Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brazoria, TX; Galveston, TX; Harris, TX.

28 Jun 2022 04:45:58

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jun 2022 02:59:25

De kaart Maastricht - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jun 2022 02:59:24

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jun 2022 02:59:10

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jun 2022 02:59:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bee, TX.

28 Jun 2022 02:20:46

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jun 2022 01:59:33

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jun 2022 01:59:33

De kaart Schiphol - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jun 2022 01:59:31

De kaart Maastricht - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jun 2022 01:59:29

De kaart Leeuwarden - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jun 2022 01:59:28

De kaart Leeuwarden - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jun 2022 01:59:27

De kaart Leeuwarden - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jun 2022 01:59:27

De kaart Leeuwarden - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jun 2022 01:59:27

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Jun 2022 01:59:13
Actueel
1 / 4

Zomer discussietopic

Warm maar wisselvallig

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Onweerskansen 23 & 24 juni

De laatste updates

Vorstschade in Nederland in een veranderend klimaat

Door forumleden Thijs en James Bob

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4
depeer
Lid
Woonplaats: Sprundel
Berichten: 327
Lid sinds: 14 jun. 2007
13 oktober 2009, 16:59 uur | Bericht #53895
Weeridioterie!
Je hebt ze in verschillende soorten en maten en van de meest uiteenlopende pluimage, net als bij gewone mensen: Hollandse weeramateurs.

De naam amateur alleen al is ongelukkig, want ‘amateur’ heeft nu eenmaal een hele modeste connotatie bij de meesten en wordt vaak geassocieerd met prutser, of iets van die strekking. Er zitten trouwens zeer goede en vaardige weeramateurs her en der en sommige weerprofessionals uit het midden des lands zouden nog een puntje kunnen zuigen aan de enorme specialistische kennis van deze vrij anoniem opererende jongelieden.Toch hebben ze allemaal wat gemeen!


Rare vogels zijn het vaak; dikwijls licht gestoord met opvallend frequent een vermeende onvolkomenheid in het autistische spectrum. Iele jochies niet zelden, zeker niet moeders mooisten, vettig haar, bleke bekjes, zwakke broeders toch wel, goeddeels genetisch gepredisponeerd, enfin. Puisterige gelaten een enkele keer, niet zeer welriekend -inclusief semi-permanente zweetodeur om zich heen vaak-, geen zalvende, sonore stemgeluiden voortbrengend zoals een Rick Felderhof. Vrijwel altijd met een zwaar -schier onverstaanbaar- provincialig accent redende en esthetisch niet helemaal gemodelleerd zoals God het eigenlijk wel zou hebben bedoeld. Bijna aandoenlijk gedateerde truien uit 1977 en dito broeken zie je vaak langskomen, maar goed. En.. natuurlijk vroeger altijd als laatste gekozen voor het kwartiertje basketball tijdens de gymles.

Eigenlijk gewoon de typische nerds, zoals we ze maar al te goed kennen uit die jaren tachtig Highschoolfilms vanuit Amerika. Links georiënteerd vooral, tot het communistische aan toe in enkele gevallen, altijd opkomend voor de dieren en andere zwakkeren der samenleving. Zeer milieubewust doorgaans, erg zuinig en geen overdadig drink - en eetgedrag tentoonspreidend. Gewoon hele politiek correcte en goeie mensen eigenlijk, maar niet de groep die de economie zou kunnen laten bloeien, enfin. In plaats van de royale Kwekkeboomkroket in de middagpauze, het povere broodtrommeltje van huis mee met daarin drie oude bruine volkoren boterhammen met pindakaas van een B merk, rinse appelstroop of bij voorkeur marmite.

Enfin een raar slag mensen, maar ze doen werkelijk geen strontvlieg kwaad en zijn naar verluidt erg gelukkig in hun eigen monotone weerwereldje. Daar is het immers ook veilig en overzichtelijk, behalve als het knettert van het onweder, maar daar kicken ze dan weer ten voeten uit op.

Het zijn trouwens voor 98,5 procent mannen, die weergekken. Soms dwarrelt (of dendert) een enkele volslanke vrouw binnen bij zo’n weerbijeenkomst, nou ja vrouw.. De Liekes, de Katja’s, de Wendy’s, de Doutzen’s en de Yolante’s zul je er nooit ontmoeten. Die willen drukte, dynamiek, vivaciteit, glamour, winkelen in de PC met goedgevulde creditcards (liefst van hun lovers) en zal het hypersaaie en vervelende Hollandse weer aan hunne vaak welgevormde reten roesten.

Ondergetekende bewoog zich ook jarenlang in deze amateureske weerkringen, onder meer op de landelijke bijeenkomsten van het KNMI van de werkgroep weeramateurs (thans VWK). Daar te de Bilt was rond 1986 ook ene Noord-Hollander met een voor winterliefhebbers heel aantrekkelijke achternaam (thans werkzaam bij het KNMI als meteoroloog en hozenspecialist), die ook wel enigszins aan het geschetste plaatje voldeed. Juist deze veertiger van nu merkte hilarisch genoeg op dat ie wel beland leek in de setting van een dagje uit voor licht verstandelijk gehandicapten..

Maar goed, wellicht is het wel inherent aan de zonet geschetste typologische constellatie van deze weeramateurs, die zich trouwens niet allen zo exposeren en manifesteren, dat zich fixaties voordoen. En het gaat hier dan om fixaties en obsessies op weergebied, zelfs op het ziekelijke af. Ondergetekende herkent dit ook wel van vroeger en wellicht herkennen normale mensen dit ook een beetje in zekere zin als het weer bijzonder is.

Zo blijkt sneeuwval en vooral onweer een magische aantrekkingskracht te hebben op het weervolkje. Het zeer onrustig slapen (en vaak niet eens tot slaap geraken) vroeger in de jaren zeventig en tachtig, toen het nog wel eens sneeuwde in de winter. Om de vijf minuten het bed uit en ‘lantaarnpaalstaren’. Dat herkennen de meeste minder of meerdere weeridioten misschien nog wel.

Zwaar depressief worden als er druilerige druppels aan de lantaarnpaal hingen en het maagdelijke en deftig gevormde sneeuwdek zwarte druppelgaten ging vertonen. Dan immers was de temperatuur opgelopen tot plus 0,5 graden en was het akelige warmtefront binnengelopen. Een ongekend saaie en grijze dag zou onvermijdelijk gaan volgen met een verder oplopende temperatuur naar 8 of 10 graden.
Onbegrijpelijk is echter dat met name veel juveniele weerdudes vrijwel helemaal leeglopen als het onweert. Wat is er nu toch interessant aan onweer vraag je je dan af. Toch een beetje de angst voor zwaar gedreun? Bang dat de bliksem inslaat? Een paar knallen en wat lichtspel aan het zwerk, ok soms even 120 flitsen per minuut, maar veel meer is het toch niet..

Sommigen gaan zelfs chasen en het onweer achterna met auto’s. ‘Ridicuul’ zou de gewone man zeggen.De belangrijkste gezamenlijke interesse en grootste gemeenschappelijke deler is en blijft evenwel Koning Winter en als het om Thialf gaat zijn alle weernerds dan ook helemaal eensgezind. Dan maakt het niet meer uit of je in 1981 een aanhanger was van Marcus Bakker, nooit een stukje Bawykovzalm verorbert, of nog steeds die geblokte wollen trui uit het van Agt-tijdperk aanhebt. En met Thialf gaat het zeker wat worden in 2010. Blijf het volgen!Marc Putto
Weerstrateeg
Bron:ziezo.biz
Frenk78
Lid
Woonplaats: Vlaardingen
Berichten: 1148
Lid sinds: 3 aug. 2008
13 oktober 2009, 17:26 uur | Bericht #53900
Hebbie hem weer, wijsneus....
Moet je dat hoofd zien, wat een ...kop
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 128
Lid sinds: 7 aug. 2006
13 oktober 2009, 17:32 uur | Bericht #53901
Is hij geen amateur dan? Hij heeft volgens mij geen enkel recht van spreken, en zijn bericht toont niet meer dan zwakte en ophitsing.
ruk
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 1694
Lid sinds: 10 jun. 2007
13 oktober 2009, 17:34 uur | Bericht #53902
zoals ik de vorige keer al zei...pak je hengeltje en ga lekker bij je vijvertje staan ,het apepakkie hebbie al aan !!!

er is een gezegde , kijk eerst naar die balk in je eigen oog en dan pas naar dat splintertje bij die ander !!!

moge de weergoden je flink pakken Marc Putto ...AMEN.

hier nog ff onze grote loser,Laters Ruk.
één ding is zeker, er is ALTIJD WEER!!!!
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
13 oktober 2009, 17:55 uur | Bericht #53903
Laat ons onweer e.d. interessant vinden, ik ga toch ook geen postzegelverzamelaar afkraken omdat het een 'nutteloze' hobby is? Als ze dat leuk vinden moeten ze het vooral doen. Beetje kinderachtig deze stuk test, "weerstrateeg"..
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Woonplaats: hoogeveen
Berichten: 137
Lid sinds: 18 mei. 2007
13 oktober 2009, 18:29 uur | Bericht #53906
allemachtig de helft van de tekst begrijp ik niet eens praat in het vervolg met duidelijke taal dan snappen wij tenminste waar je het over hebt
Keesjovic
Lid
Woonplaats: Zoetermeer
Berichten: 235
Lid sinds: 20 jul. 2007
13 oktober 2009, 18:48 uur | Bericht #53907
Citaat van master, dinsdag 13 oktober 2009, 16:29 uur allemachtig de helft van de tekst begrijp ik niet eens praat in het vervolg met duidelijke taal dan snappen wij tenminste waar je het over hebt

Hij weet zelf niet eens wat het betekend
Keesjovic
Lid
Woonplaats: Zoetermeer
Berichten: 235
Lid sinds: 20 jul. 2007
13 oktober 2009, 18:50 uur | Bericht #53908
Het zijn trouwens voor 98,5 procent mannen, die weergekken. Soms dwarrelt (of dendert) een enkele volslanke vrouw binnen bij zo’n weerbijeenkomst, nou ja vrouw.. De Liekes, de Katja’s, de Wendy’s, de Doutzen’s en de Yolante’s zul je er nooit ontmoeten. Die willen drukte, dynamiek, vivaciteit, glamour, winkelen in de PC met goedgevulde creditcards (liefst van hun lovers) en zal het hypersaaie en vervelende Hollandse weer aan hunne vaak welgevormde reten roesten

Volgens mij, marco Ben jij zo'n volslanke vrouw; Dat zullen we alleen nooit te weten komen...
Eigenlijk best grappig dat hij zichzelf aan het afzeiken is!
Ricky93
Lid
Woonplaats:
Berichten: 213
Lid sinds: 30 jul. 2008
13 oktober 2009, 18:52 uur | Bericht #53909
nu gaat die l*l ons ook nog eens bliksemfoto's op weerwoord verbieden

deze email kreeg een weerwoorder na hij op 3 september bliksem foto's had gepost op weerwoord

Beste weerlulletjes,

Dag pre - en postpuberale phorum posters,

Waneer is het nu eens afgelopen met die misselijke bliksemfoto's
Wat is daar de lol van, of wat is er bijzonder aan ..een bliksempje.

Iedere bliksem kennen we nu toch wel..vertakkinkje hier en vertakkinkje
daar. Iedere foto lijkt op de andere en jullie komen en masse klaar op
die lichtstraaltjes...gekke lui! Maar foto na foto wordt wel heel erg
saai; het zou verboden moeten worden..

Onweer op zich is ook zeer saai, wat is er spannend aan. Tja het is
alleen leuk wanneer de bliksem op twee meter van je af inslaat, niet?

Geen bliksemfoto's meer de komende jaren op weerwoord, is dat helder!!

Weerman Marc E. Putto
eerst beledigt hij chasers.... dan weer amateurs dan autisten en nu weer onweerliefhebbers

wat een kneus!
Woonplaats: Tholen (Zeeland)
Berichten: 269
Lid sinds: 24 mei. 2009
13 oktober 2009, 19:05 uur | Bericht #53910
Mensen die hard praten willen slim lijken, deze man doet het op een andere manier met zn inteligente uitspraken en mooie zinformaties.
Hij mist vast zelf een mooie hobby en is vroeger vaak gepest door weer amateurs.
We moeten ons er niet teveel druk om maken, dat is juist wat deze man wil.

Gr.
Woonplaats: hoogeveen
Berichten: 137
Lid sinds: 18 mei. 2007
13 oktober 2009, 19:09 uur | Bericht #53911
hey jan even een vraagje kan zo'n iemand niet gewoon verbannen worden van een site want dit slaat werkelijk waar nergens op.
als hij er last van heeft dan kijkt ie er toch gewoon niet naar of heb ik het mis.

wat heeft hij dan te zoeken op weersites als hij het niks aan vind zoek dan gewoon een andere hobby
luitzen
Lid
Woonplaats: Frentsjert (Franeker)
Berichten: 257
Lid sinds: 26 mei. 2007
13 oktober 2009, 19:09 uur | Bericht #53913
Geen woorden aan vuil maken....

Daar is ie op uit.........
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
13 oktober 2009, 19:24 uur | Bericht #53915
Wat hij schrijft kan mijn zoontje van 4 jaar ook schrijven en misschien wel beter. Maar laten we alstublieft ons niet verlagen "wat taalgebruik betreft" tot zijn niveau. Net wat Luitzen hierboven ook al beschreef is dat we er gewoon geen woorden aan vuil moeten maken. Het is immers afgelopen zomer weer wel gebleken dat de amateur op weergebied de zaakjes beter voor elkaar hadden dan de profs. Kijk maar naar 25/26 mei en ik denk dat wij ons daar maar beter mee bezig kunnen houden.

Verder wil ik iedereen even erop wijzen dat we een net forum zijn en dat we dit graag zo willen houden. Een reactie geven mag maar zorg ervoor dat hij binnen de normen blijft. Anders ben ik genoodzaakt het bericht te verwijderen.
luitzen
Lid
Woonplaats: Frentsjert (Franeker)
Berichten: 257
Lid sinds: 26 mei. 2007
13 oktober 2009, 19:31 uur | Bericht #53916
Ik zeg er nog 1 ding over...

Ik heb ff zijn hyves gezocht, die noemt ie fanhyve met 19 leden.....

I rest my case...
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
13 oktober 2009, 19:33 uur | Bericht #53917
Citaat van luitzen, dinsdag 13 oktober 2009, 19:31 uur Ik zeg er nog 1 ding over...

Ik heb ff zijn hyves gezocht, die noemt ie fanhyve met 19 leden.....

I rest my case...


Als je ook goed die hyves hebt bekeken weet je ook wel dat die hyves niet van hem is
Woonplaats: ijmuiden, noord holland
Berichten: 1257
Lid sinds: 30 jan. 2008
13 oktober 2009, 19:52 uur | Bericht #53929
Citaat van SvanWeenen, dinsdag 13 oktober 2009, 19:05 uur Mensen die hard praten willen slim lijken, deze man doet het op een andere manier met zn inteligente uitspraken en mooie zinformaties.
Hij mist vast zelf een mooie hobby en is vroeger vaak gepest door weer amateurs.
We moeten ons er niet teveel druk om maken, dat is juist wat deze man wil.

Gr.

The End.
bekijk mijn website, klikje hier... Canon eos: Canon EF:1DmkIIN - 17-40 f4 L1DmkIII - 24-105 f4 L IS5DmkII - 100mm f2.8 L IS40D - 70-200 f2.8 L ISCanon 580 EX II x3 Cactuc v4
thijmco
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1802
Lid sinds: 28 jul. 2008
13 oktober 2009, 19:56 uur | Bericht #53931
hij gebruikt wel erg veel ( voor hem ) moeilijke woorden ...... zou hij de van Dale erbij hebben gepakt ?????? prutser 1e klas.....

aai rest maai kees ...


SC
Woonplaats: hoogeveen
Berichten: 137
Lid sinds: 18 mei. 2007
13 oktober 2009, 20:10 uur | Bericht #53936
heb ook even zijn hyves bekeken noemt ie een windmeter een regenmeter

en nu genoeg hier over

i rest my case to
Aoria
Lid
Woonplaats: Heiloo
Berichten: 7
Lid sinds: 11 apr. 2009
13 oktober 2009, 20:44 uur | Bericht #53943
wat een L*L
Frenk78
Lid
Woonplaats: Vlaardingen
Berichten: 1148
Lid sinds: 3 aug. 2008
13 oktober 2009, 20:56 uur | Bericht #53914
Citaat van Svenn, dinsdag 13 oktober 2009, 18:24 uur moet hem nog steeds uitnodigen voor een chase..

Laat hem lekker praten, aandachtstrekker meer woorden maak ik er niet aan vuil
Nog 1 regeltje dan, elke bliksem hebben we nu wel gezien? uhmm geen één bliksem is hetzelfde, ze zijn allemaal uniek.. dus elke bliksem is een foto waard. Of het nou IC/CC/CG is, het blijft uniek


We nemen 'm de volgende keer gewoon mee naar Nijmegen/Groesbeek.... Gebruiken we 'm als bliksemafleider.....
Terug naar boven
1 2 3 4
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.540 topics, welke bij elkaar 447.009 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.431 leden.
Het nieuwste lid is tam.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2475 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2475, lezen 10 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 deel 13".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Zomer discussietopic

Warm maar wisselvallig

Vorstschade in Nederland in een veranderend klimaat

Door forumleden Thijs en James Bob

Onweerskansen 23 & 24 juni

De laatste updates

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden