Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Starr, TX; Hidalgo, TX.

26 May 2020 09:11:45

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

26 May 2020 08:59:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grundy, MO; Sullivan, MO; Mercer, MO.

26 May 2020 08:54:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, IL; Jefferson, IL; Perry, IL.

26 May 2020 08:54:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Macon, MO; Adair, MO; Linn, MO.

26 May 2020 08:54:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clarke, MS; Jasper, MS; Lauderdale, MS; Newton, MS.

26 May 2020 08:54:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Tompkins, NY; Chemung, NY; Schuyler, NY.

26 May 2020 08:54:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Johnson, MO; Lafayette, MO; Ray, MO.

26 May 2020 08:54:17

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Starr, TX.

26 May 2020 08:47:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pike, MO.

26 May 2020 08:41:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, WI.

26 May 2020 08:41:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Zapata, TX; Brooks, TX; Jim Hogg, TX; Starr, TX; Hidalgo, TX.

26 May 2020 08:34:34

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Zapata, TX; Jim Hogg, TX; Starr, TX.

26 May 2020 08:26:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Miami, KS.

26 May 2020 07:58:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Zapata, TX; Jim Hogg, TX; Starr, TX.

26 May 2020 07:58:15
Actueel
1 / 4

Lente discussietopic

Uitslag Winterwedstrijd

Proficiat winnaars!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd Lente

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 januari 2010, 13:44 uur | Bericht #82275
Eerste voedselhulp bereikt kamp met 10.000 daklozen

Een Haïtiaans kamp waar ongeveer tienduizend daklozen verblijven heeft voor het eerst sinds de aardbeving van dinsdag voedselhulp van de Verenigde Naties gekregen. Volgens verschillende kampbewoners werd er niet genoeg eten geleverd voor de vele hongerige mensen. Dat melden VN-medewerkers.De kampbewoners hadden wel liever water en medicijnen gekregen dan eten, stelde een van de coördinatoren van het kamp vast: De biscuits verergeren de dorst alleen maar. Het Wereldvoedselprogramma van de VN (WFP) leverde het voedsel af. "WFP heeft veel voedsel en water in een opslagplaats bij het vliegveld, maar er zijn niet genoeg vrachtwagens om het te vervoeren.'' Dat verklaarde een van de VN-militairen die medewerkers van hulporganisaties beschermen bij het uitdelen van de voedselhulp.

Het kamp Challe ligt tussen het vliegveld en de hoofdstad Port-au-Prince. Met onder meer hout en karton hebben Haïtianen er tijdelijke onderkomens gebouwd.

Bron Hln | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:39 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 januari 2010, 14:11 uur | Bericht #82281
'Lucht- en wegverkeer Haïti zwaar overbelast'

De luchthaven van Haïti en de toegangswegen naar de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince zijn volledig overbelast. In de komende 48 uur kunnen er geen extra hulpleveranties naar het Caribische land worden gevlogen. Dat liet OCHA maandag weten, de VN-organisatie die de humanitaire hulpverlening in het door een aardbeving getroffen gebied coördineert. Voor nieuwe hulpgoederen is er daarnaast ook geen opslagruimte meer.Ook transport via de weg is moeilijk. De 300 kilometer lange rit vanuit Santo Domingo, de hoofdstad van buurland de Dominicaanse Republiek, duurt inmiddels achttien uur door files.

Bron De Pers | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:39 uur, door Joyce.s
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 januari 2010, 14:14 uur | Bericht #82284
EU overweegt deel van landbouwoverschotten te schenken aan Haïti

Het Spaans voorzitterschap van de EU stelt voor om de Europese landbouwoverschotten uit te delen aan de slachtoffers van de aardbeving van Haïti. Dat heeft de Spaanse minister van Landbouw aangekondigd bij zijn aankomst in Brussel voor een vergadering met zijn Europese collega's. Permanent voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy laat dan weer weten de situatie in Haïti toe te voegen aan de agenda van zijn eerste - informele - top. De Europese landbouw produceert geregeld overschotten, vooral van melk, boter en afgeleide landbouwproducten. Op de vraag van een journalist of Spanje voorstander is om die in Haïti uit te delen, antwoordde Elena Espinosa : "Het staat vandaag niet op de agenda, maar we gaan proberen om het erbij te nemen."Spoedvergadering
Parallel met de vergadering van de Europese Landbouwministers vergaderen in Brussel de Europese ministers van Ontwikkelingssamenwerking, voorgezeten door de chef diplomatie, Catherine Ashton. Zij zijn met spoed bijeen geroepen om zich te buigen over Europese bijdrages aan de heropbouw van Haïti op lange en middellange termijn.

Hoogste politieke niveau
Naar aanleiding van dat overleg kondigt permanent voorzitter Van Rompuy aan de situatie in Haïti "naar het hoogste politieke niveau te tillen". Zo zal hij de heropbouw van het land en de Europese steun voor de internationale conferentie voor Haïti toevoegen aan de agenda van zijn eerste informele top. Die samenkomst van de Europese staatshoofden en regeringsleiders vindt plaats op 11 februari in Brussel.

Bron Hln | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:39 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 januari 2010, 15:38 uur | Bericht #82302
EU trekt in totaal 422 miljoen euro uit voor Haïti

De 27 lidstaten van de Europese unie zullen 92 miljoen euro uittrekken om Haïti na de aardbeving van vorige week te hulp te komen. Tegelijk belooft de Europese Commissie 130 miljoen. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel (MR) bekendgemaakt na een spoedraad van de Europese ministers van Ontwikkelingssamenwerking in Brussel. Bovendien maakt de Europese commissie nog eens 200 miljoen euro vrij voor de heropbouw van Haïti op lange termijn. België belooft van zijn kant 4,3 miljoen euro extra, aldus minister Michel. Trots wees de minister erop dat de EU met 222 miljoen euro, en dus met de helft van het gevraagde bedrag van de VN over de brug komt. De 200 miljoen voor hulp op lange termijn zal later nog worden aangevuld door bijdragen van de lidstaten, afhankelijk van de noden ter plaatse. "Ik ben bovendien blij dat we concrete engagementen bereikt hebben", aldus minister Michel.Euro Fast
Hij wees erop dat hij bij zijn Europese collega's gepleit heeft voor "Euro Fast", een team geïnspireerd op het Belgische B-Fast. "De ramp in Haïti heeft aangetoond dat zo'n Europees team nodig is", aldus minister Michel. "België pleit overigens voor een permanent coördinatiecentrum voor humanitaire zaken."

Karel De Gucht
De minister benadrukte dat België een van de eerste landen was die aandrongen op een spoedraad. Zelf gaat minister Michel overigens niet naar Haïti, omdat hij de aanwezigheid van eurocommissaris voor Ontwikkeling en Humanitaire Hulp Karel De Gucht voorrang wil geven op bilaterale contacten.

Op de vraag of het hele B-Fast-team terugkomt, antwoordde de minister ten slotte dat enkele ploegen die minder nodig waren terugkeren, maar dat er medische hulp en voedselhulp ingezet blijven worden.

Bron Hln | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:40 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
18 januari 2010, 15:40 uur | Bericht #82303
Rode Kruis: "Waterzuivering en sanitair nu belangrijkste"

In noodsituaties zoals in Haïti is het van zeer groot belang dat er zo snel mogelijk waterzuiveringsinstallaties en sanitaire voorzieningen komen. Op die manier moet een uitbraak van infectieziekten in het Caraïbische land worden voorkomen. Dat stelt Eelko Brouwer, een internationaal noodhulpadviseur van het Rode Kruis in Nederland. Een groot misverstand is dat de lijken die nog niet zijn begraven, voor allerlei ziektes kunnen zorgen. "Dat is niet waar. Dode lichamen verspreiden geen ziektes", benadrukt Brouwer.Diarree
"Mensen laten nu overal hun ontlasting achter. Daardoor raakt het water besmet. Als je dat niet zuivert, kom je in een kringloop terecht. Mensen krijgen diarree, zeker als ze ook nog eens weinig voedsel krijgen. Je krijgt dan vooral veel problemen met kinderen en ouderen."

Riolering
De nadruk ligt vooral op het installeren van waterzuiveringsinstallaties. "Het realiseren van sanitaire voorzieningen is momenteel erg moeilijk, omdat er overal puin ligt. Daardoor beschikken we niet over riolering." Inmiddels draaien er van het internationale Rode Kruis vijf zuiveringsinstallaties met een capaciteit voor in totaal 130.000 mensen.

Gezuiverd water
Het Nederlandse Rode Kruis heeft twee installaties geleverd die voor 80.000 mensen water kunnen zuiveren, en vier die voor 60.000 mensen water kunnen zuiveren. "In principe moeten ze bij aankomst binnen de 48 uur gezuiverd water kunnen produceren", aldus Brouwer.

Bron Hln | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:40 uur, door Joyce.s
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
18 januari 2010, 16:46 uur | Bericht #82319
Geweld en plunderingen nemen toe in Haïti

Door de toenemende wanhoop onder de slachtoffers van de zware aardbeving in Haïti is het aantal geweldsincidenten en plunderingen toegenomen. Dat meldde het Rode Kruis maandag.''De prijs van voedsel en transport is sinds afgelopen dinsdag door het plafond gegaan. Nu de wanhoop toeneemt, steken geweld en plundering de kop op'', aldus een verklaring van de internationale hulporganisatie.

''Toegang tot een slaapplaats, toiletten, water, voedsel en medische hulp blijft zeer minimaal'', stelt Riccardo Conti, namens het Rode Kruis in Haïti. Veel inwoners van hoofdstad Port-au-Prince hebben het gevoel ''in een catastrofale situatie'' te zitten.

Eerder stelde het Rode Kruis dat de hulp langzaam maar zeker de getroffen Haïtianen wist te bereiken. ''Maar zelfs als de aanwezigheid van hulporganisaties begint door te dringen in ziekenhuizen en klinieken, dan kampen veel faciliteiten nog steeds met een tekort aan personeel en medicijnen'', aldus Conti, een kleine week na de aardbeving.

Sanitatie
Een van de grootste zorgen van het Rode Kruis is sanitatie. Duizenden mensen slapen sinds de aardbeving op straat en doen daar ook hun behoeften. ''In heel Port-au-Prince is de stank van urine overweldigend'', stelde Conti. Hij vreest ook voor het uitbreken van ziektes nu de menselijke uitwerpselen in het drinkwater terecht kunnen komen.

Volgens VN-vluchtelingenorganisatie OCHA valt het aantal plunderingen nog mee gezien de omvang van de ramp. De helft van het politiekorps is door de beving uitgeschakeld. ''De situatie is gespannen, maar kalm'', aldus Elisabeth Byrs van OCHA.

422 miljoen euro
De EU-landen en de Europese Commissie hebben tot dusver totaal 422 miljoen euro uitgetrokken voor hulp aan Haïti. Minister Bert Koenders (Ontwikkelingshulp) meldde dat in Brussel na een ingelast EU-beraad met zijn collega's uit andere EU-landen.

Dat bedrag is inclusief de 6 miljoen euro die de Nederlandse regering al direct apart legde. Daarbovenop komt donderdag nog een bedrag, omdat de regering de opbrengst van de benefietactie op televisie verdubbelt. Het EU-geld is bedoeld voor water, tenten en medicijnen voor de circa 3 miljoen inwoners van Haïti die zijn getroffen door de aardbeving. Sinds de beving zijn ongeveer 50.000 lichamen geborgen. Nog duizend Europeanen worden vermist.

Gendarmerie
De Verenigde Naties hebben de EU inmiddels gevraagd om 140 manschappen voor een gendarmerie die de hulpverleners en hun goederen moeten beveiligen. Nederland heeft nog niet besloten of het hier een bijdrage aan levert. ''Ik ga daarover met mijn collega's in het kabinet overleggen'', beloofde Koenders.

Opvangcentrum
De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) wil zo snel mogelijk een opvangcentrum inrichten voor circa 100.000 Haïtianen die door de aardbeving dakloos zijn geworden. De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IADB) en Haïtiaanse functionarissen onderzoeken of een locatie 13 kilometer ten noorden van de hoofdstad Port-au-Prince geschikt is voor de opvang.

Bron: Nu.nl

  | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:40 uur, door Joyce.s
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
18 januari 2010, 16:47 uur | Bericht #82320
Sterren in de bres voor Haïti

Steeds meer sterren sluiten zich aan bij George Clooney's tv-marathon voor Haïti. Daags na de zware aardbeving van dinsdag maakte de acteur bekend samen met MTV geld in te gaan zamelen voor de slachtoffers. Clooney liet zondag weten dat hij gesteund wordt door zo'n veertig collega's waaronder U2-frontman Bono, Justin Timberlake, Christina Aguilera, Alicia Keys en Sting.

De sterren zullen vrijdag optreden en hun fans oproepen geld over te maken naar hulporganisaties. Clooney presenteert de show vanuit Los Angeles en de in Haïti geboren Wyclef Jean praat de tv-marathon vanuit New York uit elkaar. CNN-verslaggever Anderson Cooper vliegt naar het getroffen gebied om van daaruit bijdragen te leveren aan de show.

Met 'Hope for Haiti' wil Clooney zo veel mogelijk geld ophalen voor het Rode Kruis, Unicef, Oxfam America, Partners in Health en Wyclef Jeans Yele Haiti Foundation. De acteur zei dat het zijn doel is 'de inwoners van Haïti te laten zien dat de hele wereld meeleeft'. De twee uur durende, reclameloze show wordt uitgezonden door twaalf zenders, waaronder MTV en CNN.

Ook Larry King's show over Haïti kan op veel steun van de sterren rekenen. Onder meer Mick Jagger en Ringo Starr zijn van plan bij de talkshowhost aan te schuiven. King maakt dinsdag met ruim dertig sterren een twee uur durend programma over Haïti. Met 'Haiti: How you can help' vraagt King zijn publiek om het Rode Kruis en Unicef te steunen.

In Nederland wordt donderdag een nationale actie op radio, televisie en internet gehouden. De publieke omroep, RTL en SBS slaan de handen ineen en proberen onder de naam 'Nederland helpt Haïti' zo veel mogelijk geld op te halen voor de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO).

Bron: De Standaard


“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Woonplaats: Groningen
Berichten: 1282
Lid sinds: 25 mei. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 januari 2010, 17:06 uur | Bericht #82333
Gezamenlijke televisieactie voor Haïti

Een groot aantal radio- en televisiezenders organiseert donderdag een benefietactie voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Dat hebben de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) gisteren bekendgemaakt.

De uitzending vindt de hele dag door plaats via radio, televisie en internet. In de avond wordt een groot programma uitgezonden dat de climax van de dag vormt. Het is nog niet bekend wie dat programma gaat presenteren. Aan de tv-actie doen de Publieke Omroep, RTL en SBS6 mee. Op de radio werken onder meer 3FM, Radio 538, Q-Music en Radio Veronica mee.

Tot zaterdag was er op rekeningnummer 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) 3,3 miljoen euro binnengekomen. De aardbeving in Haïti is de ergste catastrofe waarmee de Verenigde Naties ooit te maken hebben gehad, zo heeft de bijna 65 jaar oude organisatie laten weten. De infrastructuur in de zwaarst getroffen gebieden is nagenoeg verdwenen en de overheid kan haast geen hulp bieden. Daarmee is de situatie nog ernstiger dan die na de tsunami in Zuidoost-Azië eind 2004.

De Nederlandse teams van Artsen zonder Grenzen (AZG) zijn in hoofdstad Port-au-Prince 24 uur per dag aan het werk om de 'enorme aantallen' patiënten te behandelen. Medewerkers hebben gezegd dat ze nog nooit zoveel zware verwondingen hebben gezien. Doordat het vliegveld van de hoofdstad onvoldoende capaciteit heeft om alle hulpvluchten te laten landen, moeten deze worden omgeleid. Daardoor is het moeilijk snel meer personeel en materiaal het land in te krijgen. AzG wacht met smart op haar opblaasbare ziekenhuis.

Bron: Bndestem

Edit MarkNL: Aangepast naar juiste opmaak | Gewijzigd: 18 januari 2010, 17:20 uur, door MarkNL
Mijn timelapse video: http://www.youtube.com/watch?v=u50lhEUOSNk
Mijn (on)weer foto's : Foto's
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 januari 2010, 17:19 uur | Bericht #82350
70.000 lijken in massagraven Haïti

De regering van Haïti zegt dat er tot nu toe 70.000 lijken zijn begraven in massagraven. De schattingen over het totaal aantal doden na de aardbeving lopen uiteen van 100.000 tot 200.000. De hulpverlening verloopt moeizaam door plunderingen en logistieke problemen. De regering heeft vijf dagen na de ramp de noodtoestand uitgeroepen. Veel Haïtianen vinden dat de politiek traag reageert.

Maandag komen donorlanden in Montreal bijeen om te praten over de wederopbouw van Haïti. Onder anderen de Haïtiaanse premier Bellerive en de Amerikaanse minister Clinton wonen de conferentie in de Canadese stad bij.

Bron: NOS
Marching ever onward to tomorrow!
Woonplaats: Groningen
Berichten: 1282
Lid sinds: 25 mei. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 januari 2010, 17:24 uur | Bericht #82353
Het enige wat die regering uitvoert is doden tellen.

voorderest zit de hele wereld op hun luie reet als er geen rampen gebeuren. (oke er zijn wel hulporganisaties maar het zakt wel wat in) en nu opeens geven ze heel veel geld uit (dat snap ik dan wel ) maar de rest van de wereld word niet naar omgekeken. (eigenlijk moeten ze alle dictaturen van arme landen uitmoorden degelijke regering vanuit rijke landen daar inzetten. en heel veel geld,goederen en voedsel sturen.)

Nu hoor je heel veel over Haiti maar daarvoor?

Mijn timelapse video: http://www.youtube.com/watch?v=u50lhEUOSNk
Mijn (on)weer foto's : Foto's
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 januari 2010, 17:36 uur | Bericht #82360
Rode Kruis vindt situatie in Haïti catastrofaal

De toestand in het dinsdag door een aardbeving getroffen Haïti is "catastrofaal", zo stelt het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC). "Gezien de noden is de taak van de humanitaire organisaties ontmoedigend", verklaarde Riccardo Conti, het hoofd van het ICRC. "Hoewel we de aanwezigheid van hulporganisaties in ziekenhuizen en veldhospitalen beginnen te voelen, is er in vele medische faciliteiten in Port-au-Prince nog steeds een gebrek aan personeel en geneesmiddelen", zei Conti.

Overweldigende stank
De toegang tot onderdak, sanitair, water, voedsel en medische zorg blijft "extreem beperkt", luidde het. De beperkte beschikbaarheid van water zorgt voor gezondheids- en hygiënische problemen, en "in heel Port-au-Prince is de stank van urine overweldigend", zo staat in de verklaring.Agressie
Intussen wordt de sanitaire en gezondheidssituatie in de voorlopige kampen voor de overlevenden van de aardbeving steeds precairder. "De mensen worden steeds agressiever, omdat ze voedsel en water nodig hebben", zei het Rode Kruis op basis van een getuige. Er wordt volgens journalisten nog steeds geplunderd en er worden zichtbaar wapens gedragen.Tentendorpen
De regering in Port-au-Prince wil intussen tentendorpen bouwen, zo melden functionarissen. Het kamp zou onderdak moeten bieden aan honderdduizenden daklozen en faciliteiten, zoals scholen en ziekenposten, moeten herbergen. De tentendorpen zouden ook in de buurt van Port-au-Prince moeten liggen, zodat de bewoners kunnen meehelpen bij de heropbouw en de schoonmaak van de hoofdstad.

Bron: Hln | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:40 uur, door Joyce.s
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 januari 2010, 17:38 uur | Bericht #82362
Kinderopvang van de aardbodem verdwenen

Welzijnsorganisatie Wereldkinderen heeft maandag te horen gekregen dat het kinderopvanghuis Lakay in Port-au-Prince compleet verwoest is. Dat maakte een woordvoerster bekend. Het huis voor straatkinderen in de hoofdstad van Haïti kon jarenlang op steun vanuit Nederland rekenen.Voor de 250 kinderen die in het opvanghuis woonden, vreest Wereldkinderen het ergste. Ook weet de organisatie dat één pater is omgekomen en dat de andere medewerkers gewond raakten. ,,De gebouwen zijn ingestort en vervolgens geplunderd door de bevolking en bendes'', zo meldde de organisatie op haar website. Wereldkinderen houdt kantoor in Den Haag en is vooral bekend als adoptieorganisatie. Daarnaast ondersteunt de vereniging wereldwijd projecten voor kansarme kinderen. Lakay was geen adoptieproject; het huis richtte zich op onderwijs aan en de gezondheid en opvang van straatkinderen.

Het tweede project dat Wereldkinderen in Haïti steunt, La maison l'arc en ciel, heeft de aardbeving beter doorstaan. De kinderen maken het relatief goed en naar het schijnt zijn er geen stafleden omgekomen, meldde de organisatie. Wel raakten mensen gewond of dakloos.

Bron: AD.nl
Marching ever onward to tomorrow!
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
18 januari 2010, 19:03 uur | Bericht #82423
Zeven radiostations samen voor Haïti

Zeven radiostations gaan donderdag samen uitzenden om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Onder de noemer Radio 555 schalt van 's ochtends vroeg tot in de avond op de stations één geluid door de speakers, maakten de initiatiefnemers maandag bekend.Radio 538, Radio 2, 3FM, Q Music, Slam FM en Radio Veronica doen tussen zes uur 's ochtends en negen uur 's avonds aan de actie mee. De zevende deelnemer is Radio Nederland Wereldomroep, die tussen zeven uur 's ochtends en zeven uur 's avonds Radio 555 uitzendt. De dj's presenteren vanuit Studio 24 op het Mediapark in Hilversum.

Bron: AD
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
18 januari 2010, 19:08 uur | Bericht #82426
Vier Belgen in Haïti gewond, een vermist

Het Crisiscentrum van Buitenlandse Zaken heeft 255 dossiers geopend over landgenoten in Haïti. Vier Belgen raakten gewond, 83 personen konden het land verlaten en 87 anderen werden nog niet gelokaliseerd. Een landgenoot is vermist."We hebben over 86 personen ontoereikende informatie om hen te kunnen lokaliseren", luidt het in een mededeling van Buitenlandse Zaken. "Eén persoon kan als vermist worden beschouwd."

Bron: hbvl | Gewijzigd: 18 januari 2010, 19:09 uur, door stephanvanloon
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
18 januari 2010, 19:11 uur | Bericht #82428
"VS doen al het mogelijke op luchthaven Port-au-Prince"

De Verenigde Staten doen wat ze kunnen om zo snel mogelijk de internationale hulp op te vangen op de luchthaven van de Haïtiaanse hoofdstad van Port-au-Prince. Zo reageert de ambassadeur van de Verenigde Staten in Haïti op Franse kritiek."Gaan de zaken zo snel als we zouden willen? Misschien niet, maar ze vorderen zo goed als mogelijk", verklaarde ambassadeur Kenneth Merten, die op CNN geïnterviewd werd. De VS kregen vrijdag van de Haïtiaanse regering de vraag, de werking van de internationale luchthaven van Port-au-Prince te verzekeren.

"We betreuren dat sommigen ontevreden zijn, maar we hebben kunnen antwoorden op hun bezorgdheden", aldus Merten, in antwoord op de kritiek van Parijs.

Verdringing
De Franse staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking, Alain Joyandet, verklaarde zaterdag in Port-au-Prince namelijk "officieel protest" te hebben ingediend bij de VS na de verdringing vrijdag van een Frans vliegtuig dat een veldhospitaal vervoerde. De Franse minister van Buitenlandse Zaken ontkende vervolgens het bestaan van de klacht.

De secretaris-generaal van het Elysée, Claude Guéant, maakte gisteren een einde aan de polemiek over de coördinatie van de internationale hulp in Haïti door de beslissing van de Amerikanen om het beheer van de luchthaven op zich te nemen, "erg gelukkig" te noemen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:40 uur, door Joyce.s
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
18 januari 2010, 19:18 uur | Bericht #82434
Bill Clinton in Haïti aangekomen

De Amerikaanse oud-president Bill Clinton is maandag aangekomen in Port-au-Prince, de hoofdstad van het door een aardbeving getroffen Haïti. Hij zal rampplekken bezoeken en spreken met Haïtiaanse leiders en overlevenden.Clinton is speciaal gezant van de Verenigde Naties voor Haïti. Hij is oprichter van een fonds voor de slachtoffers van de aardbeving die dat land bijna een week geleden trof. Hij kondigde zijn initiatief afgelopen woensdag aan voor de Algemene Vergadering van de VN.

Zijn stichting had zondag laten weten dat Clinton ook hulpgoederen waaronder water, voedsel, medicijnen en generatoren, zou meenemen naar Haïti.

Bron: AD
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
18 januari 2010, 21:19 uur | Bericht #82491
Nu al 6,5 miljoen op giro 555

Vijf dagen na de start van de actie van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) voor Haïti is 6,5 miljoen euro gestort op giro 555. Dat liet een woordvoerder van de organisatie maandag aan het begin van de avond weten.

Minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking heeft toegezegd het eindbedrag te verdubbelen, waardoor de opbrengst nu al 13 miljoen euro is.

Dinsdagavond houdt de SHO tussen 19.00 en 20.00 uur een chat- en belsessie voor het publiek. Verschillende directeuren en medewerkers van de lidorganisaties van de SHO zullen dan vragen van het Nederlandse publiek over de hulpactie voor Haïti beantwoorden. Bellen kan via 070-3421999. Via een button op de website giro555.nl is de chat toegankelijk.

Bron: ED
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
18 januari 2010, 21:21 uur | Bericht #82492
VN waarschuwen voor ontvoering kinderen in Haïti

De Verenigde Naties waarschuwen voor ontvoeringen die worden voorgedaan als adopties in het door een aardbeving getroffen Haïti. Bijna de helft van de Haïtiaanse bevolking is minderjarig.Maatregelen tegen uitbuiting
Volgens de VN moeten er dringend maatregelen komen om de kinderen te beschermen tegen geweld en uitbuiting. Verschillende personen zouden kinderen ontvoeren onder het mom van een adoptie.

Gescheiden van families
Het comité voor de rechten van het kind van de VN verzamelde maandag in Genève. Van daaruit waarschuwt men dat er bijzondere aandacht moet gaan naar kinderen die door de ramp gescheiden werden van hun familie. Er moet ook op worden toegezien dat de voedselhulp bij de meest hulpbehoevenden terechtkomt en niet enkel bij degenen die vooraan in de rij staan.

Verschillende landen deden de voorbije dagen inspanningen om adopties van Haïtiaanse kinderen eenvoudiger te maken. Ook in ons land zouden deze week nog dertien kinderen toekomen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:40 uur, door Joyce.s
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
18 januari 2010, 21:21 uur | Bericht #82493
Nog vijfhonderd VN'ers zoek in Haïti

De Verenigde Naties weten niet wat het lot is van zeker vijfhonderd medewerkers in Haïti. Een deel is vermist. Met de anderen is het contact verloren gegaan. Dat heeft een VN-woordvoerder maandag laten weten. Hij zei dat het dodental onder VN' ers in Haïti op 46 staat.Onder de VN-doden zijn het hoofd van de vredesmissie in Haïti (Minustah), de Tunesiër Hedi Annabi, en zijn plaatsvervanger, de Braziliaan Luiz Carlos da Costa. Hun lichamen werden gevonden in de puinhopen van het ingestorte VN-hoofdkwartier in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince.

Bron: De Pers
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
18 januari 2010, 21:23 uur | Bericht #82495
Ban Ki-moon vraagt 3.500 extra blauwhelmen voor Haïti

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, heeft de Veiligheidsraad gevraagd om 3.500 bijkomende blauwhelmen naar Haïti te sturen om de VN-stabilisatiemissie Minustah te versterken. Die macht telt al zowat 11.000 manschappen. "Ik heb de Veiligheidsraad aanbevolen het aantal politieagenten te verhogen tot 1.500, en het aantal militairen tot 2.000, voor een periode van zes maanden", zei hij aan de media na de bijeenkomst van de raad die plaatsvond in New York."Enorme verwoesting en noden"
De secretaris-generaal bracht verslag uit aan de vijftien leden van de Veiligheidsraad van zijn zes uur durende bezoek aan Haïti.

"Ik heb een enorme verwoesting en gigantische noden gezien. En ik heb duidelijk de boodschap van de mensen op straat gehoord: we hebben de VN nodig, we hebben werk en eten nodig", zei Ban, die de bevolking in Haïti opriep geduld te hebben.

Ruim 500 werknemers van de Verenigde Naties zijn vandaag nog steeds vermist. 46 VN-medewerkers kwamen om bij de aardbeving vorige week dinsdag, zo meldde een woordvoerder van de VN.

Bron: HLN | Gewijzigd: 29 maart 2017, 09:41 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
5 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 5 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.989 topics, welke bij elkaar 442.533 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.067 leden.
Het nieuwste lid is Dr. Wim J..

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
5 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3400 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3400, lezen 22 mensen het topic "Sneeuw/onweerskansen week 5+6 2015".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Uitslag Winterwedstrijd

Proficiat winnaars!

Fotowedstrijd Lente

Lente discussietopic

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden