Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harrison, MS; Jackson, MS.

10 May 2024 16:16:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL; Flagler, FL; Nassau, FL; Putnam, FL; St. Johns, FL; Camden, GA.

10 May 2024 15:45:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Clay, FL; Duval, FL; Marion, FL; Nassau, FL; Putnam, FL; St. Johns, FL; Camden, GA; Charlton, GA.

10 May 2024 15:26:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Camden, GA; Glynn, GA.

10 May 2024 15:19:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Escambia, FL; Santa Rosa, FL.

10 May 2024 15:01:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Bradford, FL; Clay, FL; Duval, FL; Marion, FL; Nassau, FL; Putnam, FL; St. Johns, FL; Camden, GA.

10 May 2024 15:01:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Baker, FL; Bradford, FL; Clay, FL; Duval, FL; Marion, FL; Nassau, FL; Putnam, FL; Union, FL; Camden, GA; Charlton, GA; Ware, GA.

10 May 2024 14:58:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brantley, GA; Camden, GA; Charlton, GA; Glynn, GA.

10 May 2024 14:58:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brantley, GA; Charlton, GA; Pierce, GA; Ware, GA.

10 May 2024 14:42:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Lafayette, FL.

10 May 2024 14:26:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

10 May 2024 14:26:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Baker, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL; Hamilton, FL; Suwannee, FL; Union, FL; Charlton, GA; Clinch, GA; Echols, GA; Ware, GA.

10 May 2024 14:22:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Appling, GA; Atkinson, GA; Bacon, GA; Brantley, GA; Charlton, GA; Clinch, GA; Pierce, GA; Ware, GA; Wayne, GA.

10 May 2024 14:14:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Columbia, FL; Gilchrist, FL; Hamilton, FL; Suwannee, FL; Clinch, GA; Echols, GA; Ware, GA.

10 May 2024 13:54:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Appling, GA; Atkinson, GA; Bacon, GA; Brantley, GA; Charlton, GA; Clinch, GA; Coffee, GA; Pierce, GA; Ware, GA; Wayne, GA.

10 May 2024 13:46:28
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
24 juli 2009, 14:29 uur | Bericht #42831
Waar gaan we heen op vakantie?

De huidige zomer is in Nederland nog geen echte hoogvlieger. Het is behoorlijk wisselvallig met zonneschijn, wolken en buien. Niet alleen in ons land zijn de verschillen groot. Ook in de rest van Europa is dat het geval. In de ene regio veroorzaken diverse regen- en onweersbuien grote wateroverlast, terwijl het op andere plaatsen droog en zonovergoten weer is. Toch betekent dit niet dat deze laatste gebieden gevrijwaard blijven van problemen.

Europa is grofweg te verdelen in twee stukken. In de zuidelijke helft van het continent is het zonnig, droog en warm. De temperaturen lopen hierbij op sommige plaatsen op tot ruim 40 graden. In het noorden is het een stuk frisser en wisselvalliger. Daar waar deze koude en warme lucht met elkaar in botsing komen, ontstaan stevige regen- en onweersbuien.


Op sommige plaatsen in Zuid-Europa werd het gisteren (donderdag) ruim 40 graden.

Gevolgen van deze verschillen
De droogte in Zuid-Europa weet ieder jaar opnieuw het nieuws te halen. Tijdens een warme en neerslagloze periode kunnen bosbranden in deze regio blijkbaar niet uitblijven. Ook dit jaar is dat het geval. Er zijn namelijk al branden uitgebroken in delen van Griekenland, Italië, Frankrijk en Spanje. Soms worden de bosbranden aangestoken, maar de oorzaak is lang niet altijd te achterhalen. Opmerkelijk was de (waarschijnlijke) oorzaak van de bosbranden rond Marseille (Frankrijk) eerder deze week. Daar wordt een militaire oefening als de boosdoener gezien, iets wat op veel onbegrip stuit.

Ook de regen- en onweersbuien, die zich een stuk noordelijker voordoen, veroorzaken grote problemen. Al eerder deze zomer was het goed mis op sommige plaatsen in de Alpen. Door al het hemelwater lopen straten en kelders onder. Maar dat is niet het enige. Tijdens de heftige buien komen ook zware windstoten voor. Deze laten, samen met de bliksem, soms een spoor van vernieling achter. Al deze ellende doet zich momenteel niet alleen in de Alpenlanden voor, maar ook in Polen en Tsjechië.

Vooruitzichten voor de vakantieganger?
Het zuiden van Nederland krijgt dit weekend vakantie. Nu ook deze regio - als laatste - vakantie krijgt, kan de grote uittocht beginnen. Op de weerkaart lijkt echter niet heel erg veel te veranderen. De liefhebbers van hitte en zon kunnen dus het beste naar het zuiden afreizen. Dit betekent overigens niet dat het in bijvoorbeeld heel Frankrijk gelijk goed zomerweer is. Ten noorden van de lijn Nanters – Orléans – Dijon blijft het namelijk wisselvallig. De vakantieganger hoeft voor goed weer overigens net per se naar het buitenland af te reizen. Ook in Nederland lijkt het de komende weken iets op te knappen. Stabiel zomerweer zit er echter nog niet in.

Meer zon en warmer
Een uitloper van een hogedrukgebied komt morgen (zaterdag) boven ons land te liggen, waardoor de buien langzaam verdwijnen en de zon uitbundiger gaat schijnen. Zondag trekt dit systeem verder naar het oosten toe. Dit veroorzaakt een zuidoostelijke wind, waardoor warme lucht vanaf het continent onze kant op wordt geblazen en de temperaturen omhoog gaan.


Door een naderend hogedrukgebied knapt het weer in Nederland morgen (zaterdag) op.


Zondag trekt dit systeem naar het oosten weg. Bij een hogedrukgebied draait de wind met de wijzers van de klok mee. Hierdoor draait in ons land de wind naar zuid- tot zuidoost, waardoor warme lucht wordt aangevoerd en de temperaturen omhoog gaan.


Maandag is het echter weer de beurt aan storingen.


Maar vanaf dinsdag komt een nieuw hogedrukgebied dichterbij en daardoor wordt het opnieuw beter weer.

Maandag trekt er echter een storing met veel bewolking en wat regen over ons land. Dit wordt de dagen erna echter al snel gevolgd door een nieuwe rug van hogedruk die afkomstig is vanaf de Azoren. Hierdoor komt dan de zon opnieuw geregeld om de hoek kijken.

Bronnen: Meteo Consult
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.858 topics, welke bij elkaar 448.376 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 86 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 86, lezen 1 mensen het topic "Compilatie 2011: Het seizoen in beeld en geluid".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden