Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Mar 2024 16:59:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
7 augustus 2010, 15:29 uur | Bericht #145973
Overstromingen in Warschau door storm

Door een zware storm zijn vrijdag in de Poolse hoofdstad Warschau huizen, ziekenhuizen en wegen ondergelopen. Door het wassende water moesten enkele metrostations noodgedwongen worden gesloten. Op sommige plaatsen moesten mensen worden gered door de nooddiensten.De brandweer van Polen heeft ongeveer vijftienhonderd telefoontjes gekregen over overstroomde kelders en ondergelopen wegen. In heel Polen waren bomen omgewaaid, in Warschau alleen ging het om vijfhonderd stuks. Polen is nog herstellende van enorme overstromingen in de lente, waarbij meer dan twintig personen om het leven kwamen.

Bron Nieuws.nl | Gewijzigd: 7 augustus 2010, 18:23 uur, door MarkNL
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 augustus 2010, 18:23 uur | Bericht #146009
Al 6 doden bij watersnood in Oost-Europa

Bij overstromingen in delen van Polen, Duitsland (foto's) en Tsjechië zijn zeker zes mensen omgekomen. De weersvoorspellers verwachten de volgende dagen nog meer regen. In Tsjechië, dicht bij de grens met Polen en Duitsland, zijn twee mannen verdronken. Zeker 1.000 mensen zijn uit de streek geëvacueerd. In de stadjes Chrastava en Frydtlant moesten mensen van de daken van hun huizen gered worden door helikopters.

In de Duitse deelstaat Sachsen kwamen drie mensen om. In Neukirchen werden drie lijken gevonden in de kelders van een ondergelopen gebouw. Drie oudere mensen zijn allicht verrast zijn door het stijgende water toen ze probeerden om meubels in veiligheid te brengen. Ook Polen kreeg het hard te verduren. Het stadje Bogatynia raakte helemaal overstroomd toen de Miedzianka buiten haar oevers trad. Brandweerlui kwamen mensen die vastzaten, bevrijden met boten. Eén persoon kwam om.

Bron: De Redactie
Marching ever onward to tomorrow!
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
8 augustus 2010, 10:09 uur | Bericht #146083
Polen en Duitsland zwaar getroffen door overstromingen

Na de hevige regenval en een dambreuk bij het stuwmeer Witka, kampen de mensen in het West-Poolse Zgorzelec en het grensgebied met Duitsland met de dramatische gevolgen van de overstromingen. De brandweer in Breslau spreekt van een dode en een vermiste. In Zgorzelec staat de rivier de Neisse op een recordhoogte, zo meldt de Poolse tv-zender TVN24. Delen van de stad staan onder water en vele historische huizen raakten beschadigd.



Het waterpeil van de Neisse steeg razendsnel na een dambreuk in het stuwmeer gisteren. De Poolse minster van Binnenlandse Zaken Jerzy Miller, die afgelopen nacht naar het crisisgebied trok, verklaarde dat de herstelling van de dam een absolute prioriteit is. Ook de stad Bogatynia staat volledig onder water. De burgemeester heeft de autoriteiten om hulp gevraagd. De bevolking heeft naar verluidt dringend nood aan drinkwater. Honderden mensen moesten geëvacueerd worden.

Tsjechië
Bij overstromingen in het noordwesten van de Tsjechische Republiek zijn dit weekend 3 mensen verdronken. Dat melden de reddingsdiensten. Meer dan 2.000 mensen in Liberec, een stad in het noorden van het land, moesten zaterdagnacht geëvacueerd worden. Op sommige plaatsen, zoals in Chrastava, werden helikopters ingezet om de bevolking te redden. Volgens de laatste berichten zou het waterpeil intussen weer dalen. Meer dan 1.700 gezinnen zitten voorlopig nog zonder elektriciteit, aldus de autoriteiten.


Bron Hln | Gewijzigd: 21 april 2017, 10:54 uur, door Joyce.s
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 augustus 2010, 18:42 uur | Bericht #146143
Overstromingen in Centraal-Europa maken al 10 doden

Er zijn al tien mensen overleden als gevolg van de overstromingen in het zuidwesten van Polen, het noorden van Tsjechië en het zuidoosten van Duitsland. Duizenden mensen moesten geëvacueerd worden. In Polen verdronken drie mensen in de provincie Neder-Silezië, nabij de Duitse en Tsjechische grens, zegt minister van Binnenlandse Zaken Jerzy Miller. In de zwaar getroffen stad Bogatynia kwamen twee vrouwen om het leven. "Het derde slachtoffer is een 55-jarige brandweerman die werd meegesleept door de stroom in Radomierzyce, waar een dam het begaf", vertelt een woordvoerder van de Poolse brandweer.

In Neukirchen in de Duitse deelstaat Saksen zijn gisteren drie mensen verdronken toen ze een wasmachine uit hun kelder wilden halen. In Tsjechië het dodental intussen opgelopen tot vier. Drie mensen staan nog opgegeven als vermist.











Bron: Hln | Gewijzigd: 21 april 2017, 10:54 uur, door Joyce.s
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 augustus 2010, 23:09 uur | Bericht #146390
Evacuaties in Brandenburg om stijgend water

In verband met het stijgende waterpeil in de Neiße en de Spree is in delen van de Duitse deelstaat Brandenburg catastrofealarm afgekondigd. Maandagavond werd in enkele dorpen aan ongeveer honderd mensen dringend advies gegeven hun huizen te verlaten. Ook werden voorbereidingen getroffen voor de ontruiming van een ziekenhuis in Guben dat door het water wordt bedreigd. Het waterpeil in de Spree stijgt naar verwachting tot zijn hoogste stand in dertig jaar. De autoriteiten verwachten veel water tijdelijk te kunnen bergen in een stuwmeer bij Spremberg, waarna het gedoseerd kan worden doorgelaten.

In het grensgebied van Duitsland, Polen en Tsjechië heeft het hoge water in de Neiße een spoor van verwoesting achtergelaten. In Saksen, waar het water inmiddels weer aan het zakken is, werd voor miljoenen schade aangericht. Het Fürst-Pückler-Park bij Bad Muskau, dat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat, liep onder, maar het slot en de stad werden minder zwaar getroffen dan aanvankelijk werd gevreesd.

De regering van de deelstaat Saksen heeft een noodfonds van honderd miljoen euro geopend. Gedupeerden kunnen daaruit tegen een geringe rentevergoeding krediet krijgen om direct met herstelwerkzaamheden te beginnen. Saksen gaat ervan uit dat ook de bondsregering aan het fonds zal bijdragen.

Bron: AD
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 augustus 2010, 17:09 uur | Bericht #146510
Tientallen dieren Duitse zoo verdronken

Zeker dertig dieren uit de dierentuin van Zittau in het oosten van Duitsland zijn verdronken. Door overstromingen na zware regenval was een groot deel van het park ondergelopen. Dat heeft de directeur van de dierentuin laten weten. Hij zei dat onder de dode dieren lama's, paarden en een gordeldier zijn.

Door zware regenval zijn tal van rivieren in Centraal-Europa in de afgelopen dagen buiten hun oevers getreden. Dinsdag is de situatie in het oosten van Duitsland verbeterd. De aurtoriteiten in de deelstaat Brandenburg lieten weten dat het waterpeil in de rivieren aan het zakken is.

Bron: De Pers
Marching ever onward to tomorrow!
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 augustus 2010, 21:01 uur | Bericht #147420
Weer overstromingen in Tsjechië

Tsjechië en Slowakije zijn zondag opnieuw getroffen door overstromingen. Na een dambreuk kwamen twee steden in het westen van Slowakije onder water te staan. Er zijn nog geen berichten over slachtoffers, maar meerdere mensen zouden vermist worden. Op tv-beelden waren wadende inwoners en wegdrijvende auto's te zien.

In het noorden van Tsjechië werd Bily Kostel nad Nisou weer getroffen door hoog water. Het dorp ligt aan de rivier de Neisse, die de afgelopen tijd geregeld buiten zijn oevers is getreden.

Vorige week werd Centraal-Europa ook al getroffen door overstromingen. In Duitsland, Polen en Tsjechië vielen in totaal meer dan tien doden.

Bron: Dvhn
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 augustus 2010, 21:05 uur | Bericht #147422
Overstromingen in Slovakije en Tsjechië


Stormen en hevige regenval over Centraal-Europa hebben zondag overstromingen veroorzaakt in Slovakije en Tsjechië. Dat berichten lokale media. Ook het noordwesten van Zwitserland werd getroffen door hevige stortregens die schade veroorzaakten.

In het noordwesten van Slovakije is er volgens televisiezender TA3 een dam gebroken. De steden Handlova en Prievidza kwamen onder water te staan. Op televisie was te zien hoe auto's door het water werden meegesleurd. Ooggetuigen melden dat er verschillende mensen worden vermist, maar dat is nog niet bevestigd.

Ook het zuiden van het land zou te kampen hebben met wateroverlast. In het naburige Tsjechië zijn volgens de zender CTK twee mensen vermist, na de hevige regenval van de voorbije dagen. Het stadje Bily Kostel nad Nisou, aan de Neisse-rivier in het noorden van het land, staat al voor de tweede keer in één week onder water.

In Zwitserland is het kanton Bern het zwaarst getroffen door de regen. In de hoofdstad viel op één dag een vijfde van de hoeveelheid regen die normaal in de hele maand augustus wordt geteld. Gebouwen staan er onder water en verschillende wegen werden afgesloten. Ook het treinverkeer in de regio ondervond hinder. Op de cols van Nufenen en Furka werd er zelfs sneeuw gerapporteerd.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.842 topics, welke bij elkaar 448.334 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 194 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 194, lezen 3 mensen het topic "Algemeen onweerskansentopic 2023".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden