Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Apr 2024 17:00:01

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:04

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

23 Apr 2024 08:58:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Jefferson, NE; Saline, NE.

23 Apr 2024 07:21:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Pawnee, NE.

23 Apr 2024 07:00:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Prairie, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 01:11:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

23 Apr 2024 00:17:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, MT; McCone, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Daniels, MT; McCone, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 23:03:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; Garfield, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT; Valley, MT.

22 Apr 2024 21:33:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dawson, MT; McCone, MT; Richland, MT; Roosevelt, MT.

22 Apr 2024 21:04:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

22 Apr 2024 07:46:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

22 Apr 2024 07:46:26

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

22 Apr 2024 05:00:00
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 juli 2009, 14:22 uur | Bericht #43695
Bescherming New Orleans blijft ver onder Nederlands niveau

Vier jaar na de doortocht van orkaan Katrina zijn er belangrijke verbeteringen gedaan of gepland aan de dammen rond New Orleans. Maar critici zeggen dat de bescherming slecht blijft, zeker in vergelijking met Nederland.

"Meteen na de doortocht van Katrina beloofde de regering-Bush een bescherming van 99 procent", zegt Sandy Rosenthal van de organisatie Levees.org, die ijvert voor betere kustbescherming. "Dat betekent dat er elk jaar 1 procent kans is dat de dammen de bevolking niet zullen beschermen."

Rosenthal maakte onlangs een uitstap naar Nederland in het gezelschap van Senator Mary Landrieu, om er lessen te trekken uit het Nederlandse dijkensysteem. "Nederland beschermt zijn bevolking met een zekerheid van 99,99 procent. Het gevaar voor de bevolking is er dus honderd keer kleiner. Ik ben net terug en zag het met eigen ogen. Waarom hebben wij niet zoiets in New Orleans?"

Vijftig dijkbreuken
Toen Katrina vier jaar geleden op 29 augustus de kust bereikte, braken de dijken rond New Orleans op minstens vijftig plaatsen door. Grote delen van de stad kwamen daardoor onder water te staan. In New Orleans alleen al kwamen zo'n 1.500 mensen om het leven.

Er volgenden vijf afzonderlijke onderzoeken naar de tekortkomingen van het systeem. "De bevolking van Louisiana heeft nood aan een nieuw model, en ik geloof dat we gebruik kunnen maken van de moderne technologie die de Nederlanders hebben gebruikt", zei Landrieu in een verklaring na de reis naar Nederland.

Momenteel zorgen Amerikaanse genietroepen ervoor dat het lokale dijkensysteem tegen 2011 voldoet aan de federale standaard van 99 procent. "De genietroepen werken hard en hun berekeningen lijken veel beter dan voorheen, maar dat weten we pas zeker na de volgende storm", zegt Rosenthal. "De vorige berekeningen waren zo slecht dat een ingenieursstudent meteen gebuisd zou zijn."

Berekeningen
Ed Link van de Universiteit van Maryland en directeur van een commissie die de dijkbreuken onderzocht, is het ermee eens dat er minstens vier fouten gemaakt zijn. "Vier stormkeringen die het begaven nog voor ze overspoeld werden, voldeden zeker niet aan hun taak. Ze konden het werk waarvoor ze voorzien waren niet aan." De overige 46 dijkbreuken waren het gevolg van het feit dat de dijken niet hoog genoeg waren, en overspoeld werden.

Volgens Link is het idee van een 99 procent bescherming bovendien erg relatief. Het werd na de orkaan Betsy in 1965 ontwikkeld, voor een stuk om verzekeringsmaatschappijen houvast te geven. "Het werd ontwikkeld met klimatologische gegevens die toen beschikbaar waren", zegt Link. "We hadden toen geen satellieten en moesten het stellen met data die op land verzameld werden. Nu weten we veel meer over orkanen."

Het dijkensysteem was ontworpen aan de hand van die data, maar "wat men in 1965 een 'honderd-jaar storm' noemde, zou ik nu als eerder tussen 50 en 100 jaar bestempelen, of tussen 50 en 75", zegt Link. Senator Saunders vindt alvast dat de Nederlandse standaard niet zomaar mag overgenomen worden. "Je kunt niet zomaar dezelfde terminologie en model overnemen", zegt hij. Maar Rosenthal is het daarmee niet eens. De VS zouden naar 1 in duizend jaar moeten streven, of zelfs één in de 10.000 jaar, zoals de Nederlanders doen."

Natuurlijk zijn de omstandigheden hier anders: er zijn vloedgolven tot negen meter, die er in Nederland niet zijn. Maar dat is irrelevant. De storm is anders, maar de berekeningen zijn dezelfde. We hebben de technologie om dit te realiseren. Ook Link is geen voorstander van de "honderd jaar" standaard. "Ik denk dat het een goed basisniveau is", zegt hij. "Maar het mag zeker niet het eindcijfer zijn, je stopt niet bij die standaard."

©MO
arjens
Lid
Woonplaats:
Berichten: 281
Lid sinds: 24 mei. 2009
29 juli 2009, 14:28 uur | Bericht #43699
ja het is erg vervelend,maar er is en gaat een hoop mis mbt redden, wederopbouw van deze stad. Ik zag laatst een documentaire hoe de wijken er bij staan.. Je weet niet wat je ziet. Een drama, maar wat ik mij afvraag. Eer is zoveel geld beschikbaar gesteld om mensen te redden, de stad te redden. Maar er gbeurt niks, geld is zoek... In en in triest, de slachtoffes zijn de burgers die weer een bestaand moeten opbouwen. En met alle respect maar ik zie er geen snelle verandering in komen, ook niet met dhr Obama aan het roer..

Trouwens is New Orlean, de meest onveilige westerse stad die er is, volgens mij staat de stad ook in de lijst van top20 of 50 van de meest onveilige steden ter wereld en het is wachten tot het weer fout gaat...
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.359 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 107 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 107, lezen 3 mensen het topic " Lente discussietopic 2021".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden