Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jo Daviess, IL; Dubuque, IA.

10 Jul 2020 07:12:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Le Flore, OK.

10 Jul 2020 07:12:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Yellowstone, MT.

10 Jul 2020 07:10:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Meade, SD; Butte, SD; Lawrence, SD.

10 Jul 2020 07:10:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Houston, MN.

10 Jul 2020 07:06:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chouteau, MT.

10 Jul 2020 07:06:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Wayne, IN; Fayette, IN.

10 Jul 2020 07:06:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Park, MT; Sweet Grass, MT.

10 Jul 2020 07:06:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Meagher, MT.

10 Jul 2020 07:06:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mineral, WV.

10 Jul 2020 07:06:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Wheatland, MT.

10 Jul 2020 07:06:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, NE.

10 Jul 2020 07:01:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Meade, SD; Crook, WY; Butte, SD; Lawrence, SD.

10 Jul 2020 07:01:23

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

10 Jul 2020 06:59:42

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

10 Jul 2020 06:59:42
Actueel
1 / 4

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Woonplaats: Zelhem, Gelderland
Berichten: 23
Lid sinds: 5 jul. 2010
5 juli 2010, 14:18 uur | Bericht #122408
Hoi, ik ben Erwin Klein, 20 jaar en woon in het Achterhoekse Zelhem. Ik ben nieuw hier, maar een enkeling kent me al wel via andere fora, of is me misschien ooit al eens tegengekomen in de chat.


Chaseverslag 03-07-2010

Vandaag, na lange tijd van afzien, was er dan eindelijk eens een wat grotere kans op fatsoenlijk onweer. Al vroeg van te voren Wilber een PB gestuurd of hij mogelijkheden had, gezien de gebruikelijke chaffeurs afwezig waren. Na een lange dag wachten waarbij ik de hoop al bijna opgegeven had ontstond er ineens een stel cumuli ten zuid van me die er wel zin in haden maar deden alsof ze er geen zin in hadden. Het duurde dus nog even voordat het zooitje daadwerkelijk de lucht in schoot.

Om 15:30 was het dan zo ver, op de radar verscheen een rode pit ten zuid van me, de lucht zag er daar al enige tijd behoorlijk donker uit. Niet veel later volgde er gerommel en nog niet veel later kreeg iemand elders in de Achterhoek de melding van ''Onweer''


Wilber besloot deze kant op te komen samen met Daisy, en een kleine 20min later stond hij dan ook voor de deur. Het onweer was al aardig genaderd en we probeerden de cel voor te blijven door naar het noorden te rijden. In Zelhem regende het al, maar aangekomen bij onze eerste stopplaats was het weer droog. Hier even staan kijken wat we er nou precies mee aanmoesten.


Radarbeeld van dat moment:


We besloten verder oostwaards te rijden om voor de bui uit te blijven. Bij Zieuwent vloog het blad en stof alle kanten op. Dan weer naar de bui toe, en even later weer voor de bui uit. Hier hebben we kort even stilgestaan om het geval wat beter te observeren. De lucht kolkte al aardig.


En weer reden we verder noordoostwaards. Net ten noord van Lievelde hadden we weer de briljante ingeving om de auto in de berm te duwen. Het wolkje was nog flink aan het ontwikkelen en we wisten nou niet echt wat het voor moest stellen.

Ten noord van Lievelde, en we keken voor de verandering maar weer eens richting zuid:
We reden hierna noordwaards richting Groenlo, om daar richting het oosten te rijden. Bij een stel mooie verkeerslichten zat het wolkje ineens voor ons, en werd het dus tijd om de boel achterna te jagen i.p.v. voor te blijven. De structuur van het geval was ineens uit het niets schitterend.

Prachtige structuren:


We reden snel verder richting het oosten en besloten net buiten Groenlo links af te slaan, om hier maar eens te gaan kijken wat dat nou allemaal was. Wat is het? of hoe zit het? waarom komt de hagel van achter? Allemaal vragen.. maar daar hadden we weinig tijd voor want er moest toch wel wat in beeld komen van dat gekke ding. Snel toverden we de camera's tevoorschijn en schoot ik onderstaande plaatjes.

Wauw:):
En jahoor, we bleven niet staan, néé integendeel zelfs, we reden weer verder! en snel ook want achter ons kwam een witte muur aan, heel sterk lijkend op hagel. En daar hadden we nou ook niet bepaald veel zin in.
Toen we weer even op een droog plekje stonden toch nog maar wat platen gemaakt van het inmiddels verder getrokken ''gekke ding''. Waar dit was is niet bekend, ergens bij een paar koeien.


We bevonden ons nog altijd op Nederlands grondgebied, maar niet lang meer. We zagen de grens naderen, maar ook wat anders, die vreselijk enge witte muur weer. Deze keer konden we er niet echt aan ontkomen en kregen we hagelstenen van 1.5cm op ons dak.
Bij Zwillbrock gingen we de grens over, en niet veel later nam de hagel af. En juist op dat moment, produceerde dat gekke ding nog eens een funnel ook!
De spanning was dus weer terug en we hadden snel een stopplek nodig, maar.. Aargh! bomen...

Eenmaal voorbij de bomen was de funnel alweer foetsie, maar besloten we toch weer even de auto langs de kant te zetten. Hier waren we getuige van flink kolkende luchten, met als verrassing boven ons.. een funnel! Deze was echter veel kleiner maar was wel langer aanwezig.


Toen het geval zich terugtrok in zn holletje, was daar die, U raadt het al, vreselijke witte muur weer. Deze keer gaven we ons echt over en waren we weer getuige van een invasie der hagelsteentjes. We hebben de auto na weer een eind rijden maar even onder een boom geparkeerd gezien het steeds harder ging, maar de neerslag ging snel over in regen.

Regen gemengd met wat hagel:


We raakten de wolk kwijt, maar besloten wel verder te rijden. Na een paar kilometer kwamen we weer erg snel dichtbij, maar zag het er allemaal al wat minder mooi meer uit. We hebben de auto nog ergens langs de weg gedumpt voor wat platen, wat ook eigenlijk het laatste oogcontact was met ons geliefde wolkje..(Je zou er haast emotioneel van worden..)


We reden verder want er hing toch wel een flinke toren boven ons, en pleurden de auto ergens bij Ottenstein aan de kant, om de restanten van ons ooit zo mooie wolkje te zien.


Hier hebben we de radarbeelden even bekeken en zagen we een donkere lucht ten oost. Het leek vrij dichtbij en het rommelde er ook continu uit. Ach vooruit, we zijn er nu toch, dus waarom niet? Op naar het oosten!

De grote rode pit tegen de oostgrens was ons volgende doel:


We kwamen na wat kilometers terrecht in Ahaus, waar ons ook onmiddelijk duidelijk werd dat Duitsland gewonnen had (Zoveel getoeter, er was bijna geen gerommel meer te horen joh!) Hier zochten we een plekje want er doemde iets op, jawel.. een shelfcloud.


Een brutale CG probeerde nog even indruk te maken door voor de wolk uit ergens in te slaan, echter zonder resultaat. We verlieten Steekvlieg-area en reden maar weer eens richting het noorden. De luchten achter de shelf waren groen en dat wil nog wel eens hagel geven. Dit kwamen we niet tegen, maar wel bakken met water. Hier stonden we weer even stil, al was dat om te kijken waar we heen moesten.

We besloten bij De Lutte weer de grens over te gaan, waarna we weer even gingen kijken of er nog wat in de aanvoer zat. Mwah, nee. Laten we maar terugrijden, het is mooi geweest.

Na een saai ritje besloten we voor de lol nog even te stoppen bij Lochem, gezien er wel wat leuke structuren voor het KF hingen, Ook kreeg ik te horen dat er zich nog weer een lijn ontwikkelde, maar dit werd niks. Uiteindelijk weer in Zelhem aangekomen waar het niet veel later voor de leukigheid maar weer begon te regenen.


Hieronder nog een compilatie van de chase.Groet, Erwin Klein.Woonplaats:
Berichten: 2713
Lid sinds: 11 mrt. 2010
5 juli 2010, 14:30 uur | Bericht #121547
wauwie, wat een geweldige chase als binnenkomer GE-WE-LD-IG!!!!
en natuurlijk welkom op deze site
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 juli 2010, 14:33 uur | Bericht #121549
Namens de gehele crew van harte welkom op onweer-online
je hebt er een héél mooi verslagje van gemaakt. en wat een supermooie foto's zeg
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats: Deventer/Enschede
Berichten: 2512
Lid sinds: 29 mei. 2008
5 juli 2010, 15:10 uur | Bericht #120993
Dit is me nog eens een binnenkomer inderdaad
Prachtverslag, prachtfoto's, leuke compilatie.. Klasse!
Ik had al wel vaker wat van je gezien op youtube, daar kende ik de naam wel van..
Skroei
Lid
Woonplaats: Jelsum / THV vliegbasis LWD
Berichten: 561
Lid sinds: 31 mei. 2008
5 juli 2010, 15:21 uur | Bericht #120996
Tering Jantje, wat een verslag, petje af voor jullie goede en mooie werk !
Thunder & Lightning... irresistible.
onweeer
Lid
Woonplaats: heeten
Berichten: 1066
Lid sinds: 22 nov. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 juli 2010, 15:30 uur | Bericht #119851
rofl, mooie binnenkomer ja.
Ik denk dat dat gekke ding een wallcloud is aangezien hij funnels produceerde
Onweer spotten natuurlijk ;)Sneeuw is BAD
Woonplaats: Zelhem, Gelderland
Berichten: 23
Lid sinds: 5 jul. 2010
5 juli 2010, 15:36 uur | Bericht #119850
Citaat van onweeer, maandag 5 juli 2010, 14:30 uur Ik denk dat dat gekke ding een wallcloud is aangezien hij funnels produceerde

Ja daar zijn we bijna 100% zeker van. Op foto 1 vond ik het al een apart geval, met die neerslagvrije uitzakking, maar de rest werd pas later duidelijk..
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
5 juli 2010, 15:45 uur | Bericht #119502
Schitterend verslag!!
Woonplaats: gaanderen [achterhoek]
Berichten: 347
Lid sinds: 26 jul. 2006
5 juli 2010, 15:50 uur | Bericht #119493
gaaf wat een foto's en leuk iemand uit deze omgeving dus hele herkenbare plekken. maar wat een gaaf verslag.
1ste mooie onweersdag zondag 20 mei
2de mooie onweersdag woensdag 23 mei.
Richardus
Lid
Woonplaats: Groningen
Berichten: 1294
Lid sinds: 27 jun. 2009
5 juli 2010, 15:52 uur | Bericht #119494
Dít is zo'n verslag waar ik op zat te wachten; prachtige foto's van geweldige fenomenen. Dankie-sai!
Anthony
Lid
Woonplaats: Tilburg
Berichten: 267
Lid sinds: 26 mei. 2008
5 juli 2010, 15:57 uur | Bericht #119476
Prachtig verslag Erwin!
"carpe diem quam minimum credula postero"
Woonplaats: Zaandam, Noord-holland
Berichten: 1612
Lid sinds: 2 apr. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 juli 2010, 16:49 uur | Bericht #118593
Vet verslag!!! Vette foto's!!! Helemaal top!
Kvanberlo
Lid
Woonplaats: Eindhoven
Berichten: 147
Lid sinds: 25 mei. 2009
5 juli 2010, 16:56 uur | Bericht #118265
Prachtig!

:|
Janet1814
Lid
Woonplaats: Zeist (UT)
Berichten: 605
Lid sinds: 15 apr. 2009
5 juli 2010, 17:01 uur | Bericht #118177
wow, welkom en wat een indrukwekkende foto's! Ik als angsthaas vind het eng, maar toch ook ongelooflijk mooi zo!
Rob63
Lid
Woonplaats: Rheden
Berichten: 402
Lid sinds: 16 jun. 2009
5 juli 2010, 17:39 uur | Bericht #117424
Hoi Weerzelhem, welkom!
En jee, wat een geweldig dreigende sfeer zit er in je foto's.
Gaaf!

Greetz, Alfa
ddj
Lid
Woonplaats:
Berichten: 109
Lid sinds: 15 mrt. 2009
5 juli 2010, 17:51 uur | Bericht #117206
een super mooi chase verslag
Woonplaats: heerlen
Berichten: 162
Lid sinds: 7 jun. 2007
5 juli 2010, 17:52 uur | Bericht #117207
erg leuk verslag en super mooie foto's in een woord geweldig
en oh ja welkom op het forum
Frenk78
Lid
Woonplaats: Vlaardingen
Berichten: 1148
Lid sinds: 3 aug. 2008
5 juli 2010, 18:40 uur | Bericht #116410
Erg leuk verslag en zeer bijzondere mooie foto's! Welkom alhier!
Janet1814
Lid
Woonplaats: Zeist (UT)
Berichten: 605
Lid sinds: 15 apr. 2009
5 juli 2010, 18:49 uur | Bericht #116240
nog even terugkomend..Jan, of een andere expert? Wat is dat in Godsnaam voor een wolk, enig idee? Hij ziet eruit alsof ie op het punt staat een heuse hurricane te worden, echt van die Amerikaanse toestanden bijna he? Tis net een blok die op het punt staat aan de grond te komen, zou dat kunnen dat dit zeg maar een begin was?
Woonplaats: Honselersdijk (Zuid-Holland)
Berichten: 1483
Lid sinds: 26 aug. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 juli 2010, 19:06 uur | Bericht #114977
van harte welkom op Onweer-Online
mijn complimenten
dit is een heel mooi chase verslag , heel prettig om te lezen
met vriendelijke groet,

Marcel
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.040 topics, welke bij elkaar 442.891 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.124 leden.
Het nieuwste lid is rlemmink.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4284 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4284, lezen 22 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 deel 14".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden