Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cuming, NE; Stanton, NE; Wayne, NE.

23 Sep 2023 16:16:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Richardson, NE.

23 Sep 2023 16:11:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colfax, NE; Cuming, NE; Dodge, NE; Stanton, NE.

23 Sep 2023 16:11:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cuming, NE; Madison, NE; Pierce, NE; Stanton, NE; Wayne, NE.

23 Sep 2023 16:03:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Platte, NE.

23 Sep 2023 15:50:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Johnson, KS; Miami, KS.

23 Sep 2023 15:46:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Merrick, NE; Nance, NE.

23 Sep 2023 15:27:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Boone, NE; Platte, NE.

23 Sep 2023 15:27:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Merrick, NE; Nance, NE; Polk, NE.

23 Sep 2023 15:23:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, KS; Franklin, KS.

23 Sep 2023 15:00:17

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

23 Sep 2023 15:00:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Antelope, NE; Boone, NE.

23 Sep 2023 14:52:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greeley, NE; Howard, NE.

23 Sep 2023 14:27:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Merrick, NE; Nance, NE.

23 Sep 2023 14:24:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Boone, NE; Platte, NE.

23 Sep 2023 14:24:48
Actueel
1 / 4

Stormkansen 13-14 maart

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Lente discussietopic

Wanneer komt de eerste 20 graden?

Eerste onweerskansen

Leuke onweerskansen in mei?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 juli 2009, 22:36 uur | Bericht #37896
Onweer en hagel teistert omgeving van Wijk bij DuurstedeNoodweer heeft maandagavond rond 19.30 uur de omgeving van Wijk bij Duurstede kort maar krachtig getroffen. Onweersbuien met enorme hoeveelheden regen en hagel teisterden het gebied. De hagelstenen hadden een afmeting van knikkers en zorgde ervoor dat menig autoalarm afging. Ook stonden enkele straten in korte tijd blank en hadden putten het moeilijk de grote hoeveelheid regenwater te verwerken.

©Blik op Nieuws
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
6 juli 2009, 22:55 uur | Bericht #37912
Bliksem slaat in woning Baankstraat

Een woning aan de Baankstraat in de Zutphense wijk De Hoven is maandagavond getroffen door de bliksem.
De bewoners, een gezin met kinderen, bleven ongedeerd.De bewoners meldden rond kwart over negen dat de bliksem was ingeslagen en dat de badkamer vol rook stond. Het gezin werd opgevangen bij de buren. Toen de brandweer arriveerde was er alleen nog maar een brandlucht te ruiken. De brandweer heeft de woning gecontroleerd. Over de omvang van de schade is nog niets bekend.

©de Stentor | Gewijzigd: 6 juli 2009, 23:25 uur, door talkyr86
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
6 juli 2009, 23:29 uur | Bericht #37936
Grote brand verwoest woonboerderij

De brandweer van Nuenen, Son en Eindhoven zijn maandagavond druk in de weer geweest bij een grote brand in een woonboerderij aan de Nieuwe Dijk in Nederwetten. De brand in het buitengebied ontstond rond 19.30 uur. Bij aankomst van de brandweer bleek het rieten dak geheel in brand te staan. Niet veel later werd de brand opgeschaald naar code zeer grote brand, ondermeer omdat de waterwinning moeizaam verliep.De brandweer rukte met 8 voertuigen uit, waaronder enkele wagens uit Son en Breugel. Zeer waarschijnlijk ontstond de brand na een blikseminslag, er vielen geen gewonden.©ED
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
7 juli 2009, 11:56 uur | Bericht #38044
Overlast door noodweer in Nederland

Forse regenbuien in Den Haag en omstreken hebben dinsdagochtend voor overlast gezorgd. Door het overvloedig neerdalende water kwam in Den Haag het stucwerk van een balkon naar beneden, aldus een woordvoerster van de brandweer Haaglanden.In sommige straten stond het water 15 cm hoog. In Naaldwijk liep een bedrijf gedeeltelijk onder. De buien begonnen rond half tien, anderhalf uur later was het weer redelijk droog.

©Nu.nl | Gewijzigd: 3 februari 2017, 09:04 uur, door Joyce.s
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
7 juli 2009, 15:07 uur | Bericht #38083
Wederom zware buien

Na het warme zomerweer zitten we al vanaf afgelopen vrijdag met zware buien in het land. Zaterdag bleef droog met veel zon, maar verder zien we dagelijks enorme hoosbuien. Keer op keer komt het ergens tot wateroverlast. Ondergelopen kelders, straten blank, zandzakken voor de deur, het lijkt er helemaal bij te horen momenteel. Vrijdag waren het zware buien die vooral vanwege hun geringe treksnelheid enorme regenhoeveelheden veroorzaakten. Een waarnemer in Apeldoorn kwam tot 115 millimeter in een paar uur tijd. Het waren buien van het type multicel. Dit is een bui die lang kan voortbestaan, omdat de bui aan de lopende band nieuwe stijgstromen gebruikt.


In Brabant moest de brandweer er zelfs aan te pas komen. Foto: Martijn Melis.

Zondag trok een buienlijn over het land. Hierin zitten doorgaans ook buien van het type multicel, al zijn er niet bevestigde berichten dat er zondagavond lokaal ook buien zijn geweest van het type supercel. Een supercel kan ook lang voortbestaan, en heeft een persistente stijgstroom met een cyclonaal karakter. Dat wil zeggen dat de updraft in feite ook om zijn as roteert. Een supercel is derhalve op te vatten als een zeer kleinschalig lagedrukgebied. Voor de vorming van een supercel is niet alleen zeer onstabiele lucht nodig, maar moet de wind ook aan criteria voldoen. In ieder geval moet de wind met toenemende hoogte aanzienlijk sterker worden en liefst ook van richting veranderen. Bij voorkeur moet er hogerop in de atmosfeer ook een redelijk tot goed ontwikkelde straalstroom aanwezig zijn.


De buien waren zo fel dat er op meerdere plaatsen wateroverlast was. Foto: Frank van Bergen.

Aan deze laatste voorwaarde werd gisterenavond voldaan. Op het 500 hPa nivo stond 40-45 knopen, op het 300 hPa-nivo zelfs rond de 70 knopen. Deze straalstroom veroorzaakt als het ware extra trek boven de stijgstroom van de bui. Inderdaad trokken er gisterenavond zware buien over het land. Daarvan zijn enkele uitgegroeid tot het supercel type. Een supercel trok rond half 8 min of meer over Wageningen. Uiteraard onweerde het, maar er viel ook hagel. Meest kenmerkend was de volwaardige wallcloud die de supercel met zich meesleepte.


In Wageningen trok er zelfs een supercel met een mooie wallcloud voorbij. Foto: Reinier van de Berg.

Ook in Utrecht en Flevoland zijn buien gesignaleerd die voldeden aan de belangrijkste eigenschappen van een supercel. Indien een supercel tot een sterke rotatie kan komen (daarvoor is een sterke windschering van groot belang), dan kan een windhoos of tornado niet worden uitgesloten. Voor zover bekend is het gisteren niet tot een windhoos gekomen. Wel tot hagelstenen van 1-2 centimeter groot, overvloedige regenval en veel onweer.


In de omgeving van Ede kwamen ook flinke hagelstenen uit de lucht vallen. Foto: Reinier van den Berg.

Vanochtend was het wederom raak. Nu zaten de buien gegroepeerd in een langgerekte straat. Die liep zuidwest-noordoost georiënteerd langzaam oostwaarts het land op. Daardoor konden met name plaatsen in het westen te maken krijgen met alweer wateroverlast. Een buienstraat is wezenlijk iets anders dan een buienlijn. een buienstraat ligt min of meer parallel aan de heersende windrichting. En kan daardoor gemakkelijk extreme regenval in een smalle strook veroorzaken. Een buienlijn ligt meer dwars of haaks op de stroming. De bijbehorende buien trekken relatief snel over 9zoals zondagavond) maar kunnen wel zwaar zijn. En dus toch ook weer wateroverlast met zich meebrengen.


Bert Berends kreeg achter de bui prachtige mammatuswolken te zien.

Ook de komende dagen vallen er nog buien, maar aan de criteria voor de supercel wordt niet meer voldaan. Dat zit hem niet zo zeer in de wind, als wel aan de mate van onstabiliteit. Die neemt af naarmate de onderste luchtlagen verder afkoelen aan de achterzijde van de depressie, die het buiige weer momenteel veroorzaakt.

Bron: Meteo Consult.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.765 topics, welke bij elkaar 447.956 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.554 leden.
Het nieuwste lid is Deveney.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 227 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 227, lezen 3 mensen het topic "Foto-Spel".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Eerste onweerskansen

Leuke onweerskansen in mei?

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Stormkansen 13-14 maart

Lente discussietopic

Wanneer komt de eerste 20 graden?

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden