Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, NE; Sheridan, NE.

14 May 2021 10:12:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Yuma, CO; Dundy, NE.

14 May 2021 09:10:52

Het zicht bij Gilze Rijen is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

14 May 2021 08:50:21

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Noord-Brabant.

14 May 2021 08:40:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, KS.

14 May 2021 08:39:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Graham, KS; Norton, KS.

14 May 2021 08:33:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scott, KS.

14 May 2021 05:29:34

Het KNMI heeft Code Geel uitgegeven voor Limburg, Noord-Brabant, Zeeland.

14 May 2021 05:00:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Logan, KS.

14 May 2021 04:49:33

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

14 May 2021 04:02:43

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

14 May 2021 03:59:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sherman, KS; Thomas, KS.

14 May 2021 03:50:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Frontier, NE; Hayes, NE; Lincoln, NE.

14 May 2021 03:10:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cheyenne, KS; Sherman, KS.

14 May 2021 03:03:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Frontier, NE; Hayes, NE; Lincoln, NE; Perkins, NE.

14 May 2021 02:42:32
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
26 oktober 2009, 12:34 uur | Bericht #54775
New Orleans opgegeven

De Amerikaanse miljoenenstad New Orleans zal over 50 jaar niet meer bestaan. Generaal Robert Van Antwerp, die aan het hoofd staat van het United States Army Corps of Engineers dat verantwoordelijk is om de New Orleans te beschermen tegen watersnood, heeft voor het eerst toegegeven dat hij de stad aan de monding van de Mississippi niet zal kunnen redden. New Orleans liep op 29 augustus 2005 al eens onder water door de orkaan Katrina. De wereld keek verbaas naar de beelden van de chaos en anarchie die ontstond, waarbij de National Guard gewapenderhand jacht maakte op plunderaars. Uiteindelijk werd de hele stad geëvacueerd."Hooguit gevaar verkleinen"
"We kunnen hooguit het gevaar voor inwoners proberen te verkleinen, maar als u me vraagt of ik New Orleans kan beschermen, is het antwoord nee," aldus Van Antwerp. "De Mississippi doet de stad wegzinken, en dat, in combinatie met steeds meer stormvloeden, maakt dat het een hopeloze strijd is om de stad te laten voortbestaan."

New Orleans is sinking
"We kunnen nog betere waarschuwingsmechanismen bedenken, we kunnen de evacuatieplannen verbeteren en we kunnen nog meer en hogere dijken bouwen: maar het zal niet voorkomen dat de stad New Orleans zal onderlopen", meent de generaal/ingenieur. De Mississippi-delta zinkt elk jaar meer dan een centimeter weg. Als het zeeniveau blijft stijgen aan het huidig tempo komt dat erop neer dat de stad tegen 2100 twee meter lager ligt. Op zich al onoverkomelijk, maar er is meer.

Natuurlijk barrière verwoest
De jongste 50 jaar is in de Mississippi-delta 5.600 vierkante kilometer, een gebied groter dan de provincies Limburg en Antwerpen samen, verloren gegaan aan de zee. Het massieve netwerk van kanalen en pijpleidingen dat de olie- en gasindustrie hebben aangelegd, zorgt er immers voor dat zout water uit de Golf van Mexico de delta instroomt en daar de natuurlijke barrière van bomen en planten verwoest. Waardoor stormen en de stormvloed die ze met zich meebrengen vrij spel krijgen.Tijdens de vier maanden van het orkaanseizoen in Louisiana verdwijnt in de regio rond New Orleans zo om de zes minuten een stuk land van 4.000 vierkante meter. Vorig jaar slokte de zee zelfs 105 vierkante kilometer op in het stormseizoen.

Kunstmatige eilanden
Wat generaal Van Antwerp en zijn United States Army Corps of Engineers pogen te doen is door eilanden aan te leggen de golven te stoppen. Maar deze kunstmatige ingreep blijkt helemaal niet te compenseren wat de natuurlijke moerassen en wetlands deden voor ze door het zout water vernield werden.

"Het ecosysteem dat de zee en de Mississippi in toom hield, is vernietigd. We doen wat we kunnen om dat te compenseren, maar het is een vergeefse strijd", zegt ook Chris Macaluso, de baas van het Office of Coastal Protection.

Miljarden
De Amerikanen spenderen de volgende vier jaar één miljard euro om de natuurlijke barrières te herstellen, ondermeer door de aanplant van bomen. 15 miljard wordt geïnvesteerd in het verstevigen en verhogen van dijken om New Orleans droog te houden. Het is geld dat uitgegeven wordt aan uitstel, niet aan afstel.

Mississippi verleggen
De enige echte oplossing om New Orleans te redden is om de loop van de Mississippi drastisch te wijzigen. Kost minstens 200 miljard. Het werkelijke economische kostenplaatje ligt veel hoger. Er moet een nieuwe plaats en daarbij horend distributienetwerk gebouwd worden om 35 procent van de gas en olie die de VS importeert te verwerken. En dat is alleen energie: New Orleans is 's lands grootste en belangrijkste haven. Zonder die activiteit is de stad sowieso ten dode opgeschreven.

©Hln | Gewijzigd: 21 april 2017, 16:39 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
27 oktober 2009, 17:21 uur | Bericht #54865
Lekker makkelijk allemaal om zomaar op te geven. En hoe hebben wij dat dan hier gedaan met de watersnoodramp
Waarom deze advertentie?
arjens
Lid
Woonplaats:
Berichten: 281
Lid sinds: 24 mei. 2009
27 oktober 2009, 22:44 uur | Bericht #54890
Dat is wel zo, maar je kan de situatie hier in NL van des tijds niet vergelijken met de situatie van nu met New Orleans.
Ten eerste, staat het al in de tekst, dat de situatie deels is te wijten aan menselijk handelen. Men heeft er natuurlijke vegetatie vernietigd, ivm buizen stelsels voor de olie industrie. De natuurlijke vegetatie is een storm breker, die nu verdwenen is. Verder is er jaren lang gehandeld zonder over de gevolgen na te denken.
Nu was er in 2005 katrina, en het gaat dus goed fout. Dan kan je zeggen, daar leer je van. Maar men kwam er al achter dat de schade dermate groot is, dat er geen weg terug is. Dus verwijzend naar: "15 miljard wordt geïnvesteerd in het verstevigen en verhogen van dijken om New Orleans droog te houden. Het is geld dat uitgegeven wordt aan uitstel, niet aan afstel."
NU zit men in de VS op een kruispunt. Maar men vergeet ook een ding. het land is zo arm als de kerkratten.
200 miljard... waar wil men dat vandaan halen? de staatsschuld maar weer eens verhogen? Goed voor de positie van de dollar...
Heeft iemand wel eens gezien hoe New Orleans er op dit moment uit ziet? Ik heb verschillende documentaires gezien, en de stad hoort niks voor niks bij de 20 gevaarlijkste steden ter wereld. Een groot drama. Dan heb je wel een belangrijk haven gebied.. Maar weegt het mega bedrag voor herstel, op tegen de economische belang van de haven?
Laten we stellen dat de situatie voor de stad, nogal uitdagend is. En er kunnen denk ik alleen maar beslissingen worden genomen, die heel veel pijn gaan doen, op verschillende fronten. Het zal mij benieuwen, of er wat gaat gebeuren (het wel bekende uitstellen) of dat er daadwerkelijk iets op kortere termijn. gaat gebeuren... | Gewijzigd: 27 oktober 2009, 22:53 uur, door arjens
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.308 topics, welke bij elkaar 445.494 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.306 leden.
Het nieuwste lid is fulgriet.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1794 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1794, lezen 8 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 deel 17".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden