Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Kent, TX.

26 Apr 2024 07:40:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Morris, KS; Wabaunsee, KS.

26 Apr 2024 07:30:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Kent, TX; Motley, TX.

26 Apr 2024 07:19:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crosby, TX; Garza, TX.

26 Apr 2024 07:08:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Lynn, TX.

26 Apr 2024 07:08:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crosby, TX; Garza, TX; Lynn, TX.

26 Apr 2024 06:53:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lynn, TX.

26 Apr 2024 06:22:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Rawlins, KS.

26 Apr 2024 04:49:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Rawlins, KS; Sheridan, KS; Thomas, KS.

26 Apr 2024 04:31:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cheyenne, KS; Dundy, NE.

26 Apr 2024 04:31:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Graham, KS; Norton, KS.

26 Apr 2024 04:31:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gaines, TX.

26 Apr 2024 04:31:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gove, KS; Graham, KS; Sheridan, KS.

26 Apr 2024 03:20:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Graham, KS; Norton, KS; Sheridan, KS.

26 Apr 2024 03:20:33

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Norton, KS; Red Willow, NE.

26 Apr 2024 03:20:33
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 juni 2010, 13:49 uur | Bericht #128819
Droogte noopt waterschappen tot actie

Waterschappen in Twente en Limburg ondernemen actie tegen de aanhoudende droogte. Ze willen voorkomen dat de grondwaterstand en het waterpeil van rivieren en beken te veel zakken.

Waterschap Peel en Maasvallei liet zaterdag weten dat het vanaf maandag verboden is om water uit beken en rivieren te gebruiken voor het beregenen van akkers en weilanden. ''Het waterpeil van de meeste beken in Noord- en Midden-Limburg is laag'', aldus het waterschap. ''Dit komt door de droogte en warmte van de afgelopen dagen. Doel van het verbod is om verdere daling van het waterpeil te voorkomen en voldoende voorraad te behouden voor de warme en droge periode die wordt verwacht.''

Bron: Ad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
28 juni 2010, 23:55 uur | Bericht #129390
Brand in natuurgebied Mensinge-Moltmakersstuk

Maandagmiddag heeft er brand gewoed in het natuurgebied Mensinge-Moltmakersstuk bij Roden. De brandweer ging het vuur te lijf met vuurzwepen. Het was voor de brandweer zeer moeilijk om de brand onder controle te krijgen. De grond was zeer droog en er was geen water in de omgeving voorhanden. Ook kwam er een auto van het brandweerkorps Roden vast te zitten in een greppel. Deze werd door een trekker van de gemeente Noordenveld eruit getrokken.



De brand was nadat er meer water voorhanden was snel onder controle. Het natuurgebied wat in brand heeft gestaan is ongeveer honderd bij honderd. De brandweer zal nog we een tijdje bezig zijn met nablussen van smeulende brandhaarden in het gebied.



Op het zelfde moment dat er brand was op de Mensige-Moltmakersstuk was er ook een brand aan de achterzijde van het bos. Dit was ongeveer 500 meter van de andere vuurhaard. Deze brand was snel onder controle door de brandweer en een buurtbewoner met een giertank. Staatsbosbeheer en de politie gaan uit van brandstichting.

Bron: Blik op nieuws
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 juni 2010, 08:29 uur | Bericht #129424
Heidebrand bij Hellendoorn

Bij een heidebrand ten oosten van het Overijsselse dorp Hellendoorn is dinsdagochtend een gebied van tweehonderd bij vijfhonderd meter verloren gegaan. Het vuur is inmiddels ingedamd, maar het nablussen gaat volgens de brandweer nog uren duren. De brand nabij de Spikkenplasweg werd rond 05.45 uur ontdekt. Door de droogte bestond er een risico dat het vuur zich snel zou verspreiden, maar de brandweer wist erger te voorkomen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Bron De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 juni 2010, 08:31 uur | Bericht #129425
Brandgevaar in heel Limburg

Sinds gisteren geldt in alle natuurgebieden van Limburg de brandwaarschuwingsindex rood. Fase rood betekent dat er in de bossen en heidegebieden verhoogd brandgevaar is. De provincie houdt een helikopter standby die bij branden steun kan geven vanuit de lucht.Bij het Agentschap van Natuur en Bos (ANB) gaat men, naast het permanent bemannen van de wachttorens, ook het toezicht in de bossen verhogen.

Niet geschoten
“We hebben afspraken gemaakt met de brandweerdiensten, zodat ze ons meteen kunnen contacteren bij een zware brand. Met de start van de vakantie gaan we de jeugdkampen ook controleren op brandveiligheid”, zegt Ghislain Mees van het ANB. Op het militaire schietterrein in Helchteren is er gisteren niet geschoten De terreinen waren aan de firma Agusta verhuurd om het nieuwe bewapeningssysteem op hun helikopters te testen. De oefeningen worden de volgende dagen waarschijnlijk ook afgeblazen. Gisteren werd in Kleine-Brogel 33 graden gemeten. Dat is meteen de hoogste temperatuur van het jaar.

Bron HbvL
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juni 2010, 09:42 uur | Bericht #129441
Voor heel Noordwest Overijssel geld per direct 'code droog'. Brandontheffingen zijn ingetrokken.

Het stookverbod is ingesteld door een verhoogde kans op natuurbrand. De gemeente, politie en brandweer in de kop van Overijssel controleren op naleving van het stookverbod. De verwachting is dat binnen afzienbare tijd 'code droog' ook wordt afgevaardigd voor de rest van Overijssel.

Bron: Rtv Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 juni 2010, 09:59 uur | Bericht #129453
Verbod in West-Brabant is aanstaande

De duizenden boeren en tuinders in West-Brabant mogen voorlopig nog water uit de sloten en rivieren blijven pompen om hun land te beregenen. Maar we zitten wel dichtbij zo'n onttrekkingsverbod, zegt dijkgraaf Joseph Vos van waterschap Brabantse Delta die boeren oproept zuinig om te springen met het water. Gisterochend bleek bij controles dat het peil in de waterlopen in deze regio nog niet tot het kritieke punt is gezakt. Tot die tijd mogen de boeren dat water blijven gebruikenn. Tegelijkertijd is het waterschap begonnen met het inlaten van water uit het Volkerak/Zoommeer om de sloten in de polders zoveel mogelijk op peil te houden.



Met de hitte is ook de blauwalg weer aan een opmars begonnen. In steeds meer binnenwateren is de alg inmiddels gesignaleeerd. Maar in het Volkerak/Zoommeer dat de afgelopen zomers steevast in een groene drabbige soep veranderde, vallen de problemen tot nu toe mee. Volgens de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) in Tilburg zijn ook de problemen voor de agrariërs op dit moment te overzien. "We hebben nog weinig klachten gehoord", zegt een woordvoerder. "Hooguit wat aardbeienkwekers die dezer dagen hun land wat vaker moeten besproeien."

Bron BN de Stem
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juni 2010, 13:40 uur | Bericht #129510
Heidebrand op terrein EODD in Alphen

Op een leegstaand terrein van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) aan de Oude Tilburgsebaan in het Brabantse Alphen is dinsdagochtend vijf hectare bos en heide in vlammen opgegaan. Het vuur brak even voor elf uur uit en was twee uur later onder controle, aldus een woordvoerder van Defensie.

Medewerkers van de EODD die op het terrein bezig waren, ontdekten de brand. De brandweer van Defensie kreeg bij het blussen hulp van civiele brandweerkorpsen uit de omliggende gemeenten Tilburg, Goirle en Gilze en Rijen. Ook een helikopter van Defensie werd ingezet bij het nablussen.

De brand is volgens Defensie vermoedelijk ontstaan door het droge weer en de hoge temperaturen van laatste week.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juni 2010, 15:00 uur | Bericht #129537
Per direct 'code droog' in Twente

In Twente geldt per direct Code Droog. Dat betekent dat er geen open vuur mag worden gestookt.

De brandweer heeft de code ingesteld, omdat het al geruime tijd droog is. Ook houdt de brandweer natuurgebieden vanuit de lucht in de gaten.

Bron: Rtv Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats: noordwolde (frl)
Berichten: 192
Lid sinds: 10 jun. 2010
1 juli 2010, 16:22 uur | Bericht #130099
Rook- en stookverbod Weststellingwerf
LC | Gepubliceerd op 01 juli 2010, 14:25
WOLVEGA -
De gemeente Weststellingwerf heeft opnieuw een rook- en stookverbod ingesteld vanwege de aanhoudende droogte.

Het verbod gaat morgen in. Om te voorkomen dat er bosbranden ontstaan, mag er nergens in de natuur gerookt of gestookt worden. Ook het weggooien van brandende of smeulende voorwerpen is uit den boze.

Eind april was er al eenzelfde verbod.
Woonplaats: Alkmaar
Berichten: 747
Lid sinds: 7 aug. 2006
1 juli 2010, 23:03 uur | Bericht #130318
Ja in Breda zijn alle midden bermen geel gekleurd er is geen levend grassprietje meer te zien. oh ja en dan zie de de auto voor je nog ff een peuk uit het raam gooien :S, meedere keren gezien van de week.
echt ongelooflijk. duw die peuk toch ff lekker uit in je asbak van je auto. die mensen denken echt niet na.
Firstwing
SniperEye
Lid
Woonplaats: NL Midden Limburg
Berichten: 1292
Lid sinds: 25 mei. 2009
2 juli 2010, 16:00 uur | Bericht #130639
Grote heidebrand bij Eindhoven.
Rookwolken ook zichtbaar in Weert.

Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 juli 2010, 16:18 uur | Bericht #130654
Brand op Strabrechtse heide







Bron: Nu | Gewijzigd: 9 februari 2017, 12:16 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 juli 2010, 16:33 uur | Bericht #130665




Bron: Twitter | Gewijzigd: 9 februari 2017, 12:16 uur, door Joyce.s
Marching ever onward to tomorrow!
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 juli 2010, 16:57 uur | Bericht #130681
Brand Strabrechtse heide verspreidt zich snel

De brand op de Strabrechtse heide in de buurt van Heeze (Noord-Brabant) is moeilijk beheersbaar, zo liet een zegsvrouw van de brandweer vrijdag weten. De rookwolk is in de wijde omgeving duidelijk zichtbaar, zeker tot in Eindhoven. Het vuur verspreidt zich snel, aldus de zegsvrouw. Hoe groot het getroffen gebied is, is onduidelijk.

In verband met de brand is de A67 tussen Geldrop en Someren afgesloten voor het verkeer.

Bron: Ad

Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Maxim1110
Lid
Woonplaats: Nijmegen(ma-vr), Eindhoven(weekend)
Berichten: 4041
Lid sinds: 25 okt. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 juli 2010, 16:59 uur | Bericht #130684
Net zelf ook even een paar fotootjes gemaakt vanuit Veldhoven:





Helemaal vernieuwd: mijn eigen fotografiewebsite: www.maximvanasseldonk.com
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 juli 2010, 18:31 uur | Bericht #130754
A67 afgesloten door grote heidebrand

Er woedt momenteel een grote brand op de Strabrechtse Heide bij Heeze. De rookwolk is in de wijde omgeving te zien. Volgens de laatste berichten zou de rookpluim iets kleiner worden. De brand is even voor drie uur uitgebroken. Er zijn twintig brandweerwagens bezig met blussen. Korpsen uit Eindhoven, Valkenswaard, Eersel, Cranendonk, Asten, Someren, Nuenen, Helmond en Heeze-Leende zijn erbij. De wijk Voortje aan de rand van Geldrop is ontruimd.

Snelweg dicht

De A67 Eindhoven-Venlo is in beide richtingen tussen Geldrop en Asten afgesloten. De vlammen zijn de snelweg al overgestoken en er is erg veel rook (foto). Automobilisten op de A67 mogen niet verder rijden en moeten rechtsomkeerd maken.

Begin

Volgens een boswachter van Staatsbosbeheer is al zeker vijftig hectare bos en heide in vlammen opgegaan. De brand zou ontdekt zijn door een inwoner van Geldrop die direct de brandweer heeft gebeld.









Bron: Omroep Brabant | Gewijzigd: 2 juli 2010, 19:04 uur, door MarkNL
Marching ever onward to tomorrow!
Woonplaats:
Berichten: 2713
Lid sinds: 11 mrt. 2010
2 juli 2010, 18:38 uur | Bericht #130758
fieuw, dat is een flinke brand hoor
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 juli 2010, 18:44 uur | Bericht #130760
Marching ever onward to tomorrow!
SniperEye
Lid
Woonplaats: NL Midden Limburg
Berichten: 1292
Lid sinds: 25 mei. 2009
2 juli 2010, 20:42 uur | Bericht #130834
Vanuit de regio Limburg Noord worden er ook compagnie naar toe gestuurd:

20:36:42 02-07-10 23 BRAN 1 INTER.BIJSTAND ONBEKEND 26 BIN LT840 SV842 BA746 GN843 BG872 NO901 HT911 HT665 HDDPH1 HD661 SRYSLH3 WT867
1001999 BRW Helden ( Kazerne Techniek )
1001998 BRW Weert ( Kazernetechniek )
1001995 BRW Bergen ( Lichtkrant )
1001987 BRW Baarlo ( Kazerne Techniek )
1001918 BRW Weert ( Chauffeurs Ploeg 3 )
1001915 BRW Weert ( Bevelvoerder van Dienst )
1001913 BRW Weert ( Blusgroep 3 )
1001801 BRW Sevenum ( Blusgroep )
1001788 BRW Limburg-Noord ( OvD Cluster Weert )
1001787 BRW Limburg-Noord ( OvD Cluster Venlo )
1001783 BRW Limburg-Noord ( HOvD Noord )
1001668 BRW Lottum ( BvD )
1001666 BRW Lottum ( Blusgroep 1 )
1001627 BRW Horst aan de Maas ( Haakarmvoertuig )
1001626 BRW Horst aan de Maas ( Bemanning VC )
1001624 BRW Horst aan de Maas ( BvD )
1001604 BRW Peel en Maas ( HV2 Haakarmchassis Panningen )
1001602 BRW Peel en Maas ( Blusgroep 2 Panningen )
1001576 BRW Gennep ( Blusgroep 1 )
1001537 BRW Bergen ( Bemanning HV )
1001502 BRW Baarlo ( Blusgroep )
1000302 BRW Limburg-Noord ( Persoonlijke Code )
1000235 BRW Gennep ( OvD )
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 juli 2010, 21:26 uur | Bericht #130887
Luchtmacht helpt bij blussen heidebrand

Een Cougar transporthelikopter is vrijdagavond ingezet bij de bestrijding van de grote heidebrand nabij het Brabantse Heeze. De helikopter stort met een grote waterzak water op de vuurzee. Dat maakte de Koninklijke Luchtmacht bekend.

De brand op de Strabrechtse heide in de buurt van Heeze (Noord-Brabant) is moeilijk beheersbaar, zo liet een zegsvrouw van de brandweer weten. De rookwolk is in de wijde omgeving duidelijk zichtbaar, zeker tot in Eindhoven.

Het vuur verspreidt zich snel, aldus de brandweer. Hoe groot het getroffen gebied is, is onduidelijk. In verband met de brand is de A67 tussen Geldrop en Someren afgesloten voor het verkeer.

Bron: Ad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 227 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 227, lezen 1 mensen het topic "Bij kerst hoort sneeuw...".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden