Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Platte, NE.

16 Apr 2024 19:47:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grundy, MO; Mercer, MO; Putnam, MO; Sullivan, MO.

16 Apr 2024 19:47:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, MO; Lafayette, MO; Ray, MO.

16 Apr 2024 19:47:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buncombe, NC; McDowell, NC; Yancey, NC.

16 Apr 2024 19:47:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, IA; Hamilton, IA; Hardin, IA; Marshall, IA; Story, IA; Wright, IA.

16 Apr 2024 19:40:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Knox, MO; Lewis, MO.

16 Apr 2024 19:22:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Boone, IA; Franklin, IA; Hamilton, IA; Hardin, IA; Humboldt, IA; Marshall, IA; Polk, IA; Story, IA; Wright, IA.

16 Apr 2024 19:20:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lucas, IA; Wayne, IA.

16 Apr 2024 19:19:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hardy, WV.

16 Apr 2024 19:09:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Frederick, VA; City of Winchester, VA.

16 Apr 2024 19:09:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Davis, IA; Wapello, IA.

16 Apr 2024 19:08:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mercer, MO; Putnam, MO.

16 Apr 2024 19:07:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mercer, MO.

16 Apr 2024 19:07:12

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Madison, NE; Platte, NE.

16 Apr 2024 19:03:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Knox, MO; Lewis, MO; Shelby, MO.

16 Apr 2024 19:03:47
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
26 december 2006, 20:11 uur | Bericht #689
Weersomslag op komst
26.12.06 12:19

Op de meeste plaatsen in Nederland is de kerst dit jaar ook zonder maar een streepje zon verlopen. Bijna overal had de bewolking de overhand, was het nevelig en viel soms ook wat motregen. Werd het gisteren van zuidoost maar noordwest nog tussen 3 en lokaal 9 graden, vandaag was het daarbij ook een stuk kouder. Vanmiddag kwam het kwik op de meeste plaatsen niet verder dan tussen 2 en hooguit 4 graden. In Maastricht wees de thermometer nog geen graad aan en in België vroor het op diverse plaatsen ook overdag licht.

Gisteren schreven op deze pagina al over de afkoeling, die er de komende nacht mogelijk ook voor Nederland in zou zitten, mits het een tijdje zou opklaren. Die opklaring heeft zich inmiddels gevormd en was er de oorzaak van dat met name in Duitsland op steeds meer plaatsen de zon er door kwam. Verder scheen de zon vanmiddag in de Ardennen. Zelfs in het Limburgse heuvelland brak de bewolking hier en daar, voor korte tijd.

De grote vraag is nog steeds of de opklaringen uiteindelijk Nederland gaan halen. Bepalend is het tempo waarin het hogedrukgebied, dat het weer in onze omgeving de afgelopen week heeft bepaald – maar inmiddels aan de wandel is geslagen richting zuidoosten – zich van onze omgeving verwijdert. Onder invloed hiervan draait de wind, die nu nog oostelijk tot zuidoostelijk is, geleidelijk naar zuid tot zuidwest. Waarschijnlijk gebeurt dat al later vanavond en in elk geval ergens in de komende nacht. Zolang er nog een oostcomponent in de wind zit, kan de opklaring boven Duitsland dichterbij komen. Met een zuidelijke of zuidwestelijke wind lukt dat echter niet meer. Het gaat er dan ook om spannen. Mogelijk krijgen Limburg en delen van de Achterhoek en Twente nog even met opklaringen te maken. Dan zal het daar licht gaan vriezen en ontstaat er snel mist. In de rest van het land komt het er waarschijnlijk niet meer van. Daar wordt het dan ook wat minder koud.

Morgen overdag hebben bewolking, nevel en mist waarschijnlijk overal alweer de overhand. Het lijkt dan ook een kille en opnieuw grijze dag te worden met plaatselijk mist. Omdat er nog steeds maar weinig wind is (uit het zuiden of zuidwesten) blijven de temperaturen laag. In het binnenland komen ze nauwelijks boven het vriespunt uit, aan zee kan het nog 3 tot 5 graden worden, zeker op plaatsen waar de wind even van zee waait.

In de periode na morgen, op weg naar de jaarwisseling, voltrekt zich een belangrijke weersomslag. Nu het hogedrukgebied wegtrekt, komt op de oceaan de weg vrij voor nieuwe, actieve lagedrukgebieden, die het vooral vanaf het weekeinde op het Europese vasteland voorzien hebben. Donderdag al komt een zwakke storing in de buurt met bewolking en motregen, maar vrijdag kan het nog even een aardige dag worden met vooral later af en toe zon. Vanaf zaterdag is er vervolgens geen houden meer aan. De ene na de andere depressie komt met zijn storingen op onze omgeving af. Het gaat dan ook geregeld regenen en nu en dan trekt de wind fors aan. Daarbij boeken de temperaturen winst. Vanaf zaterdag komt het kwik vrijwel dagelijks boven 10 graden. Van de winter is dan geen spoor meer.

Zo langzamerhand beginnen mensen zich de vraag te stellen of het er deze winter misschien helemaal niet meer van komt. Met hier en daar de eerste sneeuwklokjes al bloei, sommige struiken in de voorjaarsbloesem en hier en daar ook alweer verse bramen zou je dat wel gaan denken. In 1975, 1989, 1990 en 2000 beleefden we voorbeelden van winters waarin het nauwelijks tot winterweer van enige betekenis kwam. De winter van 1990 viel overigens wel op een andere manier op. In de maar doordenderende westcirculatie kwam het toen tot enkele zware stormen, waarvan die van 25 januari en die van 26 februari veel mensen ongetwijfeld nog duidelijk op het netvlies zullen staan. Die winter kwam het pas in maart tot de eerste echte sneeuw van het seizoen. Met een gemiddelde temperatuur over de drie wintermaanden van 6,0 graden is die winter nog altijd de allerwarmste winter ooit. Ter vergelijking: deze decembermaand (de eerste maand van de winter van 2006/2007) staan we tot nu toe op een gemiddelde temperatuur van 6,7 graden. We zijn dus mooi op weg. Daar staat tegenover dat de maanden januari en februari nog moeten komen. En daarin kan veel gebeuren.

Bron: KNMI, Meteo Consult 
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.847 topics, welke bij elkaar 448.358 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 47 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 47, lezen 1 mensen het topic "Berichtgeving noodweer 21 augustus 2011".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden