Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 May 2021 09:00:06

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 May 2021 09:00:05

De kaart Schiphol - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 May 2021 09:00:05

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 May 2021 09:00:04

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 May 2021 09:00:04

De kaart Leeuwarden - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 May 2021 09:00:02

De kaart Leeuwarden - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 May 2021 09:00:02

De kaart Leeuwarden - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 May 2021 09:00:01

De kaart Leeuwarden - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 May 2021 09:00:01

De kaart Groningen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 May 2021 09:00:00

De kaart Groningen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 May 2021 09:00:00

De kaart De Bilt - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 May 2021 08:59:59

De kaart De Bilt - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 May 2021 08:59:59

De kaart De Bilt - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 May 2021 08:59:59

De kaart De Bilt - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 May 2021 08:59:58
Actueel
1 / 4

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 september 2010, 07:22 uur | Bericht #153643
Storm legt delen New York lam

:). Jose Diaz


Foto: Jose Diaz
| Gewijzigd: 17 september 2010, 08:32 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 september 2010, 08:24 uur | Bericht #153646
Fast-moving storm rips through New York City

Deze foto is niet meer beschikbaar
Tree limb lays on sidewalk

Deze foto is niet meer beschikbaar

Deze foto is niet meer beschikbaar

Deze foto is niet meer beschikbaar

Deze foto is niet meer beschikbaar

Deze foto is niet meer beschikbaar

Bron: AP | Gewijzigd: 17 september 2010, 08:27 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 september 2010, 09:54 uur | Bericht #153649
New York City compleet verrast door zware tornado

Een erg korte, maar heel hevige storm heeft New York in volle avondspits overvallen en voor immense chaos gezorgd. Eén vrouw kwam om het leven, 30.000 huishoudens kwamen zonder stroom te zitten, en vliegvelden meldden forse vertragingen. Er werden tornadowaarschuwingen uitgevaardigd voor Brooklyn en Queens. Meteorologen werden compleet verrast door de storm, die blijkbaar uit het niets kwam opdagen. De storm verraste de miljoenenstad tijdens de avondspits, zeggen meteorologen. Er werden zelfs tornadowaarschuwingen voor Brooklyn en Queens afgegeven. Tornado's zijn een recent fenomeen en nog altijd uitzonderlijk in dit deel van de VS, hoewel ze steeds vaker voorkomen, waarschijnlijk door de opwarming van ons klimaat.Op 25 juli was er ook al één, in de Bronx, en toen vielen zeven gewonden. In augustus 2007 werd Brooklyn door een tornado getroffen. Door de storm van gisterenavond liep het verkeer in de New Yorkse straten vast. Door windvlagen van 130 kilometer per uur waaiden vrachtwagens en bomen om. De politie adviseerde mensen om thuis te blijven. Op zowel de vliegvelden La Guardia en Newark hadden vluchten uren vertraging. Ook op het spoor liepen de vertragingen fors op. Minstens één persoon kwam om bij het noodweer, meldt de New York Times. Een vrouw kwam om het leven toen een boom op haar voertuig viel langs Grand Central Parkway. Volgens de politie had de vrouw haar voertuig bij het park geparkeerd omdat ze het door de storm onveilig vond om verder te rijden.

Bron: HLN | Gewijzigd: 22 februari 2017, 13:34 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 september 2010, 15:07 uur | Bericht #153679
Hevige storm in New York

Bij veel mensen staat de buienlijn die op 14 juli dit jaar over Nederland trok nog vers in het geheugen gegrift, want in zeer korte tijd waaiden talloze bomen om, sloeg de bliksem op diverse plaatsen in en werd een camping in het Gelderse plaatsje Vethuizen zwaar getroffen. Caravans werden daar de lucht ingezogen en kwamen daarna in het nabij gelegen meertje terecht. Hierbij kwamen zelfs twee personen om het leven. In ‘The Big Apple’, ofwel New York gebeurde gisteren bijna hetzelfde. Een lijn met zeer zware regen- en onweersbuien trok over delen van de stad en vooral de bijbehorende windstoten leverden daar veel schade op. Hier kwam één persoon om het leven.


Een hevige buienlijn trok donderdag tijdens de spits over delen van de stad New York.

Het was de laatste weken nog erg warm in New York City met middagtemperaturen die bijvoorbeeld op woensdag nog opliepen tot 32 a 33 graden. Een beetje afkoeling en regen waren voor velen dan ook een welkome afwisseling. Die leken ook te komen, want een lagedrukgebied boven de staat Michigan ging gepaard met een storing en deze zou in de loop van de dag New York gaan passeren. Afkoelen deed het echter niet, maar regen viel er wel degelijk.

Er ontstond in zeer korte tijd een felle buienlijn en door de hitte was die lijn behoorlijk energierijk. Een stuk energierijker dan verwacht! Er kwam onweer bij de buien voor, maar vooral de zeer zware windstoten hebben op diverse plekken grote schade opgeleverd. Deze waaiden soms met meer dan 130 kilometer per uur en al snel gingen de eerste bomen dan ook om. De wind werd op een gegeven moment zo hevig dat meteorologen zelfs waarschuwden voor tornado’s. Deze komen in de noordoosthoek van de Verenigde Staten bijna nooit voor.


In de wijk Queens gingen flink wat bomen om en deze belandden veelal op de geparkeerde auto's.

De buienlijn trok precies tijdens het spitsuur over onder andere de wijken Brooklyn en Queens. Bomen landden op huizen, kruispunten en ook auto´s. Eén persoon kwam volgens de brandweer van New York om het leven toen er een boom op haar auto terecht kwam. Een aantal delen van de stad kwam tijdelijk zonder stroom te zitten en veel vliegtuigen liepen een paar uur vertraging op. Ooggetuigen verklaarden ook dat zij vrachtwagens de lucht in zagen gaan.


De buien trokken tijdens de spits over delen van New York. Er heerste dan ook grote chaos op diverse wegen en kruispunten. Her en der werden verkeerspalen omgewaaid en kwamen op straat te liggen.

14 juli 2010
In ons eigen land deed zich op 14 juli precies zo´n zelfde soort situatie voor. Na een hete, maar zomerse dag met flink wat zon en slechts af en toe een paar stapelwolken, zou er een buienlijn vanuit Frankrijk en België over het land trekken. Het was die dag op veel plaatsen in het oosten 30 tot 33 graden. Door de enorme hitte groeiden vooral de buien in die hoek van het land zeer snel uit tot bijzonder zware exemplaren.

De bewuste buien trokken in de tweede helft van de middag België binnen en ook het zuidwesten van ons land kwam toen in aanraking met de eerste hevige buien. Rond een uur of half zes staken de actiefste exemplaren de grens met Brabant over. In Brussel was het vliegveld toen al gesloten en vanuit Luik kwamen berichten dat dit buien waren die mensen daar nog niet eerder hadden meegemaakt.

Voor de provincies Brabant, Limburg en Gelderland werd door het KNMI een weeralarm uitgegeven. De zwaarste buien vielen uiteindelijk in de Achterhoek met her en der windstoten van 50 knopen of meer. De zwaarste windstoot werd die dag in Zeeland gemeten met 58 knopen, ofwel meer dan 100 kilometer per uur.

Windhoos of valwind
De lucht kleurde op nadering van die buien een beetje groenig en de wind werd erg vlagerig van karakter. Bomen en hoogspanningsmasten gingen om en vooral op de camping in Vethuizen was het raak met rondvliegende caravans en helaas twee doden. Al snel werd er in de media gesproken over een windhoos, maar na onderzoek bleek het in dit geval toch om een valwind te gaan. De omgewaaide bomen en caravans lagen namelijk allemaal in dezelfde richting.


Donkere wolken trekken tegelijkertijd ook over delen van Soho. De situatie lijkt in veel opzichten op die in Nederland op 14 juli jl. In korte tijd werd het toen aardedonker en gingen diverse bomen en plaatselijk caravans om.

In New York sprak men gisteren meteen over tornado’s die over de stad heen zijn getrokken, maar de kans is groot dat de schade ook daar vooral veroorzaakt is door valwinden en zeer zware windstoten.

Bronnen: Meteo Consult, New York Times, CNN en Weer.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Stealth
Lid
Woonplaats: Wijchen
Berichten: 333
Lid sinds: 27 jun. 2009
17 september 2010, 17:03 uur | Bericht #153697
Deze kwam ik tegen op youtube. Best heftig


| Gewijzigd: 17 september 2010, 17:09 uur, door Stealth
Sneeuwdagen winter 2011/2012: 4
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
17 september 2010, 19:58 uur | Bericht #153707
25.000 New Yorkers nog altijd zonder stroom na zware stormZo'n 25.000 New Yorkers hebben nog altijd geen stroom. Die viel uit toen gisteravond een zware storm - mogelijk met tornado's - over de stad woedde. Er viel minstens één dode. "We hebben de stroomtoevoer hersteld voor 12.000 klanten en we hopen de rest klaar te krijgen tijdens het weekend", zegt Elizabeth Clark, woordvoerster van Con Edison. "We hebben overal ploegen die eraan werken." 25.000 klanten, vooral in Queens, moeten echter wachten op het herstel.Enorme schade
Er waren heel wat diensten aan het werk vannacht om de enorme schade die de storm berokkende op te ruimen. "Scholen werden beschadigd. We hopen dat alle scholen morgen weer openkunnen. We zullen er vannacht voor zorgen dat alles weer veilig is", zei burgemeester Michael Bloomberg gisteravond.Tornado's?
"Het goede nieuws is dat de meeste mensen in veiligheid waren. Ze ondervonden enkel hinder, in het verkeer, of van een omgewaaide boom in de tuin", sprak Bloomberg gisteravond. Toch kwam een 30-jarige vrouw om in Queens. Een boom was op haar wagen gevallen toen ze aan het stuur zat. Waarnemers van de National Weather Service zullen samen met de overheid nagaan of het al dan niet om tornado's ging. Volgens CNN-weerman, Sean Morris, is het best mogelijk dat er zich een paar korte tornado's hebben gevormd, die neerdaalden over New York City en vervolgens snel weer oplosten in de rij hevige onweersbuien.Bron HLN | Gewijzigd: 22 februari 2017, 13:34 uur, door Joyce.s
Woonplaats: 's-Gravenzande
Berichten: 1666
Lid sinds: 11 okt. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 september 2010, 20:26 uur | Bericht #153711
Hoe snel het ook aankomt geweldig gewoon
Groetjes Bjorn


Red Sky @ Night show us the lightRed Sky in the morning Sailors take warning.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 september 2010, 21:33 uur | Bericht #153717
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
18 september 2010, 08:53 uur | Bericht #153731
Tornado's zijn bevestigdDe twee tornado's, die aan de grond kwamen in New York City als onderdeel van een korte maar hevige storm, zijn bevestigd door het National Weather Service. De storm liet een 14-mile pad van verwoesting achter, die liep van Brooklyn tot aan Queens. Meer dan 1.000 bomen werden ontworteld, tientallen huizen zijn beschadigd en een vrouw kwam om het leven. The National Weather Service bevestigde vrijdagavond laat één tornado, die bij Park Slope in Brooklyn aan de grond kwam en bleef voor 3,2km aan de grond met een basis van één meter breed. De tweede tornado kwam aan de grond in Flushing, Queens en had een pad van 6,4km en een 91m brede swath.


Building inspectors on Friday survey damage to homes in Brooklyn after Thursday night's storm. MSNBC

©onweer-online.nl | Gewijzigd: 22 februari 2017, 13:35 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Kevin
Lid
Woonplaats: 's-Hertogenbosch
Berichten: 3945
Lid sinds: 28 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 september 2010, 14:01 uur | Bericht #153765
Toch wel tornado's hmmz bizar om dat in NY te zien... Ik geloofde het in 1e instantie niet omdat de amerikanen nogal kunnen overdrijven.
Het leven als een onweersliefhebber is vergelijkbaar met het leven van een pornoacteur. Beide personen krijsen en kreunen bij hun liefhebberij!
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.306 topics, welke bij elkaar 445.456 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.304 leden.
Het nieuwste lid is Calla.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1494 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1494, lezen 6 mensen het topic "Winter 2011 discussietopic deel 4".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden