Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Mar 2024 16:59:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Woonplaats:
Berichten: 2713
Lid sinds: 11 mrt. 2010
9 augustus 2010, 19:10 uur | Bericht #146314
nou, hier komt ons PRACHTIGE, zeer lachwekkende superverhaal
MAAR: 1 ding , ga AUB recht zitten en hou je vast want anders val je echt van je stoel!!!



Gisteren gebeurde er iets.

Er was een enorme gekke gast aan het skippyballen met een grote reus van een olifant en schopte zijn computer door het raam, en kwam terecht op een op een steen die helemaal niet op die reus van een computer had mogen liggen, waardoor er alweer zo'n grote kabouter kwam om hem een flink pak rammel te geven. Helaas was er bij die kabouter een hevige onweersbui gaande, die ook nog eens een flinke tornado liet waaien, later gebeurde er opeens iets heel vreemds niemand wist wat er gaande was, tijdens die Tornado, plotseling sprong er een konijn voor de auto, niet zomaar een konijn een enorm konijn die ook nog eens gigantische hazen tanden had en heel vals zong waardoor het glas aan alle kanten zwaar beschadigd raakten en dat in het kleine dorpje van een ontzettend gestoorde kabouter die niet meer wist wie hij zelf was en daardoor zijn glazen van zijn knalroze bril met een super paars feestmuts op die hij bij de HEMA had gekocht.

Hij wist natuurlijk niet wat hem nog kon gebeuren met deze harde wind en valkuilen toen hij plots viel in een immens diepe op zijn gat in het nieuwe rechtse kabinet. Waarna hij een hartaanval kreeg en met spoed een rottrap kreeg omdat hij niet meer reageerde. Enzo was die weer bij het eind van de wereld die opeens veranderde waardoor er een gigantische draak tevoorschijn sprong niemand kon het begrijpen

Want die draak was een reïncarnatie van een film genaamt Dragon Fights. wat weer een heel mooi iets voor RTL boulevard was om zich daarmee in de nesten te werken met een grote schop tegen de enorme drakenpiemel. waardoor hij veel pijn aan zijn dikke drakenballen kreeg en scheel keek.Daarom moest hij naar de dokter en ook naar het ziekenhuis want zijn moeder zei dat hij gifkikker exceem had en dat moest die maar accepteren omdat er teveel rompslomp was en wilde hij natuurlijk niet! Het einde is nabij het ziekenhuispersoneel vind dat wel jammer en doet er alles aan om, om Z’n ballen te wassen, en dan te verven met een gepatenteerd onbekend voorwerp wat niet vaak gebruikt wordt omdat men niet zeker is dat sinterklaas een grote bedrieger is die eigenlijk Geert Wilders is en een relatie heeft met de poedel van Hare Majesteit de Koningin. Waarop Alberto Stegeman zei dat hij zwanger was En dat de vader teveel kaas had gegeten. Waardoor hij enorm boerde. En Maxima haar rok omhoog waaide en dat het een kalkoen leek. een kale kalkoen en daardoor vielen mensen flauw maar gelukkig kwam daar pieter post met zijn gekke auto die daarna de kalkoen van Maxima opvrat en daarna weg ging met zijn kat die hij gisteravond geadopteerd had in een klein schuurtje achter de voorste stal van boer met een harde deur klapte hij goed open. Weg was zijn kluts!?

Nu was er toch een hele dikke vette tornado van 50 kilometer regenworm op een ontzettend warme dag die steeds maar heel vervelend was tegen een klein boompje. Dat hele kleine boompje had een klein nestje met een hele mini kleine overgangsperiode die erbij hoorde. Vandaar dat de grote stormdepressie veranderde van koers En over Musselkanaal trok en enorm inzakte dus verder trok en activeerde. En steeds groter en groter en groter en nog groter werd totdat het ineens zomaar ontplofte. Daardoor kwam er een grote rookpluim uit die kip zijn ren kwam en dacht wie is toch die dronken weerman die altijd mist en nooit goed weer voorspelt ,alleen onweer besteld? Dat is natuurlijk putto.Wat is hier het nut van? Want dit verpest het verhaal want sommige namen mogen niet gebruikt worden omdat dit in strijd is met onze huisregels hier maar ondanks dat, schijnt de zon altijd, vooral na de regen die met bakken uit de hemel valt in een hele grote emmer. Die wij leeg gooien op het hoofd van geert wilders die dan als een plumpudding in elkaar zakt waarvan iedereen van begon te smullen, maar dat er na een tijdje toch wel de smaak begint uit te gaan.

Want je moet wel goed luisteren naar Piet paulisma want je weet dat hij bijna altijd maar grote onzin praat want alcohol maakt meer fantasie los bij pietje dan het goed is maar toen kwam paulus de boskabouter met een donders mooie BSA aangescheurd Hij stopt en zegt: ik ga jullie nu onder de modder besmeuren en daarbij ga ik het weer voor morgen RAMPZALIG voor jullie maken. Waarop iedereen plotseling in huilen uitbarste, maar het geeft niet, hoe rampzaliger hoe meer megasupercells er over ons mooie landje heen trekken. Toch is de buurvrouw van Twister


(vervolg wordt gemaakt door Pasmanniejjj) | Gewijzigd: 9 augustus 2010, 19:20 uur, door gerard van den brink
Pascalll
Lid
Woonplaats: Oirsbeek(ZuidLimburg)
Berichten: 440
Lid sinds: 25 mei. 2010
9 augustus 2010, 19:30 uur | Bericht #146318
En dan nu, aanschouw het tweede deel !


Een enorme zeur. Wat ze nou toch ook best een aardig potje kan lopen zeuren. Maar zo zijn vrouwen.. Nu eenmaal maar kunnen mannen er ook wat van. Alleen niet zo dramatisch en explosief want soms lijkt het op een iphone4, die geweldig een krijsringtone aan het nadien is en opeens blijkt het je buurvrouw die geraakt is door een felle bliksemschicht die roze, groene en paarse kleuren had. Tevens was de donder niet van de bui zelf maar van de buurman die aardig boos werd, en ging jagen op muggen in Duitsland. Die al irritant en zoemend richting Spanje trok. En daar weer een gigantische bak met water naar Portugal gooide, waarna de Portugezen snel hun zwemvestjes te voorschijn haalden om niet te verdrinken.

In hun eigen bloed wat geen tomatensap was, anders hadden de Portugezen in Nederland het WK georganiseerd, waardoor het hele feestje in het spreekwoordelijke water viel. Dit was om het te vergeten een zeer sterke mug, die alleen kon kruipen omdat zijn vleugels weg zijn gevlogen door een mysterieuze oorzaak. Deze oorzaak moest worden onderzocht door Einstein, maar die kwam er niet achter. De mug wou niet meewerken, waardoor ook zijn pootjes zomaar eraf vielen want hij had een ongelukje met een vliegenmepper gehad. En niet een gewone vliegenmepper maar een elektrische die niet op batterijen werkte, maar op gas.

Dus begon hij spontaan te meppen en hij raakte hard zijn moeders oog en prikte ook nog in vaders oog. Dus waarbij zijn ogen verdwenen en poepten ze vervolgens uit op de vliegenmepper. Maar ondanks dat hij de vliegenmepper bewaarde, gebeurde er opeens iets verschrikkelijks! Oma wilde opruimen, plots raakte een bliksemflits haar maar het zeerde haar niet want zij was al helemaal gek in voetbal en heeft niks met de onweersgekte, maar er was wat veranderd. Onder de grond want door de regen van de enorme wolk groeide er een grasmat, van oor tot oor. Die een gat veroorzaakte van neus tot teen. Vervolgens gingen de mooie wolken langzaam ten onder, en al snel daalde de temperatuur flink. Maar plots kwam er een megatornado uit een extreme multi-supercell, en die nam alle wolken weg en bracht een heerlijk zomers weertje.

Waarna hij zijn handdoek pakte en vrolijk zijn weg vervolgde. Had hij een vriendin die zich dood ergerde aan zijn vreselijke fantasieën en stuurden hem naar Fanatic(Arnhem) om het verhaal over zijn obsessie te verfilmen, met de allerbeste HD kwaliteit filmcamera. Die uit de kelder gehaald te hebben begon hij te filmen. Maar toen kwam hij erachter dat zijn camera verkeerd had ingesteld, en wat the fuck gebeurde er met de camera?! Van de stormchasers bij Fanatic(Arnhem), was erg mooi om te zien.


Lees hierboven, om het begin van het verhaal te lezen, door gerard. | Gewijzigd: 10 augustus 2010, 20:34 uur, door Pascalll
Wijsheid overwint niet. Blijf aandacht houden bij het weer.Bekijk www.pascalsoomers.webnode.com voor een weer site met een locatie voor Oirsbeek!
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 2713
Lid sinds: 11 mrt. 2010
9 augustus 2010, 19:32 uur | Bericht #146317
ik weet niet wat jij deed (Pasmanniejjj) maar toen ik dat verhaal aan het kopieëren plakken was, heb ik m'n glas uit m'n handen laten vallen van het lachen

gelukkig zat er niets meer in dat glas

EDIT: ik heb het vetgedrukt, dan wordt het iets overzichtelijker | Gewijzigd: 9 augustus 2010, 19:33 uur, door gerard van den brink
Pascalll
Lid
Woonplaats: Oirsbeek(ZuidLimburg)
Berichten: 440
Lid sinds: 25 mei. 2010
9 augustus 2010, 19:41 uur | Bericht #146315
Ik heb gelachen Ik had geen glas
Wijsheid overwint niet. Blijf aandacht houden bij het weer.Bekijk www.pascalsoomers.webnode.com voor een weer site met een locatie voor Oirsbeek!
Woonplaats:
Berichten: 2713
Lid sinds: 11 mrt. 2010
9 augustus 2010, 19:41 uur | Bericht #146316
Citaat van Pasmanniejjj, maandag 9 augustus 2010, 18:41 uur Ik heb gelachen Ik had geen glas


haha
Pascalll
Lid
Woonplaats: Oirsbeek(ZuidLimburg)
Berichten: 440
Lid sinds: 25 mei. 2010
10 augustus 2010, 20:33 uur | Bericht #146548
Zo, wordt 't tijd voor een 2e verhaal?
Wijsheid overwint niet. Blijf aandacht houden bij het weer.Bekijk www.pascalsoomers.webnode.com voor een weer site met een locatie voor Oirsbeek!
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 667
Lid sinds: 14 apr. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 augustus 2010, 16:35 uur | Bericht #146614
hahah ik had een paar posts gemist...

geweldig verhaal geworden!
bedankt gerard1995 en Pasmanniejjj voor het maken van een daadwerkelijk verhaal!

ik stem in voor een verhaal 2...

wie doet mee?

| Gewijzigd: 11 augustus 2010, 16:41 uur, door Fanatic (Arnhem)
TwitterFotoFanatic WebsiteStormchase team Arnhem ****Get out of my way!! I have a storm to catch!!****
Woonplaats: 's-Gravenzande
Berichten: 1684
Lid sinds: 11 okt. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 augustus 2010, 16:57 uur | Bericht #146615
Verhaal 2 kom maar op.

Deel 1 was al lachwekkend genoeg | Gewijzigd: 11 augustus 2010, 16:57 uur, door BjornOnweer
Groetjes Bjorn


Red Sky @ Night show us the lightRed Sky in the morning Sailors take warning.
Boeran
Lid
Woonplaats: IJlst,Friesland
Berichten: 223
Lid sinds: 26 jul. 2010
11 augustus 2010, 20:31 uur | Bericht #146634
Leuk,ik kan niet wachten!
Klapper
Lid
Woonplaats: vlissingen
Berichten: 1071
Lid sinds: 2 jan. 2010
11 augustus 2010, 20:38 uur | Bericht #146636
lol leuk verhaal
ik zou zeggen begin maar met het volgende deel
you are a god amongst insects
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
11 augustus 2010, 20:59 uur | Bericht #146637
Prachtig verhaal geworden, drukken en naar de Bruna brengen! Op naar deel 2; Maar dan met 5 woorden!
thijmco
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1802
Lid sinds: 28 jul. 2008
11 augustus 2010, 21:01 uur | Bericht #146638
een zeer geslaagde bestseller, ik zou zeggen , VERFILMEN!!!
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
11 augustus 2010, 21:04 uur | Bericht #146640
Citaat van supercell, woensdag 11 augustus 2010, 21:01 uur een zeer geslaagde bestseller, ik zou zeggen , VERFILMEN!!!
Lol, dat zou helemaal mooi worden!
Woonplaats:
Berichten: 2713
Lid sinds: 11 mrt. 2010
11 augustus 2010, 22:38 uur | Bericht #146654
Citaat van Twister, woensdag 11 augustus 2010, 19:04 uur Lol, dat zou helemaal mooi worden!


dan wil ik de 1ste dvd
tuurlijk stem ik in voor een 2de verhaal, maak maar een nieuw topic | Gewijzigd: 11 augustus 2010, 22:38 uur, door gerard van den brink
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 667
Lid sinds: 14 apr. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 augustus 2010, 09:01 uur | Bericht #146686

haha dvd is welkom!:P

Deel 2 te vinden op: http://forum.onweer-online.nl/index.php?showtopic=20223 | Gewijzigd: 12 augustus 2010, 09:02 uur, door Fanatic (Arnhem)
TwitterFotoFanatic WebsiteStormchase team Arnhem ****Get out of my way!! I have a storm to catch!!****
Terug naar boven
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.843 topics, welke bij elkaar 448.337 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 220 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 220, lezen 3 mensen het topic "Lente discussietopic Deel 2 - 2013".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden