Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pinal, AZ.

7 Oct 2022 03:19:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor San Diego, CA.

7 Oct 2022 03:19:56

De kaart Leeuwarden - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:48

De kaart Groningen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:47

De kaart Groningen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:47

De kaart Groningen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:47

De kaart Groningen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:47

De kaart Den Helder - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:46

De kaart De Bilt - Windrichting
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:46

De kaart De Bilt - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:46

De kaart De Bilt - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:45

De kaart De Bilt - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:45

De kaart De Bilt - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Oct 2022 02:59:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Imperial, CA.

7 Oct 2022 02:00:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Imperial, CA.

7 Oct 2022 01:00:15
Actueel
1 / 4

Het regent niet vaker, wel harder

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Volop activiteit!

OnweerOnline LIVE

Woensdag 19 oktober, 20:00u, aflevering 3. Kijk nu aflevering 2 terug op YouTube!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
3 september 2010, 18:07 uur | Bericht #152225
Hete zomers

U kunt het zich vast nog goed herinneren: de weeromslag op 23 juni van dit jaar. Na een koude en sneeuwrijke winter en vervolgens normale lente sloeg het weer op die dag ineens om naar volop zomers weer. De temperatuur rees de pan uit en kwam op verschillende dagen op 30 graden of meer uit. Het was heet en af en toe kwam er een lichte vorm van verkoeling door een paar zeer stevige regen- en onweersbuien. De eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse verliep ook nog erg warm, maar daarna was het afgelopen. Het zonnige en warme weer werd ingeruild voor wisselvallig en typisch Hollands zomerweer. Bij ons viel het vanaf dat moment toch een klein beetje tegen, maar op andere plekken op aarde werden records gebroken. In Japan beleven ze de heetste zomer ooit, Moskou heeft zijn ergste hittegolf ooit meegemaakt en ook in 15 deelstaten van Amerika verbrak de zomer records uit de vorige eeuw. Eerder deze zomer schreven wij al af en toe over de enorme hitte in Moskou. In juli 2010 maakte Rusland abnormaal hoge temperaturen mee en dat leverde niet alleen grote droogte, veel smog, enorm veel bosbranden, maar ook een hoog aantal doden op. Tot en met 18 juni verliep de zomer daar nog gemiddeld met dagelijks wel een beetje neerslag en soms een hete en soms een vrij koude dag, maar de dagen daarna ging het kwik in een razend tempo omhoog. Vanaf 21 juni steeg het kwik zelfs bijna iedere dag tot boven 25 graden en al snel werd de eerste hittegolf daar een feit. Dit was echter slechts het begin. Op 29 juni werd het startschot gegeven voor een hittegolf met een duur van 51 dagen, waarvan niet minder dan 37 dagen tropisch warm waren. Een tropische dag betekent een dag met een maximumtemperatuur van of boven 30,0 graden. In de overgang van juli naar augustus werden er daar zelfs 15 dagen gemeten met tenminste 35,0 graden. Halverwege augustus kwam het eindelijk tot wat verkoeling en viel er op veel plaatsen weer wat regen.


Heetste zomer ooit
Ook in Japan was het deze zomer erg heet. Sinds 1898 is een zomer daar niet meer zo warm verlopen. De gemiddelde temperatuur in Japan lag tussen juni en augustus 1,64 graden boven normaal. In Tokio lag de middagtemperatuur in de zomerperiode gemiddeld rond 27,1 graden en vooral in augustus steeg het kwik daar regelmatig tot boven 35 graden. Inmiddels spreekt men daar ook van een hittegolf en het ziet er volgens de lokale Japanse weerbureaus naar uit dat het ook komende dagen zo heet blijft. Ruim 100 mensen zijn door de hitte overleden of met een zonnesteek in het ziekenhuis beland.


In Japan liggen de middagtemperaturen op dit moment tussen 25 en 35 graden.

Van Texas tot New York
In de Amerikaanse staat Texas is het in de zomer over het algemeen al warm of heet, maar dit jaar reikte de enorme hitte tot ver over het oosten van de Verenigde Staten. Tot in de staat New York heerste in delen van juli en augustus een hittegolf. Meer dan 15 deelstaten van Amerika hadden dagelijks te maken met weeralarmen en waarschuwingen omtrent de hitte en vooral ook de enorm hoge luchtvochtigheid. Met name die laatste combinatie van hitte en hoge luchtvochtigheid maakte het voor veel, vooral oude mensen en mensen met luchtwegproblemen, erg moeilijk. Op een dag stuwde het effect van deze beide waarden samen het kwik in de thermometer op tot ruim 40 graden. Vooral in de staten die zich langs de Amerikaanse oostkust bevinden, werden records gebroken. Zo was de maand juli de warmste ooit in de staten Rhode Island en Delaware. En ook was de periode van mei tot juli de heetste in de noordoostelijke en zuidoostelijke staten sinds 1895.


Ook komend weekend wordt het weer zo warm in grote delen van de USA. Er staat 25 graden of meer op het menu.

Warmste zomer ooit in Reykjavik
Als je aan IJsland denkt, denk je niet meteen aan hitte en zomerkleding. Eerder aan kou, sneeuw en dikke jassen en mutsen. Niets is echter minder waar, althans in de hoofdstad van IJsland, Reykjavik. Met een gemiddelde temperatuur van 12,2 graden in alle drie de zomermaanden is ook daar dit jaar een record gebroken. Sinds het begin van de metingen in 1871 is de hele zomer in de IJslandse hoofdstad niet meer zo warm geweest. Twee eerdere zomers kwamen wel erg dichtbij, zoals de zomer van 2008 en 1939, maar met een verschil van slechts 0,1 graad belandden zij beide op een tweede plaats. Ook qua zonuren was het deze zomer in IJsland goed toeven. In Reykjavik scheen de zon 83 uur meer dan normaal in de periode van juni tot en met augustus. Dit is echter geen record geworden. September begint daar ook goed met vandaag, vrijdag, en komend weekeinde middagtemperaturen tot lokaal 20 graden!


Vandaag wordt het in IJsland lokaal 20 graden. Het is daar dus warmer dan in ons eigen land.

Bron: Meteo Consult
Every cloud has a silver lining
Woonplaats: Workum
Berichten: 611
Lid sinds: 2 jun. 2010
4 september 2010, 10:18 uur | Bericht #152278
Wanneer word het weer een beetje positief.
Waarom deze advertentie?
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
4 september 2010, 11:26 uur | Bericht #152287
Al met al is het wel tegenvallen zeg, juli was super en augustus matig tot slecht. Steeds maar weer gehoopt dat het weer zou verbeteren en het weer echt zomers zou worden, helaas. Ook in september kan het best nog zomers worden, ok, maar de kansen worden wel steeds kleiner.

Het is alweer zo vroeg donker, de dagen korter en de nachten best al koud. Er zal vast nog wel een mooi dagje komen, maar 25 graden enzo, daar zal niet meer zoveel kans op zijn denk ik, dat echte zomerweer dus. Eigenlijk best jammer dat het zo gegaan is, want de volgende zomer duurt nog even...

Maar ik wil niet zeuren, omdat ik weet dat ik daar het weer niet mee verander; ondertussen maar een therapeutische lichtbak en een zonnebank aanschaffen, ter compensatie.
Rutte31
Lid
Woonplaats: Gouda
Berichten: 2421
Lid sinds: 26 jul. 2008
4 september 2010, 11:36 uur | Bericht #152289
Ik vond het gewoon een kl*te zomer. Terwijl iedereen aan het werk is en kinderen nog geen vakantie hebben vallen 3 weken lang de mussen van 't dak.
Precies als de vakanties beginnen slaat het om en hebben we ,op een handje vol zomerse dagen na, niks meer gehad met als dieptepunt de vorige week.
Een zomer om heel snel te vergeten wat mij betreft, en ik vind het in en in triest dat deze zomer hier in de top 20 gaat belanden, qua temperatuur gemiddelde van 3 maanden zal het wel zo zijn, maar qua beleving wat mij betreft nul komma nul.
Zomer 2010: control-alt-delete
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.621 topics, welke bij elkaar 447.251 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.486 leden.
Het nieuwste lid is Berendsen.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3571 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3571, lezen 7 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 10".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

OnweerOnline LIVE

Woensdag 19 oktober, 20:00u, aflevering 3. Kijk nu aflevering 2 terug op YouTube!

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Volop activiteit!

Het regent niet vaker, wel harder

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden