Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Le Flore, OK.

28 Apr 2024 12:46:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Le Flore, OK.

28 Apr 2024 11:39:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crawford, AR; Washington, AR.

28 Apr 2024 11:28:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Latimer, OK; Le Flore, OK; Pushmataha, OK.

28 Apr 2024 11:12:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cowley, KS; Sumner, KS.

28 Apr 2024 11:10:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alfalfa, OK; Major, OK; Woods, OK.

28 Apr 2024 11:10:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, OK; Kay, OK.

28 Apr 2024 11:10:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cottle, TX.

28 Apr 2024 11:10:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, OK; Dewey, OK; Ellis, OK; Major, OK; Roger Mills, OK; Woodward, OK.

28 Apr 2024 11:10:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hickory, MO; Polk, MO; St. Clair, MO.

28 Apr 2024 11:08:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cedar, MO; Hickory, MO; Polk, MO; St. Clair, MO.

28 Apr 2024 10:43:22

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Cedar, MO.

28 Apr 2024 10:27:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crawford, AR; Washington, AR.

28 Apr 2024 10:23:56

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Dade, MO.

28 Apr 2024 10:10:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cedar, MO; Dade, MO.

28 Apr 2024 10:05:40
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 oktober 2009, 16:35 uur | Bericht #54320
Zeespiegelstijging bedreigt tal van grote steden

Shanghai, een metropool van twintig miljoen, is gebouwd op laagland dat onderhevig is aan wisselende waterstanden. De showroom van het moderne China, gelegen aan de monding van de machtige Yangtze-rivier, is daarmee extreem kwetsbaar voor de zeespiegelstijging die als gevolg van het broeikaseffect wordt voorspeld. Shanghai is niet de enige stad waarvan de inwoners er goed aan zouden doen zich achter de oren te krabben. Amsterdam, Londen, Miami, New Orleans, Mumbai, Caïro en Tokio bevinden zich in een soortgelijke, weinig benijdenswaardige positie. Deskundigen voorspellen globaal een tweemaal zo snelle stijging van de zeespiegel als enkele jaren geleden.



De schattingen variëren. Maar Stefan Rahmstorf, verbonden aan het gezaghebbende Potsdam-Institut für Klimafolgenforschung, verwacht voor deze eeuw een stijging van een meter en over de komende drie eeuwen een stijging tot vijf meter. Chinese steden behoren tot de grootste en meest bedreigde. In de delta van de Yangtze wonen ongeveer tachtig miljoen mensen. Hun snelle groei in gigantische, industriële en financiële scheepvaartcentra schept in combinatie met de verwachte zeespiegelstijging een macaber rampenscenario.

In Shanghai stapelen de problemen zich geleidelijk op. De drinkwaterbevoorrading wordt er in toenemende mate bedreigd door de voortgaande verzilting van kustgebieden; de drooglegging van het overstromingsbekken bij de stad raakt vertraagd; de kostbare delta waarop de stad is gebouwd wordt geleidelijk opgegeten. De planologen lijken de problemen grotendeels te negeren. Er bestaan uitvoerige plannen voor nieuwe havens, bruggen, vliegvelden, industriegebieden -alle in het bedreigde kustgebied.

Deskundigen maken zich echter wel degelijk zorgen. Ma Shikang, een ingenieur die verantwoordelijk is voor de grootste sluizen van Shanghai, zegt dat hij in zijn jeugd op de rivieroevers kon spelen en in de rivier kon zwemmen. Dat is nu niet langer mogelijk doordat het waterpeil is gestegen, constateert hij spijtig.

Tweemaal per dag, in overeenstemming met de getijden, worden de sluizen geopend en gesloten. Dat geldt ook voor de sluis op de plek waar de Suzhou-rivier in de Huangpu stroomt, een honderd meter lange en 5,86 meter hoge constructie, de modernste die Shanghai kent. De sluis is er op gebouwd om een springvloed te weerstaan die zich theoretisch eens in de duizend jaar kan voordoen. In 1997 was het bijna zover. Toen steeg het water tot 5,72 meter.

De dijken langs de Bund, de beroemde havenwijk, en andere kustgebieden in Shanghai zijn zo'n 6,9 meter hoog. Daarmee zijn ze hoger dan die bij New York, Miami en veel andere steden. Ze zouden evenwel tekortschieten bij een orkaan als Katrina, die het water tot 8,5 meter opstuwde. Shanghai overweegt de aanleg van nog hogere dijken, zoals bij Londen, Venetië en Amsterdam. Maar hoe serieus die plannen zijn is moeilijk vast te stellen. Vooralsnog wordt er nogal vaag over gedaan. Het is duidelijk dat op overheidsniveau alles wat zou kunnen zwemen naar overdreven bezorgdheid taboe is.

"Niemand, geen gemeentelijke of provinciale regering, en zeker geen centraal overheidsorgaan, is bereid de bestaande plannen voor Shanghai en de Yangtze Delta aan te passen", zegt Edward Leman. Zijn in Canada gevestigde adviesbureau Chreod Ltd. heeft uitgebreid onderzoek naar de problemen verricht. Lemans pleidooi voor besluiten en investeringen nú lijkt voorlopig tot dovemansoren gericht.

©Nieuws.nl
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.854 topics, welke bij elkaar 448.366 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.581 leden.
Het nieuwste lid is Basic .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 171 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 171, lezen 5 mensen het topic "Algemeen onweerskansentopic 2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden