Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Oldham, TX.

8 May 2021 01:09:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Armstrong, TX; Carson, TX; Deaf Smith, TX; Hutchinson, TX; Moore, TX; Oldham, TX; Potter, TX; Randall, TX.

8 May 2021 00:53:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Texas, OK.

8 May 2021 00:38:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dallam, TX; Moore, TX; Sherman, TX.

8 May 2021 00:27:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaver, OK.

8 May 2021 00:11:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Oldham, TX.

8 May 2021 00:09:02

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

8 May 2021 00:02:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Texas, OK.

7 May 2021 23:11:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cimarron, OK.

7 May 2021 23:07:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Texas, OK.

7 May 2021 22:05:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bernalillo, NM; Sandoval, NM.

7 May 2021 21:38:30

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 May 2021 21:00:22

De kaart Den Helder - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 May 2021 20:59:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cimarron, OK.

7 May 2021 20:47:40

De kaart T850 pluim Brussel is bijgewerkt.

7 May 2021 18:59:58
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
17 november 2009, 12:15 uur | Bericht #55893
Australië maakt zich op voor nieuwe catastrofale vuurstorm

In Australië is groot alarm afgekondigd: de volgende dagen wordt gevreesd voor een herhaling van de gruwelijke vuurstormen die eerder dit jaar aan een ongekend tempo door een enorm deel van het land raasden. Daarbij vielen tenminste 174 doden en werd in amper enkele uren een gebied van 4.500 km2 in de as gelegd. De vlammenzee verteerde 78 dorpen.Adelaide
Sindsdien is er een nieuw alarmsysteem van kracht in Australië. "Severe" (ernstig gevaar) en "extreme" (extreem gevaar) zijn we ondertussen gepasseerd en vanaf vandaag geldt voor Zuid-Australië "catastrophic". De temperatuur zal in ondermeer Adelaide vanaf morgen boven de 40 graden stijgen, het heeft alweer heel lang niet geregend en er staan sterke winden. Drie weken geleden moesten aan de de andere kant van het immense land, in de buurt van Brisbane, al honderden mensen hun woning verlaten omdat bosbranden akelig dichtbij kwamen.

Black Saturday
Black Saturday, zoals de Australiërs de ramp van 7 februari hebben gedoopt, heeft de bevolking down under met een serieus trauma opgezadeld. Want ondanks jarenlange training en het inzetten van een enorme hoeveelheid materiaal en manschappen bleek de vuurstorm oncontroleerbaar. Hij raasde met een snelheid van 120 kilometer per uur en genereerde zoveel warmte (1.200 graden) dat mensen die op de vlucht gingen stierven door de straling.Global warming
Australië is één van de landen die in de frontlinie van global warming zitten: de jongste vijftig jaar is het sneller warmer geworden in het land, en de in grote delen van het land heerst er al tien jaar droogte. Naast de tol aan mensenlevens zorgt de toename van bushfires (ze worden ook steeds intenser) voor ecologische drama's. Miljoenen dieren stierven in de branden van februari. En de assen van het vuur vergiftigt het water in drinkwaterreservoirs. Dat laatste is erg belangrijk want water, daar hebben ze in Australië sowieso niet veel van. Het water in de grootste rivier van Australië, de Murray River, staat na de aanhoudende droogte van tien jaar zo laag en is zo zout geworden dat Adelaide, de vijfde stad van het land noodrantsoenen flessenwater heeft klaarstaan om uit te delen aan de bewoners.

Permanent gegeven
Waterexperts waarschuwen dat het niet langer gaat om een tijdelijk fenomeen en dat er rekening mee gehouden moet worden dat de droogte en het watertekort een permanent gegeven is geworden.
Er is overigens niet alleen een tekort aan water, het water dat er nog is blijkt in toenemende mate ondrinkbaar. Het zoutgehalte in flinke stukken van de Murray River overschrijdt nu al de normen van wat de Wereldgezondheidsorganisatie als niet meer bruikbaar voor menselijke consumptie acht. Elf dorpen en voorsteden ten oosten van Adelaide hebben van de autoriteiten te horen gekregen "zich voor te bereiden op het ergste".

"De waterreserves zijn nu al bijna op. Nog een jaar van droogte en de Murray zal overal te zout geworden zijn. 1,3 miljoen Australiërs zullen afhankelijk worden van aangevoerd water. Dit is een nationale ramp aan het worden", zei de premier van South Australia, David Winderlich.

©Hln | Gewijzigd: 21 april 2017, 16:20 uur, door Joyce.s
Woonplaats: hoogeveen
Berichten: 137
Lid sinds: 18 mei. 2007
17 november 2009, 14:33 uur | Bericht #55907
heftig dit australie is zo mooi land maarja moeder natuur kun je niet stoppen laten we hopen dat er een wonder gaat gebeuren, dit zijn toch wel de serieuzere kenmerken van global warming
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: 's-Gravenzande
Berichten: 1666
Lid sinds: 11 okt. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 november 2009, 17:37 uur | Bericht #55929
Hopelijk kunnen de slangen optijd een schuilplaats vinden evenals de mensen. Zou zonde zijn als de ratelslangen etc daarzo ook onder komt de leiden
Groetjes Bjorn


Red Sky @ Night show us the lightRed Sky in the morning Sailors take warning.
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
17 november 2009, 20:02 uur | Bericht #55949
Sneu altijd die bosbranden, maarja, je kan het niet tegen houden. Respect voor alle brandweerlieden voor het riskeren van hun leven, elke dag weer!
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
19 november 2009, 20:39 uur | Bericht #56085
Lightning sparks fires but threat eased

Lightning strikes are still causing ignitions across South Australia and New South Wales but firefighters say there is now no threat to homes. In South Australia, the Country Fire Service advises there are multiple lightning strikes occurring in the Southern and Central Yorke Peninsula Areas, and numerous fires have been ignited in the Lacepede and Beachport districts. The CFA says it is attending to these fires, but residents also need to implement their bushfire survival plans and remain vigilant for any fires in their area.The Southern Flinders Ranges, between Wilmington and Redhill, have also been impacted by multiple lightning strikes, with numerous reports of fires there. A serious bushfire is burning out of control at Formby Bay and Cutcutculer Hill on the Southern Yorke Peninsula near West Coast Road, Fenelly Road, Ilfacombe Road and Marion Bay Road. The Formby Bay fire is travelling in a southerly direction towards Curley Hollow, Baby Lizard and Point Margaret.

The service has contained a fire which had been threatening homes at Pine Point on the Yorke Peninsula. Another fire at the nearby town of Carramulka is burning more than 1,000 hectares, and has also been contained. Other fires are burning at Kangaroo Island and around Kingston in the state's southern region, but they are not threatening homes. The lightning hit electricity supplies with Paul Roberts from ETSA saying some customers would have been without power last night."It's going to be impossible for us to get power restored to everybody across the peninsula and we hope that they can be patient," he said. The weather bureau says 11,500 lightning strikes were recorded yesterday - the region's first code red catastrophic bushfire rating day. At one stage some residents were recalling the spectre of the region's 2005 fires which killed nine people.

Twenty-three stubble and grass fires erupted within an hour or so triggered by lighting. The CFS says residents should tune into their local ABC Radio frequency of 639 for regular updates. All schools in South Australia will be open tomorrow due to the cooler change moving across the state.More....


©abc | Gewijzigd: 21 april 2017, 16:21 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
20 november 2009, 09:27 uur | Bericht #56122
Hevige bosbranden door blikseminslagen in Australië


Australische brandweermannen vechten tegen tientallen bosbranden. De branden zijn ontstaan door vele duizenden blikseminslagen. Grote delen van het land gaan gebukt onder een hittegolf met de hoogste temperaturen in honderd jaar tijd.

Huizen verlaten
In een groot deel van het land geldt alarmfase rood. Hierbij worden bewoners geadviseerd om hun huizen te verlaten, omdat bosbranden hun eigendommen bedreigen. Deze alarmfase werd in het leven geroepen na de zogenoemde 'zwarte zaterdag', toen harde föhnwinden in februari verwoestende bosbranden aanjaagden. Daardoor kwamen toen ongeveer tweehonderd mensen om.

25.000 blikseminslagen
Alleen al in de staat South Australia veroorzaakten 25.000 blikseminslagen vandaag al zeker honderd bosbranden. In New South Wales woeden er 34 branden.

Bron: Hln | Gewijzigd: 21 april 2017, 16:21 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
20 november 2009, 13:31 uur | Bericht #56139
Alarmfase rood in Australië

Vooral in de oostelijke helft van Australië is het op dit moment extreem warm met middagtemperaturen die geregeld oplopen tot ver boven 40 graden. Deze warme lucht wordt echter heel langzaam verdreven door een koufront dat vanuit het zuidwesten het continent binnen probeert te dringen. Precies op de grens van de beide luchtsoorten, de warme en de relatief koudere, is een groot aantal buien ontstaan. Door de extreme warmte kunnen ze tot zeer hoog in de atmosfeer doorgroeien en we kunnen dan ook spreken van stevige exemplaren met hevig onweer en daarbij enorm veel ontladingen. Het Australische land is erg droog en zo’n blikseminslag is dan ook een gemakkelijke aanzet tot bosbranden.


The Australian Bushfire Monitor laat vanuit de lucht zien dat er diverse bosbranden actief zijn. Deze bosbranden woeden bij de Terra Overpass.


Op de grens van de zeer warme en relatief iets koudere lucht vormt zich veel bewolking. Een satellietbeeld van de Australian Bureau of Meteorology.

De waarschuwingen voor extreem weer stapelen zich in vooral het zuiden en oosten van Australië snel op. Er staat veel wind, zowel boven land als op zee, er staat een waarschuwing open voor zeer extreme onweersbuien, er is overstromingsgevaar en als klap op de vuurpijl staat er momenteel alarmfase rood uit voor bosbranden.

Hoge versus lage temperaturen
Vooral de deelstaten South Australia, New South Wales en Victoria kampen al dagen met extreme hitte. Er heerst een hittegolf met verschillende dagen waarop het kwik in de thermometer ruim boven 45 graden uitkwam. Men spreekt dan ook van de ergste hitte in meer dan 100 jaar. Dagelijks worden er temperatuurrecords gebroken en het is er nog maar voorjaar!


Er heerst momenteel een hittegolf met temperaturen die overdag oplopen tot ver boven 40 graden.


Ook gisteren was het er opnieuw erg warm. Vooral in het oosten en zuiden van het continent zijn de waarden extreem.


Juist in datzelfde gebied is het momenteel kurkdroog.

Aan de andere zijde van de aardbol gelden natuurlijk andere seizoenen. Zo is het in Australië momenteel lente en dat betekent dat de zomer nog voor de deur staat. Met deze hitte dus geen prettig vooruitzicht. Inwoners van de door de hittegolf getroffen streek wordt dan ook geadviseerd om zo snel mogelijk een ziekenhuis te bezoeken als ze tekenen krijgen van hoofdpijn, flauwvallen, misselijkheid en duizeligheid.

Ondanks de hitte probeert iets minder warme lucht vanuit het zuidwesten door te dringen in het zuiden en oosten van het continent, maar dit gaat niet zonder horden of stoten. Precies op de overgang van de zeer warme lucht en relatief koudere lucht ontstaan aan de lopende band stevige buien die gepaard gaan met veel onweer. De aarde is in deze gebieden echter kurkdroog en ook de bomen en beplanting zijn al lange tijd niet van enig hemelwater voorzien. De bliksems zijn dan ook een makkelijke ontsteking voor bosbranden zodra ze inslaan. Veel branden zijn al dagen aan de gang en zijn lastig onder controle te krijgen door de stevige noordwestenwind. De geldende alarmfase is op dit moment dan ook rood en deze staat bekend onder de maatstaf ‘catastrofaal’.


En vallen verschillende pittige buien met veel onweer en blikseminslagen.

Noordwestenwind
Ten oosten van Australië ligt een hogedrukgebied en ook het westen is in de ban van hoge druk. Daar tussendoor, daar waar ook het eerdergenoemde front ligt, waait een stevige noordwestenwind. Deze voert dus niet alleen de zeer warme lucht aan, maar is ook medeverantwoordelijk voor het aanwakkeren en in stand houden van de bosbranden. Bovendien is de wind soms zo sterk dat in bijvoorbeeld de deelstaat South Australia gewaarschuwd wordt om auto’s binnen te zetten en niet in de buurt van bomen of spanningskabels te parkeren. Ook wordt aangeraden om binnen te blijven als er storm in de buurt is.

Ook bijzonder zacht in Nederland
Niet alleen in Australië is het echter warm. Ook in Nederland liggen de temperaturen zowel overdag als ‘s nachts ver boven de norm. Het langjarig gemiddelde voor de tweede decade van november ligt op 8 graden overdag en de minimumtemperatuur is normaal gesproken 3 graden. De huidige situatie dwaalt daar ver vanaf. Overdag steeg het kwik de afgelopen tijd tot gemiddeld een graad of 14 (in het zuiden soms zelfs tot 17) en ook ’s nachts bleef de temperatuur over het algemeen in de dubbele cijfers uitkomen met vooral aan de kust vaak een graad of 11. Ook deze week lijkt dat nog grotendeels het geval te zijn.

Toch lijkt er in de loop van volgende week een verandering op te gaan treden met als resultaat uiteindelijk temperaturen rond de norm van deze tijd.

Bronnen: Meteo Consult, Bureau of Meteorology Australia.
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
21 november 2009, 19:29 uur | Bericht #56225
NSW fire crews prepare for horror day

The Rural Fire Service has used improved weather conditions overnight to attempt to bring a fire threatening the townships of Kandos and Rylstone in central-west NSW under control. The fire, fanned by strong winds, came within 3 kilometres of Rylstone.But firefighters will be given no reprieve with weather conditions expected to deteriorate today with winds and high temperatures forecast. Overnight 70 fires were burning across the State, mostly in remote and inaccessible terrain in the Blue Mountains the Hawkesbury region and northern areas. Much of New South Wales is expected to get above 40 degrees, with winds gusting at up to 60 kilometres an hour forecast. The RFS says under these conditions, firefighting will be extremely difficult and there may be significant threats to property. It says people on rural properties to the west of Kandos and Rylstone should follow the advice of firefighters.

'Leave early'
"If you do not have a Bush Fire Survival Plan, or you have doubts about your ability to protect your property, leave early," a spokesman said. "Under these conditions fires will be uncontrollable, unpredictable and fast moving. "Embers will be blown ahead of the fire, creating spot fires in many different directions. "Spot fires will start up to six kilometres ahead of the main fire and they will move quickly. "These spot fires may threaten your home earlier than the predicted main fire front."

It is believed the Kandos fire was started by a lightning strike and it has so far burnt 500 hectares of bush and grass. The fire has burnt through 500 hectares of bush and grass, and jumped the nearby Windamere Dam. More fire crews were brought in to help fight the large fire.

Water bombing aircraft stopped flying at dusk, but will return to the skies at first light. The Federal Government has authorised the use of an RAAF base for planes fighting the fires in New South Wales. The Federal Attorney-General Robert McClelland says the State Government requested the use of the Richmond airbase north-west of Sydney. Stuart O'Keith from Cudgegong fire control says crews spent the night back burning and patrolling.

"The current situation is that the fire weather has certainly decreased to a degree to allow consolidation of the fire edge in and around the fire known as the Pinnacle fire which is burning to the west of Rylestone," he said.

Harsh conditions expected
Mr O'Keith from Cudgegong fire control said the RFS would work through the night in preparation for the harsh conditions expected today. "We currently have quite sufficient crews out there tonight they're just basically patrolling, mapping up, consolidating some small back burns we've put in and there is also a couple of dozers consolidating some of those control lines as well," he said.

Trevor Reeves from the NSW RFS says crews are planning for conditions to worsen tomorrow. "We still have crews continuing on putting in containment lines on the Windamere Dam fire. Our planning crew is in the fire control centre working busily on strategies and plans for tomorrow," he said. We've got a logistics cell that's working on getting resources for tomorrow."

Mr Reeves says residents in the Kandos and Rylstone areas should make sure their properties are prepared. "Even if they are leaving early, they should try to ensure that all the companion animals are either in bare paddocks or locked up in stables at well prepared properties," he said. "This will ensure the animals are looked after, as well as the human element."

Steve Murray helped a friend shift a flock of 1000 sheep to a nearby river on his friend's property near Rylstone. "It's hot, it's very hot," he says. "It's just dry. "The winds moving pretty fast and we're just putting the sheep in the yards and will then probably evacuate."

©ABC/AAP | Gewijzigd: 21 april 2017, 16:21 uur, door Joyce.s
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 december 2009, 15:48 uur | Bericht #61787
Hitte en wind wakkeren bushbranden in Australië aan

Hitte en wind hebben in Australië nieuwe bushbranden laten ontvlammen. De spoorwegverbinding tussen de grootsteden Sydney en Melbourne aan de oostkust werd vandaag wegens de branden onderbroken. De brandweer bestreed in het zuidoosten van het continent minstens 80 branden. Overal worden blusvliegtuigen ingezet.Verdord gras
"De stijging van de temperaturen en vooral de wind maken het de brandweer erg moeilijk", zei een woordvoerder op televisie. Op het zuidelijk halfrond is het zomer, in Australië loopt de temperatuur dan op tot 40 graden. Het verdorde struikgewas brandt als stro. Volgens de brandweer waren donderdag al twee woningen, een aantal stallen en woonwagens afgebrand. Drie mensen liepen verwondingen op.Extreme omstandigheden
Volgens de Australische zender ABC hebben de autoriteiten voor Sydney een verbod uitgesproken om vuur te stoken. Op vele plaatsen in de deelstaat New South Wales heersen extreme omstandigheden. Een vertegenwoordiger van de brandweer zei dat in 14 van de 21 districten een verbod is uitgevaardigd om vuur te maken.Aangestoken
"Het is belangrijk dat de mensen zich houden aan de voorzorgsmaatregelen en zich de regels van een absoluut brandverbod inacht nemen", zei Anthony Clark volgens de internetsite van ABC. Een honderdtal brandweerlieden heeft een brand in het natuurreservaat Windsor Dawns onder controle gebracht. In de buurt van Bathurst is de bush opzettelijk in brand gestoken, wat tot een onderzoek leidde.

bron: hln | Gewijzigd: 21 april 2017, 16:22 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 december 2009, 07:27 uur | Bericht #69129
Hevige bosbranden vernielen 30 huizen in West-Australië

Hevige bosbranden hebben in het dorpje Toodyay in de Australische staat West Australië dertig huizen verwoest. De premier van West-Australië heeft de bosbranden uitgeroepen tot natuurramp. Colin Barnett is erg onder de indruk van de aangerichte schade en maakt geld vrij voor de slachtoffers van de branden. Eigenaars die hun huizen in vlammen zagen opgaan, kunnen meteen rekenen op een premie van 1.870 euro.Barnett bracht een bezoek aan het getroffen gebied. "Het is hartverscheurend om te zien wat de branden aangericht hebben. Ik wil dan ook mijn medeleven betuigen aan de eigenaars die hun huizen verloren hebben. De hevige bosbranden hebben zeker dertig huizen in Toodyay in de as gelegd", aldus Barnett die ook de brandweer en politie bedankte voor hun optreden. "Brandweer en politie hebben mensenlevens gered en daar ben ik erg dankbaar voor."Nieuwe regels effectief
Volgens het hoofd van de hulpdiensten ging het om een verwoestende branden en volgens hem hebben de nieuwe, verstrengde regels meteen ook hun nut bewezen. "Er was weerstand tegen de nieuwe regels, die strenger geworden zijn en waarbij mensen sneller verplicht worden om hun huizen te verlaten maar net dankzij die strengere aanpak is een catastrofe vermeden en zijn er geen slachtoffers gevallen", aldus Craig Hynes. De nieuwe regels kwamen er na de 'Zwarte Zondag' van februari waarbij 173 slachtoffers vielen bij hevige bosbranden in de staat Victoria.

Vuurhaarden bij elektriciteitscentrales
Hynes begrijpt dat mensen zo snel mogelijk willen terugkeren naar hun huizen maar dat zal op een gecontroleerde manier gebeuren. Er werden intussen brandhaarden ontdekt in de buurt van elektriciteitscentrales. "Het klopt dat het vuur uitbrak in de buurt van de centrales maar we hebben nog geen duidelijkheid over de precieze oorzaak van de branden", aldus Hynes. Minister Rob Johnson, verantwoordelijk voor de politie vloog met een helikopter boven het getroffen gebied. Hij bevestigt op zijn beurt dat meer dan dertig huizen verwoest werden. "Met de inzet van onze nieuwe helikopters konden we 4.000 liter water droppen en toch nog vijf huizen redden.

Geen stroom meer
De inwoners van Toodyay moeten het vandaag nog zonder stroom stellen. "Meer dan tweehonderd huizen hebben geen stroomtoevoer meer. De schade aan het netwerk is zo groot dat we momenteel ook geen elektriciteit kunnen leveren met generatoren. Een aantal gezinnen zal dus nog dagen zonder stroom zitten", zegt een woordvoerder van de elektriciteitsmaatschappij Western Power.

©Hln | Gewijzigd: 21 april 2017, 16:22 uur, door Joyce.s
PolderPS
Lid
Woonplaats: Emmeloord
Berichten: 872
Lid sinds: 8 jul. 2009
31 december 2009, 00:50 uur | Bericht #69535
Citaat van Verwijderde_gebruiker_01, woensdag 30 december 2009, 7:27 uur Hevige bosbranden vernielen 30 huizen in West-Australië


©Hln

Sneu voor de mensen die daar wonen, het gaat ook maar door daar. Lekker werkje voor de lokale firefighters, respect..
Volg me ook op Twitter, want er is meer dan alleen onweer.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
11 januari 2010, 10:10 uur | Bericht #79118
Leven in en rond Melbourne plat door hitte en bosbranden

In het zuiden van Australië en meer bepaald in de staat Victoria is groot alarm afgekondigd. De temperatuur is in Melbourne opgelopen tot maar liefst 43 graden waardoor bestaande bosbranden nog zullen oplaaien en andere brandhaarden ontstaan. Mensen in de gevarenzone worden aangemaand te vluchten. De extreme hitte heeft een grote invloed op het openbare leven. In de staat Victoria is het nu alle hens aan denk. Door de heersende hittegolf is in verschillende regio's vandaag de hoogste alarmfase afgekondigd ('code red'). Dit betekent dat mensen die in de gevarenzone wonen, aangemaand worden om te vluchten naar de dichtsbijzijnde grote stad. Men wil kost wat kost een herhaling van de gruwelijke vuurstormen vermijden die vorig jaar tenminste 174 mensen de dood injoegen.Oncontroleerbaar
"Ook morgen zal een gevaarlijke dag worden", beweert Russel Rees als hoofd van de brandweerdiensten van de staat Victoria. "We willen de mensen goed voorbereiden op wat komen gaat. De oplopende temperaturen en de veranderende windrichting kunnen voor zeer gevaarlijke toestanden zorgen. Het kan erop uitdraaien dat verschillenden bosbranden oncontroleerbaar worden." Uit voorzorg zijn ook honderden kampeerders geëvacueerd uit verschillende nationale parken zoals de 'Grampians' en het 'Little Desert' State Park.

Openbaar vervoer lam
De extreme weersomstandigheden zorgen op dit ogenblik voor meer problemen dan de bosbranden zelf. In Melbourne zijn veertig mensen ingestort door de bloedhete temperaturen en ook daar vreest men dat het ergste nog moet komen. Bovendien heeft het openbaar vervoer het op verschillende plaatsen begeven in Melbourne en omgeving. Tussen Newport en Williamstown rijden geen treinen meer en moeten mensen gebruik maken van alternatieve busroutes. Op alle spoorlijnen worden vele treinen afgelast. Pendelaars worden aangeraden om vroeger te stoppen met werken en sneller huiswaarts te keren omdat er een enorme chaos verwacht wordt tijdens de avondspits.

©Hln | Gewijzigd: 21 april 2017, 16:22 uur, door Joyce.s
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 januari 2010, 18:54 uur | Bericht #79324
Code red fire alert for second day

A CODE red catastrophic fire alert has been declared for much of northern Victoria with dangerous bushfire weather conditions to intensify this morning. The code red alert, the highest available under the new national bushfire rating system, has been declared for the northern country and northeast regions. Yesterday was the first time a catastrophic alert has been declared in Victoria with a code red issued for the Wimmera district in Victoria's west.

The alert affects the regional centres of Bendigo, Shepparton, Echuca, Wangaratta and Wodonga, where temperatures are again set to reach at least 40 degrees, coupled with a gusty northwesterly wind. People in the affected regions should leave by early Tuesday at the latest, Country Fire Authority (CFA) chief Russell Rees said. A total fire ban has been declared in the north western, north eastern, eastern and central districts.

Extreme fire danger ratings have been declared in the north central and Mallee districts. The Department of Sustainability and Environment (DSE) has closed parks and forests in the north country and northeast regions today and told people camping along the Murray and Goulburn Rivers to leave. "It is going to be a very hot and windy day in these areas and families should sit out the day in a cool and safe place like a major town centre,'' DSE chief officer Ewan Waller said.

"If you are travelling or plan to travel in bushfire-prone areas, you should monitor the situation and prepare to change your travel plans.''

© DailyTelegraph.com.au
Marching ever onward to tomorrow!
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
12 januari 2010, 15:58 uur | Bericht #79696
Conditions ease as fire crews contain blazes

Fire crews will continue working through the night on control lines surrounding a bushfire in eastern Victoria, as conditions continue to ease across New South Wales and Victoria. The 60 hectare blaze at Lower Tonghi was contained last night before it reached several houses and the Princes highway. Two water-bombing helicopters were fighting the blaze and the highway was closed between Cann River and Orbost, but has since re-opened.Fire authorities say the fire is no longer threatening any properties. The catastrophic code red fire rating that was in effect in the north and north-east regions of Victoria has now been downgraded and there is no longer a total fire ban.

The milder conditions will come as a welcome relief to many Victorians, particularly those in Melbourne who sweltered through 37-degree temperatures on Monday night. Severe thunderstorms, however, are likely to produce damaging winds and large hailstones over the next several hours in areas including Shepparton, Seymour, Morwell, Traralgon, Sale and Moe.

> Lees hier verder...

©ABC News | Gewijzigd: 21 april 2017, 16:22 uur, door Joyce.s
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 januari 2010, 08:43 uur | Bericht #80116
Timing of bushfire warning system questioned

The ACT Opposition has questioned the Government's decision to conduct the second test of a new phone bushfire warning system today. The national emergency alert system was first tested in the ACT in December but there were a few glitches. Phone messages will be sent today to people living in several locations, including Fadden, Gilmore, Chisholm, Black Mountain, Uriarra, Pierces Creek, and the Cotter.

The Opposition's Emergency Services spokesman, Brendan Smyth, says there is a real risk of bushfires today and the test could create confusion. "I think the timing's very curious," he said. "We've got catastrophic warnings across most of South East Australia, yet we've got a Minister who said the ACT's prepared for the fire season testing his warning system on what will be a very hot day."

© Abc News.au
Marching ever onward to tomorrow!
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.306 topics, welke bij elkaar 445.456 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.305 leden.
Het nieuwste lid is Calla.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1699 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1699, lezen 7 mensen het topic "Onweerskansen Pinksterweekend".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden