Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Logan, OK; Oklahoma, OK.

26 Apr 2024 09:31:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baylor, TX; Wilbarger, TX.

26 Apr 2024 09:28:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor King, TX; Stonewall, TX.

26 Apr 2024 09:16:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baylor, TX; Foard, TX; Knox, TX; Wilbarger, TX.

26 Apr 2024 09:01:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Kent, TX; King, TX; Stonewall, TX.

26 Apr 2024 08:58:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Kent, TX.

26 Apr 2024 08:58:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Foard, TX; Knox, TX.

26 Apr 2024 08:22:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dodge, NE.

26 Apr 2024 08:22:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dodge, NE; Saunders, NE.

26 Apr 2024 07:57:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cottle, TX; Dickens, TX; King, TX.

26 Apr 2024 07:57:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX.

26 Apr 2024 07:54:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cottle, TX; Dickens, TX; Kent, TX; King, TX; Stonewall, TX.

26 Apr 2024 07:48:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Miami, KS.

26 Apr 2024 07:48:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Kent, TX.

26 Apr 2024 07:40:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Morris, KS; Wabaunsee, KS.

26 Apr 2024 07:30:18
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
21 mei 2009, 23:42 uur | Bericht #29338
NOAA geeft verwachting Atlantisch orkaanseizoen

NOAA medewerkers zeggen dat een bijna normaal Atlantisch orkaanseizoen het meest waarschijnlijk is dit jaar. Desalniettemin, zoals met elk seizoen is het alsnog belangrijk om rekening te houden met een storm die mogelijk jou regio aandoet.


Orkaan Ike, 10 september 2008 (bron: NOAA)

“Vandaag de dag, wonen meer dan 35 miljoen amerikanen in regio's die het meest worden getroffen door orkanen in het Atlantische gebied,” zegt secretaris econische zaken Gary Locke. “Tijdige en accurate waarschuwingen voor zwaar weer, redt levens en voorkomt schade aan gebouwen. Algemene bekendheid en voorbereiding zijn de beste maatregelen tegen een orkaan.”

In de eerste verwachting voor het Atlantisch orkaanseizoen van 2009, welke werd berekend van juni tot november bij NOAA's National Weather Service Climate Prediction Center, gaf een 50 procent kans op een bijna normaal orkaanseizoen, een 25 procent kans op een boven normaal seizoen en 25 procent kans op een beneden normaal seizoen. De globale weerpatronen in 2009 geven een grotere onzekerheid voor de verwachtingen van het orkaanseizoen dan in voorgaande jaren. De medewerkers die aan de verwachting werken zeggen dat er 70 procent kans op op 14 tropische stormen die een naam krijgen, waarvan vier tot zeven kunnen uitgroeien tot orkaan, van dat aantal zijn er mogelijk één tot drie grotere orkanen (categorie 3,4 of 5). “Deze verwachting is een indicatie voor de algehele uitkomst van het seizoen. Maar de verwachting gaat natuurlijk niet alleen om cijfers, het gaat ook over actie ondernemen,” zegt Gerry Bell, hoofdvoorspeller bij bij het NOAA's Seasonal Climat Prediction Center. “Bereidt je voor op elk seizoen, ongeacht de verwachtingen. Zelfs een beneden normaal seizoen kan orkanen produceren die land aandoen. Het hoeft maar één orkaan te zijn om er al een slecht uitgevallen seizoen van te maken.”

Wat de verwachting van dit jaar vormt, is de mogelijkheid van strijdige klimatologische factoren. Dat er iets meer activiteit wordt verwacht dit seizoen staat in verband met de nog doorgaande periode van hogere activiteit, die begon in 1995, wat met zich meebrengt dat er meer neerslag is over het westen van Afrika, warmere Atlantische wateren en verminderde windschering. Toch kan de activiteit lager uitvallen als El Niño zich verder ontwikkeld in de equatoriale wateren van de oostelijke Stille Oceaan deze zomer, of als oceaantemperaturen in het oosten van de tropische Atlantische regio koeler blijven dan normaal. NOAA’s seizoensverwachting voor orkanen, geeft niet een indice voor wanneer en waar stormen toeslaan. Het aan land komen wordt bepaald door weerpatronen die spelen als de storm dichterbij komt. Voor elke storm geeft NOAA een verwachting over hoe deze weerpatronen de stormsterkte, richting en potentieel om aan land tekomen, bepalen.

“NOAA streeft ernaar om zo goed mogelijke verwachtingen te maken om hulpdiensten en inwoners beter te kunnen voorbereiden op dichterbij komende stormen,” zegt Jane Lubchenco, onder-secretaris van economische zaken en NOAA bewindvoerder. “Ik ben blij dat we ondersteuning hebben gekregen met een extra $13 miljoen, voor het komende jaar, om verwachtingen te kunnen verbeteren.”

Tropische systemen krijgen elk een naam - De eerste van 2009 krijgt de naam Na - zodra deze constante windsnelheden van minstens 65km/u. Tropische stormen mogen orkanen worden genoemd vanaf windsnelheden van 120km/u, en worden sterke orkanen genoemd als de windsnelheden toenemen tot meer dan 180km/u. Een gemiddeld orkaanseizoen heeft 11 benoemde stromen, inclusief zes orkanen waarvan twee hevig kunnen worden.

NOAA onderzoekers zullen doorgaan met het in de gaten houden van de ontwikkelingen in de omstandigheden in het tropische gebied van de Atlantische Oceaan en zullen waarschijnlijk vroeg in augustus weer een update geven, net voordat het seizoen op zijn piek is.

©Onweer-Online | Gewijzigd: 21 mei 2009, 23:49 uur, door Bronk
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
2 juni 2009, 09:49 uur | Bericht #31850
Orkaanseizoen 2009, discussie over de verwachtingen

AccuWeather.com meteoroloog Joe Bastardi maakt zich zorgen over de mogelijkheid dat stormen zich vlakbij de kust ontwikkelen van de VS, dit seizoen. The voorspelde ontwikkeling van El Niño, een warme stroom in de Stille Oceaan, is een deel van de reden waarom Accuweaterh.com minder tropische systemen, met naam, verwacht dan het afgelopen jaar.



De bron van zorgen is de verwachte droge lucht boven de Atlantische Oceaan, als ook de kouder dan gewoonlijke wateren in de Caribische Zee. Droge lucht over het midden van de Atlantische Oceaan zullen verhinderen dat er stormen ontstaan bij Kaapverdië. De stormen die hun begin hebben bij Afrika, reizen richting het westen over de Atlantische Oceaan en representeren de ruggengraat van de orkaanseizoenen in het Carbische gebied, de Golf van Mexico en de oostkust van de VS. Hoewel de grondtemperaturen in de Cariben warm zijn op dit moment, is de temperatuurlaag laag en kan het makkelijk veranderen in een koudere lucht, door invloed van turbulentie van lucht, door elke storing die vlakbij langs komt.

Als resultaat van deze punten, zullen tropische storingen meer neigen om zich te vormen boven de Golf van Mexico en vlakbij de Atlantische kustwateren. Wateren in deze gebieden zullen het warmst zijn in vergelijking met de Atlantische Oceaan als geheel. AccuWeather.com zegt dat er 10 benoemde Atlantische stormen zullen zijn dit seizoen, in tegenstelling tot de voorspelling van een wat onduidelijke 70 procent kans op 9 tot 14 stormen, verwacht door NOAA's Seasonal Climat Prediction Center. Daarnaast zegt het Climate Prediction Center dat er een 50 procent kans op een bijna normaal orkaanseizoen, een 25 procent kans op een boven normaal seizoen en 25 procent kans op een beneden normaal seizoen. Daarbij is geen informatie gegeven over de mogelijke plaatsen waar de stormen zullen ontstaan.

Video: kort interview met Joe Bastardi

©Onweer-Online | Gewijzigd: 2 juni 2009, 11:15 uur, door talkyr86
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 247 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 247, lezen 3 mensen het topic " Herfst en Winter discussie 2014".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden