Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:44:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS; Republic, KS.

25 Apr 2024 15:29:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Perry, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:29:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS.

25 Apr 2024 15:10:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Conway, AR; Perry, AR; Pope, AR.

25 Apr 2024 15:10:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS.

25 Apr 2024 14:46:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Conway, AR; Perry, AR; Pope, AR; Yell, AR.

25 Apr 2024 14:46:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Smith, KS; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:46:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, KS; Smith, KS; Franklin, NE; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:25:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Phillips, KS; Smith, KS; Franklin, NE; Harlan, NE; Webster, NE.

25 Apr 2024 14:12:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS.

25 Apr 2024 14:08:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jewell, KS; Mitchell, KS; Osborne, KS; Smith, KS.

25 Apr 2024 13:44:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osborne, KS; Smith, KS.

25 Apr 2024 13:10:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osborne, KS; Phillips, KS; Rooks, KS; Smith, KS.

25 Apr 2024 12:33:33

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

25 Apr 2024 08:00:01
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 juli 2010, 22:36 uur | Bericht #130963
Wolkbreuk teistert West-Vlaanderen

Vanavond heeft een wolkbreuk tot heel wat wateroverlast geleid in delen van West-Vlaanderen. In Westrozebeke is een vrouw zwaargewond geraakt. In Westrozebeke ging een auto door de regenval aan het slippen en botste tegen een vrachtwagen. De vrouw die de auto bestuurde, raakte zwaargewond, maar de vijf tieners in de auto bleven zo goed als ongedeerd.

In Kortrijk en Roeselare liepen kelders en ondergrondse garages onder water. In Koekelare liep het Fransmansmuseum deels onder water. Er was ook hinder in Ledegem, Izegem, Ingelmunster en Meulebeke.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 juli 2010, 10:31 uur | Bericht #131221
Waarschuwing voor zwaar onweer

Reddingsbrigade Nederland en WeerOnline waarschuwen watersporters voor de verwachte weersomslag in de loop van vanmiddag. „Door de broeierige temperaturen worden forse onweersbuien voorspeld”, stelt directeur Raymond van Mourik. „Dan is het verstandig op tijd van het water af te zijn.” De Reddingsbrigade adviseert watersporters en badgasten geen onnodige risico's te nemen.

Bron: Leeuwardercourant
Waarom deze advertentie?
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 juli 2010, 15:05 uur | Bericht #131477
Bliksem verlamt treinverkeer station Parijs

Bliksem heeft zaterdag, bij het begin van het vakantieseizoen, het treinverkeer in het Parijse station Austerlitz lamgelegd. Door de blikseminslag kwamen de bovenleidingen zonder stroom te zitten en moest de spoorwegmaatschappij SNCF het verkeer van en naar het station Austerlitz volkomen stilleggen. De SNCF stelde dat als gevolg van de schade het verkeer er zaterdag niet meer kan worden hervat. Gare d'Austerlitz is het belangrijkste startpunt voor treinreizen naar het zuidoosten van het land en naar Spanje. De oorzaak was een blikseminslag in een centrale in de voorstad Bretigny-sur-Orge tijdens hevig noodweer.

Bron: AD
Marching ever onward to tomorrow!
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 juli 2010, 20:19 uur | Bericht #131764
Schade in Utrecht door noodweer

Door harde wind en regenbuien kwamen er zaterdagmiddag bij de brandweer in de provincie Utrecht verschillende meldingen binnen van overlast. De bliksem sloeg op verschillende plekken in, een kelder liep onder water en ergens anders kwam rioolwater een huis binnnen. Rond 17.45 uur werd het weer rustig in Utrecht. In totaal kwamen er tussen de tien en vijftien meldingen binnen over overlast uit onder meer Bosch en Duin, Groenekan en Vianen. Enkele bomen die door de harde wind op scherp kwamen te staan, moesten worden omgezaagd. Niemand raakte gewond.

Na een aantal zeer warme en zonnige dagen was er zaterdag in Nederland vrij veel bewolking en kwamen buien voor. Zaterdagnacht verdwijnen de buien volgens het KNMI geleidelijk in oostelijke richting. Zondag is het wisselend bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog.

Bron: Nu
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 juli 2010, 22:13 uur | Bericht #131818
Kapel van Heidberg in Eupen vernield door de vlammen

De Neo-Gotische kapel van Heidberg in Eupen, die gebouwd werd tussen 1854 en 1856, is volledig vernield door een brand die omstreeks 16.50 uur ontstond. Wat er precies aan de basis van de brand lag, is nog niet bekend. Sommige ooggetuigen verklaarden dat ze de bliksem zagen inslaan op de toren van de kapel.

De brandweerdiensten hadden meer dan twee uur nodig om de brand onder controle te krijgen. Momenteel wordt getracht de puntgevel van de kapel te stutten, opdat die niet zou instorten op het aanpalende klooster

Bron: Hln
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 juli 2010, 07:56 uur | Bericht #125237
Wateroverlast door zwaar onweer

Ingelmunster, Meulebeke, Izegem en Tielt werden vrijdagavond getroffen door een fel onweer. In Westrozebeke vielen vijf gewonden toen een tractor tegen een wagen slipte. De tractor ging langs de Ommegang-Noord aan het slippen tot tegen een wagen met zes inzittenden die terugkwamen van een dagje Bellewaerde. Vier kinderen en de chauffeur raakten licht gewond.

In Ingelmunster viel meer dan 43 liter water op minder dan een half uur. ‘De meeste regen viel in de Bruggestraat, de Hinnebilkstraat en een deel van de Schoolstraat', zegt burgemeester Yves Vercruysse. Een kelder kwam onder water te staan en van twee oudere woningen in de Hinnebilkstraat kon de dakgoot de toevloed niet verwerken zodat het water de huizen binnendrong. ‘We zijn tot 22 uur preventief aan de slag geweest om zandzakjes te vullen maar hebben ze gelukkig niet nodig gehad', aldus nog Vercruysse.

Het VTI van Izegem werd zwaar getroffen door de wateroverlast. ‘Alle afdelingen kwamen onder water te staan net als de leraarskamer, het restaurant, de drukkerij, de centrale bureaus en enkele klaslokalen', zegt VTI-coördinator Kurt Himpe. ‘Het waterafvoersysteem kon de watertoevloed gewoon niet meer aan. Gelukkig bleef het beperkt tot enkele centimeters, waardoor de schade hopelijk nog zal meevallen. Het is niet de eerste keer dat de school getroffen wordt door wateroverlast. Zowel in juli 2005 als in oktober 2009 kampten we met waterschade.'

Ziekenhuis
In Tielt moest de brandweer ondermeer pompen in de kelderverdieping van het Sint-Andriesziekenhuis. ‘De afvoerbuis liep over zodat water binnenkwam in een opslagruimte met ondermeer reservebedden en materiaal', getuigt stafmedewerker Lieven Rijckaert. ‘Veel schade is er niet, het pompen werd enkel bemoeilijkt door de beperkte toegankelijkheid van de kelder.'

Verder moest de brandweer pompen in de kelder van het Sint-Jozefsinstituut en zorgde een verstopte goot voor waterproblemen in het cultuurcentrum Gildhof. ‘Op meerdere plaatsen kwam gedurende korte tijd de Ringlaan blank te staan maar dat probleem loste zichzelf relatief vlug op. In deelgemeente Aarsele werd een boom getroffen door de bliksem wat kort een brandje veroorzaakte', aldus nog korpschef van de Tieltse brandweer Roland Devos.

Ook de Meulebeekse brandweer moest naar een veertigtal adressen uitrukken, zegt brandweercommandant Geert Lanssens. ‘Op vier plaatsen vlogen de pannen van het dak en in de Brouckenstraat en de Zuid-Australiëstraat versperden bomen de openbare weg. Vooral straten kwamen onder water te staan. Enkel in het centrum kregen een paar kelders van woningen water binnen en ook de Tuinwijk werd even bedreigd. We kregen vooral ook een pak paniektelefoons binnen.'

Bron Nieuwsblad
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 269 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 269, lezen 2 mensen het topic "Winter 2010 discussietopic deel 5".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden