Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kern, CA; Tulare, CA.

20 Apr 2024 01:01:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, SC.

20 Apr 2024 00:04:45

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Apr 2024 00:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Spartanburg, SC; Union, SC.

19 Apr 2024 23:25:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC.

19 Apr 2024 20:44:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 20:31:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

19 Apr 2024 20:16:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 19:50:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 16:12:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 15:38:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lauderdale, AL.

19 Apr 2024 12:35:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Jefferson, AR.

19 Apr 2024 09:45:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, AR; Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

19 Apr 2024 08:41:57
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
24 juni 2009, 13:25 uur | Bericht #34988
Wateroverlast in Oost-Europa

In het weerverhaal van gisteren kon u al lezen dat er in het oosten van Europa een fors lagedrukgebied de scepter zwaait. Er valt daar dagelijks een aantal (onweers)buien met daaruit zulke grote neerslagsommen dat volledige dorpen overstromen en het ziet er de komende dagen nog niet naar uit dat het droog wordt. Het waterpeil van onder andere de rivieren de Donau en de Inn blijven door de zware regenval stijgen en op sommige plaatsen steeg het water al naar een meter of 9, waarmee het staande record van net 8 meter werd gebroken.



Boosdoener is een fors lagedrukgebied dat zich al een paar dagen boven het oosten van het continent bevindt. Oostenrijk, Polen en verschillende Balkanlanden, maar ook delen van Italië en Griekenland hebben al een aantal dagen te maken met behoorlijk onstuimig weer. Eerder deze maand raasde in Italië al een tornado over het noordoosten van het land en afgelopen weekend was het er opnieuw noodweer. De stad Lecce in het zuiden van Italië werd getroffen door een hevige wolkbreuk en ook het Toscaanse eiland Elba werd getroffen door stevige buien met windvlagen die opliepen tot 100 kilometer per uur. Twee boten werden na de storm vermist.


Een sterk uitgediept lagedrukgebied zorgt voor onstuimig weer in grote delen van Oostenrijk, Polen, Tsjechie en ook veel Balkanlanden.

Overstromingen in Oostenrijk
Gisteren werd Oostenrijk het zwaarst getroffen door de buien. In het plaatsje Lunz viel in de afgelopen 24 uur 90 millimeter neerslag en dat is een hoeveelheid die bij ons en ook in Oostenrijk gemiddeld in vijf weken valt. Ter vergelijking viel er in het Brabantse Zundert in deze hele maand juni tot nu toe een som van 94 millimeter en in Kloosterzande in Zeeland is de maandsom inmiddels opgelopen tot 105 millimeter.


In Oostenrijk viel lokaal tot 90 millimeter neerslag, maar ook in Polen en Tsjechie vielen een paar stevige buien, soms ook met hagel.

Verschillende delen van dorpen in het oosten en noorden van Oostenrijk zijn overstroomt en het blijft ook de komende dagen nog regenen. De rivieren kunnen het overvloedige water gewoonweg niet afvoeren en vooral de samensmeltingen van verschillende rivieren zorgen voor problemen. Daar komt ook nog eens bij dat deze week de temperaturen in Oostenrijk geleidelijk omhoog gaan, wat de sneeuwsmelt in de bergen natuurlijk op gang gaat brengen, waardoor het waterpeil in veel rivieren nog iets verder omhoog gaat.

Zeer actieve buien
De buien die in de eerder genoemde regio’s en landen vallen, kunnen zo sterk doorgroeien doordat er zich in de bovenlucht op precies dezelfde plaats ook een lagedrukgebied (stijgende luchtbewegingen) bevindt. Deze zuigt als het ware de lucht nog eens extra omhoog. Daarbij komt dat de aangevoerde lucht zeer vochtig is (deze is afkomstig van boven de Zwarte Zee) en met een zuidoostelijke wind wordt deze tegen de Alpen gestuwd, waardoor de lucht ook geforceerd moet opstijgen. Deze factoren allemaal tezamen zijn voor de ontwikkeling van stevige buien zeer gunstig. In ieder geval tot in het weekend blijft dit lagedrukgebied nog boven de Balkan bivakkeren. Ze kunnen daar dus nog wat verwachten aan (onweers)buien.


En het ziet er naar uit dat er de komende dagen nog veel meer regen gaat vallen in deze landen.

Uitlopers tot aan Nederland
Ook wij krijgen uiteindelijk met dit lagedrukgebied te maken, al is het tot dusverre nog maar met een uitloper hiervan. Morgen zwiept deze uitloper het land over, maar wordt door een rug van hogedruk die grotendeels boven ons land hangt zo sterk afgezwakt dat wij dit alleen merken aan een aantal wolkenvelden dat overtrekt.

Vrijdag, maar vooral zaterdag krijgt een uitloper echter meer invloed bij ons en dan gaan er bij ons ook geregeld een paar stevige regen- en onweersbuien vallen. Met daarbij ook warme lucht die vanuit het zuiden wordt aangevoerd en nog een storing ten noorden van ons lijkt dit een wat onweersachtig dagje te worden.

Bronnen: Meteo Consult, Der Standard
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
24 juni 2009, 15:09 uur | Bericht #34992
Regens geselen Oostenrijk

Na meer dan 48 uur regen dreigen grote overstromingen in Oostenrijk. Vooral aan de noordelijke voet van de Alpen in de deelstaten Oberösterreich en Niederösterreich hoost het. Ten zuiden van Linz stromen rivieren als de Enns, de Krems en de Steyr buiten hun oevers.



Zeker vijftig wegen zijn als gevolg van overstromingen afgesloten, berichtte woensdag de ÖAMTC, de Oostenrijkse ANWB. Het meest regende het tot dusverre ruim 50 kilometer ten westen van Wenen. Daar is in de plaats Lunz am See 207 liter regenwater per vierkante meter gemeten. Zeker 2500 brandweerlieden zijn woensdag ingezet om overlast te beperken. Het leger houdt tienduizend man paraat om uit te rukken wanneer de overstromingen uit de hand lopen.

In de buurt van Graz is volgens meldingen van de politie een terreinwagen met een of meer inzittenden in een waterstroom verdwenen. De uit Turkije komende auto is nog niet teruggevonden. Oostenrijkse meteorologen zijn voorzichtig optimistisch. Het ergste is voorbij, meldden ze, en het regent in de loop van woensdag en donderdag steeds minder.

©ANP
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
24 juni 2009, 15:15 uur | Bericht #34994






























©Kurier
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
24 juni 2009, 15:19 uur | Bericht #34995






















©Kurier
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
24 juni 2009, 15:22 uur | Bericht #34996
Wat een drama voor de mensen daar. Je zal het maar meemaken
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
24 juni 2009, 22:28 uur | Bericht #35072
Overstromingen dreigen in Oostenrijk

Na meer dan 48 uur regen dreigen grote overstromingen in Oostenrijk. Vooral aan de noordelijke voet van de Alpen in de deelstaten Opper-Oostenrijk en Neder-Oostenrijk hoost het. Ten zuiden van de stad Linz treden rivieren als de Enns, de Krems en de Steyr buiten hun oever. Volgens de ÖAMTC, de Oostenrijkse ANWB, zijn zeker vijftig wegen als gevolg van overstromingen afgesloten.

Het meest regende het tot dusverre ruim 50 kilometer ten westen van Wenen. Daar is in de plaats Lunz am See 207 liter regenwater per vierkante meter gemeten. Zeker 2500 brandweerlieden zijn woensdag ingezet om overlast te beperken. Het leger houdt tienduizend man paraat om uit te rukken als de overstromingen uit de hand lopen.



In de buurt van Graz is volgens meldingen van de politie een terreinwagen met een of meer inzittenden in een waterstroom verdwenen. De uit Turkije komende auto is nog niet teruggevonden. In Wenen overstroomde de Donau. Het beroemde museum Albertina heeft besloten om zijn volledige depot, met ongeveer 950.000 kunstwerken, te ontruimen. De werken worden voorlopig elders in Oostenrijk ondergebracht. Het museum bezit onder meer schilderijen van Rembrandt, Michelangelo, Rubens, Monet en Renoir.



Ook in de Zuid-Duitse deelstaat Beieren veroorzaakten zware regenbuien overlast. Rivieren stroomden over, kelders liepen onder en op snelwegen liep het verkeer vast. Oostenrijkse meteorologen zijn voorzichtig optimistisch. Het ergste is voorbij, meldden ze. Het zuidwesten van Polen wordt ook geteisterd door het slechte weer. De regen daar houdt volgens weerkundigen nog minstens twee dagen aan.

©De Pers | Gewijzigd: 24 juni 2009, 23:19 uur, door talkyr86
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
25 juni 2009, 09:26 uur | Bericht #35125
Vrouw verdronken bij overstromingen in Tsjechië

Er is een vrouw omgekomen tijdens de zware overstromingen in Novy Jucin in het oosten van de Tsjechische Republiek. Dat hebben lokale reddingswerkers meegedeeld. "Op dit ogenblik kennen we haar identiteit nog niet. Ik kan enkel bevestigen dat de vrouw verdronken is, ondanks alle reanimatiepogingen", verklaarde de woordvoerder van de lokale reddingsdiensten. De hevige regenval zorgt ervoor dat er honderden huizen volledig onder water komen te staan. De autoriteiten voeren ondertussen evacuaties uit. "Tientallen mensen werden afgesneden van de rest van de wereld", vertelde de woordvoerder van de brandweer.

©Hln
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
25 juni 2009, 11:07 uur | Bericht #35142
Overstromingen eisen zes doden in Tsjechië


Overstromingen teisteren Centraal-Europa.

Overstromingen hebben aan de Tsjechische grens met Polen en Slovakije aan zes mensen het leven gekost. Vier mensen verdronken in rivieren nabij Novy Jicin, op 260 kilometer van Praag. Twee bejaarden kwamen om het leven, omdat reddingswerkers hen niet tijdig konden bereiken. "We kunnen niet uitsluiten dat er nog meer slachtoffers zijn", zegt een woordvoerder aan Reuters. "Als het waterpeil daalt, zouden we nog meer lichamen kunnen vinden in autowrakken en ingestorte gebouwen."

Centraal-Europa
Hevige regenval zorgt al de hele week voor overstromingen in Centraal-Europa. Enkele Poolse dorpen raakten volledig geïsoleerd en ook in Slovakije werd alarm geslagen. In Wenen moest een museum 950.000 kunstwerken verwijderen door een lek. Tsjechische weerkundigen verwachten dit weekend nog meer neerslag.

©Hln | Gewijzigd: 21 april 2017, 17:10 uur, door Joyce.s
Michel
Lid
Woonplaats: Zwijndrecht
Berichten: 126
Lid sinds: 26 jul. 2006
25 juni 2009, 12:41 uur | Bericht #35152
Niet normaal, wat een bak water!!

Dit wens je niemand toe.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
25 juni 2009, 14:52 uur | Bericht #35166
Dodental overstromingen Tsjechië loopt op

Zeker acht inwoners van Tsjechië zijn woensdagavond om het leven gekomen tijdens overstromingen. Dat meldde een woordvoerster van de politie. Zes mensen verdronken in een rivier nabij de plaats Novy Jicin, 260 kilometer ten oosten van de hoofdstad Praag.

Twee bejaarden kwamen om het leven nadat ze hartaanvallen hadden gekregen. Ze slaagden er nog wel in medische hulpdiensten te alarmeren, maar die konden hen niet op tijd bereiken omdat ze gehinderd werden door het wassende water. De politie sluit niet uit dat nog meer Tsjechen om het leven zijn gekomen als gevolg van de overstromingen.

©De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
26 juni 2009, 16:33 uur | Bericht #35354
Eerste Poolse slachtoffer overstromingen

In het zuidoosten van Polen is een man om het leven gekomen als gevolg van de overstromingen. Het slachtoffer werd verzwolgen door het wassende water van de rivier de Wielopolka, berichtten vrijdag de hulpverleners. Het is de eerste Pool die het leven laat door het noordweer. Zeshonderd inwoners van verscheidene Poolse dorpen werden geëvacueerd.

In het noordoosten van het naburige Tsjechië zijn al dertien doden geteld. Het blijft nog dagen regenen in de streek. In Oostenrijk, dat eerder met overstromingen kampte, zakt het water in de rivieren tot normale niveaus. De schade is er enorm, vooral langs de Donau, de Krems en de Traun.

©De Pers
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
27 juni 2009, 20:37 uur | Bericht #35691
Overstromingen Tsjechië eisen twaalf mensenlevens



In de Tsjechische stad Jesenik is een brandweerman verdronken tijdens een reddingsoperatie. De overstromingen in Tsjechië eisten in totaal reeds twaalf mensenlevens.

Rafter vermist
Gisteren maakten de autoriteiten bekend dat er elf mensen waren omgekomen bij de overstromingen in het land. Reddingsdiensten zijn nog steeds op zoek naar een rafter die vermoedelijk verdronken is.

Het wordt nog erger
Grote delen van Tsjechië kampen al een hele week met overstromingen. In het noorden wordt het leger ingezet. Meteorologen vrezen dat de situatie in de loop van het weekeinde nog zal verslechteren als gevolg van nieuwe regenval.
©Hln
pipo
Lid
Woonplaats: zwolle
Berichten: 213
Lid sinds: 10 apr. 2009
28 juni 2009, 09:45 uur | Bericht #35783
dit is diep triest
wat een drama voor die mensen geen woorden voor.
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
28 juni 2009, 15:51 uur | Bericht #35897
Wateroverlast in Oost-Europa blijft aanhouden



In Tsjechië hebben de overstromingen een dertiende slachtoffer geëist. Een 47-jarige man is er dood teruggevonden in de bedding van een kleine rivier. Ook in Oostenrijk - waar een eerste dode is gevallen - Slovakije en Polen houdt de wateroverlast aan.

Tsjechië
In verschillende regio's in Tsjechië blijft hevige regenval voor problemen zorgen. In het noordoosten kwamen sinds woensdag al dertien mensen om het leven, terwijl de brandweer de voorbije nacht in het zuidoosten ongeveer 380 personen moest evacueren. Weerkundigen vrezen dat de zware regenval en de stormen nog zeker tot komende woensdag zullen blijven duren.

 

Oostenrijk
Ondertussen is ook in Oostenrijk een dodelijk slachtoffer gevallen. Een 16-jarige jongen verdronk er bij nieuwe overstromingen in het noorden van het land. In de regio blijft een zestal druktal verkeersaders afgesloten vanwege het overvloedige water.

Polen
De Poolse regering maakt dan weer 65 miljoen zloty (14 miljoen euro) noodhulp vrij voor de slachtoffers van de overstromingen in het zuiden van het land. Daar brak de rivier Biala vannacht een dam door en zette de omliggende dorpen onder water.

Slovakije
De voorbije nacht traden ook in Noord- en Oost-Slovakije verschillende beken en kleine rivieren buiten hun oevers. Vele kelders werden onder water gezet en belangrijke verkeersknooppunten raakten afgesloten. De plaatselijke autoriteiten hebben de hoogste fase van het overstromingsalarm afgekondigd.



©Hln | Gewijzigd: 21 april 2017, 17:10 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
28 juni 2009, 22:29 uur | Bericht #35964
Deze foto's zijn beschikbaar gesteld door familie van JMT. De foto's zijn gemaakt in Oostenrijk.



















JMT
Lid
Woonplaats: Amstelveen
Berichten: 44
Lid sinds: 26 jul. 2006
29 juni 2009, 16:07 uur | Bericht #36057
Idd... Gelukkig woont m'n familie daar vlakbij op een iets hoger gelegen deel.. 't Is trouwens de Traisen, die vanuit de noordoostelijke (Vor)Alpen naar de Donau stroomt, door St. Pölten heen, dus ook vol met smeltwater. En idd, zo rond de 50-60 km ten westen van Wenen was de overlast dus nogal groot.. ;x | Gewijzigd: 29 juni 2009, 16:08 uur, door JMT
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 192 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 192, lezen 3 mensen het topic "Estofex Level 3 forecasts".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden