Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Anderson, KS; Coffey, KS; Franklin, KS.

9 Jul 2020 11:37:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Anderson, KS; Osage, KS; Coffey, KS; Franklin, KS; Lyon, KS; Wabaunsee, KS.

9 Jul 2020 11:36:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Oglala Lakota, SD; Custer, SD.

9 Jul 2020 11:36:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, WI; St. Louis, MN; Carlton, MN.

9 Jul 2020 11:36:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osage, KS; Franklin, KS; Shawnee, KS; Douglas, KS; Jefferson, KS.

9 Jul 2020 11:36:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, SD; Bennett, SD.

9 Jul 2020 11:36:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bennett, SD.

9 Jul 2020 11:36:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carver, MN.

9 Jul 2020 11:32:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fall River, SD; Custer, SD.

9 Jul 2020 11:30:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Oglala Lakota, SD; Pennington, SD.

9 Jul 2020 11:29:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Oglala Lakota, SD.

9 Jul 2020 11:28:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Tipton, IN.

9 Jul 2020 11:28:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kennebec, ME.

9 Jul 2020 11:28:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Oxford, ME; York, ME.

9 Jul 2020 11:28:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pearl River, MS; Washington, LA.

9 Jul 2020 11:28:02
Actueel
1 / 4

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Woonplaats: stiens
Berichten: 371
Lid sinds: 19 jan. 2010
5 februari 2010, 20:59 uur | Bericht #95540
Citaat van Verwijderde_gebruiker_01, vrijdag 5 februari 2010, 20:54 uur Bedoel meer over het gelijk hebben enz enz. Zie hierboven


SORRY JAN!!

mooizo nog een half uurtje dan komen de nieuwe pluimen.. ik verwacht dat ze nog kouder zijn !
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 februari 2010, 21:01 uur | Bericht #95542
Dit weekend overgang naar langdurige periode van zeer koud winterweer

Want nadat de Uitvoer sinds vorig weekend nog dagenlang wikte en woog. Is de trend naar kouder weer die zo vanaf midden deze week inzette, eigenlijk de laatste runs vrij eensgezind uitgewerkt tot een periode waarin we weer het nodige kunnen verwachten op wintergebied. En een die waarschijnlijk ook langdurig gaat worden.

Want zoals ons weer -grotendeels- in het westen "gemaakt" wordt, zo duidelijk is datkomende periode voor lange tijd de deur voor lagedruk naar het Europese continent volledig dichtgaat daar in het westen. Heel mooi in de diverse runs te aanschouwen, het fenomeen dat door de westelijke hoogterug, en sterke hogedruk aan de bodem bij Groenland, lagedruk voor zeer lange tijd wordt gedwongen halt te houden ten zuidwesten van Groenland. Daar cirkelen de actieve delen ahw in het rond, en de minder actieve delen verplaatsen zich in een zuidelijkse straalstroom naar het zuiden van Europa.

En de mogelijke ontwikkelingen kunnen wel eens kouder en stabieler dan de winter tot nu worden, dit omdat ook vandaag in de Uitvoer nadrukkelijk naar voren komt dat de hogedruk ten NW en die ten NO telkenmale een verbinding aangaan. In die zin is het beeld zoals dat door de Uitvoer in 1e instantie werd geschetst, een N/NO aanvoer, bijgesteld naar een meer NO/O aanvoer.

Te verwachten weersontwikkelingen
Morgen met lagedruk ten zuiden, en opbouwende hogedruk ten noordoosten, een toenemende oostelijke aanvoer. Zondag zet deze ontwikkeling verder door. Begin volgende komt koude lagedruk vanuit Scandinavie zuidwaarts afgezakt, en positioneert zich uiteindelijk boven het zuiden/zuidoosten van Europa.

En vanaf dan speelt zich boven het Europese continent iets dergelijks af zoals ik dat eerder beschreef op de westelijke oceaan. Ook boven het continent zie je rondtollende lagedruk, vanuit het zuidoosten periodiek weer noordwaarts richting Baltische Staten trekkend om daarna in een oostelijke stroming weer richting west Euroap te trekken.
De komende periode dienen we dan ook af en toe rekening te houden met toename van de kans op sneeuw als lagedruk in ons gebied vertoeft.

Maar bovenal zal er de komende periode een veel stabieler winterbeeld te verwachten zijn. De geschetste verbinding tussen NW en NO hogedruk, levert naar verwachting aan de bodem een kern van hogedruk op die zich vestigt in het zeegebied tussen Ijsland en Scandinavie, de Noorse Zee.

Te verwachten weerbeeld
Dit weekend geleidelijk weer binnenstromen van de kou. Door koufront dat als getransformeerd warmtefront de komende 24-36 uur weer zuidwaarts gaat trekken. Daarom naast mist/nevel en regionaal wat zon, ook wolkenvelden en kans op lichte neerslag. Vanaf komende avond vanuit het noordoosten geleidelijk steeds meer met een winters karakter. De minima zijn komende nacht rond het vriespunt, zondagnacht -2/0 C. Morgen maxima van 2/6 C, zondag -1/+2 C.

Maandagnacht dan in het hele land lichte tot matige vorst en maandag overdag gemiddeld rond het vriespunt, met in het westen iets er boven maar in het noorden en oosten al weer legio ijsdagen.

Dinsdag/woensdag. door passage koude put (Hpa 805 temp dik onder minus 10!!), toename kans op sneeuw(buien).

Daarna, met wellicht weer een algemeen sneeuwdek en enige dagen stabiele noordoostelijke/oostelijke aanvoer voor de boeg, verdere verscherping van de koude.

Tot midden deze maand houdt dit waarschijnlijk aan, daarna is de trend in de Uitvoer zichtbaar dat hogedruk zich opnieuw met kern gaat richten op regio Groenland en met uitdiepende lagedruk boven Scandinavie er mogelijk opnieuw zeer koude bovenlucht zuidwaarts gaat uitbreiden.

Kortom, deze winter die al lang duurt, al het nodige bereikt heeft, en een toenemend aantal mensen al letterlijk wintermoe maakt, deze winter gaat misschien wel aan zijn stevigste fase beginnen.

Mvg, Ronald.
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 februari 2010, 21:13 uur | Bericht #95547
T850_pluim_De_Bilt.png

T850_pluim_Brussel.png
Richardus
Lid
Woonplaats: Groningen
Berichten: 1294
Lid sinds: 27 jun. 2009
5 februari 2010, 21:16 uur | Bericht #95548
wauw, lage T's
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 februari 2010, 21:17 uur | Bericht #95550
Citaat van Richardus, vrijdag 5 februari 2010, 21:16 uur wauw, lage T's

Waren die temperaturen maar op 2m hoogte
Hoffies
Lid
Woonplaats: Julianadorp
Berichten: 456
Lid sinds: 27 jan. 2010
5 februari 2010, 21:19 uur | Bericht #95552
Mooi...

(meer kan ik niet zeggen...)

Heel mooi
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 februari 2010, 21:20 uur | Bericht #95553
Hier een stukje voor de Belgische leden.... Stukje komt van ijsverwachting vandaan.

Opnieuw "vuil" winterweer op komst
De weermodellen hebben een aantal moeilijke dagen achter de rug. Weerkaarten en ensembles sprongen van het ene uiterste naar het andere, of lieten zo'n grote spreiding zien dat er geen touw aan vast te knopen was. Nu lijken ze door de bomen het bos opnieuw te zien. Alle modellen tekenen voor volgende week een nieuwe periode met "vuil" winterweer in: 's nachts lichte tot matige vorst, overdag maxima iets boven het vriespunt en geregeld sneeuw. De winter is dus nog niet voorbij.

De voorbije dagen kwam het kwik voor het eerst sinds weken nog eens fors boven nul. Vandaag noteerden we in Drongen +8,9°C. Oorzaak zijn Atlantische depressies, die eventjes kwamen opzetten en zachte oceaanlucht tot boven de Lage Landen brachten. Erg succesvol is hun opmars niet. Boven Oost-Europa blijft de winter regeren en het ziet er naar uit dat die koude lucht uit het oosten en noorden opnieuw terreinwinst boekt naar het westen.

Het eerste opstapje naar hernieuwd winterweer vindt eigenlijk overmorgen al plaats. Een depressie trekt dan ten zuiden van ons land door. De wind zoekt alweer de oosthoek op. Echt koud wordt het dan nog niet, want de zachte lucht die de voorbije dagen over ons land trok, keert dan met die oostenwind gewoon terug naar onze omgeving. Maar tegelijk schuift ook de wintergrens weer op naar onze omgeving. Zaterdag ligt die nog in het grensgebied tussen Polen en Duitsland, zondag aan de grens tussen Duitsland en ons land. Zaterdag halen de maxima nog 7°C, zondag is dat nog 4°C. In de nacht van zondag op maandag kan het in het oosten van ons land en in Nederland opnieuw vriezen. In het westelijk deel van Vlaanderen blijft het kwik allicht nog licht positief.

Op maandag zien we alweer een mooie blokkade op de Atlantische Oceaan. Aan de grond ligt de kern van hogedruk ongeveer ter hoogte van IJsland. Boven Scandinavië ligt een lagedrukgebied. Dat hebben we deze winter nog al een paar keer gezien. Het resultaat: vrij koud winterweer met veel kans op sneeuw. Het is nog te vroeg voor details, maar de kans dat we volgende week te maken krijgen met een wit Vlaanderen, lijkt alweer erg groot te worden. Wat dat betreft lijkt de winter van 2009-2010 op zijn elan verder te gaan: koud, maar met meer plezier voor sneeuw- dan voor schaatsliefhebbers.
Picobyte
Lid
Woonplaats: Stadskanaal/Kopstukken
Berichten: 688
Lid sinds: 31 jan. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 februari 2010, 21:20 uur | Bericht #95554
Citaat van Verwijderde_gebruiker_01, vrijdag 5 februari 2010, 21:01 uur Dit weekend overgang naar langdurige periode van zeer koud winterweer[...] deze winter gaat misschien wel aan zijn stevigste fase beginnen..
Maak me gek! ik zou dat echt prachtig vinden,goede stresstest voor onze systemen en een Elfstedentocht en gewoon leuk omdat ik een winter liefhebber ben!
Statistieken zijn leuk maar winter is leuker!
Vooral als veel mensen gaan klagen! want als er een ding is waar Nederlanders op zeiken is het wel dat zeik weer hier.
:) | Gewijzigd: 5 februari 2010, 21:23 uur, door Picobyte
Bliksem is gewoon gratis random stroom.Die donder krijg je er extragratis nog bij.
JPP
Lid
Woonplaats: Workum
Berichten: 502
Lid sinds: 2 jan. 2009
5 februari 2010, 21:35 uur | Bericht #95559
sneeuw op dinsdag, zal toch weer funest zijn voor de schaatsers, want nog steeds ligt er plaatstelijke een dik pak ijs in de sloten en vaarten (hier achter minimaal, 10 cm vandaag gemeten). Dus 1 nacht vorst en het is weer droog ijs, maar daarop sneeuw=isolatie.= niet goed voor schaats ijs.
dus wat begon als een droge vorst periode is in 1 dag omgetoverd in toch weer een sneeuw situatie.

deze winter is en blijft een sneeuwwinter een geen wordt ook geen ijswinter. weer heeft toch een bepaald persistentie.

JPP
Woonplaats: Middelburg
Berichten: 832
Lid sinds: 18 dec. 2009
5 februari 2010, 21:36 uur | Bericht #95561
Citaat van Verwijderde_gebruiker_01, vrijdag 5 februari 2010, 21:20 uur Hier een stukje voor de Belgische leden.... Stukje komt van ijsverwachting vandaan.

stukkie voor de belgen !


Alles leuk, maar wat in belgie valt telt ook voor zeeland ! mijn humeur is goed
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 februari 2010, 21:38 uur | Bericht #95562
PLUIM_06260_NWT.png
Rachid
Lid
Woonplaats: Groningen
Berichten: 46
Lid sinds: 3 feb. 2010
5 februari 2010, 21:38 uur | Bericht #95564
Mooie pluim | Gewijzigd: 5 februari 2010, 21:39 uur, door Rachid
jones
Lid
Woonplaats: Baal (Tremelo, Belgie)
Berichten: 1864
Lid sinds: 26 jul. 2008
5 februari 2010, 21:39 uur | Bericht #95565
Jan, weet jij waar ik de temperatuursvoorspellingen van het ECMWF kan vinden?

vind alleen de luchtdrukkaarten op wetterzentrale
Onweersdagen 2012 : 2 Onweersdagen in het geheugen: 2 juni 2008, 26 mei 2009, 7 oktober 2009, 10 en 14 juli 2010, 28 juni 2011, 23 augustus 2011
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 februari 2010, 21:40 uur | Bericht #95566
Citaat van jones, vrijdag 5 februari 2010, 21:39 uur Jan, weet jij waar ik de temperatuursvoorspellingen van het ECMWF kan vinden?

vind alleen de luchtdrukkaarten op wetterzentrale


Zie PB
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 februari 2010, 21:41 uur | Bericht #95567
Citaat van Rachid, vrijdag 5 februari 2010, 21:38 uur Mooie pluim

Te laat Plaats jij ze maar van Leeuwarden en Maastricht
Rutte31
Lid
Woonplaats: Gouda
Berichten: 2421
Lid sinds: 26 jul. 2008
5 februari 2010, 21:43 uur | Bericht #95570
Mooi, de pluim is alweer wat strakker geworden, alles mooi op één lijn, en niet van die uitschieters die alle kanten opvliegen... | Gewijzigd: 5 februari 2010, 21:44 uur, door Rutte31
Woonplaats:
Berichten: 2279
Lid sinds: 28 mei. 2009
5 februari 2010, 21:58 uur | Bericht #95574
Citaat van Verwijderde_gebruiker_01, vrijdag 5 februari 2010, 21:20 uur Hier een stukje voor de Belgische leden.... Stukje komt van ijsverwachting vandaan.

Opnieuw "vuil" winterweer op komst

Dus toch...weeral sneeuw.
Rachid
Lid
Woonplaats: Groningen
Berichten: 46
Lid sinds: 3 feb. 2010
5 februari 2010, 21:58 uur | Bericht #95575
Citaat van Verwijderde_gebruiker_01, vrijdag 5 februari 2010, 21:41 uur Te laat Plaats jij ze maar van Leeuwarden en Maastricht Ok, hier issie dan:
rnny20
Lid
Woonplaats: Groningen stad
Berichten: 244
Lid sinds: 19 dec. 2009
5 februari 2010, 22:23 uur | Bericht #95576
zullen de pluimen nog kouder worden?? zo'n gevoel heb ik namelijk wel
interjrs
Lid
Woonplaats: Stramproy
Berichten: 163
Lid sinds: 17 dec. 2009
5 februari 2010, 22:24 uur | Bericht #95577
Yupz yupz, dat wordt dus een stuk minder vasteloavendj en des te meer schaatsen volgend weekend! Niet erg, alleen toch maar handschoenen aan bij 't fotograferen van de optocht *brrrrr*

Verdacht stil hier trouwens. Iedereen in Thorn voor 't LVK *LOL*

Terug naar boven
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
5 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 5 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.040 topics, welke bij elkaar 442.891 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.124 leden.
Het nieuwste lid is rlemmink.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
5 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4616 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4616, lezen 11 mensen het topic "Onweerskansen Pinksterweekend".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden