Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brooks, TX; Kenedy, TX.

6 May 2024 01:32:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor La Salle, TX; McMullen, TX.

6 May 2024 01:11:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dimmit, TX.

6 May 2024 01:11:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Duval, TX; Jim Wells, TX; Kleberg, TX.

6 May 2024 00:46:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brooks, TX; Jim Hogg, TX.

6 May 2024 00:43:32

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Duval, TX; Jim Wells, TX; Live Oak, TX; McMullen, TX.

6 May 2024 00:28:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Duval, TX; Jim Wells, TX; Live Oak, TX; McMullen, TX; Webb, TX.

6 May 2024 00:01:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Duval, TX; Live Oak, TX; McMullen, TX.

5 May 2024 23:42:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Duval, TX; Webb, TX.

5 May 2024 23:26:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor La Salle, TX; McMullen, TX.

5 May 2024 22:52:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dimmit, TX.

5 May 2024 21:52:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor La Salle, TX; McMullen, TX.

5 May 2024 21:48:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor La Salle, TX; Webb, TX.

5 May 2024 21:43:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Frio, TX.

5 May 2024 21:24:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dimmit, TX.

5 May 2024 20:52:07
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2010, 09:20 uur | Bericht #135569
Zware onweerszone trok over Vlaanderen

Een zware onweerszone is gisteravond over Vlaanderen getrokken. Op verschillende plaatsen leidde dat tot ondergelopen straten en kelders, bomen waaiden om en in Limburg ontstond brand door blikseminslagen.

Het onweer trok van zuid naar noord en trof vooral Brussel, Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg. In Brussel en Vlaams-Brabant kreeg de brandweer zo'n 100 oproepen voor omgewaaide bomen of ondergelopen straten en kelders.

Elders, in Beersel en in Ruisbroek bijvoorbeeld, was er wateroverlast. In Ruisbroek werd een rijstrook van de E19 een tijd afgesloten omdat er zoveel water stond. In Brussel stond er ook zoveel water in een aantal tunnels op de kleine ring, dat ze moesten worden afgesloten.

In Ranst liepen de tenten van een jeugdkamp onder water. Een 50-tal kinderen werd geëvacueerd naar het asielcentrum van Ranst, zodat de kinderen de nacht droog konden doorbrengen.

In Veerle-Laakdal stortte de zijgevel van een woning in aanbouw in en in Pulderbos waaide door de hevige wind een grote tent voor de 11 juliviering om.

In Mol gingen een 100-tal bomen door een lokale windhoos tegen de vlakte. Een tiental daarvan kwam terecht op de weg en moest door de brandweer worden verzaagd.

In Limburg is op twee plaatsen brand uitgebroken bij een blikseminslag. Dat was het geval in het cultureel centrum van Kleine-Brogel, bij Peer, en in een woning in Genk.

West- en Oost-Vlaanderen bleven grotendeels gespaard. Tegen middernacht was het onweer overal zo goed als voorbij.

Klik hier voor het filmpje dat genomen is vanaf de VRT-toren.

En voor het andere filmpje met beelden vanuit Antwerpen klik hier.

Bron: De Redactie


Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2010, 10:01 uur | Bericht #135594
Noodweer veroorzaakt ellende in Vlaanderen en Nederland

Het noodweer van gisteravond heeft voor heel wat overlast gezorgd in Vlaanderen, Brussel en Nederland. Brandweerkorpsen kregen tientallen oproepen voor wateroverlast. In Ranst werden vijftig kamperende kinderen geëvacueerd. Het treinverkeer in Nederland ondervindt vanochtend nog altijd hinder van het noodweer.



De Brusselse brandweer kreeg na hevige regenval die gepaard ging met windstoten een honderdtal oproepen over wateroverlast en ontwortelde bomen die op daken gevallen waren. Volgens een woordvoerder van de Brusselse brandweer werd vooral Ukkel zwaar getroffen en in mindere mate ook Brussel zelf.

Vijftig kinderen geëvacueerd
De brandweer van Lier heeft zaterdagavond vijftig kinderen van een jeugdkamp in Ranst geëvacueerd. De kinderen uit het Antwerpse waren er op kamp in de Hallebaan in Oelegem, deelgemeente van Ranst. Tijdens een hevig onweer waren de tenten op het kamp vol water gelopen.

De brandweer van Lier evacueerde de kinderen naar het Fedasil-asielcentrum in Ranst. Niemand raakte gewond. Enkele kinderen waren wel zwaar onder de indruk.

Feesttent weggeblazen
Aan Molenheide in Pulderbos (Zandhoven) is dan weer een grote tent omvergewaaid die stond opgesteld voor de 11 juliviering van vandaag. De festiviteiten in de tent staan gepland vanaf 13.45 uur. De organisatoren begonnen vanochtend met de heropbouw van de tent om de 11 juliviering toch te kunnen laten doorgaan.

Problemen met treinen in Nederland
Het treinverkeer in het midden van Nederland ondervindt nog altijd hinder van het noodweer van gisteravond. Vooral rond Amersfoort en Utrecht zijn er problemen. Op onder meer de trajecten Amersfoort-Ede-Wageningen, Woerden-Bodegraven en Geldermalsen-Tiel is helemaal geen treinverkeer mogelijk.

Op andere trajecten rijden minder treinen dan normaal. Volgens een woordvoerster van spoorbeheerder ProRail zijn de herstelwerkzaamheden in de loop van de ochtend klaar.

Bron: Hln | Gewijzigd: 9 februari 2017, 13:25 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2010, 10:42 uur | Bericht #135631
Plaatselijk hitteonweer zorgt hier en daar voor schade

Het aangekondigde hitteonweer is gisteravond over een deel van ons land getrokken en ging plaatselijk gepaard met blikseminslagen, hevige neerslag en felle rukwinden. Het onweer trok van zuid naar noord over het midden van ons land waardoor delen van de provincies West-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg buiten schot bleven.

De Alsembergsesteenweg in Beersel (Vlaams-Brabant) kreeg te maken met zware wateroverlast. In dezelfde regio, op de E19 in Ruisbroek, kwam de derde rijstrook onder water te staan.

In Mol-Postel rukte een windhoos tientallen bomen uit aan de Reuselseweg. Een woning aan de Oude Geelsebaan stortte half in na een windhoos. Er vielen geen gewonden. De brandweer van Hoogstraten kreeg vijf oproepen voor een blikseminslag in een boom aan Elsbroek en wateroverlast. De bliksem sloeg in Minderhout in een woning, maar de omvang daar is nog niet van bekend. In Morkhoven bij Herentals werd een koepel aan een woning zwaar beschadigd. De brandweer van Turnhout kreeg ook enkele oproepen voor wateroverlast. Het dansfestival Turnawt Daanst op de Grote Markt viel, letterlijk dan, in het water.

Rond 20.30 uur waarschuwde de federale politie voor gevaarlijke rijomstandigheden over de hele Antwerpse ring, waar de snelheid werd beperkt tot 70 km/uur. Ook ter hoogte van de Tijsmanstunnel was het bijzonder gevaarlijk rijden.

Her en der in het land kreeg de brandweer oproepen voor ondergelopen kelders. In Mechelen moest de brandweer daarvoor ruim 20 keer uitrukken, in Lier een tiental keren. In Oelegem liep een tentenkamp onder water. De jongeren werden tijdelijk elders ondergebracht.

De kleine Brusselse Ring moest worden afgesloten omdat enkele tunnels onder water waren gelopen.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2010, 10:54 uur | Bericht #135650
Zwaar onweer zorgt voor overlast en schade

De hulpdiensten hebben in de nacht van zaterdag op zondag druk werk gehad door calamiteiten als gevolg van het zware onweer en de daarmee gepaard gaande windvlagen. In Hoogezand werd een woning aan de Kerkstraat getroffen door de bliksem, waardoor de hoofdwaterleiding onder het voetpad voor het huis barstte. De stoeptegels kwamen omhoog en het zand spoelde weg, waardoor een gevaarlijke situatie ontstond. De brandweer zette de omgeving af en waarschuwde het waterbedrijf en energieleverancier Enexis.

Rond twee uur vannacht sloeg de bliksem in in een woning aan de Tjalk in Zuidhorn. Een gedeelte van het dak werd weggeslagen en er was veel rookontwikkeling. Eén persoon werd uit het huis gehaald en ondergebracht bij de buren. De hulpdiensten werden bij hun werk gehinderd door zware regenval.

Aan de Erasmusweg in Hoogezand gingen twee grote bomen tegen de vlakte en kwamen terecht in tuinen en op straat. De brandweer zaagde de bomen in handzame stukken, waarna de gemeente de takken en stammen kon afvoeren. In Leek sneuvelden meerdere bomen, waaiden takken op de weg en raakten woningen beschadigd door afbrekende takken. De brandweer zorgde er voor dat de wegen weer begaanbaar waren.

Bron: Dvhn
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2010, 10:59 uur | Bericht #135652
Onweer zet Deventer op Stelten

Het festival Deventer op Stelten heeft zaterdagavond door het noodweer twee grote voorstellingen afgelast.

Rond half elf ging het gevaarlijk hard waaien, bliksemen en niet veel later volgden stortbuien. Bij beide voorstellingen op de Brink en op het Grote Kerkhof bij de Lebuinuskerk werken de theatermakers en acrobaten op grote hoogte. De 25.000 belangstellenden in de binnenstad zijn zonder problemen huiswaarts gegaan. Eerder op de avond overwoog de organisatie van Deventer op Stelten ook voorstellingen af te gelasten vanwege onweersbuien, maar toen bleef het onweer aan de overkant van de IJssel hangen.

Vandaag zijn de voorstellingen volgens schema, om vijf uur maakt de organisatie op de Brink dan snel plaats voor de grote schermen die voor de voetbalfinale worden geplaatst.

Bron: Rtv Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2010, 11:59 uur | Bericht #135739
Spektakel Onderstroom valt in het water

Wat een van de hoogtepunten van het Vlissingse festival Onderstroom zou worden, is zaterdagavond op het laatste moment afgeblazen. Regen maakte de voorstelling Do Do Land van het Argentijns-Spaanse gezelschap Grupo Puja!, een acrobatisch luchtballetspektakel met live-muziek, onmogelijk.

Aanvankelijk leek het slechte weer op tijd Vlissingen te zijn gepasseerd en zou de voorstelling met een half uur vertraging beginnen. Op het voormalige Scheldeterrein had zich inmiddels een grote menigte verzameld om het spektakel bij te wonen. Juist op het moment dat Grupo Puja! leek te gaan beginnen, begon het opnieuw flink te regenen. De organisatie van Onderstroom restte daarom niet anders dan de voorstelling af te gelasten.

Bron: Pzc
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2010, 12:32 uur | Bericht #135782
ProRail: herstel bovenleidingen duurt langer

Het herstel van de bovenleidingen van het spoor die door het noodweer zijn beschadigd duurt langer dan gedacht. Spoorbeheerder ProRail sprak eerder de verwachting uit dat het aan het eind van de ochtend zou zijn hersteld, maar twee knelpunten in het midden van het land vergen meer tijd voor het herstel, zegt een woordvoerder van ProRail.

Een exacte prognose over het herstel is er nog niet. ProRail houdt het erop dat de problemen tot in de loop van de middag aanhouden.

Met name tussen Utrecht en Arnhem en tussen Amersfoort en Apeldoorn liepen de bovenleidingen forse schade op. In beide gevallen zorgen takken in de leidingen en blikseminslagen voor schade. Tussen Amersfoort en Apeldoorn haalde een omgevallen boom de bovenleiding zelfs helemaal naar de grond.

Door het noodweer zaterdagavond -nacht strandden er ongeveer duizend mensen op Utrecht Centraal. Zij zijn door de NS zo snel mogelijk alsnog met de trein of met bussen vervoerd.

Bron: Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2010, 13:12 uur | Bericht #135830
Regio kraakt onder zware storm

Grote delen van Nederland zijn zaterdagavond en -nacht getroffen door het zware noodweer. Ook de regio's Uden, Veghel ontkwamen er niet aan. Met name het gebied rondom Heeswijk-Dinther heeft het te verduren gekregen. Hulpdiensten vragen ook nu nog om oplettendheid.

In de regio Brabant-Noord braken tientallen bomen af. Die kwamen op de weg terecht, op huizen en schuren en op diverse plaatsen was sprake van wateroverlast. Ook nu de zon weer schijnt, is het belangrijk alert te zijn op de gevolgen van het onweer. De brandweer is namelijk met man en macht bezig omgewaaide bomen en afgebroken takken van wegen te verwijderen zodat het verkeer weer doorgang kan vinden. Dat lukt nog niet overal. Met name het gebied rondom Heeswijk-Dinther is hard getroffen en daar lijkt de schade dan ook het grootste. Brandweer en politie hebben de gehele Vorstenboscheweg, Dintherseweg en Avensteinstraat moeten afsluiten omdat de ravage te groot was. Op dit moment is de brandweer nog steeds bezig met ruimen. De brandweer vraagt inwoners zich er van bewust te zijn dat een op het oog opgeruimde straat alsnog voor onverwachte gevaren kan zorgen. Ook moet men rekening houden met een beschadigd wegdek, losstaande bomen en loshangende takken. Wie gevaarlijke situaties aantreft, kan dat doorgeven aan de brandweer of gemeente.















Bron: Kliknieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2010, 13:20 uur | Bericht #135055
Veghel likt wonden na noodweer

Het noodweer van zaterdagavond heeft ook flink huisgehouden in Veghel en de nabije omgeving. Verschillende bomen waaiden om, takken vielen naar beneden en straten kregen grote hoeveelheden water te verwerken. Verschillende Kliknieuwslezers zagen in het noodweer een kans, trokken er met de camera op uit en maakten foto's. Hieronder een selectie van de grote hoeveelheid foto's die de Veghelse redactie van Kliknieuws ontving. Overigens waarschuwt de brandweer nog steeds voor de gevolgen van het noodweer.





































Bron: Kliknieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
11 juli 2010, 13:25 uur | Bericht #135846
Pony en 54 schapen dood door noodweer

Het noodweer heeft zaterdagavond voor zover bekend geen menselijke slachtoffers gemaakt, maar een pony en 54 schapen waren minder gelukkig. De pony kreeg tijdens de over het land razende storm in Tilburg een boom bovenop zich en werd dood gevonden. De schapen werden in Elspeet getroffen door de bliksem.

De dieren werden de ochtend na de storm gevonden door hun eigenaar. De baas van de pony meldde zich bij de politie na de vondst van zijn beknelde pony. Het dier was al dood toen hij het aantrof in een weiland, zegt een woordvoerder van de Brabantse politie. De schaapsherder uit Elspeet meldde zich niet bij de politie. Een woordvoerder van de politie in Noord-Gelderland heeft over het voorval gehoord, maar er nog geen officieel rapport over ontvangen.

De dieren stonden op de hei onder een boom die werd getroffen door de bliksem. Ook de dieren werden door de inslag geraakt. Het ging volgens Omroep Gelderland om 54 dode schapen van een kudde van 165 dieren.

Bron: AD


“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
11 juli 2010, 13:25 uur | Bericht #135848
Meeste spoorproblemen opgelost

De meeste problemen op het spoor als gevolg van het noodweer dat zaterdagnacht over Nederland trok, zijn opgelost. Volgens een woordvoerster van spoorbeheerder ProRail is er nog een traject waar geen treinen rijden: Amersfoort-Apeldoorn. Een omgevallen boom heeft de bovenleiding meegesleurd. Reizigers wordt aangeraden om te reizen via Zwolle.

Op het traject Utrecht-Arnhem is slechts een spoor beschikbaar. Reizigers moeten hier rekening houden met vertraging.

Bron: De Pers


“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2010, 13:33 uur | Bericht #135865
Kippenschuur in vlammen opgegaan

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag de brandweer geassisteerd bij het blussen van een brand in een kippenschuur aan de Tolleane. Agenten wisten de eigenaar, een 20-jarige man uit Opende, uit het brandende pand te halen.

Hij had veel last van rook, maar kon ter plaatste door het ambulancepersoneel behandeld worden. Door de brand ontstond een enorme rookwolk die over de Provincialeweg heen hing, waar het verkeer veel hinder van ondervond. Door het slechte zicht reden op de Opperhaudmare drie auto’s op elkaar. Hierbij vielen geen gewonden. Bovendien kwam bij de brand enige asbest vrij. Door de hevige regenval was de kans op besmetting echter gering. De brand is vermoedelijk ontstaan door blikseminslag.

Bron: Blik Op Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2010, 14:00 uur | Bericht #135910
Concert van kotter naar werf

Het jubileumconcert zaterdag van Koninklijke Harmonie Kunst en Eer uit Zierikzee - het muziekgezelschap bestaat dit jaar 180 jaar - was er een met hindernissen.

Het concert begon aan boord van mosselkotter ZZ10 en werd voorgezet in de Stads- en Commerciewerf. Buienradar voorspelde allerlei onheil maar aanvankelijk bleef het bij wat gespetter maar toen dat omsloeg in plenzende reden werd besloten het concert aan boord van de mosselkotter af te breken en vervolgesn in de stads- enb commerciewerf voort te zetten.

Bron: Pzc
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2010, 14:02 uur | Bericht #135913
Overlast door noodweer

Het noodweer dat over Overijssel is getrokken heeft vooral in het westen van de provincie overlast veroorzaakt. Brandweer IJsselland kreeg zo'n 100 meldingen binnen waarop is uitgerukt.



Het ging vooral om stormschade zoals omgevallen bomen en wateroverlast. Daarnaast waren er een paar binnenbrandjes in onder meer Hasselt en Punthorst. De brandweer kon die snel onder controle krijgen. In Kampen ontstond een gaslek door blikseminslag. Dat leverde weinig problemen op. De brandweer in Twente heeft het relatief rustig gehad. In Rijssen en Den Ham waren meldingen van stormschade. In Ootmarsum moest de brandweer helpen bij wateroverlast. Verder gingen op verschillende plaatsen automatische brandalarmen af, waarschijnlijk door de veranderende weersomstandigheden. De code Droog die sinds een aantal dagen geldt blijft van kracht. De neerslag die tijdens de storm is gevallen is te weinig om de problemen door de droogte op te lossen.

Bron: Rtv Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2010, 14:35 uur | Bericht #135958
Ook schade in Friesland

De zware onweersbuien van afgelopen nacht hebben ook in Friesland voor veel schade en overlast gezorgd. In Echtenerbrug aan de Hoofdweg, is een autogarage volledig in vlammen opgegaan door blikseminslag. In de garage stonden veel autos. In Wijnjewoud heeft een blikseminslag een kuikenstal volledig in de as gelegd.



Verder had de brandweer het druk met ondergelopen kelders, en omgewaaide bomen. In onder andere Drachten, Hardegarijp en op Vlieland waren straten onder water komen te staan door de overvloedige regen.

Verder zijn er op verschillende plekken boten losgeslagen door plotse rukwinden.

Bron: Omrop Fryslân met dank aan Weerfan16 voor de vertaling | Gewijzigd: 9 februari 2017, 13:26 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2010, 14:47 uur | Bericht #135978
Overlast in IJsselland door noodweer

In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 juli is in de regio IJsselland drie keer de bliksem in woningen ingeslagen. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Bliksemschade en stoppen doorgeslagen
Rond 23.45 uur sloeg de bliksem in in een woning aan de Willem Egbertstraat in Hasselt. In de woning ontstond geen brand, maar er ontstond wel enige bliksemschade en de stoppen waren doorgeslagen. De brandweer heeft het huis voor de zekerheid gecontroleerd op brand.

Brand onder dakbedekking
Even na 1.00 uur bleek dat er brand woedde onder de dakbedekking van een woning aan de B.H. Spijkerweg in Punthorst. Dit werd omgemerkt door buren. Omdat de bewoners op vakantie waren hadden deze buren een sleutel. Toen zij op de zolder kwamen zagen zij veel rookontwikkeling.

Zij zijn weer weggegaan en hebben de brandweer gebeld. De twee buurmannen van 21 en 46 jaar oud zijn in verband met het inademen van rook voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer bluste de brand.

Bejaard echtpaar
Rond 2.25 uur zagen voorbijgangers dat er brand woedde in een woning aan de Nieuwedijk in Wanneperveen. Zij alarmeerden de brandweer en haalden de bewoners van 81 en 85 jaar uit de woning. De brandweer kon niet voorkomen dat de woning grotendeels uitbrandde. De bewoners zijn elders ondergebracht.

Omgewaaide bomen en parasols
De overige schade door het noodweer bleef in de regio beperkt tot omgewaaide parasols en bomen. De hulpdiensten werden verder rond middernacht voor de zekerheid opgeroepen om naar de feesttent aan de Brinkweg in Dalfsen te komen waar een optreden van Normaal plaatsvond. In de tent waren rond de 5000 bezoekers aanwezig en omdat er nog meer noodweer aankwam werd gekeken of alles in goede banen liep.

Aan het einde van het concert riep de band de bezoekers op om snel naar huis te gaan in verband met het naderende noodweer. Hier werd in zijn algemeenheid aan voldaan en er vonden geen incidenten plaats.

Bron: Blik Op Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2010, 14:49 uur | Bericht #135981
Restaurant Brasa Midlaren in de as gelegd

Een verwoestende brand heeft zondagmorgen vroeg restaurant Brasa do Brasil aan de Groningerstraat in Midlaren in de as gelegd. De oorzaak is nog niet vastgesteld, maar exploitant Deepak Buurman denkt aan blikseminslag. Hij schat de schade op minstens 1,5 miljoen euro.



Bron: Dvhn
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2010, 14:52 uur | Bericht #135988
Asbest vrij gekomen bij brand Andel

Een grote brand heeft zondagmorgen in Andel (Noord-Brabant) een caravanstalling in de as gelegd. Bij de brand is asbest vrijgekomen. Dat meldde de politie zondag.

De brandweer adviseerde omwonenden ramen en deuren gesloten te houden. De vrijgekomen asbest ligt verspreid over een gebied ter grootte van ongeveer twee voetbalvelden. Een gespecialiseerd bedrijf is zondag bezig met het verwijderen van de asbest. De Gemeente Woudrichem heeft de omwonenden inmiddels geïnformeerd.

De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen monumentaal pand. Waarschijnlijk is de loods getroffen door de bliksem. De stalling brandde volledig uit

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2010, 15:24 uur | Bericht #136047
Tak breekt af: vier zwaargewonden in Ragnies

In Ragnies zijn acht mensen gewond geraakt, van wie vier zwaargewond, toen een tak van een treurwilg afbrak. Het ongeval gebeurde op de binnenkoer van de Distillerie de Biercée, waar festiviteiten plaatsvonden. Op de binnenkoer waren zo'n 200 mensen aanwezig voor het jaarlijkse kersenfeest. Door de hoge temperaturen zochten heel wat mensen de schaduw van de treurwilg op. Het gaat om een grote boom, die er al meer dan 80 jaar staat.

Maar plots brak er een tak af en raakten verschillende bezoekers bedolven. Toen de brandweer ter plaatse kwam, moest die eerst de tak afzagen vooraleer men de slachtoffers kon bevrijden. Verschillende onder hen hebben meerdere breuken.

De zaakvoerder van de distilleerderij, Philippe Dumont, zegt dat de boom om de twee jaar wordt geïnspecteerd. Bij de laatste inspectie bleek de wilg nog in goede gezondheid. Maar mogelijk hebben de aanhoudende droogte de laatste dagen of de storm van zaterdag de tak doen afbreken.

Bron: Hln
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2010, 15:25 uur | Bericht #136048
Blikseminslag vrachtgebouw op Schiphol

De zware onweersbuien die zaterdagavond over Nederland trokken, hebben in Haarlemmermeer voor flink wat overlast gezorgd. Op verschillende plaatsen sloeg de bliksem in, en in diverse straten en wijken viel in korte tijd zoveel regen dat het riool het allemaal niet kon verwerken en straten blank kwamen te staan. De brandweer kon weinig uitrichten, en stelde vast dat het water vanzelf moest weglopen.

Op zeker twee plaatsen kreeg de brandweer melding van blikseminslag. Zo werd op Schiphol rond 21.20 uur een vrachtgebouw (Vrachtgebouw 1) aan de Handelskade getroffen door Donars’ strijdhamer. Er vielen geen gewonden, brand bleef uit. Ook sloeg de bliksem in in een pand aan de Venneperweg in Nieuw-Vennep. Ook hier geen brand, wat restte was een gat in het dak. Ook in de Oranje Nassaustraat in Halweg werd blikseminslag gemeld, zonder gevolgen. Voorts ontstond wateroverlast in Puttersbos (Hoofddorp), Dokter van Haeringenplantsoen en Pinksterbloestraat (Nieuw-Vennep) en de Torkruidstraat in Lisserbroek. Het noodweer ging ook gepaard met harde wind. De Kustwacht in IJmuiden meldde in de loop van de avond uitschieters tot windkracht 9.

Bron: Haarlems Dagblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.857 topics, welke bij elkaar 448.376 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 88 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 88, lezen 3 mensen het topic " Lente discussietopic 2021".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden