuraat en niet zo ver achter liep. Natuurlijk is het voor ons weerliefhebbers ideaal. In onweersrijke situatie’s hoeven we maar eventjes de buienradar te bekijken of er onweer zo ja in de buurt zit of dan wel onze kant op komt. Zelfs al zit het pas in Noord-Frankrijk dan kunnen we nog zien of dit onweer naar ons toe komt. Of juist zoals vaker het geval is Duitsland in trekt. Je kunt eigenlijk tot bijna in precisie nauwkeurig zeggen wanneer en hoelaat het bij jou gaat regenen.


bron


Soms dan kun je ook van radarbeelden genieten, zo geniet ik nog altijd van de beelden van 17 Juli 2004 toen die waanzinnige rolwolk over ons land trok. Een langgerekte sliert kon je op de radar herkennen, het gave aan deze weerdag was dat aan de voorzijde je op de radar gewoon zwarte pitten (ander radarsysteem dan buienradar) kon zien dus waar het echt met bakken uit de hemel kwam vallen! Bizar weertje dus en dan die rolwolk maakte het compleet. Ik zou zeggen dat het weer tijd word voor zulk weer!


bron



bron
Laten we hopen dat we nog veel kruisjes op de buienradar dit jaar krijgen te zien. Dan hebben we lekker veel onweer gehad deze zomer!


Het leven als een onweersliefhebber is vergelijkbaar met het leven van een pornoacteur. Beide personen krijsen en kreunen bij hun liefhebberij!
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 mei 2009, 15:07 uur | Bericht #29027
Prachtig stukje Kevin. Alleen ik ben niet zo kapot van de buienradar. De metingen die ze verrichten kloppen gewoon niet. Dat hebben ze afgelopen winter nog maar eens bewezen.
Waarom deze advertentie?
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
18 mei 2009, 15:27 uur | Bericht #29029
Komen alle buienradars die je van Nederland vind niet allemaal van dezelfde bron. De doppler-installaties bij De Bilt en Den Helder? Dat zou betekenen dat ofwel de doppler-installaties niet goed geplaatst zijn of niet goed werken. En het kan ook nog zo zijn, dat de software die gebruikt wordt, niet goed de data uitleest/weergeeft...hmmmz
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 mei 2009, 15:30 uur | Bericht #29031
Mja dat zou je zeggen maar het is wel raar dat andere radars het wel aangeven en buienradar niet.
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
18 mei 2009, 15:52 uur | Bericht #29032
Citaat van Verwijderde_gebruiker_01, maandag 18 mei 2009, 15:30 uur Mja dat zou je zeggen maar het is wel raar dat andere radars het wel aangeven en buienradar niet.

Ja heb je wel gelijk in, je ziet vaker op de radar op KNMI website toch meer staan dan op de buienradar van buienradar.nl
marsel
Lid
Woonplaats: Woensdrecht
Berichten: 642
Lid sinds: 28 jul. 2006
26 augustus 2009, 14:06 uur | Bericht #49527
Tja buienradar is inderdaad een belangrijke bron van rescente weersinformatie voor ons (on)weer liefhebbers. Toch, kijk ik altijd met een beetje heimwee terug naar de tijden waarin we deze waardevolle informatiebron nog niet hadden.
De wereld is door internet een stuk kleiner geworden en als je wilt kun je nu zonder problemen het weer over de hele planeet tot in den treuren volgen. Met de komst van gemakkelijk te verkrijgen informatie via internet is uiteraard hetzelfde gebeurt met Nederland.
Voor die tijd was het namelijk zo dat je het met veel minder en vooral minder accurate informatie moest doen. Dat hield in dat je voor jou gebied en eventuele onweerskansen maar op de dienstdoende meteoroloog en eigen waarnemingen moest afgaan. Dit resulteerde in mijn geval in het doorslaan van mijn toen nog in de kinderschoenen staande weerhobby. Ik kon uren naar buieten kijken op zoek naar die ene opbollende stapelwolk of naar het langzaam wit wordende landschap.
Niet alleen bij onweerssituaties, maar ook sneeuw en veel wind waren favoriet. Eigenlijk alle extremen in het Nederlandse klimaat fascineerde mij. Ik vermaakte me kostelijk zo vlak bij het zolderraam, ik wist van alle radiozenders wanneer er een weerbericht gepland stond, en luisterde dan vele malen per dag hoe het er voor stond. Ik begon ook dingetjes te noteren en bij te houden in boekjes en probeerde zoveel mogelijk kennis op te doen.
Als er dan een keer een nachtelijk onweer begon of het werd langzaam wit, dan kwam dat als een behoorlijke verassing en was de spanning/vreugde niet meer te houden.
Meerder malen heb ik mijn ouders tot wanhoop gedreven als ik midden in de nacht mijn bed uit holde en het hele huis wakker maakte voor een onweersbui in de verte of het vallen van een sneeuwvlok.
Het gebeurde niet zelden dat ik naar zolder rende (waar ik later ook zou slapen) om met mijn halve lichaam uit het raam te hangen (gevaarlijk!) om een nóg beter zicht op een bui te verkijgen. Ik genoot toen met volle teugen en op een andere manier van mijn weerhobby dan nu.
Tegenwoordig is er bij mij door een opleiding meteo en door de enorme berg aan beschikbare informatie weinig verassing meer in het weer te bekennen. En als het dan wél gebeurt, en dat gebeurt gelukkig toch wel regelmatig in deze business, dan komt dat gevoel weer boven. Het gevoel wat ik had als klein kind, starend door het zolderraam, levend in een wereld van wolken en wind, een wereld vol dynamiek, rust en soms chaos, op zoek naar de ene opbollende stapelwolk op die warme zomeravond.....

Groeten,

Marsel
jean 56
Lid
Woonplaats: Bretagne, Frankrijk
Berichten: 539
Lid sinds: 27 mei. 2009
26 augustus 2009, 15:52 uur | Bericht #49533
Citaat van marsel, woensdag 26 augustus 2009, 14:06 uur Tja buienradar is inderdaad een belangrijke bron van rescente weersinformatie voor ons (on)weer liefhebbers. Toch, kijk ik altijd met een beetje heimwee terug naar de tijden waarin we deze waardevolle informatiebron nog niet hadden.
De wereld is door internet een stuk kleiner geworden en als je wilt kun je nu zonder problemen het weer over de hele planeet tot in den treuren volgen. Met de komst van gemakkelijk te verkrijgen informatie via internet is uiteraard hetzelfde gebeurt met Nederland.
Voor die tijd was het namelijk zo dat je het met veel minder en vooral minder accurate informatie moest doen. Dat hield in dat je voor jou gebied en eventuele onweerskansen maar op de dienstdoende meteoroloog en eigen waarnemingen moest afgaan. Dit resulteerde in mijn geval in het doorslaan van mijn toen nog in de kinderschoenen staande weerhobby. Ik kon uren naar buieten kijken op zoek naar die ene opbollende stapelwolk of naar het langzaam wit wordende landschap.
Niet alleen bij onweerssituaties, maar ook sneeuw en veel wind waren favoriet. Eigenlijk alle extremen in het Nederlandse klimaat fascineerde mij. Ik vermaakte me kostelijk zo vlak bij het zolderraam, ik wist van alle radiozenders wanneer er een weerbericht gepland stond, en luisterde dan vele malen per dag hoe het er voor stond. Ik begon ook dingetjes te noteren en bij te houden in boekjes en probeerde zoveel mogelijk kennis op te doen.


Bij dit draadje is bij mij een hele boekenkast aan herinneringen omgevallen, alles op de vloer... Zo ben ik ook begonnen, zelf schriftjes met weergegevens bijhouden, in de vijftiger jaren toen het weerbericht voor scheepvaart en visserij op de radio nog 10 minuten duurde. Later, zelf op zee, konden we de radio niet ontvangen maar kregen we de dagelijks uitgezonden "berichten voor zeevarenden" door van Sparks (zo werd de radiotelegrafist genoemd). Verder moest je 't zelf maar uitvogelen met een baro-, een hygro- en een thermometer, en je eigen waarnemingen natuurlijk. Maar om nou te zeggen dat het weer met alle moderne middelen geen verrassingen meer in petto heeft gaat me wat ver: daarvoor is de atmosfeer een te grillige soepketel, en ik zie nog elke dag met verbazing wat er in die ketel allemaal bekokstoofd wordt! Veel genoegen allemaal, ik heb 't ook.
Groet, G. | Gewijzigd: 26 augustus 2009, 15:54 uur, door jean 56
Woonplaats: Deventer/Enschede
Berichten: 2512
Lid sinds: 29 mei. 2008
26 augustus 2009, 16:41 uur | Bericht #49539
Ik heb ook nog in schriftjes geschreven als er weer een lekker onweer was, ik heb er nog een paar, ik was toen niet minder enthousiast als nu!
marsel
Lid
Woonplaats: Woensdrecht
Berichten: 642
Lid sinds: 28 jul. 2006
26 augustus 2009, 16:46 uur | Bericht #49541
Citaat van guillaume, woensdag 26 augustus 2009, 14:52 uur Maar om nou te zeggen dat het weer met alle moderne middelen geen verrassingen meer in petto heeft gaat me wat ver: daarvoor is de atmosfeer een te grillige soepketel, en ik zie nog elke dag met verbazing wat er in die ketel allemaal bekokstoofd wordt! Veel genoegen allemaal, ik heb 't ook.
Groet, G.


Dat de atmosfeer geen verassingen meer voor mij in petto heeft tegenwoordig heb ik ook niet gezegd. Sterker nog, ik heb het zelfs zo gesteld dat verassingen gelukkig nog wel eens in deze business voorkomen . Vooral de bekende last-minute weersverschijnselen zijn met de huidige technieken slechts marginaal te voorspellen met de daarbij behorende onzekerheidsfactoren. Dat maakt het juist zo uitdagend en soms moeilijk en onvoorspelbaar.
Het is echter wel zo dat tegenwoordig, met de hoeveelheid beschikbare informatie over de toestand van de atmosfeer, verassingen zoals een plots opkomend nachtelijk onweer véél minder in aantal zijn.
Je weet op dat soort dagen dat de atmosfeer dat soort dingen toe laat.
Áls het dan eenmaal gebeurt dan is de adrenaline rush nog steeds enorm, maar de échte verassing is er al af. Als je begrijpt wat ik bedoel. Vroeger had ik die data niet en was het daadwerkelijk een enorme verassing.
Bovendien is het zo, dat het gras nu door de vele waarnemers en beschikbaarheid van radarbeelden ergens anders groener lijkt, met teleurstelling tot gevolg. Vooral die teleurstellingen waren vroeger amper aanwezig omdat ik geen notie had van wat er elders gaande was. Pas later hoorde je dat via de radio of tv, maar soms ook helemaal niet.
Maargoed ik geniet nog steeds volop en van dag tot dag van het Nederlandse klimaat met al haar grillen... | Gewijzigd: 26 augustus 2009, 17:00 uur, door marsel
Woonplaats:
Berichten: 2279
Lid sinds: 28 mei. 2009
26 augustus 2009, 22:19 uur | Bericht #49572
Mooi geschreven Kevin! Ik hoop alleen dat er aan de site van buienradar wat wordt gedaan want elke keer als er iets op til is ligt de site er gewoon uit.

Waar is de tijd dat we het moesten hebben van de weerpraatjes van Armand Pien?

Mijn grootvader en vader (allen tuinbouwers) konden aan de lucht en de vogels zien wat voor weer we kregen. Hun leven werd toen nog heel hard beïnvloed door de natuur.
Helaas heb ik de gave niet, maar heb gelukkig wel mijn pc

In ieder geval mijn fascinatie voor "het weer" heb ik zeker van hun doorgekregen. Tot grote frustratie van mijn zus. Ik kan namelijk ook helemaal door het dak gaan van opwinding wanneer er weer wat staat te gebeuren in de lucht.
erik
Lid
Woonplaats: Purmerend
Berichten: 1055
Lid sinds: 26 jul. 2006
26 augustus 2009, 22:42 uur | Bericht #49579
Kevin,Marsel en Guillaume doen ook mijn 'oude' tijden herleven

Mijn herinneringen vliegen terug naar met moment waar ik door 'het (on)weer' gegrepen werd;een zwoele avond eind augustus 1976 op een jeugdboerderij op Texel.`s Avonds niet geslapen want boven Den Helder hing een prachtige onweersbui waar het vuurwerk aan alle kanten uitvloog terwijl ik onder een heldere sterrenhemel in een bijeengeraapte berg hooi het schouwspel lag te bewonderen!!
Ben ondertussen ruim 30 jaar meer ervaren maar die belevenis staat als de dag van gisteren op mijn netvlies.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 370 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 370, lezen 4 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 deel 14".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden